Groep 8

Welkom op de site van groep 8

   

Speuren naar Palthe

We zijn naar de Palthetoren geweest, we kregen een rondleiding over de Sprengenberg. We werden in groepjes verdeeld en met dat groepje ging je door het bos lopen en ging je allemaal proefjes en vragen doen. De Sprengenberg was eerst alleen maar bijna heide werd ons verteld.
1 van de opdrachten was: luisteren naar de natuur, wat voor geluiden we hoorden.  We gingen ook kijken of de grond goed was voor de rododendrons. Daarna liepen we verder naar het kleine vliegveldje van Wulfften Palthe. Daarvoor liepen we door de beukenlaan van meneer Palthe, de laan was zo’n 2 kilometer lang. We gingen een spelletje doen in het bos met takken en die moest je doorgeven. Daarna moesten we verschillende naaldbomen herkennen daar kregen we ook uitleg over. Daarna gingen we langs het badhuisje/ heksenhuisje. Daar liepen we naar de showtuin met de rododendrons. Toen gingen we weer verzamelen bij de Palthetoren en  kregen we over de Palthetoren uitleg.
Terwijl we door de tuin liepen, zagen we een salamander.

Gemaakt door: Destiny en Daan. 

           

 mozaïek

Wij hebben met de hele klas gemozaïekt, we zaten in groepjes van vier.
Ze kwamen eerst uitleggen wat we gingen doen, toen moesten we een ontwerp maken en elk groepje moest er drie maken een voor de bovenkant de andere twee aan de zijkant. Toen gingen we bezig in de centrale ruimte met de u-elementen.
We hadden de kleuren: Rood, Oranje, Groen, Geel, Blauw.

De groepjes
De eerste groep: Kevin, Timo, Fabian, Sandra, Emma
Die hebben een regenboog gemaakt, een lievelingsgetal (8) van Sandra
en een peace teken, het volvo logo en het KTM logo.

De tweede groep: Flynn, Joep, Daan, Stijn, Len
Die hebben een horizon,Angry Birds, Op weg logo 1 gemaakt

De derde groep: Destiny, Mirre, Liv, Simone, Nicky
Zij hebben een bloem, de voorletters en een lieveheersbeestje gemaakt.

en de vierde groep: Stefan, Floor, Tim, Nadal, Elyn, Lieke
Zij hebben een pikachu, een koe en een uil.

Nu moeten ze het nog glad maken waar wij niet bij zijn; helaas.
Op 25 juni worden de u-elementen onthuld.

Kevin en Stefan.

Koningsspelen

Wij zijn naar de koningsspelen in Hulsen geweest met groep 5, 6, 7 en 8. Groep 8 en 7 zijn op de fiets gegaan en 5,6 gingen met de auto. We moesten allemaal spelletjes doen bij de sportclub Hulsense Boys. Groep 5 en 6 werden door elkaar gemixt en groep 7,8. Groep 7 en 8 moesten andere spelletjes doen dan 5,6. Er waren spelletjes zoals:

-frisbee
-dobbelvoetbal
– tjoekbal
-knotshockey
-knotshaalbal
-expeditie robinson
-De brug
– drie honken spel

Dit waren een paar spellen die we moesten doen. We hadden ook de estafette daar moesten 4 kinderen van elke klas meedoen, 2 jongens 2 meiden. Ook van groep 7 2 jongens 2 meiden. Groep 5 en 6 hadden ook een sprint maar die deden niet met ons mee. Wij zijn 1ste geworden en als prijs hadden we een netje met een voetbal, basketbal, volleybal en een pannabal. De start werd aangegeven met blokken. De stond een man met blokken in zijn handen en hij sloeg de blokken tegen elkaar aan en toen mocht je beginnen. De eerste ronde moesten we in de laatste ronde sprinten in baan 1 dus aan de zijkant, de finale moesten we in baan 4 helemaal aan de andere kant. Je had palen en daar moest je de hand om heen doen zodat je aan de ene kant de stokjes kon pakken en aan de andere kant weg kon rennen.

Flynn en Joep

 

Schoolvoetbal

Wij hebben meegedaan aan het schoolvoetbal toernooi. We hebben 3 wedstrijden gespeeld. We hadden zes wissels. De eerste wedstrijd hebben we met 2-1 gewonnen.  De tweede wedstijd met 3-0. En de laatste wedstrijd met 4-0. Het ging erg goed. We gaan door naar de finale rondjes. Dit zijn de spelers van het team.

