Groep 8

                 Welkom op de pagina van groep 8!

Gastles bureau Halt

9 oktober hebben wij een gastles gehad van bureau Halt. We hadden eerst geleerd wat bureau Halt inhoud. Halt heeft de taak om illegaal gedrag van jongeren te straffen. Ongeveer 16.000 jongeren per jaar krijgen een straf van Halt zoals een taakstraf. Halt geeft op veel scholen les. We gingen ook een test doen dat met groepsdruk te maken had. 5 kinderen hadden allemaal het zelfde briefje met foute antwoorden gekregen. En de zesde persoon die had een ander briefje met 3 antwoorden waar 1 ervan goed was. We moesten kijken of de zesde persoon meeging met de groep of voor zichzelf koos met het goede antwoord. We kregen ook een paar tips mee. Die tips waren: Durf nee te zeggen, Verzin een smoes als je geen nee durft te zeggen, praat met iemand die je vertrouwt, zoek een medestander, zou ik het ook alleen doen? En aan het einde kwam er een filmpje hoe het er ongeveer uit ziet als je met de politie te maken krijgt. 

Van Esmee en Maud

Tennisclinic

Vrijdag 13 september zijn wij met de groep naar tennis club Haarle gegaan. We hebben daar allemaal oefeningen gedaan. Degene die ons geholpen hebben zijn: Bart, Martijn en Anneleen. We begonnen met de warming up. Die heette pionnen dans. Toen beoefenden wij de voorhand en de backhand over de grond, dat was wel leuk. Daarna mocht en we de voorhand en de backhand in de lucht doen. Toen moesten we een spel doen en dan moest je de bal landen in een driehoek, dat was best wel lastig want de bal ging steeds mis. Steeds als je gewonnen had moest je naar de andere kant, zodat de winnaars tegen de winnaars moesten en de verliezers tegen de verliezers. En op het laatste deden we een rally dat is een wedstrijdje hoe vaak je kan overslaan, dat was leuk om te doen. Het was heel leuk en leerzaam om te doen. 

Groetjes Anne en Sille

 

75 jaar vrijheid op school

Wij hadden dinsdag 17 september 75 jaar vrijheid op school. Er kwam een dotch met mensen erin, de man van wie de dotch was zei ´mijn vervoersmiddelen hebben in films gespeeld´ een dotch is een vrachtwagen op 6 wielen. Eerst kwamen er twee vrouwen op een fiets aan met vlaggetjes van Nederland en Canada. En toen kwam de dotch met een verklede Wilhelmina erin. En die wou een toespraak doen en dat ging dan zogenaamd mis. toen gingen we het lied vrij zingen. En toen kwam er een papegaai. Die papegaai stond voor vrijheid want zij had alle kleuren. En we kregen nog een cadeau, van de mensen die kwamen wij gaan het hele jaar er mee bezig. Dat is het laatste jaar voor ons dus dat is fijn want dan kunnen wij daar nog mee bezig. 

geschreven door Sep & Mark

Chocolate challenge

Vrijdag 27 september hebben we de Chocolate challenge gedaan. We gingen op de fiets naar Nijverdal, daar gingen we naar de bibliotheek in het zinin theater. Daar werden twee groepen geplaatst, je kon twee onderdelen doen. Je had een klein fabriekje en met ozobots. Wij moesten eerst naar de kleine fabriek. Je had 4 plekken, waar je kon staan. Je kon bij de computer kijken of alles klopte dat deden in ons groepje: Amber en Jur. Je kon ook knikkers bij vullen dat deden: Sille en Jorik. Je kon daarna bakjes bijvullen dat deden: Jasmijn en Lieke.  daarna kon je kijken of het bakje goed was of fout dat deden: Senna en Najomi. En maud ging de resultaten op schrijven. En je mocht 4 fouten in 1 bakje hebben. Daarna gingen we naar de ozobots. daar kreeg je stiften en papier en daar kon je je eigen weg op maken voor de ozobots. Het was heel leuk.

Van: Jasmijn en Senna