Groep 8

Welkom op de groepspagina van groep 8 2021-2022. 

Gastles WO2

Wij hadden met groep 7 op 14 april een gastles van Leonie Cramwinckel-Bloch. Leonie vertelt over haar familie en ouders hoe hun de 1e en 2e wereldoorlog hebben meegemaakt. Leonie vertelt over haar Joodse opa Leo die in Tsjechië is geboren en in Duitsland zijn Lutherse vrouw tegenkomt.

Voordat Leonie kwam, moesten wij een werkblad invullen en een filmpje van 7 minuten kijken. In die werkbladen stonden vragen zoals in welke generatie Leonie behoorde, en welke plaatjes als eerst in je opkomen als je denkt aan de WO2.

Leonie verteld dat het nare tijden was in de oorlog, zijn opa heeft nog een stukje van de eerste wereldoorlog meegemaakt. Ze had 2 borden meegenomen met een kaart van Nederland en een kaart van Europa. Daartussen hing een touw met kaartjes met jaartallen erop, die draaide ze om. Toen de nazi’s kwamen werd de opa . ‘Niet huilen kinderen, het komt goed. Ik heb voor de Duitsers gevochten in de Eerste Wereldoorlog, ze doen heus niets geks’, zegt haar opa. Het helpt niet. Ze zien hoe hun vader tussen andere mannen zonder bagage op een open vrachtauto wordt gezet die ook zijn opgehaald.

Zodra de wagen wegrijdt ging  haar vrouw ging er gelijk achteraan en vroeg of ze de directeur mocht spreken. En dat lukte, want de opa vocht voor hun vrijheid in de WO1. Toen gebeurden het nog een keer de vrouw probeerde het nog een keer en het lukte weer. Toen waren ze er klaar mee ze gingen onderduiken Leonie’s ouders hebben heel lang ondergedoken. Van adres naar adres. Toen moest het gezin splitsen de vader en moeder en de twee kinderen. Toen was de oorlog voorbij. Maar het leven was nog niet helemaal weer prima
Groetjes,

Jesse, Lynn en Jinte

 

Schoolvoetbal 2022 groep 8:

 

Schoolvoetbal 2022

Op 30 maart moesten we de eerste 2 wedstrijden in Hellendoorn voetballen. We gingen toen tegen de Triangel en De Marijkeschool. We moesten de allereerste wedstrijd tegen de Triangel. Het ging best wel goed. We moesten 20 minuten voetballen en Lyan had een doelpunt gemaakt. Later waren de 20 minuten voorbij en hadden we met 0 – 1 gewonnen.

De 2de wedstrijd moesten we tegen de Marijkeschool. We moesten ook hier weer 20 minuten tegen voetballen. Sanne had een doelpunt  gemaakt en daardoor stonden we met 0 – 1 voor en bleef het ook zo, dus we hadden ook van de Marijkeschool gewonnen.

Op 6 april moesten we tegen de Schaapskooi en de Rietslenke. De 1ste wedstrijd gingen we tegen de Schaapskooi. Ook hier moesten we 20 minuten tegen voetballen. Het ging heel goed. De 20 minuten waren voorbij en Jinte en Demi hadden gescoord. En daarom stonden we met 0 – 2 voor en hadden we de wedstrijd ook gewonnen.

De 2de wedstrijd moesten we tegen de Rietslenke. 20 minuten gevoetbald en deze keer ging het iets minder goed. De 20 minuten waren voorbij en het stond nog steeds 0 – 0. En daardoor stond het gelijkspel.

Op 13 april hadden we de voorrondes van de finale. We moesten tegen de Es en de Sebastianes. We moesten eerst tegen de Es. 20 minuten gevoetbald en het ging helemaal niet goed want we hadden verloren. De 2de wedstrijd moesten we tegen de Sebastianes en daar ging het ook niet altegoed mee. Ze hadden met 2 – 0 gewonnen. Dus we hadden alle twee de wedstrijden verloren. Later moesten we nog een wedstrijd voor de vijfde plek. Toen de wedstrijd was afgelopen stond het 0 – 0. Dus we moesten penalty’s nemen. Eerst moesten we een paar kinderen van ons team kiezen en toen gingen penalties  nemen. We hadden met de penalty’s twee keer gescoord. Maar het andere team had wel meerdere keren gescoord. Daarom hadden hun met de penalty’s gewonnen en kregen hun de vijfde plaats. Wij kregen de zesde plaats.

Groetjes

Aileen

 

schoolvoetbal 2022

Wij hadden woensdag 30 maart schoolvoetbal bij de pastoorsmoat in Haarle.

1ste wedstrijd tegen de reggewinde 2

Wij moesten de eerste wedstrijd tegen de reggewinde.

De wedstrijd ging goed want we kwamen al snel op 1-0 te staan.

In de rust stonden we met 2-0 voor.

De tweede helft stonden we 3-1 voor.

Op het einde was het 4-1

2de wedstrijd tegen de triangel 3

De tweede wedstrijd moesten we tegen de triangel.

Deze wedstrijd ging nog beter want deze hebben we met 4-0 gewonnen.

De 2de week van de schoolvoetbal in hulzen

3de wedstrijd tegen de riedslenke 3

Deze wedstrijd was tegen riedslenke.

De wedstrijd was wel makkelijk.

ze waren niet heel goed want we hadden 8-0 wat eigenlijk 9-0 moest zijn

want de scheidsrechter had 8-0 opgeschreven.

de laatste wedstrijd tegen de sebastianus 1

Deze wedstrijd moesten we tegen de sebastianus.

Die hadden net als ons alles hadden gewonnen dus als we deze winnen

waren we door naar de finale.

Jammer genoeg was het 0-0.

Dus gingen ze naar het doelsaldo kijken wij hadden intotaal 16 doelpunten min een tegen goal komen we uit op 15 doelpunten.

De sebastianus hadden ook 16 doelpunten maar hadden geen tegen goals dus waren hun door.

Groetjes Duuk

 

Schoolvoetbal groep 8 de jongens 30 maart en 6 april

1ste wedstrijd Reggewinde 2

30 maart moesten we de eerste wedstrijd tegen de Reggewinde 2 die hebben we 4-1 gewonnen dat was een leuke wedstrijd. Duuk heeft zelfs geschiedenis geschreven duuk had de bal op de middenlijn en hij schoot en toen kwam de bal vol in de kruising. Ik was keeper maar ik was blij ik stormde op duuk af en sprong vol op duuk. En dyon maakte ook nog een mooie volley.

                          2de wedstrijd triangel 3

Toen floot de scheids af toen hadden we even rust. Toen begon de tweede wedstrijd die ging wel goed we hadden die 0-4 gewonnen van de triangel 3. dat was ook wel een leuke wedstrijd. Ik had een paar mooie reddingen gemaakt. En duuk had een koekoek (een panna) gegeven bij iemand. Dat was grappig.

3de wedstrijd rietslenke

de 3de wedstrijd was het 8-0 geworden joep had 2 keer gescoord hij had dat was geniaal. Ik had niks te doen in het goal want niemand kwam langs de verdediging. Ik weet er ook al niet meer zo veel van. Maar de wedstrijd was weer gezellig.

4de wedstrijd sebastianus 1 

dat was de beslissende wedstrijd het was heel spannend we stonden bijna achter door de schouder van luca. Luca raakte de bal aan met zijn schouder toen raakte de bal van richting ik dacht als hij links ging maar toen ging die rechts maar ik had een goede reflex. Toen had ik nog net mijn hand er voor gestoken. Dyon had nog een kans voor open goal maar die benutten hij niet. toen bleef het gelijk en hun hadden net een puntje meer toen waren niet door dat was heel jammer. dit was ook het einde van het verhaal en de schoolvoetbal.

Einde Jesse van Santen

 

Schoolvoetbal 2022

Woensdag 30 maart hadden wij onze eerste 2 wedstrijden van de schoolvoetbal tegen de Triangel om ongeveer 18:30 en tegen de Marijkeschool om ongeveer 19:00. We gingen om 18:45 verzamelen op het schoolplein. We moesten toen in Hellendoorn. hierbij de volgende uitslagen. Tegen de Triangel hadden wij 1-0 gewonnen en tegen de Marijke ook 1-0. Voordat de wedstrijd tegen de Marijke school was begonnen zeiden ze dat ze ons dik gingen in maken omdat ze zogenaamd op voetbal zaten, maar dat was dus niet zo. De wedstrijd tegen te Triangel had ik gescoord en de wedstrijd tegen de Marijke had Sanne gescoord. Meester Koen, juf Mirjam en juf Sabine kwamen ook nog kijken bij onze wedstrijd. Nadat wij onze wedstrijden hadden gespeeld gingen we nog bij de jongens uit onze klas kijken. Hun moesten in Haarle voetballen, en hun laatste wedstrijd konden wij nog net even kijken.

Op 6 april hadden we onze laatste 2 wedstrijden.

We moesten toen om 17:30 al verzamelen omdat er een weg uitlag en we daarom om moesten rijden, we moesten namelijk naar Daarle eerst kende ik het nog helemaal niet. We moesten tegen de Schaapskooi om ongeveer 18:30 weer en tegen de Rietslenke om ongeveer om 19:00. Tegen de Schaapskooi hadden we 2-0 gewonnen en tegen de Rietslenke. Als we tegen de Rietslenke gingen winnen dan gingen we sowieso door. Maar tegen de Rietslenke hebben we 0-0 gelijkgespeeld. Het was dus afwachten als we doorgingen of niet. In de avond kregen we te horen dat we door waren via de app. We waren allemaal super blij! Je moest eerst 2 wedstrijden spelen en als je die allebei ging winnen ging je door. We moesten de eerste wedstrijd tegen De Es en die waren super goed we hebben daar ook 5-0 tegen verloren. Van hun zaten er ook heel veel op voetbal en van ons team niet. De tweede wedstrijd moesten we tegen de Sint Sebastianus van hun zaten er ook een paar op voetbal en daar hebben we 2-0 tegen verloren! Wij gingen dus niet door naar de finale helaas. De volgende dag wouden we een grapje uithalen bij de kinderen van de school dat wij hadden gewonnen. Na de paasviering werden wij op het podium geroepen, om net als of te doen dat wij hadden gewonnen. We hebben nog niet gezegd dat het niet waar is maar ik denk dat de meeste kinderen het nu al wel weten. Ik vond het een super leuke ervaring om mee te maken.

Groetjes Lyan

 

Schoolvoetbal 2022

30 maart en 6 april hadden we schoolvoetbal. 30 maart hadden de meisjes en jongens twee wedstrijden van twintig minuten. De meisjes hebben die dag allebei de wedstrijden gewonnen in Hellendoorn met 1-0 gewonnen van triangen en daarna van de marijkeschool. 6 april hadden we in daarle school voetbal, tegen de Schaapskooi en de rietslenke. Tegen de Schaapskooi en daar hebben we 2-0 van gewonnen, maar bij de rietslenke hadden we gelijk gespeeld met 0-0. En dus gingen we de finale in en moesten we die week erop nog drie wedstrijden. Zelf weet ik niet meer tegen wie we allemaal moesten. De eerste wedstrijd hadden we verloren, en de tweede ook met 2-0 en de allerlaatste stond het 1-1 en dus mochten we kiezen tussen de pendels en verlenging , uit ons team wou iedereen wel verlenging maar dat andere team wou penalty´s en dus gingen we penalty schieten. Maar dat ging mis en dus verloren we ook daar mee. De volgende dag donderdag wouden we aan de hele school vertellen dat we kampioen waren en dus pakten we de beker van 2019 meisjes en zeiden dat het de eerste plek was maar eigenlijk was het gewoon de tweede plek. Na de paasviering riep juf Agnes ons naar voor en zeiden we dat we de eerste plek hebben gewonnen van 2022.  Iedereen geloofde ons en later kwam dus iedereen er achter dat wij dus niet kampioen waren.

groetjes Milou

 

Schoolvoetbal

30 maart hadden we onze 1ste wedstrijd tegen de triangel. Het was best easy om daarvan te winnen, vooral met het mooie doelpunt van Lyan. Demi maakte een heel mooi voorzetje en BOEM het stond 1-0. Dat was ook meteen de uitslag. De 2de wedstrijd was tegen de Marijkeschool.  Die keeper was niet heel erg goed want ik schoot de bal in de keepers voeten maar zij wauw meteen schieten maar ze schoot te vroeg dus de bal kwam tussen d’r benen door toen werd het 0-1.  Dat was nog maar de 1ste en 2de wedstrijden.

6 april hadden we de beslissende rondes. De 3de wedstrijd was tegen de schaapskooi daar hadden we 2-0 gewonnen. De 4de wedstrijd was tegen de Rietslenke daar hadden we 0-0 gespeeld. Toen moesten we wachten totdat we wisten of we door waren.

Toen we thuis waren was de uitslag bekend we waren door naar de halve-finale. Toen moesten we tegen hele goeie meiden die allemaal op voetbal zaten. Daar hadden we allebei tegen verloren. Toen daarna moesten we voetballen voor de 5de of 6de plek toen hadden we gelijk gespeeld en moesten panels nemen en toen hadden hun 1 of 2 meer doelpunten dan wij dus we zijn 6de geworden. We waren wel blij mee dat we zo ver gekomen zijn want de jongens zijn niet een in de finale gekomen.

We hadden veel plezier!!!

Groetjes Sanne

 

Schoolvoetbal

We hadden 30 maart en 6 april schoolvoetbal. En we moesten een keer thuis voetballen en ook een keer in Hulsen, de standen van thuis waren 4-1 voor ons en de tweede wedstrijd 4 0 voor ons.  Maar toen we uit naar Hulsen moesten toen hadden we een wedstrijd gelijk en een wedstrijd gewonnen. En toen gingen we het doelsaldo optellen en we hadden allebei 16, maar wij hadden 1 doelpunt tegen dus hun waren door. Maar toen we die morgen op school kwamen toen had meester een mail en daar stond in dat we door waren maar toen had meester terug gemaild en die meneer had een typefout gemaakt want het moest op weg 2 zijn dus dat was wel jammer en de Sebastianes is die was door in de poule.