Timo, Fabian, Tim, Stefan, Len, Joep, Flynn, Nadal, Daan, Floor, Kevin, Stijn, Kyan, Jorik, Jur, Mark en Sep.

Sep en Kevin gingen omwisselen met keeper en Timo stond laatste man en Daan en Floor gingen afwisselen met voorstopper en rechts back Kyan en links back Fabian en stijn ook was Stefan en recht mid Tim en links Jur en rechts voor Flynn en Links voor Mark en Jorik en Joep spits. Nadal stond ook op het middenveld en Len stond links voor.

Dit zijn de speler

Op naar de finale rondes. Dat is op 8 mei, dit verhaal eindigt nog niet.

Timo en Fabian.

Schoolvoetbal

Wij hebben meegedaan met de school voetbal, we staan nu in de finale. We moesten 2 wedstrijden spelen. Het ging als volgt: 1 wedstrijd duurde 2x 10 minuten dus je moest 20 minuten spelen. Wij zaten in een poule van 5 teams, wij waren 1 van die teams dus moesten we 4 wedstrijden spelen. We moesten op verschillende dagen spelen op 3 april en op 10 april. 2 wedstrijden op 1 dag.

3 April
Waren de eerste wedstrijden. We hebben 2 wedstrijden gespeeld, één hadden we er gewonnen met 2-0. We moesten daarna tegen de Es. Die wedstrijd hadden we gewonnen met 4-0. We moesten tegen Talentrijk.

10 April
Woensdag 10 april moesten we 2 wedstrijden spelen als we er één van die wedstrijden won zaten we al in de finale. Eerst moesten we tegen Meander, daarvan hebben we 3-0 gewonnen. Daarna moesten we tegen Pr. Marijke. Zij hadden daarvoor alles al gewonnen net als ons. De eerste helft stond het 2-0 voor ons maar toen de tweede helft begon maakte hen een doelpunt en stond het 2-1 maar daarna maakte wij een doelpunt en stond het 3-1 en dat was de uiteindelijke stand.

Emma en Nicky

 

Afbeeldingsresultaat voor hegeman Afbeeldingsresultaat voor 12build

Wij zijn met groep 8 naar hegeman en naar 12build geweest . Ze lieten ons een powerpoint zien. Wat ze daar allemaal doen. Bijvoorbeeld kijken wie het er het best voor geschikt is en wie het minste geld hoeft die mag het project gaan doen voor hegeman.Bij school hebben we 1 opdracht gekregen  wat wij moesten doen. Wat alle functies waren en wat ze doen. We moesten ook 1 tunnel of 1 brug maken en wat van materialen je er voor nodig had. En hoeveel het kostte uiteindelijk. Wij kregen daar ook te eten en drinken. Het was daar heel leuk je. (Floor) Ik heb heel veel geleerd over Hegeman en 12build. ik weet nu wat ze daar allemaal doen. (stefan) wist er eerst niet heel veel van maar ik weet nu dat ze zelf niet veel bouwen endat ik er veel van te weten ben gekomen en dat het super interessant was. Een deel van de groep kreeg eerst een rondleiding en de andere groep maakte een windmolen die op zonne-energie werkt en toen gingen we doorwisselen.

Einde

Groetjes Stefan & Floor

 

Carnaval 2019

Wij hebben met de carnaval heel veel plezier gehad. We hebben heel veel leuke dingen gedaan. Als eerste hadden we op 26 januari de gala avond. daar werden ik en Stefan en de raad van elf en de dansmariekes bekend gemaakt. We hebben het daar heel leuk gevonden. Zingen, dansen en lekker feesten. ik moest mij proclamatie ook voorlezen. Dat vond ik wel een beetje spannend maar toen ik op het podium stond ging het heel goed. Stefan is de adjudant, hij helpte mij met dingen vasthouden als ik iets anders moet vasthouden. bijvoorbeeld mijn secpter.  En toen ging het helemaal los aaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Carnaval bij de Zweef
Vrijdag 1 maart gingen we na school naar de Zweef toe. In het begin zag ik mijn neefje Sam. we hadden allemaal de nette kleren aan. toen kregen we de cape en de steek aan. en de septer. toen gingen we met z/n allen naar binnen toe. We werden geroepen en er was hele mooie muziek. Sommige van ons die werden geschminkt. en dat zag er heel grappig uit. Daarna kregen we een soort van plastic ding en daar gingen de jongens en de meisjes gingen daar op elkaar slaan en in de lucht zwaaien. En de meiden deden de gardedans. met het liedje electricity.

