Groep 7

WELKOM OP DE GROEPSPAGINA VAN GROEP 7!


De natuur in! Op zoek naar paddenstoelen.

In de grond leven niet alleen bodemdieren, maar ook schimmels. Net als bodemdieren ruimen schimmels ook de resten van planten en dieren op. Schimmels zie je ook boven de grond. Met de ‘zoekkaart paddenstoelen’ gingen wij op zoek naar schimmels die boven de grond leven.

Wist je dat er in Nederland wel 4000 verschillende paddenstoelen leven?

Wist je dat paddenstoelen ook wel de stofzuigers van het bos worden genoemd?

Wist je dat niet alle paddenstoelen een steel, hoed en plaatjes hebben? Ze komen in alle vormen en maten voor, zoals bollen of elfenbankjes.

Wist je dat wij het heel erg leuk vinden om de natuur in te gaan?

BUREAU HALT!

Vanochtend hadden we een hele leuke en leerzame les over jeugdcriminaliteit. Deze les werd gegeven door een medewerkster van Bureau Halt.

Lees wat de leerlingen van groep 7 hierover vertellen:

Verhaal bureau halt.

Net toen we ons rekenboek wouden openslaan kwam de mevrouw van bureau halt binnen. Perfecte timing dus. Ze ging ons wat leren over jeugdcriminaliteit. Ze vertelde dat iets slopen van anderen strafbaar is, of iets stelen bij een winkel. Er kwamen per dag best veel kinderen bij bureau halt. We kregen een blaadje een daarop stond wat iemand had gedaan. Wij moesten erbij schrijven wat we denken waarom hij of zij dat heeft gedaan. Daarna moesten we opschrijven wat voor straf daarbij hoort. Ze vertelde ook nog andere interessante dingen over jeugdcriminaliteit.

van thije 

Bureau Halt

Een mevrouw die kwam binnen en die ging vertellen over bureau halt. Want bureau halt is voor jeugdcriminaliteit. Als je een slachtoffer bent dan kan je daar heen. En we moesten 2 werkbladen maken. Maar als je niets hebt gedaan en je vrienden wel en je was erbij hoor jij er ook bij ook al heb je niets gedaan. Als je een prullenbak kapot maakt dan moet je zelf die prullenbak zelf terug betalen. En als je iets steelt dan moet je je excuses aanbieden.

Gr Zoë R.

Halt

Er kwam kwam iemand van bureau halt bij ons in de klas. Die ging daarna ook nog naar groep 8. Ze kwam uitleg geven over jeugdcriminaliteit.Ze had ook een hele powerpoint gemaakt. Eerst deed de powerpoint het niet. We kregen nog een werkblad die we in moesten voeren waarom we dachten dat de kinderen dat hadden gedaan. Daarna vertelden de kinderen zelf waarom ze dat gedaan hadden. Toen na die filmpjes van de kinderen Gingen we de achterkant van dat papiertje maken.  Op de achterkant moesten we een straf in voeren.

van Tim

Bureau halt 

bureau halt was bij ons in de klas dat was leuk en we gingen opdrachten doen van kinderen die echt bij bureau halt zijn geweest we moesten nadenken waarom ze dat hebben gedaan en hoezo en het was wel een beetje moeilijk om erachter te komen waarom ze dat gedaan hebben en hoezo veel kinderen doen het voor hun vriend/in

Fedde

Bureau Halt

Er kwam kwam iemand van bureau halt bij ons in de klas.

Die ging daarna ook nog naar groep 8.

Ze kwam uitleg geven over jeugdcriminaliteit.

Ze had ook een hele powerpoint gemaakt.

Eerst deed de powerpoint het niet.

We kregen nog een werkblad die we in moesten voeren waarom we dachten dat de kinderen dat hadden gedaan.

Daarna vertelden de kinderen zelf waarom ze dat gedaan hadden.

Toen na die filmpjes van de kinderen.

Gingen we de achterkant van dat papiertje maken. 

Op de achterkant moesten we een straf in voeren.

van Anouk


HERFST!