Gr. Dyon

 

Schoolvoetbal

Woensdag 30 maart en 6 april hadden we schoolvoetbal.

De jongens moesten 30 maart in haarle voetballen tegen de Reggewinde en tegen de Triangel. Eerst moesten we tegen de Reggewinde toen hadden we 4-1 gewonnen. En daarna tegen de Triangel 4-0 gewonnen.

6 april moesten we in Hulsen voetballen. Eerst moesten we tegen De Rietslenke en die hebben we met 8-0 gewonnen. De laatste wedstrijd moesten we tegen de Sint Sebastianus en die hebben we 0-0 gespeeld.

En toen hadden we evenveel punten behaald als de Sint Sebastianus. En toen ging het om de doelsaldo daar hadden hun een keer vaker gescoord als ons. dus toen gingen hun door.

Van Huub

Schoolvoetbal 

Wij hadden de laatste twee weken schoolvoetbal met school. De hele klas deed mee, maar de jongens en de meiden allebei een team. Je zat met 5 scholen in een poule, wij zaten bij de reggewinde, rietslenke, de sint Sebastianus en de triangel in. De eerste twee wedstrijden waren op 30 maart. De wedstrijden werden bij s.v. Haarle gespeeld. De eerste wedstrijd moesten we tegen de reggewinde. Dat hadden we toen gewonnen met 4-1. In de tweede wedstrijd speelden we tegen de triangel, dat we wonnen met 4-o. 

In de tweede week moesten we eerst tegen de rietslenke. Die wedstrijd was niet echt spannend, omdat we hem gewonnen hadden met 8-0. De laatste wedstrijd was heel belangrijk we moesten winnen, want anders waren we niet door. Het ging heel gelijk op. Daarom was de eindstand 0-0. Toen was het hopen dat we door waren. We waren de doelsaldo aan het uitrekenen. Toen kwamen we erachter dat we door een tegendoelpunt hadden verloren.

Groetjes Wes

 

Schoolvoetbal

Wij hadden 30 maart en 6 april schoolvoetbal.

30 maart hadden we in Hellendoorn.

En moesten we tegen de triangel en de Marijkeschool.

We hebben ze allebei gewonnen met 1-0.

Tegen de triangel was het wel makkelijk vond ik.

En tegen de Marijke school was het spannender vind ik.

Ik stond vaak verdediging want dat vind ik ook leuk.

Daarna gingen we nog even bij de jongens kijken.

6 april moesten we tegen de schaapskooi en de rietslenke.

Tegen de schaapskooi hadden we 2-0 gewonnen.

Ik vond het wel leuk om te voetballen maar was wel makkelijk.

Tegen de rietslenke was het wel spannend.

Het bleef ook 0-0.

Ik vond het erg leuk om te voetballen tegen andere scholen.

En ik vind het dus ook heel leuk,

Dat we door zijn naar de voorrondes van de finale.

De finale is op 13 april.

Dan moeten we tegen ess en de sebastianes school.

De voorrondes van de finale hadden we op 13 april.

We hadden allebei de wedstrijden verloren.

Maar het was wel leuk.

Daarna moesten we nog een wedstrijd spelen voor de 5 en 6 plek.

Daar bleef het 1-1 dus moesten we penalty’s nemen.

Daar hadden we 2-3 mee verloren.

Toen die volgende dag op school hadden we paasviering.

Dus hadden we een grap uitgehaald met 5-6 dat we kampioen waren.

We hadden een oude beker gepakt.

En mochten we op het podium zeggen dat we kampioen waren.

Maar dat waren natuurlijk niet.

Gr romee

 

Schoolvoetbal meiden groep 8

Op 30 maart moeten we de eerste 2 wedstrijden in Hellendoorn. De eerste wedstrijd moesten we tegen de triangel spelen. Toen hadden we met 1-0 gewonnen dat doelpunt had Lyan gemaakt. De 2de wedstrijd moesten we tegen de marijke. Die wedstrijd hadden we ook met 1-0 gewonnen en dat doelpunt had Sanne gemaakt. De andere 2 wedstrijden moesten we 6 april in Daarle spelen. De eerste wedstrijd moesten we tegen de schaapskooi. Daar hadden we met 2-0 van gewonnen. Die 2 doelpunten hadden ik en Jinte gemaakt. En de tweede wedstrijd moesten we tegen de Rietslenke daar hadden we 0-0 tegen gespeeld.

De halve finale 

13 april hadden we de halve finale. De eerste wedstrijd hadden we met 5-0 verloren maar dat kwam ook omdat uit dat team er heel veel op voetbal zaten. de tweede wedstrijd hadden we met 2-0 verloren en de derde wedstrijd was voor de 5/6 plek. Die wedstrijd hadden we 1-1 gespeeld dus toen moesten we panels schieten. Maar wij hadden er 2 in gekregen en de andere 3 dus toe hadden hun gewonnen. Wij zijn dus uiteindelijk zesde geworden. Maar ik vond het wel heel leuk om mee te mogen doen.

Groetjes Demi

 

Ons schoolvoetbal avontuur      

Hallo, ik ben Jinte!

Ik ga jullie vertellen over de schoolvoetbal, het was een heel avontuur. Alle meiden deden mee, De eerste wedstrijd was in Hellendoorn daar hadden we eerst tegen de triangel gevoetbald. Daar hadden we 1-0 van gewonnen!! We waren mega blij, we hadden ook nog een yell, zo ging die: Citroen Citroen Citroen, wij worden Kampioen heee!! En dat heeft goed geholpen, we hebben bij die wedstrijd gewonnen.

De tweede wedstrijd was ook in Hellendoorn en moesten we tegen de Marijke.

hun zeiden: Wij zitten allemaal op voetbal en we hebben de vorige dik ingemaakt met 3-0. toen zeiden ze van deze gaan we ook makkelijk in maken! Wij zeiden: dacht het eens even niet he. Toen zij ik van: Ik ben gescout bij Ajax en de scheidsrechter zij : zeker bij de handbal, omdat ik een handbal jasje aan had.

oeps. Toen begonnen we weer met onze yell, daarna hadden we gevoetbald, weer 1-0 gewonnen! Toen gingen wij heel hard juichen en zeiden hun: ik vind het wel een beetje triest dat hun ons niet even hadden gezegd goed gespeeld. Wij dachten, wij zijn al lang blij dat we hebben gewonnen dus dit maakt ons niks uit.

dit was op 31 maart.

De tweede week, dat was weer een woensdag. toen moesten we in Daarle, dit was op 6 april. toen moesten we tegen de Schaapskooi, toen was Miranda de moeder van Milou coach. En in Hellendoorn was Dennis de vader van Milou coach. We hadden eerst een Teambespreking, en daarna konden we beginnen. Natuurlijk weer de yell doen, en beginnen maar. We hadden 2-0 gewonnen, ik had daar een doelpunt gemaakt, ik was super blij, want Lyan speelde de bal heel mooi aan en kon ik een doelpunt maken!! Super mooi doelpunt, via de lat in het doel!!

Later gingen we naar de finale, daar ging het niet zo goed, alles verloren, we moesten de laatste met penalty’s doen. Helaas verloren! maar we zijn al wel een stuk verder als de jongen en daar zijn we blij om.

Dit was het dan maar weer.

Doei gr Jinte!

 

Schoolvoetbal 2021/2022

Afgelopen weken hadden we schoolvoetbal. Er waren teams van de meiden en van de jongens. Ik zat in een team met alleen jongens. Wij hadden de eerste woensdag alles gewonnen tegen de reggewinde en de triangel.

De week daarop moesten we tegen de rietslenke en de sebastianus. De sebastianus school had ook nog alles gewonnen net als wij dus deze keer werd heel spannend. uiteindelijk hadden we 8-0 van de rietslenke gewonnen. In die wedstrijd had ik 2 keer gescoord. Normaal scoor ik nooit maar nu wel. Uiteindelijk kwam daar het moment… We moesten tegen de sebastianus. Het was een hele lange tijd heel spannend. Dyon scoorde ook nog bijna. Maar uiteindelijk werd het 0-0. Toen ging het dus om doelsaldo. En wij hadden net 1 doelpunt te weinig. Wel jammer maar je kunt er niets meer aan doen. Verder hadden we wel allemaal leuk gespeeld en veel plezier gehad.

Joep Blankhorst

 

 Schoolvoetbal 2022

We hebben schoolvoetbal gehad 30 maart en 6 april. We deden mee met alle meiden uit onze klas dus met demi,romee,yinthe,milou,sanne,laureen,jinte,syen,lynn,lyan en aileen.De eerste wedstrijd was in Hellendoorn op 30 maart we moesten 2 wedstrijdjes 1 wedstrijd duurde 20 minuten, de eerste wedstrijd moesten we tegen de triangel en bij de 2 de tegen de marijkeschool, bij de eerste wedstrijd hadden we 1-0 gewonnen en bij de 2de wedstrijd hadden we ook 1-0 gewonnen.

En op 6 april moesten we in Daarle voetballen toen de eerste wedstrijd moesten we tegen de schaapskooi en daar hadden we 2-0 van gewonnen en de 2 de wedstrijd moesten we tegen de triangel en toen was het gelijkspel dat was echt wel spannend want het was niet zo duidelijk of we door waren naar de finale maar gelukkig zijn we door.

de halve finale is op 13 april, en wij gaan winnen! En we hebben er ontzettend veel zin in. Helaas hebben we de halve finale niet gehaald maar we waren wel blij omdat we super ver zijn gekomen!

groetjes: Yinthe

Schoolvoetbal 2022

op 30 maart hadden we het schoolvoetbaltoernooi, eerst moesten we in Haarle tegen de reggewinde en de triangel de eerste hadden we 4-1 gewonnen en de andere 4-0 gewonnen ik heb een keertje gescoord tegen de triangel, daar moest ik eerst centraal achterin en daarna links midden. Maar daar ging ik eerst 1 man voorbij en daarna 2 man en bij de derde werd ik vol neergehaald. En we kregen niet eens een penalty maar dat maakte niet heel veel uit want we stonden toch al voor zal je denken, maar dat is niet helemaal zo gegaan want we hadden de week erna nog twee wedstrijden, eerst tegen de rietslenke en die hadden we 9-0 gewonnen maar de scheids had 8–0 opgeschreven en als we dat hadden met die ene penalty waren wij door naar de finale

Groeten, Kim

Groot Hellendoorns dictee 2022

Joep Blankhorst mocht groep 8 vertegenwoordigen dit jaar. Hier zijn verslag.

Het hellendoorns dictee

Ik heb op 5 april samen met Evi meegedaan aan het Hellendoorns dictee. In het begin vond ik het best spannend maar later vond ik het wel leuk. Het was namelijk in het ZinIn theater. De meeste woorden wist ik wel, maar er zaten er ook een paar bij die ik niet wist. De winnaar had 2 fout. Dat was ook een record. Ik had op school ook nog met Niels geoefend. We oefenden ook het woord cappuccino en ja hoor, hij zat in het dictee. Ik had trouwens 5 fout. Het dictee was ook geschreven door een schrijver. Ik weet alleen niet meer welke. In de pauze was er ook een kleine voorstelling die ging over Vincent van Gogh en god. Het was verder heel leuk.

Groetjes Joep Blankhorst

Schoolvoetbal 2022!

De jongens en de meiden hebben al hun eerste ronde wedstrijden gewonnen! Het was een mooie eerste ronde qua spelvreugde en resultaat. Hopen dat er volgende week weer zoveel plezier is.

Carnaval 2022!

Carnaval 2022

de donderdag voor de vakantie hadden we de onthulling gedaan. Alle groepen moeten om 10 over 2 het filmpje laten zien die wij hadden gemaakt. De vrijdag voor de vakantie hadden we op school carnaval. We deden allemaal spelletjes in de groepen. Onze groep werd in groepen verdeeld want in elke groep mochten wat kinderen de spelletjes doen. Ik zat met Lynn en Lyan in groep 5. Eerst gingen we raad het lied doen. Daarna een carnavals Kahoot. Na de pauze mocht groep 5 naar de centrale ruimte. Daar gingen we de stoelendans doen en als het lied op pauze ging moest je stil staan en als je dan toch nog beweegt was je af. Toen we weer in de klas waren gingen we wie ben ik doen. Toen we weer in onze eigen klas waren gingen we tosti’s maken en opeten en je kreeg ook nog een broodje knakworst. Na de middagpauze gingen we de playbackshow kijken van groep 5. En daarna gingen we met de klas in de centrale ruimte de stoelendans doen.

Zaterdag 26 februari hadden we bij de Droadnagel carnaval. Voordat we daar naar toe gingen kwamen alle meiden eerst bij mij. daarna gingen we naar de carnaval. We mochten in de polonaise Bij de carnaval mochten we ook nog ons dansje doen. En zondag mochten we nog een keer het dansje doen.

Dat was het groetjes demi

 

Carnaval 2022 🥳🥳

Donderdag 17 februari:

We gingen een filmpje van de bekendmaking van de prins of prinses en de adjudant laten zien aan alle groepen.

We moesten wel een filmpje maken want door de corona maatregelen mochten we niet in de centrale ruimte zitten

We hadden de groepjes waar we vrijdag heen gingen spelletjes spelen al gemaakt.

Waar je heen mocht spelletjes spelen daar mocht je ook het filmpje kijken uiteindelijk

was Jesse de jeugdprins en Lynn de adjudant.

Jammer genoeg waren een paar kinderen die het al wisten of hadden afgeluisterd bij het filmpje maken.

Vrijdag 18 februari:

Vandaag hadden we carnaval op school maar ik moest eerst naar de orthodontist dus ik kwam pas kwart over 9.

Maar er lukte iets niet want meester had iets op privé staan maar het lukte weer.

We hadden 4 spellen 1: Raad het lied 2: Wie ben ik? 3: Een Kahoot 4: Stoelendans.

Dat hebben we allemaal gedaan. Wij vonden het leuk.

Carnaval in de kroeg.

We hadden ook nog carnaval in het klein bij de Droadnagel daar was het heel gezellig zaterdag hadden we gewoon carnaval zondag hadden we kleintjes carnaval

en daarna gewoon carnaval.