playbackshow
Die avond was de playbackshow. die begon om 20:00. Ik en stefan moesten de pakken nog aan doen. De raad van elf moest dat ook maar dat werd niet goed geregeld. Eerst was de Jeugd aan de beurt en om ongeveer 10:00 begon het voor de volwassenen. De shows van de jeugd was heel leuk. Er werden liedjes gezongen. Een eigen mix werd er gemaakt en er werd veel gedanst. Ik moest samen met de jury en Stefan de prijzen uitreiken. Nummer 3 was de pinguindans. Nummer 2 was blah blah blah. En nummer 1 waren de crazy girls. De jury die moest het bedenken wie de winnaars waren. Ze schreven op hoeveel punten ze gingen geven. De volwassenen kwamen nu. Als eerste kwam de prinsengarde. Daar was mijn vader ook bij. die kregen ook de publieksprijs. De andere prijzen wisten we niet meer. En het feesten ging maar door tot ⅔ uur ‘s nachts. Het was heel leuk.

Optocht Haarle
Zaterdagochtend was de optocht in Haarle. Die begon om 2 uur. We moesten de pakken aandoen en toen gingen we met zijn allen op de jeugdwagen. Die was best groot en we hadden muziek en heel veel confetti. Sommige mensen zaten helemaal onder de confetti. Ik had heel erg veel confetti op mijn hoofd. In de optocht zagen we heel veel mensen. Ouders opa’s en oma’s en andere families. Mijn ouders deden allebei mee en mijn broer ook. Mijn moeder ging met vriendinnen en mijn vader op de prinsengarde wagen. Mijn broer deed met zijn oude klas. Ze hadden een eigen wagen gemaakt. Die vond ik best mooi. Mijn broertje was een skelet je kon hem niet herkennen als hij het masker op had. Na de optocht gingen we met zijn allen naar de tent. Daar werd nog mooi door gefeest. En ‘s avonds was er een disco voor de ouderen. Er kwam een echte dj. Die draaide heel veel muziek zoals dikke hardstyle en nog wat rockmuziek.

Optocht Heeten.
‘s Ochtends was eerst de kerkmis. Die begon om 9uur tot half elf. Er was een echte carnavalsband. De Melodies. Als er een liedje kwam dan moesten hun dat bespelen. En dat konden ze best goed. En er was ook een koor. Daar zat meester Martin ook bij. En we moesten soms bidden. Op het einde gingen we een polonaise in de kerk. De pastoor mocht voorop en ik daarachter en toen kwam de rest. Er waren best veel mensen. En de polonaise was best groot. Toen gingen we naar de kroeg. Daar gingen de dansmariekes nog dansen. Toen gingen we naar huis toe. Later moesten we weer naar de kroeg. Daar kregen we de pakken weer en toen gingen we met auto’s naar Heeten. Het regende wel. Dat was best jammer want als de zon scheen hadden we het ook niet koud. Maar we hadden wel snoep gekregen en er was best veel confetti. De optocht was niet heel lang. Dat vonden we heel stom. De optocht in Haarle was nog langer. na de optocht gingen we weer terug naar Haarle. In de tent was een springkussen en daar gingen we heel vaak op. en er was hele mooie muziek. en met een liedje deden we allemaal de bloes uit en we gingen allemaal zwaaien in de lucht. dat was geweldig mooi.

Kindercarnaval op school
‘s Maandags op school hadden wij ook carnaval. Prins Johan 2e was er ook. En de raad van elf en de dansmariekes. We kwamen eerst allemaal in de centrale ruimte. Daar gingen we in de polonaise lopen en toen gingen we allemaal leuke spelletjes doen. Wij [kinderen van groep 8] hebben allemaal leuke spelletjes voor de kinderen van de school bedacht. Bijvoorbeeld koekhappen of estafette of tekenen op het bord. en dat vonden wij en de kinderen ook heel leuk om te doen. En er werd muziek gezongen en gedanst en heel erg gefeest. en iedereen was ook zo mooi verkleed. We hebben ook nog prijzen uitgedeeld voor de beste tekening en de prijsvraag raad het getal.  En het getal was 72. En er waren hele mooie tekeningen gemaakt. Die kinderen mochten naar voren komen en mochten een prijsje uitzoeken. En toen was het alweer 12 uur.

