Groep 7

  Welkom op de pagina van groep 7!

 

 

 

 


Bureau Halt op bezoek in groep 7

Bureau halt 

Bureau halt is bij ons in de klas geweest. Ze hebben verteld wat dat in houdt. Eerst lieten ze een schema zien. En daar  helemaal onderaan  de trap stond de politie dat is het minst ergste daarna kwam bureau halt op de tweede tree op de derde stond de officier van justitie en de vierde kinderrechter dat is de ergste.Ze hebben verteld wat bureau halt in hout bureau halt hout in dat kinderen van 12 tot 18 als ze iets stouts hebben gedaan. Dat ze daar dan naartoe moeten en we hebben een speletjes gedaan met groepsdruk. En toen moesten we silvan testen, daarna kregen we een verhaal te horen over een meisje die met haar vriendinnen. Ging shoppen ze font dat haar vriendinnen een beetje raar deden ze stopten de kleeren in de tas en liepen zonder te betaalen de winkel uit en moesten naar bureau halt. We kreegen nog een filmpje te zie van 4 jongens 1 jongen hat een iedee dat iedee was om dingen van iemand anders te gaan slopen. Toen liepen ze daar en een jongen zei ik ga terug ik doe het niet en de 3 jongens liepen verder en maakte een molen kapot van een oude man. Het was een erfstuk van de moeder van die meneer die al 50 jaar was overleeden. En uit eindelijk kwamen de 3 jongens bij bureau halt en toen was alles afgeloopen en gingen de mensen van bureau halt naar groep 8.

Mara

 

Bureau HALT

Er kwamen twee meisjes bij ons in de klas en die gingen vertellen over bureau halt. we gingen eerst praten over wat bureau halt was en daarna deden we een spelletje. Er deden 6 kinderen mee en ik was daar een van.  de vrouw ging vragen stellen en de andere 5 hadden de verkeerde antwoorden op het blad staan. En ik had 3 keuzes, omdat het ging over groepsdruk  dus ik had keuzes om het echte goede antwoord te geven. De eerste vraag was wat is de hoofdstad van Spanje. hun zeiden Barcelona en het was Madrid en ik zij Madrid de 2 de vraag was hoeveel inwoners zijn ongeveer in Nederland de anderen zeiden 8 miljoen en het was 17 miljoen. en dat had ik ook. 3 de vraag weet ik niet meer 4 de vraag weet ik ook niet meer 5de vraag wat is blauw gemengd met rood en de rest had bruin en ik had paars en paars was het goede antwoord we zagen ook nog twee filmpjes de eerste over een meisje genaamt Isa die ging naar de stad met twee vriendinnen en die vriendinnen gingen outfits stelen uit de winkel en toen werden ze gesnapt. en het tweede filmpje ging over jongens die gingen over straat alles slopen. een jongen was al afgehaakt voordat ze gingen slopen en uiteindelijk zaten ze in de cel. en toen moesten we een blad maken over groepsdruk.

 Silvan


Kinderpostzegels!

Wij (groep 7) moesten kinderpostzegels verkopen. Ik vond het wel leuk om te doen met z’n tweeën, maar ik deed het ook wel alleen. Ik heb in totaal 207,50 euro opgehaald en ik had 20 mensen gehad. Heel veel mensen wilde wel kinderpostzegels kopen, maar ook heel veel niet. Soms zag je mensen wel binnen zitten maar die deden niet open. Je moest heel veel dingen invullen, dus bij oude mensen duurde dat wel 10 minuten ofzo. Heel veel mensen wilde alleen postzegels kopen maar dat kon niet want er zaten ook nog vijf grote kaarten bij, dus mensen wilden soms niet kopen.

van Sophie Daggenvoorde


Chocolate Challenge

Op dinsdag 24 september heeft groep 7 meegewerkt aan de Chocolate Challenge! De leerlingen zijn actief aan het werk geweest met programmeren.

 

De chocolate challenge:

We gingen met de auto naar zinin bibliotheek. We begonnen met de ozobots en de meiden met de chocolate challenge. De ozobots zijn kleine robotjes maar als je een kleurcode geeft met een zwarte lijn dan doet hij wat. De chocolate challenge is een machine welke in het klein is na gemaakt van een fabriek. Dat is een machine die ook expres fouten maakt dat het lijkt dat het een fabriek. maar er zit niet echt chocolade in wat ander smelt het.

Stijn en Jarno

 Chocolate challenge

Wij (groep 7) mochten meedoen aan de chocolate challenge, het was grappig maar ook tegelijketijd super leuk. Suzie en Manouk gingen aan het begin van de machine aan de slag. Sabine ging in het midden van de machine. En Sophie en Marit gingen bij het eind. En Mara ging kijken of alles goed was op twee computers. Waar Manouk en Suzie stonden daar moest je alle knikkers in doen we moesten een kleur uitkiezen en wij deden rood dus hun moesten alle rode pakken. Sabine deed bakjes zorgen dat er want in zat. Sophie en Marit zaten bakjes te sorteren want er moesten er tien inzitten en dan moesten we hem in de goede of de foute doen het was echt super leuk.

Marit


De eerste schoolweken

We hebben veel geleerd de eerste schoolweken. Nu is het de derde week op school tot nu toe is het leuk. Ik vond engels heel leuk en zelfstandig werken. Bij engels hebben we veel geleerd over vrije tijd en hobby`s. Bij taal hebben we het veel over de persoonsvorm gehad en over het ankerverhaal. Rekenen was ook wel leuk alleen niet mijn lievelingsvak alleen het is wel heel belangrijk. Ik vind vooral de gym het leukst, we moeten nu ook de gymtoestellen opzetten. Bij natuur hebben we het over hout dat vind ik best saai maar soms is het ook wel leuk als er een ander thema is.

EINDE

door Suzie 


 

TEAMwork in groep 7 tijdens de gymles!

Tijdens de gymles mochten we een keer van juffrouw zelf groepjes maken. En deden we jongens , meisjes. Bij deze gymles mochten we kunstjes doen.  We hadden eerst overlegt wat we gingen doen zoals een toren van kinderen de meiden hadden ook een kunstje bedacht waar bij je moest samen werken. We hebben wel meer gedaan zoals over een heel hoog touw gesprongen. Maar we moesten eerst over een bank lopen en dan over het touw springen en moesten landen op twee voeten. Verder hadden we ook nog een heel leuk tik spel gedaan.

groetjes van groep 7