Groep 7

Welkom op de groepspagina van groep 7, schooljaar 2018 – 2019

De dierenambulance op bezoek i.v.m. de spreekbeurt van Najomi en Senna:

Maandsluiting mei 2019:

Maandsluiting

Donderdag 16 mei hadden we maandsluiting gehad. Wij deden een schimmenspel, groep 4 een quiz. Eigenlijk had groep 1-2 a nog een optreden maar die ging helaas niet door. Wij deden dus het schimmenspel, in drie groepen hadden we allemaal een leuk verhaaltje. Het ene ging over een rups in een cocon en de ander over konijnen. Ook een over de 5 dikke dwergen. Ik zat in het groepje met de rups. Zelf moest ik ook nog even aan het begin vertellen wat we gingen doen. Maar groep 4 moest eerst. Hun deden een quiz met alle juffen En daarna gingen wij eerst was mijn groepje met Sep, Najomi, Mark, Tessa, Amber, Tess en ik zelf. Daarna was groepje 2 met Senna, Sanne, Jur, Jorik, Lieke en Esmee. en als laatste groepje 3 dat waren Mandy, Kyan, Eva, Anne, Sille en Maud. De maandsluiting was heel leuk.

Jasmijn Kemper

Opstel Maandsluiting

Donderdag 16 mei hadden wij maandsluiting. We de maandsluiting met groep 4 en op het einde was er een verrassing waar alleen Anne en Sep van wisten. Eerst was groep vier met een ik hou van Holland quiz. Ze hebben 6 juffen naar voren gehaald, en toen gingen ze allemaal vragen stellen. Het was leuk om te kijken. Daarna waren wij aan de beurt. Wij deden het schimmenspel. Dat is dat je achter een doek staat waar we een bouwlamp op scheen. We hadden drie groepjes van 6, en in die drie groepjes zat 1 verteller in. Die vertellers waren Esmee, ik (Maud) en Sep. Het groepje van Sep was als eerste. Sep vertelde het dat een rups in een vlinder veranderde. Het groepje van Esmee vertelde dat konijnen eten probeerde te stelen. Het lukte eerst niet maar daarna wel. Het groepje van mij ging over dat vijf dikke dwergen last hadden van de regen, toen gingen ze de regendans doen. En toen de regen voorbij was gingen ze de dikke dwergen stoot doen. Meestal gaan er 3 groepen maar nu twee want groep 1/2A kon niet. Ze waren de computer nodig maar die kon die dag niet gebruikt worden. Maar op het laatst was er wel leuk nieuws. Namelijk groep 5 was eerste geworden met het mini schoolvoetbaltoernooi! Ze hadden op 1 ding na alles gewonnen. En dat is super goed. Dat was de verrassing! Het was een leuke middag geworden. Maar dat was het.

Groetjes,

Maud

opstel maandsluiting

16-05-19

Maandsluiting

Donderdag 16 mei hadden we een maandsluiting. We moesten een soort schimmenspel doen. Groep 4 deed een quiz over Nederland. Bij ons schimmenspel waren 3 groepjes. Ik zat in een groepje met als stukje rups wordt vlinder. ik was de cocon samen met Najomi en Tess. Tessa was de rups, Mark was de vlinder, Jasmijn was de boom en Sep moest vertellen wat er gedaan werd.

Tessa kwam het podium op kruipen naar Jasmijn de boom. Ze bleef daar een tijdje liggen en toen moesten ik, Najomi en Tess over haar heen gaan staan. Dan kruipt Tessa uit de cocon en zakken wij naar beneden. Mark komt het podium op en gaat vliegen. Dan is ons verhaaltje afgelopen en komt het volgende groepje op.

Groetjes,

Amber

Opstel maandsluiting

Wij hebben donderdag 16 mei meegedaan aan de maandsluiting.

We deden dat samen met groep 4 en eigenlijk zal groep 1-2a ook meedoen maar de computer deed het niet dus daarom deden ze niet mee. Wij deden een schimmenspel en groep 4 deed een Ik hou van Holland quiz. Eerst ging groep 4 en daarna waren wij aan de beurt. Het ging heel goed. We deden het in 3 groepjes, het eerst groepje deed het over een vlinder groepje 2 over pieter konijn en groepje 3 over de 5 dikke dwergen.

Ik zat zelf in groepje 2.