Feest in de tent
En toen ging iedereen naar de feesttent waar al het carnaval werd gehouden. Daar gingen de kinderen van 1t/m 7 een optreden houden. Maar ook nog kinderen van groep 8 gingen een rap maken. En die waren goed gelukt. Toen gingen we beginnen met kids 4 carnaval. De optredens vonden wij heel leuk en origineel. en het publiek deed veel mee. En dat vonden we heel leuk om te zien. De jury hadden cijfers gegeven aan de klassen maar er kon maar een de beste zijn. En dat was groep 2. Die vonden wij de beste. En iedereen deed daar aan mee. en in de tent werd ook heel veel gedanst en gezongen. En we hebben met zijn allen een heel mooi feest gemaakt. en heel veel kinderen hadden hun stem niet meer. En toen moest iedereen van groep 8 zijn pakken inleveren. en toen ging iedereen foekepotten. en daarna was het carnaval 2019 weer voorbij.

Gemaakt door Len en Nadal.

 

carnaval

5 december begonnen de dansmariekes het liedje uitzoeken,
met Linda Bannink. Het liedje dua lipa electricity.

Wij begonnen een week later met het dansje instuderen.
Iedere woensdag gingen we oefenen ook op school. We waren druk bezig,  bijna iedere pauze!

De gala avond was bijna dus we gingen ook tijdens de gym op vrijdag oefen met Linda.
26 januari was de gala-avond  we vonden het heel spannend.
Groep 8 moet eerder komen vanwege het omkleden.

De meiden waren helemaal opgetut dat deden de grote dansmariekes
en we hadden de pakjes al aan!
Later op de avond moesten we in een hok zitten (oftewel in een kamertje.)

We mochten grappen tegen elkaar zeggen.

We hoorden de muziek, het was show time!!
We moesten in een polonaise iedereen was blij!

Later op de avond werd de prins bekend gemaakt.

DAT ZIJN PRINS JOHAN DE II EN JEUGDPRINS LEN.

Daarna moesten we dansen. Alles ging goed maar het was een beperkte ruimte….
We konden niet zo goed bewegen en het was benauwd in het café want heel haarle was er bij.

Het carnavals weekend begon
vrijdag 1 maart begon de playbackshow.
Natuurlijk deed iedereen mee:  jongens, meisjes oud en jong.
Er waren hele leuke acts en ook was het heel origineel.

We weten niet wie er hebben gewonnen met de volwassenen.
Maar wel van de jeugt….pam…pam .paaaam…
De 3de plaats is gewonnen door Ryan Bryan en Roan met pinguindans!
De 2e is gewonnen door Lauren, Sanne, Aileen en Laureen met het lied armin van buuren – blah blah blah!
De 1 e plaats is gewonnen door Elyn, Lieke, Jennifer en Emma. met het liedje/remix  muziek verandert ons… 2!

Zaterdag het carnavalsweekend is officieel van start gegaan.
Die dag was de optocht in Haarle iedereen had hele mooie wagens (gemaakt).
Wij als groep 8 mochten ook op een wagen.
Op de wagen was het feest iedereen danste en sprong met ons mee, langs de kant was iedereen blij

Die dag zullen we nooit vergeten.
De volgende dag mochten we op de wagen in Heeten.
We moesten een half uurtje wacht maar iedereen gooide al met confetti.
YES we gingen naar het half uurtje eindelijk rijden, maar jammer genoeg
was de confetti bijna op. We moesten het anders van de wagen afhalen, alles was super nat
het regende zo hard dat we van Linda ponchos kregen.

De wagens van heten waren niet zo mooi. En ze hadden heel veel drank op de wagens en keiharde muziek.
En ook een ding wij gooiden met confetti en hun soms met bierflesjes.
Wij vonden dat heel raar maar verder was het wel leuk!!!

Maandag op school iedereen van groep 8 had een spel voorbereid.
groep 1 en groep 2 waren gescheiden van alle andere groepen.
andere jaren vonden ze het spannend om naast de grotere kinderen te staan.
Dus er was in groep 1 en 2 ook een spel en in de speelzaal.

Het was een hele gezellige ochtend iedereen was verkleed en zag er heel mooi uit.
Ook was er een winnaar bij raad het getal en voor de onderbouw was het onderdeel wie de mooiste kleurplaat heeft in gekleurd.