Dat was het.

Groetjes van Duuk

 

Carnaval 2022

26 en 27 februari hadden we carnaval in de Droadnagel. En op 18 februari hadden we ook carnaval op school. Meester ging groepjes maken en in die klas dat je zit daar moet je spelletjes in doen en we hadden Kahoot gemaakt en wie ben ik voor groep 3 4. Iedereen ging verkleed en We gingen die spelletjes doen met de groepen en het was heel leuk!

En we gingen ook nog met de hele school in de polonaise door de school en ook over het school plein. En na de carnaval op school hadden we vakantie. 26 februari gingen we naar de Draodnagel en daar carnaval vieren we gingen er om 4 uur heen.

We gingen daar eten en we mochten ook opkomen en toen met de polonaise. Jesse ging voorop en daarna Lynn en daarna de raad van 11 en de dansmariekes.

Op 27 februari toen gingen we naar de kerk en we gingen luisteren naar muziek en we kregen dingen voor te lezen. om 3 uur gingen we weer na de Droadnagel en toen was het kindercarnaval en er waren ook heel veel mensen verkleed, en er waren ook heel veer belonen. en in de avond gingen we weer carnaval vieren

en Go Ahead moest tegen Ajax en we vroegen of we dat mochten kijken en dat mocht en toen gingen we dat kijken en het was 1  0 voor Go Ahead en het was heel leuk want alleen Jelle en Luca waren voor Ajax en de rest voor Go Ahead, en uiteindelijk werd het 2  1 voor Go Ahead. maar jammer genoeg moesten we die maandag weer naar school.

groetjes Dyon

 

Carnaval 2022🥳

Donderdag 17 februari werd bekend gemaakt wie de jeugdprins of prinses en wie de adjudant was.

Maar door de corona maatregelen mochten we niet met z’n allen in een ruimte. Maar daar hadden we een goed idee voor.

We gingen het gewoon filmen,en dan stuurde meester het door naar de andere meesters en juffen.

En die lieten het zien aan de kinderen.

Vrijdag 18 februari was carnaval op school en dat was heel leuk!!!

Iedereen van onze klas ging naar een andere klas.

En ik moest naar groep 6 samen met Jesse en Duuk.

En we moesten vier activiteiten doen. En we begonnen met raad het lied en daarna wie ben ik en toen de kahoot en als laatst stoelendans in de centrale ruimte.

Zaterdag 26 en zondag 27 februari was er bij de Droadnagel ook nog carnaval maar dan voor heel Haarle, en dat was ook heel leuk. Zaterdagavond werd het heel laad.

En toen moesten we zondag om 10:30 alweer in de kerk zijn.

En toen gingen we in de middag weer naar de Droadnagel om carnaval te vieren. Van Huub

 

Begin van carnaval 2022

We begonnen carnaval op school eerst moesten we een filmpje maken voor de onthulling. Ik had met mijn vader een frame gemaakt. Daar deden we op school inpakpapier om heen. Toen begonnen we met filmen het ging bijna in een keer goed. Ik moest dus met Lynn (adjudant) door het frame heen springen dat ging goed toen ik er doorheen ben gesprongen zei ik een voorwoord. Toen ging ik de proclamatie opnoemen dat ging ook goed. Toen waren we klaar met filmen. Het werd donderdag 17 februari bekendgemaakt, je mocht tijdens het filmpje in de klas zitten waar je met carnaval ook heen ging. Ik ging met huub, duuk en ikzelf dus naar groep 6. Dat was wel effe grappig. Toen ging iedereen naar huis en toen was het carnaval op school dat was leuk we mochten om 9:45 naar de klassen heen om het klaar te zetten en dan mochten we 9:00 beginnen. Duuk moest eerst naar de ortho dus huub en ik dachten toen dan doen we eerst een warming-up met het liedje van marco kraats: links, rechts, voor, en achter. dat was wel gezellig. Toen begonnen we met raad het lied huub en duuk hadden groepjes gemaakt. Raad het lied was ook leuk en grappig. Daarna gingen we wie ben ik spelen we hadden andere teams gemaakt dan met raad het lied. Wie ben ik moesten we in twee delen doen want we hadden pauze. Toen ik de pauze gingen we stuktv kijken de carnaval editie. Dat was grappig toen ging groep 8 in de centrale ruimte dansen en hossen toen gingen we met  de polonaise naar buiten dat was grappig en leuk want de hele school deed mee dat was wel cool. Toen gingen we naar binnen verder met de wie ben ik. Toen was wie ben ik klaar en toen gingen we de kahoot doen dat was ook gezellig. Toen gingen we met groep 6 de stoelendans doen en polonaise. Dat was heel grappig toen was het pauze. We mochten van Meester Martin tosti eten een broodje knakworst dat was heel lekker. Toen was de dag voorbij toen hadden we vakantie het laatste weekend van de vakantie hadden we ook carnaval in de Droadnagel dat was heel gezellig ze hadden een tent voor de jassen en op die tent hangt een grote foto van mij dat was een mooi om mee te maken. Verder was het heel gezellig Pascal Boksebeld was er ook dat was leuk en grappig en toen wouden duuk en ik even lucht halen kwam er een lekker nummer op. Toen hebben we nog veel gefeest en ongeveer 10 uur ging ik naar huis want de volgende ochtend moesten we half 11 in de kerk zijn. Toen was het half 11 toen gingen we naar de kerk dat was leuk en grappig wat de jostiband was er dat was grappig toen moest ik met prinses Aggie het voorwoord doen. Dat vond ik best nog wel spannend maar het ging goed. Toen om 3 uur hadden we kleintjes carnaval dat was eerst geen zak aan maar toen werd het wel gezelliger. Toen was GAE-AJAX dat moest ik natuurlijk wel zien en was een wedstrijd die in je dromen  nooit tegenkwam 2-1 was het geworden hoppa  go ahead is niet te kraken zeggen ze wel. Toen was het daarna nog gezellig ik heb lekker twee broodjes kroket gehaald toen ging ik een keer naar huis.  Toen hadden we dinsdag foekepotten dat was wel leuk ik had weer een succes jaar met foekepotten ik had weer lekker veel snoep. dat was de carnaval voor februari wel weer. We hebben nog meer carnaval om 2 april de gala avond en 20-22 mei de optocht en in de tent. dit was me samenvatting van carnaval februari

 

Groetjes jeugdprins Jesse van santen

 

Carnaval!

Hallo, ik ben jinte. En ik ga je vertellen over hoe mijn carnaval er uit zag.  Het begon bij school, de vrijdag voor de vakantie hadden we carnaval op school.

Dat was leuk, we hebben eerst die donderdag met de mensen waar je bij in de klas was (dus ik was bij de kleuters) het filmpje gezien waar ze de prins bekend maakten, die dinsdag hadden we dat filmpje gemaakt.

Ik was dansmarieke samen met de andere meiden, Jesse die is de jeugdprins, en Lynn is de adjudant! We hadden een heel leuk dansje met de dansmariekes! We hebben daar lang voor geoefend, dat dansje hebben helemaal zelf bedacht. Normaal komt er altijd zo’n mevrouw het dansje bedenken, maar bij ons niet.

Nu gaan we door naar de rest van de carnaval, Die carnaval was in de vakantie, nou ja eigenlijk in het weekend vlak voordat we naar school gingen. Het was super leuk, die zaterdagavond hadden we carnaval gevierd in de kroeg, dat was super gezellig, daar moesten we voor het eerst ons dansje laten zien voor heel Haarle bijna! In het begin was het heel spannend maar daarna toen we eenmaal aan het dansen waren was het niet zo spannend meer. Daar hebben we lekker gefeest veel polonaises gemaakt, lekker eten gehaald nog meer gefeest nog meer polonaises gemaakt en gewoon lekker los gaan!!

Toen zat de dag er weer op en gaan we naar de Zondagmorgen,

Zondag gingen we eerst naar de kerk, dat was een beetje saai alleen maar luister maar op het laatst was het leuk want gingen we een polonaise doen in de kerk. En daarna mochten we wat drinken en wat lekkers! Toen ging iedereen weer eventjes naar huis, en daarna gingen we weer naar de kroeg. We hadden kindercarnaval van 3 tot 5, de kinderen vonden het heel leuk, daarna na 5 uur mochten de ouderen komen dat was leuk! We hebben ook nog dinsdag foekepot gedaan, dat was gisteren, ik was samen met: Lyan, Lynn en Demi! We hebben veel snoep opgehaald. Nou dan was dit alweer het einde van mijn opstel

Dit was dan mijn verhaal doei groetjes Jinte.

Carnaval

Afgelopen week hadden carnaval. Dat deden we op school en bij de Droadnagel. 18 februari vierden we het op school. Wij moesten in de ochtend in alle groepen spellen gaan doen. Ik moest dat doen in groep 1/2 samen met: Kim, Niels, Wes, Jinte ,Milou en ik .Daar maakten we groepjes van 6. Dus iedereen had een groepje met kinderen. De kinderen konden heel veel leuke dingen doen zoals: sjoelen, koekhappen, tekenen, dansen, spelen in de gymzaal en blikgooien. Uiteindelijk gingen we in de middag met onze eigen klas een tosti middag houden en broodje knakworst eten. Een aantal dagen later was er carnaval bij de droadnagel. Dat was heel gezellig. De dansmariekes moesten hun dans doen en we gingen ook nog met heel veel mensen in de polonaise. De dag daarna moesten we naar de kerk voor carnaval. Bijna iedereen uit onze klas was er. Het was alleen wel een beetje saai om de hele tijd te luisteren naar de pastoor. Op het eind gingen we dan nog in de polonaise door de kerk heen. Een paar uren later was er carnaval voor de basisschoolkinderen. In het begin was het niet zo leuk omdat er alleen maar saaie kindermuziek werd gedraaid. Na 5 uur werd het wel weer leuk want toen was het meer voor de wat oudere kinderen. Verder was het een hele leuke carnaval.

Joep Blankhorst

Carnaval 2022

De donderdag voor de vakantie hadden we de onthulling van wie de jeugdprins/es was, ik moest naar groep 1 en 2 en daar gingen we koekhappen klimmen en klauteren, dansen, sjoelen, en kleuren. Maar dat was de volgende dag 😉

En in de tent hadden we twee dagen feest zaterdag en zondag zaterdag was er een zanger die liedjes zoals Kali ging zingen maar toen gingen Niels, Wes, Dyon, Tim en Silvan gokken. Ik gooide er voor de grap 20 cent in en ik won 5 euro en toen kwam Pascal die was heel; gezellig en heel dronken, dat was heel erg grappig

Zondag was er eerst kindercarnaval niet perse heel leuk ofzo, maar we mochten go ahead ajax kijken.

Groeten, Kim

Carnaval 2022

Het was 2 weken voor de vakantie en we hadden te horen gekregen dat Jesse de jeugdprins was geworden en Lynn de adjudant. En toen mochten we allemaal spelletjes maken voor de groepen 1 tot en met 7. Dat deden we in groepjes, ik zat bij Syen, Romee en Aileen in het groepje wij moesten een ‘wie ben ik’ maken voor groep 4, 5, 6 en 7. 

Dat was heel leuk en gezellig om te doen. Maar toen mochten we niet de klassen in om de spelletjes uit te leggen=(. Maar die dinsdag daarna was er een persconferentie en daaruit kwam dat heel veel regels versoepeld werden en wij dus ook in andere klassen mochten helpen met carnaval en de spelletjes en dat we gewoon carnaval konden vieren in de kroeg. Die vrijdag voor de vakantie hadden we dus carnaval gevierd op school en dat was heel leuk. De klas werd ook in groepjes verdeeld over groep 1 tot en met 7. Ik zat bij: Romee, Yinthe, Dyon en Luca in het groepje. Wij moesten met z’n 5en  groep 3 en 4 doen want hun waren een combi klas. Dat was heel leuk om een keertje te doen. Tussen die middag rond 12 uur gingen we met onze klas( groep 8) broodje knakworst en tosti’s maken. 

Het laatste weekend ( zaterdag) van de vakantie gingen we carnaval vieren in de kroeg met bijna heel Haarle, Toen moesten wij de jeugd dansmariekes dansen en de oudere dansmariekes. Die zondag daarna moesten we om half elf in de kerk zijn met de raad van 11, de oudere dansmariekes, de raad van 11 ( de jongens uit de klas) en wij de jeugd dansmariekes. Wij moesten allemaal in ons carnavalspakje komen die we hadden gekregen van de school en van de carnavalsvereniging. Dat was een soort dienst van een uurtje en prinses Aggie en jeugdprins Jesse mochten nog een woordje doen. Daarna rond 3 uur was de kroeg weer open en gingen we weer lekker carnaval vieren in de kroeg. 

Dinsdag 1 maart gingen we foekepotten, dan waren we om half 3 uit school dan kon je even naar huis gaan om je carnavals kleding aan te doen en dan moest je rond 3 uur weer op het schoolplein zijn en daar waren hele grote boxen en een dj die carnaval muziek draaide. Terwijl de dj muziek aan het draaien was gingen we met de hele school een polonaise lopen. En daarna kreeg je van de mensen die dit geregeld hadden  alvast wat snoep,  daarna gingen we foekepotten. 

Dit was mijn carnaval opstel groetjes Laureen!!!   

Carnaval 2022

17 Februari was de onthulling op school wie de jeugdprins was en de adjudant. En dan hadden ze een houten vierkant gemaakt. En daar inpakpapier voor en dan kwamen de prins en de adjudant daar doorheen. En dat hadden we gefilmd omdat de groepen mochten niet bij elkaar door corona mochten komen. En dan hadden we het dansje gefilmd van de dansmariekes en dan gingen we opnemen in de polonaise. En 18 februari hadden we daarvoor spellen gemaakt voor groepen en dat was wel leuk om te doen. Ik moest naar groep ¾ met mijn groepje

De spellen waren: Wie ben ik en Kahoot en raad het lied en dat was wel leuk. En na die dag hadden we vakantie, en de laatste zaterdag en zondag gingen we carnaval vieren in de kroeg. Zaterdag, toen mochten de groepen 5 tot en met 8 tot 5 uur. En toen mochten de ouderen komen en dat was wel grappig en toen werd er allemaal muziek op gezet. Die volgende dag was het zondag en toen was er eerst kindercarnaval dat was niet zo leuk. Maar daarna kwamen er veel meer mensen en toen gingen we nog goa het ajax kijken. En helaas had goa het gewonnen met 2-1 en toen was het daarna heel druk. En er was ook nog een gokautomaat en dat gingen we met heel veel doen. En je kon er 20 cent in doen en dan kon je  5 euro winnen. En we gingen zondagochtend naar de kerk dat was wel grappig want er was een jostiband en. dit was mijn carnavalsverhaal.