Groetjes,

Esmee

De Maandsluiting

16-05-19

Wij hadden op donderdag een Maandsluiting gehad. Sep en Anne uit onze klas presenteerde de opening. Ze zeiden dat  groep 4 een quiz gingen doen en vertelde dat groep 7 een schimmenspel deed. Groep 4 begon en de quiz was heel leuk want de juffen die moesten de vragen raden en de kinderen uit groep 4 noemden de vragen op, de juffen moesten dan het raden. Groep 7 deed een schimmenspel dat is dat je achter een doek met een lamp die op het doek schijnt en dat je dan dingen gaat na spellen. Het eerste groepje deed een stukje over dat de rups in een cocon ging en dat het later een vlinder werd, groepje 2 deed het over pieter konijn dat de konijnen wortels gingen stelen van meneer Verhoef en dat meneer Verhoef een konijn had gepakt en meneer Verhoef ging weg en toen ging een andere konijn de konijn bevrijden en dat ze het nog een keer deden en toen was het wel gelukt, en groepje 3 deed een stukje over dat 5 dikke dwergen de regendans gingen doen en dat ze op het laatst nog een dwergen beuk deden.

Einde

Groetjes,

Jorik

Schoolvoetbal 2019:

  

Schoolvoetbal 2019 groep 7/8

Ik heb meegedaan met het
schoolvoetbal op 10 april 2019. Wij hebben in de klas maar 5 jongens dus wij
deden met groep 8 mee. En wij moesten 3 keer een wedstrijd spelen. En de eerste
keer moesten we tegen De bongerd. Daarna tegen De ark, en de laatste wedstrijd
tegen De veenbrug. De eerste wedstrijd tegen De bongerd hebben we 2-1 gewonnen.
De tweede wedstrijd tegen De ark hebben we 3-0 gewonnen. En de laatste
wedstrijd tegen De veenbrug hebben we 5-0 gewonnen. Als we die niet hadden
gewonnen dan waren we niet door naar de finale rondes. Maar gelukkig zijn we
door naar de finale rondes. Maar dan wordt het moeilijker want de best gaan
steeds door. Je moet best vaak wisselen want we hadden 16 spelers. En je mocht
maar met 11 in het veld.

Groetjes,

Kyan

 

schoolvoetbal 2019

10-04-19

Woensdagavond
hadden we Schoolvoetbal. We kwamen aan en we gingen eerst naar de kleedkamer om
dingen te bespreken over de voetbal. Daarna gingen we het veld op warmlopen.
Daarna gingen we met een bal op goal schieten. Mijn team was Senna, Lieke,
Mandy, Eva, Amber, Sanne, Tess, Esmee, Jasmijn, Najomi en maud. Toen
begon de eerste wedstrijd. Lieke begon met keepen en de tweede helft ging
Najomi keepen. We moesten tegen De Ark we hebben met 3-0 verloren. Het volgende
wedstrijdje moesten Eva en Sanne keepen we tegen de Triangel daar hebben we met
5-0 verloren. En het laatste wedstrijdje was heel spannend daar waren Lieke was
de eerste helft keeper en de tweede helft was Jasmijn keeper. We moesten tegen
de Schaapskooi daar hebben we met 1-2 gewonnen Meester Koen kwam het laatste
wedstrijdje ook kijken.

Groetjes,

Sanne

 

Schoolvoetbal

We hebben Woensdag schoolvoetbal gehad met mijn team ging het wel goed maar niet heel goed we hebben 2 van de 3 verloren en 1 gewonnen. we moesten tegen De Ark – De Triangel 1 – en tegen De Schaapskooi.

We hebben de eerste wedstrijd verloren met 3-0 en de tweede wedstrijd hebben we verloren met 5-0 en de laatste  wedstrijd gewonnen met 2-1. Mijn moeder en Najomi`s moeder waren coach. Ik zat bij Najomi Jasmijn Mandy Maud Eva Sanne Esmee Lieke Amber en Ik zelf. We moesten voetballen in Daarle.