Na het middageten moesten alle groepen naar het café de droadnagel.
En daar deden we kids4carnaval dat is een soort holland’s got talent.
Iedere groep had hele leuke acts.
De groep 1-2b heeft gewonnen met het lied baby shark die mochten de prijs in ontvangst nemen.

Later die dag gingen we FOEKEPOTTEN het was super gezellig.
Maar helaas is het carnavalsweekend voorbij nu moeten we aan de slag voor de eindcito.

Het was een weekend om nooit te vergeten

van Lieke en Elyn

 

Kookworkshop

Woensdag hadden wij een kookworkshop van Edith Westendorp. We gingen allemaal gezonde gerechten maken. Bijvoorbeeld een muffin: met appel ,bosbessen en banaan. Alle ingrediënten die we gebruikten stonden al op de tafels klaar. We hebben een smoothie gemaakt met mango, banaan en spinazie. We hadden ook kaas en ham met bladerdeeg er om heen dat gingen we toen in de oven doen vervolgens haalden we die eruit, ze smaakten heel erg lekker vonden wij. Er was ook nog een wrap met banaan en pasta die was erg lekker. Ook kon je een eiersalade maken en die vervolgens op een broodje doen. Nadat we alles hadden klaargemaakt was er nog wat over dat hebben we rond gebracht naar de klassen. Trouwens Fabian vond de wraps het lekkerst en Tim vond de kaas met ham en bladerdeeg eromheen het lekkerst.

Groeten Tim en Fabian

Kookworkshop

Woensdag 13 februari had groep 8 een kookworkshop van Edith Westerdorp. We hebben lekkere hapjes gemaakt. Zoals: gezonde muffins, dadelballetjes met noten en kaneel, sandwichbrood, eiersalade, snelle ham-kaas hapjes uit de oven, wraptortilla met eigen keuze, smoothie en aardbeien-yoghurt. De kinderen uit groep 8 vonden het heel leuk, omdat er ook met fruit gewerkt werd. Na het maken kon je de klassen rond met jouw zelf gemaakte hapjes en dat kon iedereen proeven. De kinderen vinden koken nu leuker door Ediths hulp. Edith maakt ook partyfood en privé-diners. De gerechten waren goed voorbereidt. De uitleg was goed uitgelegd. We konden het daardoor goed samenwerken.

Van Mirre en Sandra

 

 

Gala-avond 2019

Wij als groep 8 zijn naar de gala avond geweest. Het was een super tof feest. We hebben heel erg gefeest en we hebben veel gedanst. We moesten als eerste in de zaal komen en toen werden we meegenomen naar een zaal naast de bar. Daar moesten we wachten op de raad van elf en Prins Michel. Toen die naar voren werd geroepen mochten wij. Ik mocht voorop omdat ik de jeugdprins ben. En de adjudant liep achter mij. Toen moesten Stefan en ik op het podium staan en toen werd ik aangekleed door Ex-prins Michel. Ik kreeg een keep om en een steek op mijn hoofd. En een scepter in mijn handen. En toen moest ik Stefan aankleden. Met de keep en de steek op. En ik moest bij hem een medaille van mij omdoen. En toen moesten we ook nog bij de andere jeugdprins een medaille omdoen. Len ging ook nog zijn foto aan de muur hangen. En toen werd Ex-prins Michel zijn keep afgedaan en zijn steek en werd hij meegenomen door het stuntteam. En van tevoren werden er filmpjes gemaakt en hoe Michel werd ontvoerd en zat bij een vuur dat ze lieten ontploffen. En toen werd Michel helemaal zwart gemaakt en toen kwam de nieuwe prins eraan met een masker op. De volwassen dansmariekes moesten het masker eraf halen en toen was de nieuwe prins bekend. Het is Johan Middelkamp. Dat is de baas van Sallandse wegenbouw. Prins Johan 2e. En verder gingen we met zijn allen nog een mooi feestje maken en we zaten heel lang in de cafetaria. Daar gingen we lekker eten en praten.