Hoe komt de inktzwam aan zijn naam? Heeft hij dan echte inkt?

Kun je dan ook schrijven met de inkt van een inktzwam?

Dat gingen we onderzoeken!


FEESTWEEK! 50 JAAR ‘OP WEG’!

Opening feestweek/maandag

We moesten om 9 uur op school zijn voor de opening.

En er werd een nieuw logo onthuld we deden de flashmob.

het lied hete hallo wereld we hebben daar op gedanst

en toen gingen we naar binnen, en daarna buiten spelen tot de pauze

en daarna hebben we een fruitpauze gehad van de meesters en juffen 

en dat was een bekertje drinken en een super-lekkere cupcake en we hebben nog een buiten gespeeld en toen was de lunch met allemaal lekkere dingen (krentenbollen van mij en bladerdeeg met knakworst van Jelle en croissantjes  met worst van Ryan) niet gewoon lekker maar super lekker. toen zijn we naar de gym gegaan en daar heeft Thije (ik) alles klaargezet voor het gymmen en uiteindelijk hebben we tien tellen in de rimboe gedaan. 

van Thije, Jelle en Ryan

Feestweek!!!

Dinsdag 5 oktober. De juf zij aan het begin van de dag dat we een Afrikaans masker moesten maken,we hebben van kartonnen bordjes maskers gemaakt en met het randje er om heen hebben we een afrikaanse ketting geverfd. Toen we klaar waren met knutselen moesten we naar de centrale ruimte. Er stond een man van hem moesten we in een kring gaan staan en we moesten tegelijkertijd in de handen klappen. En toen mog je kiezen wat voor instrument je wou bespelen. Daarna kregen we uitleg hoe we de instrument moesten spelen. En toen gingen we nog even tekenen en film kijken en toen … optreden voor de hele school het leek net of er echt een afrikaans koor ofzo was en er was een geflipt kind en toen ging de muziek aan en toen dat kind lala lalala en toen juf Nicole greep dat kind en zette het op het bankje.:)

gemaakt door Jasper Rens TIm Fedde en Kéan

Feestweek dinsdag

We hadden dinsdag een muziekworkshop van de Klankenkaravaan.

We gingen een reis rond de wereld maken, maar dan met muziek. 

Elke groep had een ander land dus ook een ander muziekinstrument uit een ander land. Onze groep had Afrika als land. 

Elke groep moest een optreden doen met muziek.

En in de ochtend hebben we het over afrika gehad omdat dat ons thema was en we hebben ook nog over afrika geknutseld. We hebben Afrikaanse kettingen en maskers gemaakt.

ś Middags moesten we optreden voor de hele school. 

Van Jur en Roan

50 jaar op weg.

Woensdag: Het is woensdag!!!!  We zitten op de helft van de 50 JAAR OP WEG week. We hebben al veel leuke dingen gedaan. Zoals: Klankenkaravaan en de opening. We gingen de eerste gedeelte van de dag toe kwart over 10 bezig met de bordjes/ tegeltjes versieren met stift. Ook hebben we met mozaïek gewerkt wij hadden als leider Mandy.Mandy hielp ons met de mozaiek stenen en met pasta zodat het bleef  plakken. Sylvie heeft de letter O gemaakt, Evi de letter W, Zoë w de letter T en ik de letter E. Ook hebben we een mooie creatie gemaakt met alle letters . Met alle letters kwam uiteindelijk te staan: 50 jaar op weg. Op een blauwe  achtergrond en daarop hebben een paar kinderen en ouders op het blauwe doek pasta gedaan en daarop licht en donker blauw stukjes mozaïek op gedaan. Uiteindelijk komt het in de fietsenstalling te hangen .Iedereen zat in een andere klas met een groepje. Iedereen had een andere letter/ cijfer.

Groetjes van Amy,Sylvie,Evi en Zoë w

 Feestweek donderdag 

We begonnen vandaag met het toneelstuk van de juffen en meesters.