Groetjes,

Tess

 

Schoolvoetbal Haarle

woensdag 3 april 2019 speelden we de eerste wedstrijd van schoolvoetbal 2019! Iedereen had er heel erg veel zin in iedereen had vooral plezier en dat is het belangrijkste! Meester Koen kon helaas niet komen kijken dat vond iedereen wel jammer! Juf Joyce was er wel ze had Bram, Pien en Roef. En meester Martin was er ook hij gaf ons ook nog een chocolaatje. De eerste wedstrijd moesten we tegen de Rietslenke 2 we hadden 2-0 gewonnen Anne en Simone hadden gescoord de tegenstander was het niet gelukt! Na 5 minuten  moesten we weer een wedstrijd spelen toen moesten we tegen Talentrijk daarvan hadden we 4-0 gewonnen en toen waren we klaar! We moesten 10 april nog een wedstrijd De eerste moesten we tegen Meander 2 daarvan hebben we 2-0 gewonnen En toen moesten we daarna de laatste wedstrijd als we die wonden waren we door naar de finale dus het was heel spannend! Maar uiteindelijk werd het 3-1 voor ons! Dus nu zijn we door naar de finale YAAASHHH!!!

Van Tessa

 

Schoolvoetbal

Wij hebben
woensdag 10 april het schoolvoetbal toernooi gehad het was super leuk en
gezellig.Ik zat met Maud, Jasmijn, Celeste, Najomi, Tess, Senna, Eva, Mandy,
Amber, Sanne en Lieke in een groepje. We hebben in totaal 3 wedstrijden
gespeeld en daarvan hebben we er 2 verloren en 1 gewonnen.

Groetjes,

Esmee

 

Schoolvoetbal groep ⅞

Groep zeven en acht hebben meegedaan aan schoolvoetbal.

Het was in Des (Nijverdal) het was heel leuk en er was ook een hele leuke scheids. We moesten 3 wedstrijden voetballen van 2 helften, 1 helft was 10 minuten. Het gras was heel mooi glad. Sep en Kevin waren keeper. De scheids was ook goed en grappig. We hadden 6 wissels. We kregen van school de voetbalshirts en voetbalbroekje.

Meester koen kwam ook even langs met zijn vader alleen de eerste wedstrijd want meester ging ook naar de meiden kijken in Daarle.

Wij hebben alles gewonnen en zijn door naar de finalerondes

Van Jur


Zwerfvuilactie 2019:

zwerfvuilactie

we hebben woensdag 10 april
zwerfvuilactie gedaan. we hebben bij ons in de buurt allemaal plastic
opgeruimt. we doen dit elk jaar, we merken dat het wel helpt we vinden steeds
minder. dat is een goed teken. we hadden verschillende groepjes. alle jongens
moesten met meester op pad, een paar meiden met eva haar moeder, groepje meiden
met tess haar moeder en een groepje meiden met mijn moeder. we hebben heel veel
flesjes/blikjes bier gevonden en een fles cola, nog een halve bril in een
plastic zakje. daarna moesten we heel goed onze handen wassen en daarna kregen
we een soesje en dat was het.

Groetjes,

Najomi

 

Zwerfvuilactie

Woensdag 10
april hadden we zwerfvuilactie. Ik zat bij meester Koen Jur Kyan Jorik en Sep.
We vonden wel een stuk minder dan vorig jaar. Maar Jur die had zijn handschoen
vies en ging het schoon maken in het weiland waar net gegierd was. dat was heel
grappig en daarom moesten we allemaal heel hard lachen. We vonden best veel
waar onder: Bierflesjes flessen plastic blikjes cola of Red Bull en Kyan vond
zelfs een elektrische kabel. Het was best leuk om te doen.

Groetjes,

Mark

 

Zwerfvuilactie

Groep 6 7 en 8 deden mee aan de Zwerfvuilactie. We kregen groepjes, ik zat bij Jur, Sep, Kyan, Mark en Jorik in en de leider was Meester Koen. Het was heel leuk je kreeg een straat die je moest schoonmaken wij hadden de Raamsweg en de Haarlerveldweg doen. In de Haarlerveldweg lag bijna alle troep in de sloot. We hadden veel dingen gevonden bijvoorbeeld: cola blikjes, tennisballen, vuurwerk sterretjes, bier en pakjes sigaretten. We waren ongeveer een anderhalf uur bezig om heel veel troep op te ruimen. Niet alles hebben we kunnen opruimen in Haarle. Het was ook nog heel gezellig. Gelukkig kon Meester Koen ook wel leuk en grappige grapjes maken. We waren Helemaal stuk van het lachen want Jur had zijn handschoen smerig en toen ging hij die over het gras afvegen maar hij had niet door dat er net gegierd was dus wij lagen stuk van het lachen. En toen het 12:00 was waren we weer op school en toen kregen we drinken en een slagroomsoesje.

