Groep 8

Welkom op de site van groep 8

                    

de voedselbank

Wij zijn met groepen 7 en 8 naar de voedselbank geweest op dinsdag 9 oktober. We gingen daar op de fiets heen. De voedselbank was in Raalte op het industrie terrein. Eindelijk aangekomen bij de voedselbank gingen we daar naar binnen. Het was er niet heel warmen je hoorde het lawaai van de vriezer. Toen we zaten ging een meneer wat uitleggen over het een en al. Ook vertelde de meneer dat cola 1 jaar naar de tht datum weggegeven mocht worden.(de tht datum is de tenminste houdbaar tot datum). En we mochten uitzoeken uit producten wat er mis was. Er was een blik met ananas bij en die was helemaal ingedeukt. Dat mogen ze in de winkel  normaal niet meer verkopen, maar de voedselbank mag dat nog wel. En daarna gingen we in een vriezer kijken. daar was het heel erg koud. we konden er bijna allemaal in en het was heel krap en daar binnen in de vriezer was nog een vriezer en die was nog kouder en die was ook heel krap en we stonden heel erg dicht op elkaar. En op het laatst kregen we een appel en die appel was heel groot.

Len en Joep

      

voedselbank

Wij zijn met groep 7 en 8 naar de voedselbank geweest. Het was heel leuk. We hadden een hele grote doos met allemaal voedselpakketten meegenomen naar school. We gingen met de fiets naar de voedselbank, het was in Raalte. We werden hartelijk verwelkomd door de mensen die daar werkte. Ze gingen dingen uitleggen over de voedselbank. Ze hadden ook uitgelegd dat er mensen bij de voedselbank zitten om welke omstandigheden dan ook. Bijvoorbeeld mensen met schulden of omdat ze niet meer kunnen werken door een ziekte. Het was best interessant en soms ook wel verdrietig als je het hoort. We kregen kratten en daar zaten allemaal producten in. We gingen kijken wat er mis was met deze producten. Ze legden ook uit, als je het op de grond hebt gelegd dat je het niet meer mag weggeven  anders kun je een boete krijgen. We mochten in een koelcel om te voelen hoe koud het daar was en ook in de vriezer. Het rook er naar appels! Er waren zoveel mensen dat ze haast geen plek meer hadden voor de spullen en er waren zoveel mensen dat er nog maar een beperkte ruimte is.

                                               Groetjes Destiny en Emma

scholencross 2018

dinsdag 18 sept
ik heb meegedaan met de scholencross bij de lochsprinters. je moest eerst 2 oefenrondes fietsen een keer gewoon een rondje en een keer met het starthek. ik had al vaker meegedaan dus ik kende de baan wel. als je de oefenrondes had gefietst dan werd ingedeeld ik zat bij twee lochsprinters in die tellen niet mee met de rondes. je hebt dan 3 wedstrijden met dat ploeg. (de eerste ronde) we stonden bij het starthek de meneer vraagt dan eerst als je klaar staat, dan gaat het starthek naar beneden dat fiets je van een bult af om vaart te maken de 2 lochsprinters zaten voor mij die waren echt super goed ik had keano in mijn ploeg en nog een andere die waren zo goed dat niemand ze bij konden houden hun fietste 20 30 meter voor mij waren zo goed toen kwam ik en 10 20 meter achter mij fietste de andere 2 dat had ik 3 keer. maar de lochsprinters tellen niet mee met de scholencross dus ik was 3 keer eerste. maar ik deed niet als enigste mee want uit groep 6 deden twan en thijs mee uit groep 5 lucka huub en wes en uit groep 4 ryan en jasper en uit groep 3 jesse (mijn broertje)

dinsdag 25 sept
we hadden 2 wedstrijden de lochsprinters waren apart en de scholen bij groep 8 waren er niet zo veel mensen dus er was een groep lochsprinters en een groep van de scholen ik zat bij de scholen natuurlijk ik keek op de lijst welk nummer ik moest starten ik dacht oo dat wordt moeilijk want ik moest op nummer 2 en dat vind ik geen fijne startplek maar toch had ik een goede start ik was op plaats 2 maar ik dacht hoe kan diegene voor mij zo goed fietsen en ik dacht misschien zit die bij de lochsprinters maar nee die zat bij de bmx vereniging  in daarle ik was 2 keer tweede ik was super blij met mijn uitslagen mijn broertje was 2 keer 3 dat was ook super goed later op de avond waren de prijsuitreiking ik was heel benieuwd ze begon bij groep 1 en daarna naar 8 jesse was derde en toen was ook noch groep 5 en daar zat wes in die was ook derde en uit groep 8 was ik tweede van de scholen je had ook nog de beste school maar dat hadden wij niet gewonnen want wij hadden heel weinig deelnemers van onze school.

Kevin Smeenk

   

               streetwise

Wij hadden op 12 september streetwise trapvaardigheid. Eerst kwam er een mevrouw binnen en die had een powerpoint gemaakt. Ze ging er over vertellen. En daarna gingen wij naar buiten om een parcour te fietsen. Eerst moest je over je linker schouder heen kijken, daarna moest je een magneet aan een ketting vasthouden met een hand en een rondje fietsen en hem weer terug leggen. Toen moest je voorsorteren naar de linker fietsstrook. Daarna moest je een U- bocht maken. En daarna moest je over een gele balk fietsen die rechtop was en nog over een die schuin was en daarna moest je een U-bocht maken. Toen moest je slalommen en toen weer een U-bocht. En daarna moest je een noodrem maken. Toen moesten we nog een rondje hetzelfde doen. Daarna moest je het weer doen met een zware rugzak op je rug en bij de noodrem ging je dan heel erg slippen. Toen mochten we een rondje op de elektrische step. Lekker scheuren. En toen moest je weer de noodstop maken en dan ging je heel erg slippen en dat ging heel erg hard. Toen moesten we de fiets keuren en Flynn moest een achterlicht erop doen en Stijn moest had geen bel erop.

Dit was het verhaal van Flynn en Stijn