Veel groeten van Jeugdprins Len en Adjudant Stefan

 

Schaatsen

Wij zijn samen met groep 7 gaan schaatsen in Nijverdal. Hier moesten we eerst naar toe fietsen. Toen we hier waren kwamen we groep 5 en 6 tegen en gingen we schaatsen aantrekken. Iedereen ging het ijs op en vonden het erg leuk. Sommige kinderen vielen heel vaak. Er waren kinderen die spelletjes gingen doen op de schaatsbaan. We hebben ongeveer een uur geschaatst. We hebben hiervoor nog wat gedronken en gegeten. Hierna zijn we weer terug gefietst.

Floor en Simone

Groot Hellendoorns Dictee

Stijn en Amber hebben namens onze school meegedaan.
Ze zijn helaas niet in de prijzen gevallen.

Mediawijsheid

Hallo, wij hebben deze week gewerkt aan mediawijsheid. En de site heet media masters. We moesten elke dag een paar vragen beantwoorden en als we die vragen goed hadden dan kregen we 25 bits en als we een vraag fout hadden dan kregen we geen bits, wij hebben op dit moment 1098 bits. Trouwens bits is zijn een soort punten dit je moet in zetten in de finale. Het had ook een verhaal om heen namelijk: Er was een team namelijk de media masters die hadden de site gemaakt maar de site werd gehackt maar ze wisten niet door wie. Door de bits konden we de beveiliging versterken. Maar opeens werd de broer van iemand van het team ontvoerd genaamd James. En ze dachten dat het te maken had met de hacker. Dat was het verhaal om het spel heen. We zouden vrijdag 23 november de finale maken maar de site deed het niet dus het zou worden verzet. We hebben de finale nog steeds niet gemaakt. Best jammer want we hadden er best veel zin in. Maar van alle scholen staan we niet in de top tien want van alle vragen hadden we er wel een paar fout. De vragen gingen over: wat je wel of niet op internet kan posten, maar er waren natuurlijk ook andere vragen zoals: je moet altijd een sterk wachtwoord nemen, want als je geen sterk wachtwoord neemt dan is het voor de hacker makkelijker om je te hacken, maar daarom is het verstandig om een sterk wachtwoord te bedenken. Deze vraag zat er namelijk ook in: Als het een echt profiel was of nep. Maar wij hadden die vragen allemaal goed.

De finale
Het was woensdag 28 november en we gingen de finale doen. De finale was heel mooi gemaakt, want in het begin kwam een filmpje waarin ze op de locatie waren waar James gevangen zat. En toen lag daar wel heel toevallig een ladder zodat ze naar boven konden lopen en toen begonnen pas de vragen. Je kon per vraag kiezen of je een moeilijke of makkelijke vraag wou en daarna kon je kiezen of je een joker wou gebruiken. Je kon kiezen uit deze jokers: time freeze met deze joker kon je de tijd stop zetten, verdubbelde bits als je een vraag goed had kreeg je het dubbele van de bits, hint je kreeg een tip over de vraag, drie verdubbelaar als je een vraag goed had kreeg je drie keer het dubbele. Als je een joker had gekozen dan kon je hem pas na een paar vragen weer gebruiken. En als je een moeilijke vraag koos kreeg je meer bits dan als je een makkelijke vraag koos. Wij wachten nog op de uitslag maar door deze week zijn we een stukje mediawijzer geworden.

Groetjes: Nicky, Liv.

Simone Tijs; voorleeskampioen van basisschool Op Weg 

    

Groen

Groen is een mooie kleur.
Daarom krijgt hij mijn voorkeur.
De aarde was ook heel groen,
maar daar moest de mens zo nodig wat aan doen.

Groen is ook de kleur van de natuur,
Daar gaan mensen op avontuur.
spot je een groene kikker of een papegaai.
Dan is die kleur echt niet saai.

Lieke Boksebeld

 

Rood

Rood is de kleur van bloed
Rood is mijn lievelings kleur
Dat betekent niet veel goed
en ik heb toch een goed humeur

Rood is de kleur van rozen
Rood is de kleur van stop
Rood is ook de kleur voor blozen
De kleur is ook de kleur van een knop

De kleur rood is een licht
Rood is een kleur van een huis
De kleur rood is de kleur van een kerstlicht
Rood is de kleur op het kruis