EINDE

Jorik

 

Zwerfvuilactie

Wij deden met Op Weg mee aan de
zwerfvuilactie. We deden het in groepjes het eerste groepje is Jorik, Jur,
Kyan, Mark en Sep en meester Koen als begeleiding. Het tweede groepje is
Najomi, Celeste, Esmee met begeleiding van José/Naomi’s haar moeder. Amber en
Maud. het derde groepje was Sille, Anne, Tess, Tessa, en Sanne met begeleiding
van Monique/Tess haar moeder. Ik zat in het groepje met Eva, Mandy, Senna,
Lieke en Jasmijn en als begeleiding Eva’s moeder. Wij hadden vooral heel veel
blikjes gevonden, en Senna had een blikje bier gevonden waar nog bier in zat en
hield het blikje op de kop en toen viel alles op haar hand, Jasmijn had in de
sloot ook nog een ei gevonden van een merel. Toen we klaar waren gingen we
terug naar school en toen kregen we sinas met een slagroomsoes!

Groetjes,

Mandy

 

Zwerfvuilactie 2019

Op 10-4-19 moest ik en mijn klas samen met groep 8-5-6 zwerfvuil opruimen. Ik zat bij Senna, Eva, Mandy en Jasmijn in het groepje. Wij moesten de Wittebroeksweg vanaf de Haarlerveldweg richting Raamsweg + Eekwielensweg schoonmaken.  Er lagen sigaretten pakjes, blikjes, bier flesje. Senna heeft zelf een bier flesje gevonden met plas!!! Jasmijn heeft zelfs een merel ei gevonden die ze zelfs thuis in de broedmachine heeft gelegd. Toen we klaar waren kregen we op school een grote soes en je kon kiezen uit cola, sinas of 7up. De gemeente was heel blij met onze hulp.

Groetjes Lieke

 

Zwerfvuilactie

wij hadden op 10-04-19 de
zwerfvuilactie. we zaten in groepjes ik zat bij Eva, Mandy, Lieke, Jasmijn en
de moeder van Eva. eerst kregen we hesjes aan. daarna fietsten we naar de
locatie. de Haarleveldweg, Wittebroeksweg, Raamsweg en de Eekwielensweg. daar kregen
we een handschoen, grijper en een vuilniszak. we gingen om de beurt de zak vast
houden. Wij hadden veel blikjes en sigaretten gevonden. Jasmijn had ook
nog een Merel ei gevonden ze wist ook al een naam: Merel. daarna gingen we weer
terug naar school.

Groetjes: Senna

 

Zwerfvuilactie

10-04-19 hadden wij de zwerfvuilactie ik zat in een groepje bij Tess, Sille, Sanne en Tessa en ik (Anne) en de moeder van Tess Monique. Wij moesten de Wittebroeksweg Haarlerveldweg Poggenbeltweg + deel Eektweg. Iedereen kreeg een grijper en een plastic tas en een vuilniszak en handschoenen. Toen gingen we op de fiets daar heen we hebben veel dingen gevonden maar het meest wat we hebben gevonden waren snoeppapiertjes en blikjes. Toen gingen we weer terug naar het beginpunt waar we de fietsen hebben neergezet. Toen ging het andere groepje van Eva, Mandy, Jasmijn, Senna en Lieke die gingen op precies het zelfde moment weg en Jasmijn heeft een ei gevonden. Toen gingen we weer terug naar school. Toen kregen we een soes en drinken.

Gr. Anne


Verkeersexamen 2019:

  

Verkeersexamen

Dinsdag 9 april hebben we het verkeersexamen gehad in Nijverdal. We moesten een route fietsen door Nijverdal. Een week voordat wij dat hadden gedaan hadden we een examen gemaakt op papier, daar mocht je 9 fout hebben dus moest je ook 16 of meer goed hebben. En op donderdag 11 april kregen we ons diploma. We zijn allemaal geslaagd!

Jasmijn Kemper

 

Verkeersexamen

Wij hebben op 09-04-19 ons verkeersexamen gefietst. Iedereen heeft hem gehaald. Het was in Nijverdal. Er was een stoplicht en Sille fietste voor mij en zij moest stoppen en ik kon gelijk doorfietsen waardoor ik heel vlak achter Sille fietste. Een paar dagen daarvoor hadden we een toets gemaakt je moest er minimaal 16 goed hebben om hem te halen en die had ook iedereen gehaald.