Groetjes Luca

Carnaval

17 februari was de onthulling van de jeugdprins en adjudant. We moesten het in verband met corona al eerder opnemen, omdat we niet met alle klassen in de centrale ruimte mochten. Met de onthulling zijn de jeugdprins Jesse en de adjudant Lynn door een doek heen gesprongen. Jesse ging toen zijn proclamatie voorlezen, daarna gingen we in de polonaise het podium op en de jongens gingen op de rand zitten. Zo konden wij de dansmariekes ons dansje doen. Het filmpje heeft meester toen doorgestuurd naar alle meesters en juffen. We mochten met het bekijken van het filmpje er ook bij zijn, iedereen ging alvast naar de klas waar hij of zij de vrijdag moest zijn om de spelletjes te doen.

18 februari hadden we carnaval op school. Zoals je al had gelezen ging iedereen naar een klas toe om de spelletjes te doen die wij zelf hadden gemaakt. We hadden bijvoorbeeld wie ben ik? een kahoot, raad het liedje en iedere klas mocht nog de stoelendans, polonaise en hossen in de centrale ruimte. Demi, Lynn en ik gingen naar groep 5, in de middag moesten we ook nog voor groep 5,6 en 7 ons dansje doen. Ik vond het super leuk!

26 en 27 februari hebben we in het dorp carnaval gehad. Eerst zouden we dan de gala avond hebben, maar omdat dat dan tekort dag is hebben ze besloten om dat te verplaatsen naar 2 april. Maar de carnavalsvereniging wou niet zomaar die dagen voorbij laten gaan en heeft besloten om 26 februari vanaf 16.00 t/m 22.00 toch nog gewoon te gaan feesten bij de droadnagel en toch nog een carnavalsgevoel te krijgen. Op 27 februari hadden we ook nog carnaval, in de ochtend moesten we naar de kerk en er was ook nog een band ook wel genoemd ‘melodies’  het was een band met allemaal mensen die een handicap hebben. In de middag was er nog kleintjes carnaval van 15.00 t/m 17.00 na 17.00 kwamen alle volwassenen en als je wou kon je dan ook nog blijven.

Op 1 maart mochten we ook nog foekepotten! Ik ging samen met Lynn, Demi, Jinte en ik. We zijn bij best veel deuren geweest en hebben dus ook best veel snoep. Ook heel veel mensen waren niet thuis of hadden geen snoep, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om je plezier en het snoep en dat is zeker gelukt!

De playbackshow en de optocht in Heeten en Haarle gaan wel allemaal gewoon door, maar het is verplaatst naar mei. Ik hoop dat het dan een super leuk feest gaat worden. En wij met jeugdprins Jesse, adjudant Lynn, de raad van elf en de jeugddansmariekes leuk kunnen feesten op de wagen. Dit was mijn verhaal over de carnaval! ik vond het nu al super leuk!

groetjes Lyan

Carnaval 2022

Op school:

Dinsdagmiddag toen alle kinderen van school naar huis waren gingen wij met  de klas een filmpje opnemen waarin het bekend werd gemaakt wie de jeugdprins(es) en adjudant was. Jesse en ik stonden achter een heel groot houten lijst met inpakpapier ervoor. Wij moesten daar doorheen springen wanneer meester een seintje gaf. Daarna moest Jesse de proclamatie voorlezen, dat zijn regels die Jesse zelf heeft verzonnen. De dansmariekes deden het dansje, en op het einde deden we nog met de hele klas de polonaise. Dat filmpje kregen ze de donderdag voor carnaval op school te zien.

Vrijdag hadden we carnaval op school. Je had een groepje en daar mocht je de hele dag in de klas blijven. Demi, Lyan en ik mochten in groep 5. De hele klas had PowerPoint gemaakt, raad het liedje, wie ben ik en een kahoot. Die hadden we van groep 3 t/m 4 en voor groep 5 t/m 7. Iedere klas ging ook nog stoelendans doen in de centrale ruimte, en polonaise lopen. In de middag gingen wij met onze klas nog stoelendans doen en dansen op carnavals muziek.

In de Droadnagel:

Zaterdagmiddag hadden we carnaval het was heel leuk en gezellig! Wij mochten nog met klas de polonaise doen door heel de Droadnagel, Jesse voorop daarna ik, toen de raad van 11 en daarachter de dansmariekes.

Zondag hadden we in de ochtend kerk, en in de middag kleintje carnaval, en richting de avond nog carnaval voor iedereen.  Ik vond het carnaval echt heel erg leuk! Ik kan niet wachten tot in Mei!!

Groetjes  Lynn

Carnaval

De laatste vrijdag van de vakantie hadden we carnaval op school. Die vorige dinsdag hadden we opgenomen wie de jeugdprins en adjudant is. Het dansje van de dansmariekes werd ook opgenomen. Ook mochten de dansmariekes een dansje doen die ze hadden geoefend. Op de vrijdag werd iedereen van groep 8 verdeeld over de groepen en ging je daar spelletjes doen met die klas, groep 3,4,5,6, en 7 die gingen de spelletjes wie ben ik, raad het lied, stoelendans en kahoot doen. En de groepen 1 en 2 die gingen ook met kinderen uit groep 8 spelletjes doen, sjoelen, klimmen en klauteren in de gymzaal, blikgooien, koekhappen, tekenen, dansen in de centrale ruimte en voor het digibord bij de rakkertjes. Al die spelletjes die deden we in de ochtend van 9 uur tot kwart over 12.

In de middag deden we polonaise met de hele school en traden de dansmariekes nog op voor de groepen 3,4,5,6 en 7. Alle groepen gingen daarna ook met hun eigen groep naar de centrale ruimte de stoelendans doen. Zaterdag 26 en zondag 27 februari hadden we ook carnaval maar dan in de droadnagel. Zaterdagavond was voor de volwassenen en een klein beetje voor de kinderen. Ook moesten de dansmariekes optreden. Die avond was het best druk. Zondag gingen we naar de kerk. Daar vierden we carnaval en liepen we de polonaise.

Later in die middag was er kindercarnaval. En daar moesten ook de dansmariekes weer optreden. ‘s avonds was er voor de volwassenen carnaval. Dinsdag 1 maart hadden we foekepotten door het dorp. 3 uur was het startschot en mochten we beginnen met foekepotten. Nu komt er nog meer carnaval dit was maar een klein beetje. Ik vond het super leuk.

Groetjes: Milou

Carnaval

Vrijdag hadden we carnaval op school ik zat met kinderen van groep ½ gemengd. het was heel leuk we hadden allerlei spellen zoals koekhappen, blikgooien, tekenen, sjoelen en  klimmen en klauteren. ik had 7 kinderen in mijn groepje. Ik vond het klimmen en klauteren en het koekhappen het leukst. Maar de rest was natuurlijk ook wel leuk. Het klimmen en klauteren was in de speelzaal van de school het koekhappen was in groep 1 samen met het blikgooien en sjoelen en tekenen waren in groep 1.

en in het weekend de 28ste van februari (zaterdag) was er allen carnaval in de avond dat was leuk want er was een goeie sfeer en het was ook grappig want er gingen andere kinderen gokken en als ze dan wat wonnen gingen we juichen en dat was leuk. Er kwamen ook kinderen uit andere dorpen die ik eigenlijk helemaal niet ken. dat was ook leuk er kwam ook en zanger langs die allemaal liedjes ging zingen

En op zondag moesten we eerst om 10 uur al in de kerk zijn daar was een band met gehandicapte er in die best goed konden spelen. op het einde kregen we eerst een hostie en daarna liepen we een hele grote polonaise en ook een hele lange we liepen ongeveer 5 rondjes of wel meer door de kerk. In de middag was er kindercarnaval met alleen basisschool kinderen dat was niet mijn favoriete gedeelte van het weekend om het zo maar te zeggen ik vond het in de avond een stuk leuker. Want in de avond was meer sfeer en een stuk betere muziek. In de avond was het ook meteen een stuk leuker want ze deelde allemaal staven uit waar lichtjes in zaten want er kwam een zanger langs en die moest je met die die staven in de lucht zwaaien dat zorgde meteen voor een goede sfeer. Op de zondag was het wel een andere zanger dan de zanger van zaterdag.

Groetjes Niels

carnaval

Vrijdag 18 feb was er carnaval op school. Ik moest naar groep 3 en 4 samen met laureen, yinthe,dyon en luca. We hadden ons verdeeld over de 2 klassen.

Ik Lauren en yinthe deden de ene groep. En dyon en luca de andere. In het ene lokaal deden we wie ben ik en kahoot. En in de andere raad het lied en stop dans. En alle klassen hadden een tijd gekregen dat ze een stoelen dans mochten doen. wij moesten rond half 10 met 3 en 4. in de kleine pauze mochten we bij 3 en 4 blijven eten. Naar de kleine pauze mochten wij met de dans mariekes ons dansje laten zien. Aan de onder bouw en naar de grote pauze aan de boven bouw. En in de grote pauze gingen we tosti’s en broodje knakworst eten in de klas. En naar de grote pauze was groep 3 en 4 naar huis. Dus mochten wij helpen in andere klassen.

Het was erg gezellig! En afgelopen weekend was er carnaval in de droadnagel (26 en 27 feb) Zaterdag gingen we met de meiden van de klas  eerst bij demi afspreken. En dan samen naar de droadnagel. Daar mochten we ons dansje van de dansmariekes ook nog laten zien. Er was ook zo’n apparaat waar je geld in moet gooien en dan kan je geld winnen. Dus wij wouden dat een keer proberen was die kapot. En zondags was hij uit. En zondag gingen we ’s morgens eerst naar de kerk. En ’s middags gingen we weer naar de droadnagel. Daar was van 3 tot 5 kinder carnaval. En daarna mocht iedereen komen.

Gr romee.

Carnaval

15 februari gingen we eindelijk de onthulling filmen iedereen was in pak. Je had de raad van 11 en de dansmariekes. Jesse en Lynn kwamen door het doek gesprongen de zaal in. Daarna las hij de programmatie op. Nadat hij dat heeft voorgelezen kwam de hele klas op het podium in de polonaise. Daarna werd de muziek gestart en begonnen de dansmariekes te dansen het was een hele leuke middag. 17 februari was de onthulling van jeugdprins Jesse en adjudant Lynn. Iedereen moest een klas lijden bijvoorbeeld in groep 7 hoorde ik Aileen Syen. Wij moesten daar de onthulling gaan kijken en de volgende dag moesten we spelletjes met hen doen. 18 februari we hadden eindelijk de spelletjes in de klassen. zoals ik zij deden ik Syen Aileen groep 7. Dat was best moeilijk want we kregen ze maar niet stil. De spellen hadden wij helemaal zelf gemaakt. Tijdens middageten aten we knakworstjes en tosti’s. Tijdens de pauze gingen wij een hele lange polonaise maken met de hele school. En later gingen we ook nog de polonaise in de school doen en nog stoelendans. 26 februari hadden we weer carnaval maar dan in de kroeg het was super gezellig we hebben super vaak de polonaise gelopen we hebben de dans nog opgevoerd. 27 februari was er in de ochtend een kerkviering daar gingen allemaal gehandicapten muziek maken en liepen we weer de polonaise maar dan in de kerk. Daarna hadden we van 3 tot 5 kindercarnaval dat was super gezellig. Na 5 uur kwamen er heel veel volwassenen toen werd het nog gezelliger. Dat was de carnaval nog maar van nu maar 2 april is de bekendmaking van de echte prins of prinses. En in mei de optocht en playbackshow. ik heb er super veel zin in.

Groetjes Sanne

 

 

Carnaval 2022

Dinsdag 15 februari naar school moesten we onze dansmariekes pakjes aan doen. Want we gingen de dans opnemen omdat, we wisten nog niet of we bij de groepen in de klas mochten komen vanwege corona. In het begin ging meester een stukje vertellen. Daarna wert er een soort van bord neergezet, want daar moesten de jeugdprins en adjudant door heen springen. Toen kwamen de raad van 11 en de dansmariekes binnen lopen in een polonaise. Toen was de polonaise gelopen was mochten de dansmariekes hun dansje laten zien. En toen gingen we het filmpje versturen naar de meester en juffen.      

Vrijdag 18 februari voor de voorjaarsvakantie hadden we carnaval op school. Groep 8 mocht allemaal spelletjes bedenken voor de bovenbouw en de onderbouw. In elke klas zaten een paar kinderen van groep 8 om de spelletjes met hen te spelen, uit te leggen. Ik zat bijvoorbeeld bij Aileen en Sanne in groep 7. En zo zaten alle kinderen van groep 8 in een groep.

Zaterdag 26 februari rond 4 uur mochten we naar de kroeg toe om carnaval te vieren. En rond een uurtje of 5 mochten de dansmariekes daar ook hun dansje laten zien. Naar het dansje mocht je de hele dag door carnaval vieren. En natuurlijk kun je daar ook patat en snoep enzovoort halen.

Zondag 27 februari rond half 11 mochten de kinderen van groep 8 en de andere mensen in de kerk komen. Om daar ook een beetje carnaval te vieren, maar dan ik de kerk stijl. Nadat we in de kerk waren geweest mochten we rond 3 uur weer naar de kroeg toe om carnaval te vieren. Want van 3 tot 5 uur was er kindercarnaval. En natuurlijk moesten de dansmariekes daar ook weer optreden. 

Dinsdag 1 maart naar school rond 3 uur mochten we naar het schoolplein komen om daar nog effe carnaval te komen vieren. Nadat we op het schoolplein carnaval hadden gevierd mochten we foekepotten. Ik ging foekepotten met Sanne, Romee, levy en Laureen tot ongeveer 5 uur.