Er waren clowns, aap, googelaars, directeur, de vrouw van de directeur,

belastingdienst, politie, koorddanseres, kok, jongleurs, dierenverzorgers, messenwerper en Nog veel meer.

Daarna kregen we nog popcorn.

Daarna gingen we weer terug naar de klas.

Toen gingen we de film moglie kijken.

Toen gingen we dit verhaal schrijven.

groetjes Anouk, Bryan, Zoë en Thomas 

50 jaar op weg donderdag

Vandaag gingen de juffen en meesters een voorstelling voor ons doen.

Het ging over:

August ging weg bij het circus, hij vond het niks meer aan, ´elke dag een optreden doen, ik kan niet meer over mijn grapjes lachen.´

Iedereen vond het verschrikkelijk…

Monica heeft haar enkel verstuikt. 

Het touw was geknapt en de directeur wou geen nieuwe kopen…

want ze hadden ´geen geld.

Dat zou je denken… maar ze hadden genoeg.

Magie de goochelaar kan toveren!

Ze toverde een taart bij de kok!

En bij de directeur muntjes in de zak!
De apen liepen los!! 

AAAAAAAAHHHHHHHH!!!

Jojo heeft de juwelendoos van de vrouw van de directeur gestolen!!!

En de directeur en z´n vrouw hebben de kist van magie gestolen!! 

Spoken ´vielen´ aan.

 de politie kwam en de directeur en zijn vrouw moeten naar de gevangenis!

Juf Mariska: Magie, Juf Joyce: Noena, Juf Agnes: directeur Carlos, Juf Nicole: Esperanza de vrouw van Carlos & ze was gorilla, meester koen: paarden, Juf Carola: Mes werper, Juf Mirjam: politie, Meester Koen: August, belasting inspecteur. Juf joyce: Jongleren, Juf Sabine: Monica, Juf Linda: Jongleren, Juf josien: Apen en leeuwen, Meester Martin: Jojo

Van Mischa, Sofie & Melua

                           

Feestweek vrijdag 

Vandaag zijn we bezig met dit. We gaan kahoot doen en nog veel meer. Na de pauze gaan we een lied oefenen om 11 uur een onthulling van een kunstwerk en dan hebben we weer pauze daarna gaan we pictionary doen en een tekening afmaken en nog handvaardigheid. 

Jur, Gerben, Zoë R. en Anouk. 


Iedereen is weer goed van start gegaan in groep 7! Wat fijn om de kinderen weer in goede gezondheid te mogen ontvangen in de klas.

Wij genieten in de klas nog even na van een heerlijke zomervakantie! We hebben niet alleen gepraat over de vakantie, maar we hebben ook verhalen geschreven over de zomervakantie. 

Hieronder een aantal van deze vakantieverhalen.

 

Vakantie💖

Ik ga jullie wat vertellen over mijn vakantie. Wij zijn naar marveld in Groenlo geweest. Dat is een super mooi park. We zijn er vorig jaar ook al geweest en volgend jaar gaan we weer. Er was een nieuwe glijbaan de wild river die is superleuk. En er waren ook nog drie andere nieuwe glijbanen. Een met een tol en twee gewoon die bochten hadden. Er waren ook nog twee vriendinnen bij ons op vakantie gekomen femke en sabine😊. We hebben bijna elke dag gezwommen. We hebben nog een speurtocht gedaan maar die was heel erg kort. We hebben nog heel lekker gegeten bij het pannenkoekenhuis. Ik en mijn vader die zijn naar Oostenrijk geweest bij de motorrace met ook nog twee kameraden. En toen hebben we twee nachten bij de camping pink geslapen.Want wij gaan bijna elk jaar naar Oostenrijk. En volgend jaar gaan we misschien ergens anders naar toe. En we hebben ook nog heel veel verjaardags gehad🎉. We hebben houtdorp gehad en we hadden een brandweerauto gemaakt een mijn leiders waren Pascal, Lucy en Niek. We hebben bij houtdorp gedaan vlag verven maar eigenlijk op elkaar. En nog estafette en nog touw getrokken en nog veel meer.♡  liefs amy💞 