Van, Eva

 

Verkeersexamen 2019

09-04-19

Op dinsdag 9 april hadden we een verkeersexamen, we moesten op de fiets naar Nijverdal. Daar kregen we allemaal een hesje met een nummer, opdat de mensen weten wie je bent. Er waren wel een paar lastige stukjes, maar gelukkig heeft de hele klas het gehaald. Bij de rotonde was het het lastigst. De meester heeft verteld dat daar veel foutjes waren. Voordat het praktijkexamen gedaan werd hadden we op een donderdag nog het theorie examen gedaan, ook die heeft de hele klas gehaald. Je moest minimaal 16 goed hebben.

Groetjes,

Amber

 

Verkeersexamen

Dinsdag 9 april 2019 hebben wij ons verkeersexamen gefietst. We moesten een route fietsen en in die route waren ook een paar posten waar ouders zaten om te kijken of je het goed deed of niet. We kregen ook allemaal een hesje met een nummer erop, opdat de ouders wisten bij welke ze iets aan moesten kruisen. Bij twee posten hadden we het bijna allemaal fout. Uiteindelijk zijn we toch allemaal geslaagd. Dat was het praktijkexamen en je moest ook een theorie examen. Daar mocht je maximaal 9 fout hebben van de 25 vragen. Daar zijn we ook allemaal voor geslaagd.

Groetjes,

Maud

 

Verkeersexamen.

Hallo ik ben Sep Mijsters en ik heb met mijn klas het verkeersexamen gefietst, iedereen heeft het gehaald. Het was niet zo moeilijk je moet goed uitkijken. Er komen ook auto´s, fietsers, brommers voorbij, die wisten van niks. Dat was extra leuk Jasmijn en Jur want die moesten wachten voor een stoplicht en daarna fietsten we met z´n drieën, dat was best gezellig. Je werd in de gaten gehouden door een post. We fietsten op de datum 09-04-19. Iedereen is geslaagd.

Groetjes,

Sep

 

Verkeersexamen

Dinsdag 9 april 2019 hadden wij het verkeersexamen. We stonden op het begin plein, en om de beurten moesten we starten. Wij kregen hesjes met nummers erop, want dan konden ze zien wie jij bent. Wij moesten een parcours afleggen met bochten, stoplichten, rotondes, kruispunten en bochten. Bij elk onderdeel zaten ouders die gingen kijken of je het goed deed. Toen we klaar waren met de route stond meester op het plein te wachten. We moesten de fiets parkeren, het hesje afgeven en toen mocht je een banaan of een mandarijn pakken. Ook kregen wij een sleutelhanger als aandenken. De terugweg moesten we weer de berg op en af dat ging heel snel. Uiteindelijk kregen we de uitslag en iedereen is geslaagd.

Van Sille.

 

Verkeersexamen 2019

Op 9 april 2019 heb ik het Verkeersexamen gedaan. In Nijverdal. We moesten eerst van Haarle naar Nijverdal fietsen. Dat was best vermoeiend, al zeg ik het zelf. We moesten namelijk ook de berg op fietsen, dat was het vermoeiendst. We begonnen met het examen op het Hendry Dunands plein. Eerst kregen we een hesje aan met een nummer erop. Er was 1 buitenlandse vrouw, die sprak sommige namen apart uit. Ik heette bijvoorbeeld Celeste Stiggeman, Senna heette Senna Naienkamp en nog heel veel andere eigenaardige namen. Toen ik eindelijk mocht beginnen, moesten we eerst langs de stoplichten. Dat was heel…ja…’verkeersachtig’. Op sommige plekken zaten mensen je te controleren of je alles goed deed. De moeder van Mandy, Jorik en Lieke zaten er ook bij. Toen je klaar was, kreeg je een mandarijn of banaan, en een sleutelhanger. Toen iedereen klaar was, gingen we weer terug. De volgende dag kreeg meester een mailtje. Vandaag, 11-04-19, kregen we de uitslag. Iedereen was geslaagd en meester wou nog een foto maken, en die op Klasbord zetten. Het was een leuke middag.