Groetjes Syen

Carnaval

op 18 februari begon de carnaval op school. We moesten toen allemaal spelletjes voor alle groepen bedenken. De groepen 3 t/m 7 moesten een kahoot, een liedjesquiz en wie ben ik doen. Maar in groep een en twee was dat anders. Daar werd groep 1 en 2 in zes groepjes verdeeld. Zelf zat ik ook bij groep een en twee. Ze moesten daar 6 verschillende spelletjes doen. Ik begon zelf bij het koekhappen, daarna gingen we blikgooien, toen gingen ze dansen voor het digibord. En toen dat klaar was hadden ze pauze.

Ze gingen weer naar binnen en we gingen verder met de spelletjes. Na de pauze begon ik bij het sjoelen. Je had daar twee sjoelbakken. Waar de kinderen omstebeurten gingen sjoelen. Daarna gingen ze tekenen, je had daar 3 verschillende tekeningen waar ze zelf mochten kiezen welke tekening. Als laatste spel moesten we naar de speelzaal, want ze mochten klimmen en klauteren. Toen al die spelletjes afgelopen waren ging de onderbouw naar huis. Wij gingen toen in de klas een tosti middag houden, en we hadden ook nog een broodje knakworst. In de middag mochten we zelf bepalen wat we gingen doen.

Op 26 februari gingen we weer verder feesten bij de droadnagel. het begon daar toen om 4 uur. Er was muziek en het was best druk. Maar pas toen het avond was begon het leuk te worden, want heel veel volwassenen waren toen dronken en gingen toen heel raar doen. Op 27 februari was het ook weer carnaval. van 3 tot 5 was het kindercarnaval. Dat was voor alle kinderen van groep 8 of lager. Maar om 5 uur werd het pas leuk want toen mocht iedereen komen. Er waren ook heel veel uit andere dorpen toen. Maar ik kon op zondag niet zo lang blijven, want ik de volgende dag weer school. Dit carnavalsweekend was al super leuk dus hoe leuk zou het wel niet worden op 20, 21 en 22 mei worden?

Wes

Carnaval

Op vrijdag hadden we carnaval op school, dat was echt fantastisch! We deden allemaal spellen ik had groep ¾ samen met Romee Dyon luca en laureen. We hadden toen allemaal spellen zelf gemaakt en toen gedaan dat was super leuk ze mochten ook nog de onthulling zien van Jesse en lynn dat was om 14:10.

Met de spellen hadden we een kahoot, wie ben ik en nog een muziekquiz en om 11.00 hadden groep ¾ stoelendans onze klas had dat om half 2.Het was echt super leuk en in de middag pauze kregen we van meester een broodje knakworst en iedereen had toen brood mee met kaas of met kaas en ham en toen gingen we zelf tosti’s maken dat was super  leuk. Maar ieder groepje moest in een andere klas.

Zaterdag hadden we bij de Droadnagel carnaval om 16.00  we vierden toen een groot feest en dat was super gezellig ik was dansmarieke samen met alle meiden van de klas we moesten ook nog ons dansje in de kroeg laten zien dat was op het begin wel spannend maar uiteindelijk viel het wel mee, daarna gingen we nog patat daar eten dat was super leuk en ik heb nog snoep gehaald daarna samen met Jinte. En toen in de avond gingen we weer feesten en om half 11 gingen de meeste al naar huis maar de volwassenen blijven tot 3:00 ofzo.

Zondag gingen we om half 11 naar de kerk en toen gingen ze heel erg veel dingen vertellen en daarna  gingen we nog om 15:00 naar de droadnagel en we gingen daar nog heel erg lang zingen en dansen het was echt een fantastisch weekend!

 

Groetjes Yinthe

Kubistische hoofden

De leerlingen van groep 8 hebben met handvaardigheid kubistische hoofden gemaakt.
Hier zie je enkele resultaten.

 

Bezoek groep 8 aan het Carmel College in Raalte: 

Hieronder enkele foto’s en na de foto’s de beschreven indrukken door de kinderen.

Carmel college Salland

we gingen dinsdag 2 november naar het Carmel college in Raalte. We hadden Frans, Duits en science en mentor gesprek. Ik, Joep en Wes zaten in het havo gebouw. We gingen op de fiets. We gingen de hele school rond. Ik had voor sportief gekozen dus op het eind gingen ik en een paar mensen die ik niet ken trefballen. Het was best wel een grote school vergeleken met deze basisschool. Er was een meneer die alles omriep via een microfoon en zij ook wel best wel grappige dingen. In de kantine kwamen we ook nog best wel veel Haarlenaren tegen. bij science deden we proefjes met een zoen als je de luchtdruk weghaalt dan werd hij heel groot en als je weer lucht er bij pompt werd hij weer normaal. Bij Frans en Duits gingen we tot 20 in die talen.

Gr. Niels

Carmel College Salland

Dinsdag 2 november gingen naar het Carmel College. We moesten om kwart voor 8 op school zijn en als iedereen er was gingen we naar het Carmel College. Toen we er waren moesten we naar de kantine van vmbo. Toen je daar was kreeg je een nummer met een kleur. Eerst moest je iets met het nummer doen. Op de muren hing een papiertje met een nummer er op. Daar moest je bij staan ik was nummer drie. Toen alle scholen er waren en bij de goede groepje stonden konden we beginnen. We kregen 4 mini lesjes van 25 minuten. We moesten met een paar kinderen van het Carmel mee die namen ons mee naar de lokalen van de lessen eerst kregen we uitleg over het Carmel College. Daarna kregen we muziek en moesten we op een keyboard iets spelen. Toen moesten we naar wiskunde daar moesten we een huis bouwen met touwen en daarna kregen we Engels. Toen moesten we naar het Havo gebouw en daar kregen we drinken. Daarna moesten we bij een kleur staan. Ik moest bij de kleur rood staan en daarmee moest je naar mee met andere kinderen die bracht je naar de gymzalen. Ik ging met een groep het chaos matten spel doen. Toen dat klaar was gingen we brood eten en weer naar school fietsen.

van Duuk

Carmel

wij zijn met de klas bij het Carmel college Salland geweest. Er kwamen heel veel scholen we gingen verzamelen in de kantine van vmbo en daarna gingen wij als eerste een klas in en toen kon je zien hoe het ging en je mocht vragen stellen, bijvoorbeeld hoe lang heb je pauze, in de ochtend 15 min, en de 2e 30min, En als de pauze voorbij is dan gaat er een bel dat betekent dat de mensen naar de les gaan en dan hebben ze 5 min om in de les te komen en als je niet op tijd bent dan krijg je een kruisje en als je 3 kruisjes hebt dan moet je 1 uur nakomen. En daarna gingen we naar muziek en toen had een mevrouw een PowerPoint gemaakt, en daar kom je in zien welk liedje we gingen doen en toen moest je op een piano spelen. En daarna moesten we naar rekenen en toen gingen we een huis bouwen. En daarna gingen we naar de techniek les en toen kreeg je een rondje en daar moest je een gat in boren en toen een kleur er in doen ik deed groen en toen moest je dat in dat gat drukken en toen een wasknijper en toen en dan kan er een kaartje in

Gr. Dyon.

 

Ontdek Carmel college Salland

We hadden een ontdek Carmel college dag, we moesten al om kwart voor acht wegfietsen want we moesten er half 9 zijn  toen we er waren moesten we verzamelen in de kantine van vmbo. Dat duurden best nog wel lang voor mij gevoel ik zat in groep 7 met Huub, Lynn, demi, jinte en lyan met nog andere kinderen van andere scholen. We hadden als eerste vak ENGELS Halloween het was te doen. Toen moesten we WISKUNDE doen dat was ook wel te doen ik weet alleen niet meer hoe het heette de opgave. Daarna hadden LEVENSBESCHOUWING toen hadden we het over wat wil je doen waar zit alles ongeveer we konden vragen stellen dat was wel saai maar interessant. Toen hadden MMN dat ging over stoommachines de docent had er een model van maar die werkte wel hij deed er eerst water in daarna brandstoffen en olie als alles lekker loopt dan. Toen alles lekker liep gingen we er testjes meedoen. Dat was leuk en cool Huub en ik waren als laatste met testjes doen. Toen gingen we eten en drinken het was wel heeeeeeel druk. Toen hadden we het vak wat we wouden in had sportief dus ik mocht gymmen dat was leuk. We mochten toen twee onderdelen kiezen ik had voetbal gekozen en vliegend tapijt. Dat was leuk toen het was afgelopen gingen we verzamelen weer in de kantine daar kwamen we oud leerlingen tegen. We moesten best nog wel lang wachten toen we konden fietsen want het regende nog. Toen het was afgelopen gingen we weer fietsen ik fietste met duuk dat was heel gezellig en toen waren we weer op school

Einde Jesse van Santen

Carmel College Salland

Wij gingen dinsdag 2 november met de klas naar het Carmel College. We moesten eerst 3 kwartier (45 min) naar het Carmel fietsen. En toen waren we er, en we moesten onze fietsen neerzetten. Er waren 2 gebouwen, wij moesten verzamelen bij de VMBO kantine. En toen kregen we allemaal een sticker, en ik had bijv: een rode sticker met een 3 en Syen ook. een dan deden we eerst met dezelfde cijfer. Dus ik zat eerst bij:Syen, Romee, Sanne, Milou, Yinthe, Duuk, Dyon, Kim en Luca. en toen gingen we naar: wiskunde- muziek en engels. en toen gingen we pauze houden in de Aula. En toen mochten we een kwartiertje (15 min) pauze houden. Toen hingen er blaadjes bij de muren en de kleur wat je stickertje had, had het blaadje ook. (en een paar dagen ervoor kon je kiezen uit: sportief, creatief of technisch. ik en syen hadden gekozen voor sportief en laureen, romee en sanne kozen creatief. wij gingen naar de gymzaal en toen gingen we een spel doen met een dikke mat, toen dat was afgelopen moesten we weer naar de kantine en daar gingen we brood eten en later gingen we weg. en waren ongeveer om kwart over 1 waren we weer op school.

Gr Aileen

Carmel College Salland

Welkom bij mijn opstel, ik ga jullie wat vertellen over het Carmel College Salland. [We gingen op 2 november]. Eerst gingen we met meester Koen en de kinderen op de fiets. Daarna waren we bij het Carmel College Salland aangekomen. Toen kwam er een mevrouw naar buiten lopen, en liet ons zien waar we de fietsen moesten neerzetten. Toen wees ze aan waar we naar binnen moesten. Toen kreeg iedereen een sticker van de meester, en daar stond een nummer op, bijv. 3 enzovoort. Het ging tot en met nummer 12. Op dat kaartje stond ook nog een bijv. rood en die kleur stond dan bijv. voor sportief. Je kon op onze school ook nog eerst kiezen wat je wou sportief of technisch bijv.. Toen riep een meneer om waar je moest gaan staan. En ik zat in het begin bij Aileen, Laureen, Romee, Sanne, Kim, Duuk, Dyon, Luca en ik. Er zaten ook nog andere mensen bij ons in maar die kende ik niet allemaal effe goed. Toen moesten we met kinderen op het Carmel College Salland mee lopen naar het goede klaslokaal, want we wisten de weg daar nog niet echt heel goed. In het begin kregen we een soort van uitleg van het Carmel College Salland, en mochten we nog zoveel vragen stellen als we wilden want anders was het al te laat. Toen kregen we de vakken wiskunde = rekenen- muziek= muziek- en Engels= Engels. Daarna hadden we een korte pauze om wat te eten en drinken. Daarna ging ik met Aileen, Yinthe, Milou, Duuk en ik naar Sportief toe want de rest had een ander vak gekozen. Bij sportief gingen we een soort matten spel gedaan, dat als je op iemands anders mat gooide was die andere af. Toen dat was afgelopen gingen we met de hele klas ontbijten bij de kantine. Daarna gingen we nog effe wachten, want het was buiten aan het regenen. Toen de regen gestopt was gingen we weer met de fietsen naar school toe. Dit was mijn opstel ik hoop dat je het leuk vond:] Einde!!

GR Syen

 

Dag naar Carmel college Salland

Wij gingen met de klas een dagje naar het Carmel College. We moesten rond half 8 op school zijn en om kwart voor 8 fietsten we weg er naar toe en het was ongeveer half uur 3 kwartier fietsen toen we aankwamen toen moesten we naar de kantine van het vwo en in dat gebouw had ik en nog een paar andere uit de klas de rondleiding en niet iedereen had in hetzelfde gebouw een rondleiding want het ligt eraan welk niveau je had maar ik kreeg met een paar andere kinderen een rondleiding in het vwo gebouw. Toen moesten we verzamelen in het vwo kantine en toen meester ons had aangemeld toen kreeg iedereen en sticker  met een kleur en een cijfer er op. Er waren ook 2de jaars leerlingen en die hadden een blauw T-shirt die gingen alle groepjes een rondleiding geven. Die sticker die je dus op je trui moest plakken die hadden dus een kleur en een cijfer als je een bepaalt cijfer had moest je bij de 2de jaars gaan staan die jou cijfertje hadden en je groepje was gemengd met kinderen uit jouw klas en andere scholen. Toen moesten we achter die 2de jaars aan en die leden ons naar het eerste lokaal want we gingen allemaal kleine lesjes volgen en eerst gingen we naar een lokaal waar je vragen mocht stellen over het Carmel en wat 2de of 3de uur betekende en hoe lang je had om van de ene lokaal naar het andere lokaal te gaan en wat voor pauzes je had en noem zo maar op en er werd een filmpje laten zien waar ze een rondleiding werd gegeven op de verdieping waar wij zaten. Alle lessen duurden ongeveer 25 minuten. Dus toen de eerste kleine les was afgelopen toen gingen we naar het volgende lokaal en moesten we weer die leerlingen volgen uiteindelijk hadden we nog : wiskunde, Engels, muziek en het laatste vak was bij iedereen verschillend want een paar weken voordat we naar het Carmel gingen moest je kiezen op een blad tussen: Sport, creatief en technisch. En ik had bijvoorbeeld net als sanne en romee toen creatief gekozen en hadden we het laatste vak dus handvaardigheid toen hadden we iets geknutseld. En toen gingen we weer in het vwo kantine eten en toen fietsten we weer naar huis. dit was mijn opstel over het Carmel

Gr Laureen

Carmel dag

Vandaag (2 November) hadden we camel dag bij het carmel college salland we werden rondgeleid door kinderen uit de 2e klas en ik zat in groepje 3 we hadden eerst een filmpje gekeken. En toen hebben we engels gehad en daar leerde je heel veel bijvoorbeeld wat lent is, dat is vasten. We hadden daarna wiskunde en daar moesten we een huis maken van touw en dat moest je doorgeven, en we moesten met een bezem het dak maken. En daar moest weer touw overheen en toen hadden we muziek en daar mochten we keyboard spelen een liedje van een hele bekende film, ik weet niet meer van welke film. En na muziek had ik iets met technisch we moesten een houdertje maken.