Mijn vakantie     

Hoi, ik ben mischa Marissink. ik ga het hebben over de zomervakantie en dat ik naar groep zeven ging. Het begint met dat we doei moesten zeggen tegen groep zes, dat vond ik niet leuk maar het moest. En onze juf juf ilse ging weg van basisschool op weg . En we kwamen door het raam naar buiten en toen begon de vakantie. Ik ben naar centerparcs geweest voor een week. Het was heel leuk we gingen elke dag eten in een buffetrestaurant tot een pizzarestaurant. En ik vond het heel leuk. we gingen nog biljarten en met de bootjes varen. En ik heb ook nog ge parkour ongeveer 10 meter hoog alleen ik heb hoogtevrees niet heel veel maar dat heb ik wel maar ik vond het leuk toen gingen we weg en dat vond ik heel stom. En uiteindelijk zijn we niet meer op vakantie geweest en later was mijn verjaardag. Mijn verjaardag was leuk ik kreeg dingen van mario kart en nog veel meer leuke dingen. En we waren al weer op de helft van de vakantie we gingen nog naar de sallandse berg het eten was daar heel lekker. En ik heb nog met mijn vriend gelogeerd een paar keer.En we gingen ook nog naar vandervalk voor 1 nacht. toen was de vakantie alweer bijna voorbij. En we hebben ook nog voor 1 uur gevaren en toen wij net een uur aan het varen waren toen ging onze boot kapot dus nog een half uur wachten tot de meneer er komt en is hij er dan moet hij nog omlopen VOOR NOG EEN KWARTIER . en we gingen nog een keer varen maar toen gingen we niet in een boot waar de propellor van kapot gaat want we gingen met een kano op een moment wisten we niet meer welke kant we op moesten maar het ging goed. En toen belanden ik heel hard met mijn lichaam op een trampoline en het is niet echt heel goed gegaan voor de rest van de week voelde ik heel veel pijn. En daarna moest ik met het kanoën de kano dragen niet echt fijn. Maar de rest van de vakantie was leuk en ik heb er van genoten na een jaar school ik haat school niet hoor maar het was wel even fijn dit was mijn verhaal over de vakantie ik hoop dat je ervan hebt genoten.

groeten Mischa😄😄😄

 

Vakantie verhaal 

Ik ga jullie iets over mijn vakantie vertellen.

Wij zijn 2 en een halve maand en 2 dagen naar heino geweest.

Dat was toen ik nog school had.

Toen bleven mijn zus ik en mijn oma daar ook nog een week met zijn 3en.

Toen zijn we ook nog 3 weken naar de camping in Hardenberg geweest.

Daar was het heel leuk.

Daar had ik ook heel veel vrienden en vriendinnen.

Wij gaan daar iedere jaar naar toe.

met Roy, Paula, Eline, Elwin.

en met Brenda, Jimmy en Brenda is zwanger.

En ook nog met Erik, Sintia, Jens en die hebben 2 honden Rakker, Kwistel.

Marco, Heidi, Milan, Tijmen.

En ons gezin Hilko [Papa], Tamara [Mama], Lieke [Zus], Anouk [ik].

Wij hebben daar ook altijd een bijzet tentje staan en daar ging ik heel vaag met alleen Eline in slapen.

Ook nog een keer met Ruth alleen.

ook nog een keer samen met Ruth en eline allebei.

Toen lag ik in het middel en Eline aan mijn linkerkant en Ruth aan mijn rechterkant.

De 2de week van de vakantie hadden we houtdorp in Haarle.

Dat is dat je in 4 dagen een hut bouwt met een groep en leiders.

Daar fietste ik elke dag heel en terug met zoë.w.

Dat is in het bos.

Ik ben 3 weken met mijn gezin in hardenberg geweest.

Volgend jaar gaan wij met het gezin 6 maanden naar camping heino.

Mijn ouders en mijn zus komen daar al 11 jaar en ik 10.

Dat komt omdat ik 10 ben.

Volgend jaar wordt het mijn 11de jaar. Daar op de camping.

groetjes Anouk