Celeste Stegeman


Foekepotten maken met meester Peter:

Foekepotten

woensdag 27-02-2019

meester Peter

Afgelopen woensdag hadden wij meester Peter op bezoek. We gingen foekepotten maken. Eerst moesten we een stok aan landbouwplastic vast maken. Dit deden we met vliegertouw. Je moest het heel strak trekken. Het lastigste vond ik dus ook om de knopen te maken, want je moet tijdens het knopen maken het vliegertouw nog steeds strak houden. Als de stok en het landbouwplastic goed vast zitten, mocht je het landbouwplastic vast maken aan de pot. Dat moet met een elastiek en een touw, eerst doe je de elastiek om het landbouwplastic en de pot. Daarna mag het touw er omheen. Dat is een best zwaar klusje, want het touw gaat er nogal vaak vanaf. Dit komt doordat je het touw heel dicht op de rand vast moet maken. Ik heb ook een liedje geleerd, de rest wist hem al. Ik had op mijn vorige school nog niks geleerd over foekepotten, dus is het wel logisch dat ik het liedje nog niet kende.

Groetjes

Amber

 

Foekepotten maken

Wij hebben woensdag 27 februari foekepotten gemaakt met Peter Linnartz. Hij kwam bij ons eerst een klein verhaaltje vertellen en daarna ging hij voordoen hoe je de foekepotten moet maken. En de uitleg was best wel lastig maar uiteindelijk is het wel gelukt. Je moest het ook in tweetallen doen en ik ging samen met Maud maar bij ons ging zoals altijd alles weer mis. Toen kwam Sille mij even helpen en toen lukte het pas. En toen gingen we het uitproberen of het stokje goed vast zat en toen ineens was mijn stokje er uit dus toen moest ik weer helemaal overnieuw beginnen. En nu zit die eindelijk goed.

Groetes,

Esmee

 

Foekepotten

Wij gingen foekepotten maken dat was leuk maar ook moeilijk. Voordat Peter Linnartz kwam moesten we een wikkel maken dat was niet zo moeilijk. Maar toen  woensdag 27-02-19 kwam Peter Linnartz. We kregen goede uitleg we moesten eerst landbouwplastic om een rieten stokje doen en dan met vliegertouw het vast maken. Dan moet je het aan de pot vast maken. Eerst smeer je lijm op de rand van het blik en dan plak je het er tegenaan en dan moet je met touw het vastmaken eerst een gewone knoop en dan een tegen knoop en dan nog een elastiekje eromheen. Als dat klaar is doe je de wikkel om het blik en dan is het klaar. Ik vond het super leuk om te doen en zou het zeker vaker willen doen.

Mark

 

Foekepotten maken met Peter Linnartz

Wij hebben op 27-02-2019 foekepotten gemaakt. Die dag daarvoor hadden we wikkels gemaakt. En die zijn heel mooi geworden. Maar de volgende dag moesten ze er weer af. Sommige hadden aan elke rand lijm en dan konden ze er niet meer af. Dus degene die dat had moest de wikkel overnieuw maken. En ik was er daar 1 van. Maar 27-02-2019 gingen we de foekepotten echt maken. Zodat je geluid kan maken. Dat deden we met landbouwplastic, touw, riet en elastiek. Eerst moest je de stok vastmaken in het landbouwplastic. Dat moest met vliegertouw. Vliegertouw kan niet uit elkaar trekken. Maar je vingers wel. Dat stokje erin krijgen was al heel wat. Daarna moest je het landbouwplastic er om heen krijgen, je moest dan een elastiek dubbel doen en dat om de pot doen. En de elastiek dat drukt heel hard tegen en daarom is het best lastig. Op het laatst moest je er nog touw om heen doen. Dat moest super strak zitten. Toen alles klaar was hadden we geleerd hoe je het moest spelen. Dan moet je eerst je hand een beetje nat maken, en dan moest je het riet vastpakken en heel zacht wrijven. En gingen we foekepotterij spelen. We gingen daarna nog weer de wikkels er opnieuw aan plakken.

Einde

Van Maud Hauptmeijer

 

Foekepotten maken.

Woensdag 27-02-2019 gingen wij foekepotten maken.

Het was best wel lastig te maken, want dat touw wat je

er om heen moet knopen doet best wel zeer aan je

handen. Vroeger moest je het doen met een varkens

blaas. Dat stonk wel. Meester Peter Linnartz heeft ons

les gegeven. Waar het stokje in zit in het

landbouwplastic, eigenlijk moet het met de blaas van

een varken. De wikkel moet je om je pot doen die je

hebt. Ik vond het heel leuk om te maken, en maandag

na school gaan we langs de deuren om snoep op te

halen. Het lastigste om te doen was het houten stokje

in dat folie  te maken. Je hebt vliegertouw nodig ofzo.