Gr. Kim.

ontdek Carmel dag

2 november gingen we naar het Carmel om te kijken, we moesten daar een paar lesjes mee doen. Om half acht moesten we op school komen, want we moesten best lang fietsen. Toen we er waren moesten we in de kantine wachten en kregen we een sticker met je groep en kleur. je had 13 groepen en ik zat in groep 12 samen met Niels en Joep. In de eerste les hadden we frans. Daar leerden we van een tot tien te tellen. Daarna hadden we Duits, en leerden we tot twintig tellen. In de derde les hadden we science daar deden we allemaal proefjes, ik en Joep moesten ook een proefje doen. Er lag een plankje half op de tafel half niet, Joep moest eerst zo hard mogelijk slaan het plankje vloog door de lucht heen ik moest het zelfde doen maar de docent legde er twee kranten op. Toen ik sloeg brak dat latje in twee stukken. In de vierde les hadden we een soort mentorgesprek. Daarna hadden we pauze iedereen kreeg een glaasje ranja. en je had zelf wat eten mee. In het laatste uur mocht je zelf kiezen wat je deed, je kon kiezen uit sportief technisch creatief enz. ik had gekozen uit sportief. Daar moesten we trefbal doen met baskets en lintjes, als je een geel lintje had gepakt mocht je afweren, als je een groene had en ging je af mocht je blijven staan, en als je een blauwe had mocht je verder lopen over de middel lijn. Toen we daar klaar waren gingen we weer naar school.

Wes

Carmeldag.

Dinsdag  2 november gingen wij met groep 8 naar het Carmel college. JE kon kiezen wat je kon doen op het Carmel college er waren keuzes tussen ,sportief, creatief, technisch en nog wat andere dingen. Ik zelf had gekozen voor sportief. We begonnen om kwart voor 8 op de fiets naar het Carmel college. Toen we daar aankwamen hebben we daar eerst verzameld met alle scholen die kwamen. En daarna werd je in groepjes verdeeld en ging je 4 lessen volgen die je op een normale schooldag ook doet op het Carmel college. het eerste vak hadden voorlichting over het Carmel dat duurde 25 minuten. Kinderen die we hebben ons leg gegeven van het 2de en 3de jaar. Het tweede les hadden we muziek en die werd wel gewoon door een echte docent gegeven. Muziek hebben we op een keyboard gedaan. De derde les was rekenen dat was wel grappig want hij gooide met dingen en ging op de vloer schrijven en we gingen nog een toren met wol maken. Die les duurde ook 25 minuten. En het laatste uur was het 4de uur het 4de uur hebben we Engels gedaan. Een vrouw gaf les en die had een Kahoot gemaakt en daarbij was ze heel erg aardig. Toen de bel ging omdat de 25 min om zijn gingen we naar de kantine eten en daarna heel snel door naar gym. Met de gym hadden we een spel met matten gedaan en als de bal erop kwam was je af. Maar als die voor jou was dan mag je doorschuiven. Maar je had ook een koning mat en met die mat ging die iedereen af. Dat was een heel erg leuk spel. Toen het tijd was hadden we nog gegeten en gingen we op de fiets weer terug naar school.

Groetjes Milou

Carmeldag

Dinsdag hadden we een Carmel dag. Dan ga je een dag naar de middelbare school op de fiets en dan ga je kijken bij de richting die je dan wil doen. Ik heb gekozen voor techniek en dan havo/vwo. Niels en Wes hadden sport havo/vwo gekozen. Wij zaten eerst met z´n drieën. Iedereen kreeg andere vakken die kort duurde. Zo hadden Ik, Wes en Niels eerst Frans. dat was best makkelijk. We leerden hoe je tot tien telt in het Frans. Daarna hadden we Duits. Dat was ook heel makkelijk. Toen deden we een quiz. Dat ging natuurlijk over Duitsland. Toen hadden we science. We hadden het toen over mars en wat er zou gebeuren als je zonder ruimtepak naar mars ging. Daarna hadden we nog een gesprek met een mentor en toen hadden we pauze. Het was best druk op dat moment. Daarna ging het om de kleur van het stickertje want we hadden allemaal een sticker en daar stond een getal op en een kleur. Ik, Wes en Niels hadden een 12 op onze sticker staan en Ik had blauw (techniek) En Niels en Wes hadden rood (sport). Ik had met Kim en een paar anderen blauw. We moesten allemaal bij je eigen kleur gaan staan alleen bij een kleur stond: Op Weg Groepje 12. Dus ik moest daar alleen heen maar het was wel moeilijker dan bij de rest. Ik moest toen een sorteermachine maken voor knikkers van hout, rietjes, ijsstokjes en tape. Die van mijn groepje was niet afgekomen maar het was wel leuk. DOEI!!!

Joep Blankhorst

Carmel College Salland

Hallo, mijn naam is Jinte. Wij zijn vandaag naar het Carmel geweest. Het was super leuk en heel groot. Als eerst mochten we Engels doen. en het soort van thema heette: Halloween. We moesten eerst ff dingen er bij verzinnen wat bij Halloween hoort zoals: spooky scary monsters pumpkin of witches. We gingen ook nog naar het domein. daar hadden we levensbeschouwing. Het domein is wel rustig. We hadden ook nog Wiskunde, dat was wel leuk, veel leuker als Rekenen. We hadden ook nog een meneer die wat vertelde over zijn stoom machine. Dat was heel leuk en heel interessant. We mochten zelf ook nog even aan een paar knopjes zitten. En we mochten aan de stoomboot fluit zitten, en aan de knopjes dat het lampje aan ging. En dat vak heette MMN. En op het laatste bij Meneer kapitein konden we tekenen. Daar moest je een dier maken van de zijkant, en je moest dan bijvoorbeeld een hond maken en je hond krijgt dan koeien vlekken. en dan moest je hem een naam geven. Het was wel een stukje fietsen, maar we gingen wel een beetje sloom fietsen. Dit was mijn verhaal DOEIIII.

Gr Jinte

 

Opstel Carmel college Salland

We gingen naar het Carmel college. We moesten naar vakken gaan met kinderen van andere scholen en 2 kinderen van het eerste en tweede moesten ons naar de lokalen brengen we hadden de vakken wiskunde\ Engels \muziek en ze vertelde hoe het gaat op het Carmel. En we hadden paar weken terug moesten we kiezen wat we leuk vonden ik keus bijvoorbeeld creatief. Dan doe je meer iets met tekenen theater en muziek. Dus dat moesten we ook nog doen. Op het eind mochten we daar nog even eten en daarna had iedereen die  daar op school zit pauze en iedereen die kwam kijken was al weg. Alleen het regende een beetje dus wachten we even tot het droog was. Ik vond muziek het leukste vak wat we hadden gekregen. Met wiskunde moesten we met touw een huis maken. Met muziek moesten we keyboard spelen en met Engels moesten we vragen van de leraar beantwoorden en we deden een kahoot en met creatief moesten we twee rondjes uit knippen en je moest dan bijvoorbeeld op een vissenkom maken en op de andere een vis dat plakte je aan elkaar met een stokje ertussen en als je dat dan draait zie je een vis in een vissenkom. Ik had op een geel rondje gemaakt en op de andere een mond en hartjes als ogen dus als je draait krijg je een emotie met hartjes ogen.

Gr Romee

Het Carmel college

We kwamen binnen in de kantine daar kreeg je een nummer + cijfer toen moest je bij de nummers staan (Bijv. 3). Toen gingen we naar het domein daar kregen we uitleg over hoe het daar gaat op het Carmel. Daarna gingen we naar muziek daar mochten we piano spelen. Daarna was het vak wiskunde daar gingen we een huis bouwen en de inhoud uitrekenen. Als laatst hadden we Engels met een best wel strenge docent maar toen sluiten we af met een kahoot. Toen hadden we pauze na de pauze hadden er een paar creatief of techniek of sportief ik zat in creatief daar gingen we toen knutselen. De opdracht was om een papiertje te laten lijken dat het 1 papiertje was terwijl er 2 waren!!

Met alleen maar papier en een stokje(stiften). Het was een leuke dag daar!!

Groetjes Sanne

Carmel College Salland

Wij zijn 2 november naar het Carmel college geweest. Als eerst kreeg je een sticker met een nummer erop en een kleur. Er hingen allemaal briefjes langs de muren met een nummer, bijvoorbeeld ik had nummer 7 en moest ik bij het blaadje gaan staan met nummer 7 erop. Ik zat bij Demi, Lyan, Jinte, Huub en Jesse in het groepje met andere kinderen van andere scholen. Je had leerlingen van het Carmel die je mee namen naar lokalen. Als eerst hadden wij Engels daarna wiskunde, levensbeschouwing en op het laatst MMN. Na mmn gingen we wat eten en drinken. Je had dus een sticker met een cijfer en een kleur. Ik had geel dus ik moest naar een geel blaadje toe. Daar werd je weer meegenomen door leerlingen. Voordat je naar het Carmel ging moest je kiezen tussen paar soort van vakken. Ik had gekozen voor creatief, bij creatief moest je een tekening maken, je moest een 5 dieren in een maken. Dus bijvoorbeeld een lijf van een hond een kop van een konijn een staart van een leeuw, en ga zo maar door. Toen waren we al weer klaar, dus toen mochten we weer naar huis.

Einde

Groetjes Lynn

Carmel College Raalte

We gingen om 7:45 naar Raalte op de fiets naar de middelbare school. We werden er geholpen door een paar mensen uit het 2de ik zat bij Milou, kim, syen, romee, aileen, laureen, luca en dyon en natuurlijk ook nog bij andere kinderen in. We kregen ook nog wat lessen namelijk: Engels, Wiskunde, Muziek en in de pauze moest je in een ander groepje want je moest zeggen wat je wilde techniek of sportief of creatief ik en milou, duuk, syen, aileen, lyan kozen voor sportief dus wij waren een groepje met nog wat andere kinderen van een andere school. Maar wij gingen dus gymmen wat echt heel erg leuk, We hadden 2 pauzes een om 10;00 en eentje om 12:00 het was echt super leuk. En met Wiskunde moesten we een huis door de klas maken en de pauze waren we in de kantine/aula. En om 11:45 gingen we weer naar school ik vond het een hele leuke dag op het Carmel college!

Groetjes: Yinthe

Het Carmel college

Wij gingen met zijn allen naar het Carmel college.

We moesten om kwart voor 8 op school zijn, toen iedereen er was gingen we fietsen. Het was ongeveer 3 kwartier fietsen. Toen we daar waren ging een mevrouw zeggen waar we de fietsen neer mochten zetten. Daarna gingen we naar de kantine, daar zeiden ze bij wie we in zaten en ik zat bij Lynn, Lyan, Jinte, Huub en Jesse en ook nog kinderen van andere scholen. Het eerste vak wat ik had was Engels en dat ging over Halloween. Daarna had ik wiskunde, daarna had ik levensbeschouwing dat vond ik niet zo heel leuk, daarna had ik MMN. En toen hadden we een pauze. Na de pauze had ik tekenen. Na het tekenen gingen we met zijn allen middag eten. Toen moesten we nog even wachten tot het droog was, toen kwamen we ook nog allemaal mensen uit Haarle tegen. En toen was het droog en gingen we op de fiets naar school.

Groetjes Demi

Ontdek Carmel dag!

Dinsdag 2 november gingen wij naar het Carmel College Salland! Daar gingen we op de fiets heen. Voordat we daarheen gingen moesten we kiezen waar we wilden kijken. Je kon kiezen uit sportief, creatief, technisch, ondernemen en onderzoeken, maar voor onderzoeken mocht alleen als je als advies havo of vwo hebt gekregen. Eerst had ik voor sportief gekozen, maar ik was door me enkel gegaan dus kon ik daar niet aan meedoen. Dus toen ging ik kijken bij creatief. We moesten verzamelen in een kantine en daar werd je ingedeeld in groepen. Voor de pauze had je 4 lessen wij hadden: Engels, Wiskunde, levensbeschouwing en M&M. Mensen die in de vierde en derde zaten gingen je rondleiden. Je had bijvoorbeeld een domein waar allemaal verschillende lokalen in zaten. Er waren twee gebouwen het Havo gebouw en het Vmbo gebouw. De eerste twee lessen hadden we op het Havo gebouw en de andere 2 op het Vmbo gebouw. Je had pauze in het Atrium dat was in het Havo gebouw. Na de pauze ging je bezig met het vak dat je had uitgekozen. Dus ik ging toen naar creatief. Om 11:45 waren we klaar met alle vakken en toen moest je weer naar de kantine op het Vmbo gebouw. Daar gingen we nog even middageten. We zagen ook nog allemaal andere kinderen uit Haarle. Na het middageten gingen we weer naar school op de fiets.