Fabian Linnartz

 Op Weg voor het Vormsel

Wij zijn met groep 7 en 8 naar de Plaskerk, moskee en de Parabool geweest. We fietsten als eerst naar de Plaskerk daar kregen we vragen over de plaskerk. En op die vragen kreeg je letters en dan kreeg je een woord. Het woord was samenspel. Het was heel anders dan in een katholieke kerk. En er waren rare schilderingen op het plafond en ze hebben geen altaar. Deze kerk is best wel speciaal, want hij heeft de oorlog meegemaakt en er stond ook tekst op de muur.  En we zijn nog naar de moskee geweest. Je kon ruiken dat ze wat aan het bakken waren. Toen liepen we verder en moesten we onze schoenen uitdoen, dat was eerst vreemd,  maar de meneer van de moskee legde uit waarom dat was. In de moskee ligt namelijk een heel fijn tapijt. We gingen op de grond zitten en de meneer vertelde over de moskee en de islam. Toen ik vroeg of hij iets voor wou  lezen, klonk dat heel vreemd. Tenslotte konden we een stukje Turkse pizza proeven en wij vonden het allebei niet echt lekker. Sommige kinderen vonden het super lekker. Na de moskee gingen we naar de parabool en daar kregen we ook wat eten. We kregen een broodje ham en kaas dat was wel lekker, we kregen ook nog cola of sinas. Dat werd verzorgd door mensen met een verstandelijke beperking en toen gingen we  terug naar school.

gemaakt door Mark en Stefan

 

Carmel College Salland

We zijn naar Carmel College Salland geweest in Raalte. We zijn daar met de fiets naar toe gegaan. We waren daar aangekomen. We werden welkom geheten we konden de fietsen in een speciaal vak. We werden daar opgewacht door twee kinderen, en die brachten ons naar een kantine. Daar werden in groepen gedeeld met andere scholen. We kregen ook een sticker en daar stond een kleur en een nummer op. Het waren 8 groepjes je kon uit onderzoekend, internationaal, creatief, sportief, technisch en onderzoeken daar kon je uit kiezen. En Daan had technisch en Timo had sportief. We moesten naar je plek waar je je vak ging doen. Timo ging gymmen we gingen trefbal doen. Het ging zo er werden twee teams gemaakt je had alle bij per team een helft van het veld je had ook een grote mat, die lag in het midden van het veld de mat lag alle bij door de helft dat je kon wel daar kon je dan op en dan kon je iemand tikken je had drie ballen zo ging het spel wel ongeveer. Daan had technisch en ik moest een vliegtuigje vouwen, en daarmee moesten we zo ver mogelijk gooien en wie het verste kwam die had gewonnen. Ze hadden daar ook droogijs staan met in een cilinder warm water en daar gooiden ze droogijs in zo kreeg je heel veel waterdamp. Ze maakten ook een bel van droogijs. het was heel leuk. Zoals de ervaring van wat je kon doen we zijn de mensen van Carmel College Salland heel erg dankbaar.

Gemaakt door Daan Schoorlemmer en Timo van Adrighem.        Afbeeldingsresultaat voor carmel college salland        

de voedselbank

Wij zijn met groepen 7 en 8 naar de voedselbank geweest op dinsdag 9 oktober. We gingen daar op de fiets heen. De voedselbank was in Raalte op het industrie terrein. Eindelijk aangekomen bij de voedselbank gingen we daar naar binnen. Het was er niet heel warmen je hoorde het lawaai van de vriezer. Toen we zaten ging een meneer wat uitleggen over het een en al. Ook vertelde de meneer dat cola 1 jaar naar de tht datum weggegeven mocht worden.(de tht datum is de tenminste houdbaar tot datum). En we mochten uitzoeken uit producten wat er mis was. Er was een blik met ananas bij en die was helemaal ingedeukt. Dat mogen ze in de winkel  normaal niet meer verkopen, maar de voedselbank mag dat nog wel. En daarna gingen we in een vriezer kijken. daar was het heel erg koud. we konden er bijna allemaal in en het was heel krap en daar binnen in de vriezer was nog een vriezer en die was nog kouder en die was ook heel krap en we stonden heel erg dicht op elkaar. En op het laatst kregen we een appel en die appel was heel groot.