Als je klaar bent maakt het een heel grappig geluid.

met carnaval gaan we het liedje zingen van de foeke-

potterij en dan dat grappige geluid maken met de foeke-

pot. Het was heel gezellig en leuk.

Groetjes, Najomi

 

  


Ervaringen van de kinderen die hebben meegedaan aan het schaken:

Schaaktoernooi 2019,

Er was weer een schaaktoernooi. Het was leuk om mee te doen want je mocht met je groepje tegen allerlei groepen schaken. Ik zat bij Mandy Tess en Jasmijn in. Je moest tegen goede en slechte, ik heb een keer gewonnen. Ik zat op nummer 3 en zelfs eerst op nummer 4! Heel veel gingen ook tijdrekken als ze voor stonden, zodat ze wonnen, dat was echt heel irritant. Het was echt super leuk je moest met je groepje naast elkaar zitten en dan kwam er een ander groepje aan de andere kant zitten. Dan ging je schaken, maar ik kan niet goed schaken iedereen zette me schaakmat dus toen waren hun helemaal blij omdat ze hadden gewonnen. Zo ging dat hele tijd, maar ik heb 1 keer gewonnen van een jongetje! Je kon overal kijken als je klaar was, ons groepje kreeg een punt omdat we geen tegenstander hadden!

Groetjes Tessa

Schaken,

Ik heb meegedaan met schaken. Met nog wat andere kinderen uit groep 7 hebben we tegen andere scholen geschaakt. En ik heb het een dag van te voren geleerd en ik heb 1 potje gewonnen en een gelijk gespeeld. Ik vind het best goed van mezelf, als je het nog beter wou leren dan kon je daar in hetzelfde gebouwtje op een woensdagavond daar les krijgen, en dan kreeg je een boek mee waar allemaal trucjes in staan waar je nog beter van kan worden. Maar we hebben helaas niet gewonnen. Maar Stefan, Jorik, Liv, en Nicky hebben de 3e de plek gewonnen. Hun zijn nu door naar ‘t Overijsselse kampioenschap

Groetjes Tess

 

Schaken,

Woensdag 30 januari deden wij met school mee aan het schaaktoernooi. Ik kon eerst helemaal niet schaken maar Jasmijn heeft het mij geleerd. Toen was het woensdag gelukkig wist ik hoe ik moest schaken. Ik ging samen rijden met Senna, Jasmijn en Najomi, Najomi haar opa reed. Toen we er waren gingen we ons melden bij een meneer die streepte onze namen door, zodat hij wist dat wij er waren. En daarna gingen we tegen andere scholen schaken. Ik vond het best grappig, dan vragen ze hoelang schaak jij al kom ik aan met 1 dag, en zeggen zij 3 jaar, 2 jaar en sommige zelfs 6 jaar! Uiteindelijk heb ik er 1 gewonnen en 1 gelijk gespeeld en ben 53e geëindigd van de 70!

Groetjes Mandy

Schaaktoernooi,

Woensdag 30 januari deden wij mee met het schaaktoernooi. We zaten in groepjes, ik zat bij: Amber, Najomi en Lieke. We moesten 6 rondes want we hadden een keer pauze. Ik heb er 1 gewonnen, en 5 verloren. Wij hebben helaas niet gewonnen. ik kon eigenlijk nog maar een week schaken. Ik stond dus ook heel vaak schaak of schaakmat.

Groetjes,

Senna

Schaaktoernooi

Op woensdag 30 januari had ik en een paar andere kinderen uit mijn klas schaak toernooi. Dit is de eerste keer voor mij. We moesten naar Nijverdal. Er waren nog veel meer andere scholen. Je zat in een team van 4 kinderen. je zat aan een tafel met je hele team op een rij. Tegenover elk teamlid zat iemand van een andere team. Je speelde 6 of 7 potjes. Er was een scheidsrechter bij, de scheidsrechter hield bij of je had gewonnen of verloren. Op het einde was de prijsuitreiking. Van mijn school zijn Jorik, Liv, Nicky en Stefan derde geworden. Ik en mijn team hebben niks gewonnen. Ik vond het een leuke middag!

Groetjes Lieke

Schaaktoernooi

Woensdag 13 januari 2019 hebben een paar kinderen van groep 7 meegedaan aan het schaaktoernooi en ik ook. Het was spannend en ik heb 3 keer gewonnen en 3 keer verloren. Er waren 7 rondes we hadden niet een evenveel aantal dus we hadden een ronde pauze. We kregen tussendoor ook iets lekkers maar niks te drinken het was gezellig en sommige kinderen zaten al 4/6 jaar op schaken. Maar dat maakte niet uit we hebben in ieder geval plezier gehad.