Groetjes,

Lyan

Carmel college

 

Ik ga jullie vertellen over het Carmel college. We moesten er om kwart voor 8 zijn (op school)  en dan waren we er half 9. En toen we aankwamen gingen we eerst naar de kantine van het vwo. Daar kreeg je een sticker met een kleur en een een cijfer erop. En dan moest je met een paar andere mee die op het Carmel zitten en die moest het groepje rond leiden. En we gingen toen als eerst naar het domein en daarna moesten we naar Engels en wiskunde en toen muziek. En daarna gingen we naar buiten en daar konden we techniek doen. Ligt eraan wat je had gekozen maar ik had techniek en nog meer die daar heen gingen. En daar moest je een rond plankje en daar zat in het midden een gaatje in. en die moest je nog breder maken en met een boor en dan had je een buis en een ijzeren staafje. In een kleur en die moest je helemaal in die buis doen en dan het achterkant uitknippen. En dan moest je er een ding op zetten en dan kon je er een foto op zetten. En dan moet je de andere kant in het rondje doen en dan kan je dat ergens op zetten ofzo. En daarna moest je met je hele groep naar de kantine weer en daar kreeg je ranja. En daarna gingen we eten en drinken in de kantine en toen gingen we weer naar school. En dit was mijn verhaal over het Carmel college.

Gr. Huub.

 

Wij hebben in groep 8 afgelopen week een gastles gehad. De kinderen vertellen zelf over hun ervaringen en indrukken die ze hebben opgedaan:

 

MONO

Vrijdag 24 september kwam Mono in groep 7 en 8. Hij kwam om 10:00 in groep 8 het duurde in totaal 2 uur. Eerst kregen we een quiz en daarna nog een filmpje en in dat filmpje moest je kijken hoeveel trucjes de basketballers deden. ze deden in totaal 15 trucjes. Maar wat niemand had gezien is dat er een hele grote gorilla door liep. Nadat filmpje zij hij het tegen ons en toen mochten we hem nog een keer zien en toen zagen we de gorilla wel. Daarna moesten we nog vijf regels schrijven over wat je niet mocht doen in het verkeer. En we moesten ook nog een vlog maken over wat wel en wat niet goed was in het verkeer was. Ik zat in het groepje met Duuk, Kim en Sebastian. Eerst moest iemand een telefoon op halen van zijn huis. Bij ons in het groepje hadden Duuk en Sebastian de telefoon opgehaald. Wij gingen met een skelter een Wheelie in de bosjes doen. En dat was een regel die niet mocht dus wij hadden een grappige vlog.

Van Huub

 

MONO GASTLES

Er kwam bij ons iemand in de klas en die ging allemaal dingen uitleggen over MONO. Daarna gingen de kinderen zelf groepjes maken. Ik zat bij { Romee, Laureen, Aileen en mezelf in.} We moesten een vlog maken over MONO en wat we allemaal hebben geleerd. Eerst moesten we op een blaadje schrijven wat we wilden vertellen met het groepje. Daarna moesten we beginnen met de vlog maken. Wij begonnen binnen met de intro, vertellen wie we zijn. Daarna gingen we vragen aan de juf of ze mee wilden naar het zebrapad, want wij mochten daar nog niet alleen naar toe lopen om een stukje te filmen. En dat wou ze wel. Daarna gingen we gewoon verder met de vlog maken voor de school. we gingen bijvoorbeeld doen dat er iemand op zijn telefoon zat en niet oplette, en toen tegen een lantaarnpaal aan botste. Een daarna een filmpje maakten hoe het wel moet. En zo gingen we de hele tijd door totdat we genoeg filmpje hadden voor de vlog. Nu hoeven we alleen nog maar de filmpjes aan elkaar te plakken. Dit was mijn verhaal ik hoop dat jullie het leuk hebben gevonden

EINDE !!!

GROETJES SYEN BAKKER DOEI

 

Gastles van mono

op  vrijdag 24 september kregen we gastles van Tim, hij werkt bij mono. We kregen toen les over verkeer en dat je niet op je telefoon in het verkeer moet gaan. Als eerste liet hij een filmpje zien dat je moest tellen hoe vaak de basketbalspelers aan het overspelen dat was 15 keer, maar er liep een gorilla door het beeld heen en dat zag niemand, want je moest opletten hoe vaak de basketbalspelers hadden overgeplaatst. Zo is dat ook in het verkeer, bijvoorbeeld als je op je telefoon zit zie je dat ook allemaal niet. Dus daarom moet je niet op je telefoon zitten. Daarna moesten we een kaart invullen waar je allemaal regels in het verkeer moest bedenken. Toen kregen we een geurkaartje voor in de auto daar moest je ook een regel op zetten voor in de auto, en je kon hem versieren. Als laatste moesten we een vlog maken, maar toen moesten we onze telefoon ophalen van huis en weer terug komen op school. We moesten in groepjes de vlog maken, ik deed het met Niels. Je moest een script maken en daarna mocht je het filmen en opsturen naar mono@kragten.nl. Als je wint krijg je een vlog uitleg krijgen van Tommy van Lent. Op het laatste kregen we ook een sleutelhanger.

Van Wes

 

Gastles van Mono

Wij hadden vrijdag een gastles van Mono. Dat was heel leuk. Eerst hadden we allemaal vragen over Mono. Daarna gingen we een vlog maken en hij moest eindigen op stop weg stop weg stap op. Ik deed het samen met Jesse. Wij hadden een hele leuke vlog. We kregen allemaal aan het einde ook nog een sleutelhanger een daar stond op: stop weg stap op. We hebben allemaal ook nog een geurhanger gemaakt. Daar moest je een regel op schrijven die te maken had met Mono. Oh ja, en als je niet weet wat mono is. Mono is een bedrijf die ervoor wil zorgen dat mensen minder op telefoon zitten tijdens autorijden/fietsen. Dan komen er minder ongelukken. DOEI!

Joep Blankhorst

 

MONO gastles

Er kwam iemand van mono langs op onze school. Hij hete Tim, hij kwam hele maal uit groningen. hij vertelde ons over hoeveel procent van de ongelukken kwam door dat iemand op de telefoon zat tijdens het rijden/fietsen dat was best wel veel. we hadden ook nog een quiz als het waar was moest je staan als het fout was moest je zitten. we kregen ook nog een papiertje waar je vijf regels moest opschrijven over wat je niet moest doen tijdens het rijden daar moest jij je handtekening en je vader/moeder. en je kreeg een geurhanger daar moest je een regel opschrijven over wat je niet moet doen tijdens het rijden. we kregen een geurhanger en een sleutelhanger. We moesten ook nog een vlog maken. Ik deed samen met wes. we hadden iets gedaan met dat iemand tegen de lantaarnpaal op liep terwijl hij op zijn telefoon zat en daarna helemaal gek werd. iedereen moest een vlog maken en als je wint krijg je een vlog les en meet en greet met tommy van lent.

Gr. Niels

 

MONO gastles

Vrijdag hadden we een gastles over MONO. MONO is eigenlijk veilig heid en het verkeer. Een meneer kwam in de klas les geven over veiligheid in het verkeer zonder telefoon. Want veel mensen die gebruiken de telefoon in het verkeer om te appen, bellen of een spelletje te doen. Eerst kregen we een paar vragen die we moesten beantwoorden. Ja was staan en nee was zitten. Daarna kregen we een filmpje te zien en we moesten zien hoe vaak een bal werd overgegooid maar ondertussen liep er een gorilla door het beeld heen en dat zag niemand dat was wel grappig. Daarna moesten we een blad maken en daar een paar regels opschrijven over het verkeer om zonder telefoon over de weg te gaan. Daarna gingen we een geurhanger maken voor in de auto iedereen kreeg er een behalve ouders die gescheiden waren die kregen er twee, Die geurhanger mocht je versieren en zelf een regel op moest schrijven. Je moest later een script maken dat is een tekst die je maakt voor het vloggen en dat mocht je overal doen buiten, binnen, binnen het dorp en op nog veel meer plekken doen. Later moesten we de telefoon van thuis ophalen en en daar ging je een reclamefilmpje maken over MONO een paar redenen vertellen hoe je zonder telefoon veilig door je verkeer heen kan gaan. Daar kreeg je heel lang de tijd over. Ik ging met Yinthe en wij hebben een filmpje met bloopers gemaakt en op verschillende manieren en plekken opgenomen. Het filmpje dat je hebt gemaakt mocht je insturen op een site en je kon diets winnen om het filmpje in te sturen, namelijk een meet en greet  van Tommi die speelt in space en brugklas. Van die meneer kreeg je op het laatst nog een sleutelhanger van mono. Ik vond de les heel erg leuk en ik heb er veel van geleerd.

Groetjes: Milou.

 

Mono

We kregen een gastles van Tim. We hadden ook veel opdrachten het was echt heel leuk. We moesten eerst een blad invullen. En daarna moesten kregen we zo’n auto geurhanger ik vond hem eerlijk gezegd niet zo heel erg lekker ik werd er een beetje misselijk van, en we kregen ook nog een sleutelhanger. En we hadden ook nog een quiz dat ging over veilig in het verkeer. En we moesten een film maken ik deed het met Milou we moesten eerst een stuk schrijven het moest natuurlijk over mono want dat is als je gaat fietsen dat je dan je mobiel weg doet en ook in de auto en toen mochten we Milous mobiel ophalen en toen hadden we ook nog twee feesthoedje meegenomen. En dan moesten we de film inleveren op een site en als je de leukste film hebt dan kan je een keertje leren vloggen met Tommy van Spaze dat lijkt me super gaaf! Ik heb heel veel geleerd van de gastles en het was ook nog eens super leuk.

 

Gr. Yinthe

Gastles MONO

Hoi ik ben Kim en 24 sept. heb ik en me klas we kregen les van tim een prof basketballer. Hij heeft ons verteld over MONO campagne, de eerste opdr. was een regel: blad die je ouder moesten ondertekenen. En je moest 5 regels ik kan: Niet appen op de fiets, telefoon in de rugzak, telefoon op stil in de auto, ga in de berm staan voor berichten en niet mij plagen in de auto !!!!!!!!!!!!!!!!! EN me vader heeft die ondertekend, de 2e opdr. was een geurhanger maken. En de 3e een vlog! Ik heb de vlog gemaakt met Huub, Duuk en Sebastian en als je dat wint heb je een meet en greet met tommy van gtst.

VAN KIM

 

Gastles MONO

Hallo, ik ben Jinte en ik ga jullie wat vertellen over mono. Nu zou je denken HUH mono, gastles. Ik snap het, daarom vertel ik het nu ook. We moesten een vlog maken en als je die vlog klaar had moest je hem doorsturen naar Tim (dat was de meneer die ons de gastles uitlegde) daar moest je het heen sturen. Ik Demi en Lynn en Lyan gingen samen een vlog maken dat was super leuk hahah. En we hebben ook wel gelachen. We hebben het filmpje laten zien en hij vond hem heel leuk. En als je wint want dat kan, dan mag je naar een bekende influencer, dus wij hopen dat wij gaan winnen. We deden het op een vrijdag 24 september. Maar we hebben ook wat geleerd namelijk dat je echt NIET op je telefoon mag in het verkeer. En we hebben ook een geurhanger gekregen en die hang je in de auto, en je moest op de achterkant iets schrijven wat je niet mag doen tijdens het auto rijden. Ik heb: niet bellen of appen in de auto, niet dat ze dat doen maar je moest wat opschrijven en toen wist ik niks en toen dacht ik nou dan schrijf ik dat wel op. nou die heb ik nog niet opgehangen maar doe ik wel een keer. We hebben ook nog een sleutelhanger gekregen en daar staat op: Stop weg, Stap op. Dat moest je ook zeggen in de vlog want anders win je niet. En die sleutelhanger KAN je aan de fiets hangen maar hoeft niet! Je kan hem bijv. aan de sleutelbos hangen maar dat is een beetje onhandig. En als je hem aan de fiets hangt komt die waarschijnlijk je spaken. Dus eigenlijk kan je hem nergens voor gebruiken, nou ja alleen op je kamer zetten en dat is’t. Het was verder wel leuk want ja je hoeft niet te leren. Nou eigenlijk wel want je leert met dat mono ook wel wat hoor. nou die vlog hé, die was wel zo leuk poo. Je mocht een beetje door het hele dorp, maar niet bij de zebrapad en zo en bij de grote weg alleen echt in het dorp, zoals bij die rotonde daar. Die geurhanger die had natuurlijk iedereen op de tafel liggen dus op het gegeven moment krijg je daar gewoon hoofdpijn van, en werd je misselijk:0 Ik hoop dat wij gaan winnen. Wij hebben hem al wel opgestuurd. Ik ben benieuwd. Nou dit was het, ik vond de gastles van mono heeel leuk:)

 

Dit was`t. DOEIIII. GROETJES JINTE.!

 

De gastles van mono

Wij hadden een gastles van MONO. Er was ook iemand van Mono die heette Tim. Tim kwam uitleg geven over mono je kreeg als eerst een filmpje te zien waar mensen gingen basketballen er was een zwart team en een wit team en je moest tellen hoe vaak ze over hadden gepast en ze hadden 14 deer over gepast maar er liep een gorilla door het beeld maar die zagen we niet. En toe gingen we geur hangers maken daar op moest je iets op zetten. Toe gingen we een vlog maken je moest eerst een script maken en daarna mochten sommige kinderen hun telefoon ophalen ik en Sebastian mochten onze telefoon ophalen kim mocht het ook maar zijn ouders waren niet thuis maar we gingen de skelter van mij ophalen en telefoon we moesten op school  de vlog maken. We gingen het verschil van met mono en geen mono het filmpje was gelukt dat was het.

Groetjes Duuk

 

Mono gastles

vrijdag 24 september hadden we gastles mono. hij ging uitleggen waarom je  niet tijdens het autorijden of het fietsen op je telefoon moet zitten. we gingen ook een quiz doen, geurhangers maken en een film maken. je kan er ook een prijs voor winnen, dat je met je hele groepje ging je dan een meet en greet maken met tommy. en je moest met de film laten zien waarom je niet op je telefoon moet tijdens het fietsen enz. en je moest met je telefoon filmen en dan mocht een persoon van elk groepje de telefoon ophalen van thuis. je mocht ook je fiets gebruiken en je mocht ook wel ergens heen maar als we bijv naar het zebrapad wouden, dan moest juffrouw wel mee.  en toen ie naar groep 7 ging, kreeg je op het laatste nog een sleutelhanger.