Len en Joep

      

voedselbank

Wij zijn met groep 7 en 8 naar de voedselbank geweest. Het was heel leuk. We hadden een hele grote doos met allemaal voedselpakketten meegenomen naar school. We gingen met de fiets naar de voedselbank, het was in Raalte. We werden hartelijk verwelkomd door de mensen die daar werkte. Ze gingen dingen uitleggen over de voedselbank. Ze hadden ook uitgelegd dat er mensen bij de voedselbank zitten om welke omstandigheden dan ook. Bijvoorbeeld mensen met schulden of omdat ze niet meer kunnen werken door een ziekte. Het was best interessant en soms ook wel verdrietig als je het hoort. We kregen kratten en daar zaten allemaal producten in. We gingen kijken wat er mis was met deze producten. Ze legden ook uit, als je het op de grond hebt gelegd dat je het niet meer mag weggeven  anders kun je een boete krijgen. We mochten in een koelcel om te voelen hoe koud het daar was en ook in de vriezer. Het rook er naar appels! Er waren zoveel mensen dat ze haast geen plek meer hadden voor de spullen en er waren zoveel mensen dat er nog maar een beperkte ruimte is.

                                               Groetjes Destiny en Emma

scholencross 2018

dinsdag 18 sept
ik heb meegedaan met de scholencross bij de lochsprinters. je moest eerst 2 oefenrondes fietsen een keer gewoon een rondje en een keer met het starthek. ik had al vaker meegedaan dus ik kende de baan wel. als je de oefenrondes had gefietst dan werd ingedeeld ik zat bij twee lochsprinters in die tellen niet mee met de rondes. je hebt dan 3 wedstrijden met dat ploeg. (de eerste ronde) we stonden bij het starthek de meneer vraagt dan eerst als je klaar staat, dan gaat het starthek naar beneden dat fiets je van een bult af om vaart te maken de 2 lochsprinters zaten voor mij die waren echt super goed ik had keano in mijn ploeg en nog een andere die waren zo goed dat niemand ze bij konden houden hun fietste 20 30 meter voor mij waren zo goed toen kwam ik en 10 20 meter achter mij fietste de andere 2 dat had ik 3 keer. maar de lochsprinters tellen niet mee met de scholencross dus ik was 3 keer eerste. maar ik deed niet als enigste mee want uit groep 6 deden twan en thijs mee uit groep 5 lucka huub en wes en uit groep 4 ryan en jasper en uit groep 3 jesse (mijn broertje)

dinsdag 25 sept
we hadden 2 wedstrijden de lochsprinters waren apart en de scholen bij groep 8 waren er niet zo veel mensen dus er was een groep lochsprinters en een groep van de scholen ik zat bij de scholen natuurlijk ik keek op de lijst welk nummer ik moest starten ik dacht oo dat wordt moeilijk want ik moest op nummer 2 en dat vind ik geen fijne startplek maar toch had ik een goede start ik was op plaats 2 maar ik dacht hoe kan diegene voor mij zo goed fietsen en ik dacht misschien zit die bij de lochsprinters maar nee die zat bij de bmx vereniging  in daarle ik was 2 keer tweede ik was super blij met mijn uitslagen mijn broertje was 2 keer 3 dat was ook super goed later op de avond waren de prijsuitreiking ik was heel benieuwd ze begon bij groep 1 en daarna naar 8 jesse was derde en toen was ook noch groep 5 en daar zat wes in die was ook derde en uit groep 8 was ik tweede van de scholen je had ook nog de beste school maar dat hadden wij niet gewonnen want wij hadden heel weinig deelnemers van onze school.

Kevin Smeenk

   

               streetwise

Wij hadden op 12 september streetwise trapvaardigheid. Eerst kwam er een mevrouw binnen en die had een powerpoint gemaakt. Ze ging er over vertellen. En daarna gingen wij naar buiten om een parcour te fietsen. Eerst moest je over je linker schouder heen kijken, daarna moest je een magneet aan een ketting vasthouden met een hand en een rondje fietsen en hem weer terug leggen. Toen moest je voorsorteren naar de linker fietsstrook. Daarna moest je een U- bocht maken. En daarna moest je over een gele balk fietsen die rechtop was en nog over een die schuin was en daarna moest je een U-bocht maken. Toen moest je slalommen en toen weer een U-bocht. En daarna moest je een noodrem maken. Toen moesten we nog een rondje hetzelfde doen. Daarna moest je het weer doen met een zware rugzak op je rug en bij de noodrem ging je dan heel erg slippen. Toen mochten we een rondje op de elektrische step. Lekker scheuren. En toen moest je weer de noodstop maken en dan ging je heel erg slippen en dat ging heel erg hard. Toen moesten we de fiets keuren en Flynn moest een achterlicht erop doen en Stijn moest had geen bel erop.

Dit was het verhaal van Flynn en Stijn