Gr. Aileen

 

mono

Hallo ik ben luca en ik ga typen over mono. er kwam iemand in de klas iemand van mono. en hij hete tim en hij ging uitleggen over mono en mono is iegelijk dat je veilig bent in het verkeer. en hij ging ons in de klas uitleggen over mono en als eerst kreeg je uitleg enzo over veilig in het verkeer. en daarna kreeg iedereen een papiertje en daar moest je 5 regels opschrijven. wat je niet moet doen in het verkeer en daarna kregen we een geurhanger. en daar staat op  stop weg,stap in! en je moest er een regel opschrijven over het verkeer. en daarna moest je een vlog maken over mono en je mocht groepjes maken. en ik deed met dyon en eerst deden we ons voorstellen. en daarna met de fiets. en daarna gingen we naar een snelle auto en dat was een nissan nismo  en toen mochten we ook een stukje mee en toen kregen we ook nog een sleutelhanger. toen we weer op school waren en toen waren we klaar met de gastles. en dit was mijn verhaal over mono.

Gr. Luca

Gastles van MONO

Vrijdag de 24ste hadden we een gastles van Tim(iemands die werkt bij MONO). Als eerst gingen we een soort quiz doen bijv. ben je wel eens (bijna) tegen een lantarenpaal aan gelopen? Daarna gingen we geurhangers versieren. Toen kregen we uitleg hoe je een vlog moest maken over MONO en hoe je het veilig maakt in het verkeer. Iedereen heeft een groepje maar ik doe het alleen. Dus toen moest je een script maken, als je het script klaar had moest je het laten zien, als het werd goedgekeurd mocht je je telefoon ophalen van thuis. Toen ik weer op school kwam begon ik met filmen het was leuk om te doen.

Sanne

 

Gastles MONO

Vrijdag 24 september hebben we een gastles gehad.

We kregen eerst een PowerPoint te zien, en dat waren paar vragen. ja was staan en nee was zitten. daarna kregen we een blaadje en daar moest je wat regels voor jezelf en je ouders opschrijven en daar onder je handtekening/naam. Toen kregen we een geurhanger waar je iets moest opschrijven wat je belangrijk vond in het verkeer. Die geurhanger kon je in de auto hangen. Daarna hadden we echt een hele leuke opdracht, je moest groepjes maken. Ik was met Lyan, Demi en JInte. Je had een telefoon nodig, wij hadden die van Demi. Je moest een script maken en daarna kon je een  filmpje maken over MONO rijden, wij hadden sketches gemaakt wat wel en niet moet. Bijvoorbeeld een sketch die  we hebben gemaakt was: ouders/vrienden aanspreken als die op de telefoon zit. Op het einde moest je het filmpje mailen naar een mailadres, je kan een prijs winnen met een vlog les van Tommy Van Lent. Je mocht ook echt met fietsen in de buurt van school filmen. Op het einde hadden we nog wat bloopers. Op het einde kregen we ook nog een hele leuke sleutelhanger. Dit was mijn opstel over de gastles van MONO.

Groetjes Lynn

 

Gastles MONO

Vrijdag 24 september hadden wij een gastles van MONO. Er was een jongen die ons die les gaf. Eerst ging hij ons uitleggen wat MONO nou precies betekent. We hadden verschillende opdrachten die we moesten doen. We moesten regels maken voor ons zelf, en nog voor onze ouders een geurhanger maken. Daar moest je een belangrijke tekst op zetten voor in het verkeer. Op het laatst gingen we een opdracht doen voor een vlog challenge. Je moest in groepjes een vlog maken over MONO.

Ik ging samen met Demi, Jinte en Lynn. Eerst moest je een script maken over wat je wou gaan doen en vertellen. Kinderen die dicht bij school woonden mochten hun telefoon ophalen, omdat je natuurlijk ergens mee moest filmen. Als je klaar was met het script schrijven moest je het laten zien aan Tim. Hij is de jongen die ons les gaf. Als hij het goedkeurde mocht je van een iemand zijn/haar telefoon ophalen. Demi woont natuurlijk heel dicht bij school dus zij mocht haar telefoon ophalen. Oh Ja je kon ook nog wat winnen en dat was een vlog uitleg van Tommy van Lent. In onze vlog gingen wij ons eerst voorstellen wie we waren. We hebben een soort van sketch gemaakt van wat wel goed is en wat niet goed is. Zoals ‘mensen niet afleiden in het verkeer’ we hadden dan twee scènes die we moesten maken voor wat wel en niet goed is. Je moest ook nog een bepaald woord in de vlog namelijk ‘stop weg stap op’. Op het laatst hebben we alle stukjes bij elkaar geplakt en nog wat effecten gedaan. Als je je vlog klaar had moest je hem naar een bepaalde mail sturen. Eerst lukte dat niet maar later wel. Ik vond het een hele leuke opdracht om te doen. Ik hoop natuurlijk heel erg dat we winnen, maar misschien winnen we ook wel niet maar was het wel een super leuke opdracht om te doen.

groetjes

Lyan

 

gastles mono

Er kwam bij ons iemand op school voor de mono campagne. Eerst deden we een quiz over wat zou jij doen er was een vraag wat zou jij doen als je ouders tijdens het autorijden op de telefoon zitten ik zei ik zeg er dan niks van. We moesten een geurhanger maken en daar moest je een regel opschrijven en in je vader en moeder`s auto hangen. Ik zei me   moeder krijgt door hoofdpijn van ik snap dat want dat ding stonk echt heel vies. We moesten een blad met regels ik was er dat niet mee eens maar je moest een handtekening zetten en je familie ook ik heb een nep handtekening  gezet en ik had aan duuk en kim gevraagd als ze er ook eentje wilde zetten. Toen moesten we een vlog maken in een groepje. Ik zat met Joep in een groepje. Je moest eerst een script maken en daarna de vlog maken. Maar hoe maak je een vlog, met een camera of telefoon. Toen mocht een paar kinderen een telefoon ophalen ikke ook toen ik thuis kwam waren mijn opa en oma er ook en met tante met haar dochter. Toen moest ik nog een bescherm plaatje erop doen. De terug weg en de heen weg was hilarisch we moesten met joep zijn fiets we gingen iets van 2 km per uur. Toen we op school waren gingen we beginnen met een vlog maken. We moesten Eerst een plekje doen, en overleggen wie het filmt. Joep ging filmen en ik ging op de fiets met een neppe telefoon we maakten eerst de eerste scène die is goed gelukt. toen deden we de 2de scene. Die is ook goed gelukt toen moesten we hem aan tim laten zien (tim is de gene die ons les gaf) Tim vond het een hele goeie kansmaker voor de prijs. De prijs is een meet en greet met de enige echte Tommy van lent. Toen gingen we nog basketballen met Tim en groep 7, Tim die speelt in de eredivisie van basketbal.

dat was het weer voor deze keer groetjes jesse van santen

 

 

mono gastles

 

Op vrijdag 24 september hadden we met de klas een gastles van de campagne mono. Eerst ging een jongen zich voor stellen en daarna ging hij iets over mono vertellen. Hij had een powerpoint gemaakt met allemaal plaatsjes over mono toen gingen we nog een filmpje kijken over twee teams die gingen over gooien met de bal en dan moest je tellen hoe vaak ze hadden over ge paast en omdat je dan de hele tijd daar op lette zagen we gewoon niet dat er een aap door het beeld liep daarmee  wilde hij zeggen dat als je bijvoorbeeld alleen maar op je telefoon gefocust bent in het verkeer dat je dan niet goed kan opletten in het verkeer. Toen kregen we van hem een guur kaartje die je in de auto kan hangen en daar op stond: ´Stop weg stap in.´ en op de achterkant van dat kaartje mocht je iets op schrijven voor je ouders die achter het stuur zitten en dat ze dan bijvoorbeeld niet op de telefoon mogen dat mocht je allemaal op dat kaartje schrijven. Toen we daar mee klaar waren moest je regeltjes opschrijven op een blaadje voor je zelf over de telefoon op de fiets en als je dat af had moest je je handtekening er op schrijven en dan meenemen naar huis en dan moesten  je ouders er ook een handtekening onder zetten en dan moest je proberen aan je eigen regeltjes te houden. Daarna moest je zelf groepjes maken van 1,2,3 of 4 kinderen om een vlog over mono te maken en ik had die vlog gemaakt met Aileen,Syen en Romee. Voor die vlog moest je eerst een script schrijven over de steekwoorden die je wilde gaan zeggen. Toen ons groepje daar klaar mee was mocht Aileen haar telefoon ophalen voor de vlog en we gingen de intero opnemen in een kamertje. En toen mocht je allemaal voor beeldjes vlogen over wat er zou kunnen gebeuren als je met het fietsen op de telefoon gaat en dat mocht je allemaal buiten doen in haarle in straatjes en dat was heel leuk om te doen en je hebt 2 weken om die vlog te maken en te editen en je kan winnen met die vlog en als je wint kan je een vlog je een vlog les van Tommy van lent winnen. Dit was ongeveer de les van mono groetjes laureen verschoor.

 

Gastles MONO

Vrijdag 24-9-21 hadden wij een MONO gastles.

Er kwam een meneer in de klas van MONO, die kwam vertellen wat nou precies MONO is. Eerst ging hij uit leggen wat wel en niet mag in het verkeer en of jij je aan de verkeersregels houd. Daarna gingen we een geur hanger maken, daar moest je dan opschrijven wat je niet mag doen in het verkeer, die moest je dan in de auto hangen van je vader of moeder hangen, ik had hem aan mijn oma gegeven. Daarna moesten we een filmpje maken over MONO, je moest in groepjes dat doen ik zat bij Lynn, Lyan en Jinte in. Eerst moest je een script maken. Daarna mochten ik en Lynn mijn telefoon ophalen van huis. Toen gingen we in de peuterspeelzaal zitten. We gingen ons eerst voorstellen , daarna gingen we het buiten opnemen. Eerst gingen we opnemen dat je je telefoon op stil moet zetten als je fietst. De tweede keer gingen we opnemen dat je andere in het verkeer niet moet afleiden. We gingen dan opnemen wat goed was en wat slecht was , als het goed was kwam er een vinkje in beeld en als het fout was kwam er een kruis in beeld. De derde keer gingen we opnemen dat je niet met zijn drieën naast elkaar mag fietsen. De vierde keer gingen we opnemen deden we dat je ook als je loopt ook niet op je telefoon mag zitten. Daarna kregen we ook nog een sleutelhanger en daar stond op, stop weg stap op. Toen gingen we uitleggen wat dat betekent , daarna gingen we afsluiten. Nadat we dat hadden hadden we ook nog bloopers. En toen gingen we het in elkaar plakken. Dat was de MONO gastles.Ik heb er veel van geleerd en  Ik vond de MONO gastles heel leuk!

groetjes Demi.

 

mono gastles

 

vrijdag 24 september hadden we een gastles van mono. degene die langs kwam heette tim hij komt uit groningen.  we hadden een quiz gedaan  dat je moest staan en zitten. en we hadden een soort geurhanger gemaakt. we moesten ook nog op een papier regels schrijven over het verkeer en als we klaar waren moesten we onze handtekening\naam erop schrijven en als je naam\handtekening  erop stond moest je je aan die regels houden. en  we moesten in groepjes een vlog maken over wat er kan gebeuren als je op je telefoon zit tijdens het verkeer. ik zat in een groep je met laureen, aileen, syen en ik zelf. als je je vlog af hebt moet je hem naar mono steuren en dan doe je mee aan de vlog wedstrijd tegen meerdere scholen en dan als je wint krijg je een soort vlog les.

je mag nog twee weken er over doen. ik vond het gedeelte dat je de vlog moest maken het leukst en op het eind kregen we een sleutelhanger van mono.de gast les duurde 2 uur het begon om 10 en eindigde om 12 uur. en om twaalf uur ging tim de les bij groep 7 geven.

 

gr Romee

gastles     mono

 

Er kwam een meneer van mono, die heet Tim. Hij legt uit dat je niet op je telefoon mag tijdens het verkeer, en als het beter is als je telefoon op stil hebt staat tijdens het fietsen en het auto rijden. Want als je een berichtje krijgt op de fiets wil je heel graag kijken en daarom is het slim om de mobiel op stil te zetten.

En als mama en papa op de telefoon zitten tijdens het rijden moesten we ze de op aan spreken. En we kregen ook nog een geurhanger van tim en die rook niet heel lekker een een paar minuten later stond de hele klas de naar.

Tim die woonde in Groningen, en Tim stelde ook vragen, zoals zitten je vader en moeder veel op hun mobiel? en als ze de vaak op zaten moest je gaan staat en anders gaan zitten. En daarna gingen we een vlog maken en je moest dat in een groepje doen en ik ging met Luca. We gingen ons eerst voorstellen, en daarna moest je iets grappigs doen, en toen vielen we in een struik met de fiets, en luca wist waar een mooie auto stond en toen gingen we daarheen om een foto te maken,

en toen kwam de meneer buiten en die zij van willen jullie een rondje rijden,

en wij vonden dat wel leuk. En op het laatste kregen we nog een sleutelhanger.

 

groetjes dyon

 

 

 

MONO

 

24 sept-9-21  We hadden gastles (MONO) .Na de pauze we liepen naar binnen en toen stond daar iemand. Toen iedereen er was zei hij dat hij Tim heette. Daarna deed hij de lesbespreking eerst zouden we een test een quiz en een vlog maken. Bij de test lieten ze een filmpje zien. daar stelden ze de vraag hoe vaak het witte team overspeelde met de bal. Het antwoord was 14, maar daarna vroeg Tim of we iets bijzonders zagen. Niemand de het wist. Toen vertelde Tim dat er een dansende aap achterlangs danste en niemand zag dat! Dat was echt grappig! Daarna de quiz. Tim vroeg hoeveel ongelukken er gebeuren met een bestuurder met een telefoon in de hand. Nou? 60% van alle bestuurders! Daarna kwam de vlog. Eerst moesten we groepen maken. Ik zat in een groep met Huub, Kim, Duuk en Ik. Daarna moesten we het script maken, daarna moesten we een telefoon ophalen. Dat deden we, maar wij haalden de skelter op. En dat gebruikten we als auto. Daarna deden we alles en dat was het.

 

Sebastian