Van: Najomi

schaak toernooi

Met een groep kinderen hebben we meegedaan aan een schaak toernooi. In groepjes van vier moest je tegen andere groepjes van vier. Het toernooi was in Nijverdal. Wij zijn met ons groepje 14e geworden. Er was ook een lijst met hoe hoog je alleen bent geëindigd, ik ben 40e geworden. Het schaak toernooi was super leuk, ik heb er ook veel nieuwe dingen geleerd.

Groeten Jasmijn

Schaaktoernooi 2019

Ik heb meegedaan aan een schaaktoernooi in de gemeente Hellendoorn. Ik zat in een team met Lieke Senna en Najomi. We hebben verloren, maar dat is niet erg, want ik heb er veel van geleerd. Ik heb van iemand de herdersmat geleerd. Dat was de enige die aardig was, want de rest zei allemaal:“niet doen!” Ik heb 1 keer van iemand gewonnen. Ik vond het een erg leuk schaaktoernooi.

Groeten, Amber

Schoolschaken:

woensdag 30 januari 2019

Ik deed mee aan het schaaktoernooi van de gemeente Hellendoorn. Ik vond het heel leuk want er was veel spanning en je moest heel goed opletten. We moesten tegen andere scholen die ook meededen. Ik zat in een team met Stefan, Liv Nicky. Het was heel spannend want bij de prijsuitreiking ging het er om, want het groepje van Tim, Flynn Nadal en Fabian, die konden winnen en ons groepje ook! Maar het groepje van ons won, en we waren heel blij want wij dachten dat het andere groepje had gewonnen maar toen hoorden we opeens dat wij hadden gewonnen

Groetjes Jorik


Sfeerindruk van de muzieklessen in groep 7:


Groot Hellendoorns Dictee 10-12-18.

Amber had in groep 7 de voorronde gewonnen en mocht zodoende maandag 10 december meedoen aan het Hellendoorns Dictee. Hier heeft ze gestreden tegen de beste spellers uit de gemeente. Amber vond het super leuk om mee te mogen doen! Woorden als cappuccino, oudoom, cabaretier, capriolen en Nieuw-Zeeland kwamen o.a. aan bod.


Voorleeskampioenschap vrijdag 23-11-2018:

   

Voorleeswedstrijd

Ik en Celeste mochten meedoen aan de voorleeswedstrijd. we moesten voorlezen in de centrale ruimte, dit deden we in een grote stoel met er naast een microfoon. We moesten eerst vertellen waar het boek over gaat en wat we er van vinden. Daarna mochten we voorlezen. Tijdens het voorlezen zat ik echt in het verhaal ik zag het voor me. Ik keek alleen een beetje weinig de ruimte in. Zelf vind ik dat ik best goed heb voorgelezen. De inleiding kan wel beter denk ik. Ik was wel blij toen ik in de klas te horen kreeg van de kinderen dat ze mij boven aan hadden staan. Het was toen alleen even de vraag of ik door wilde. Ik ben er nu heel blij mee dat ik doorging. ik wil het nu wel vaker gaan doen. Ook krijg ik zin in de spreekbeurt.

  Gemaakt door: amber

 

Voorleeskampioenschap 2018

Op 23 november 2018 werden de voorleeskampioenschappen gehouden. De genomineerden waren uit groep 8: Simone en Elyn, uit groep 7 Amber en Celeste en uit groep 6 Suzie en Mara. Het was erg leuk om te doen, maar het was ook heel spannend. Meester Martin en Tim hadden lootjes getrokken om te beslissen wie als eerste gingen en als laatste. Als eerste was Mara, als tweede Celeste, derde was suzie, als vierde Simone, vijfde Elyn en als laatste Amber. Het was best spannend om voor te lezen, want het gevoel dat je jezelf voor schut kan zetten is groot als het niet lukt.  Sommige zaten te trillen op het bankje. Gelukkig ging het allemaal heel goed! Uiteindelijk had Simone gewonnen met het boek Snitch. Erna kreeg je veel complimenten. Het was erg leuk.

Gemaakt door: Celeste

   


                                                           

Bezoek aan de voedselbank in Raalte in het kader van het vormselproject 2018.

        

Voedselbank

Dinsdag 9 oktober zijn wij naar de voedselbank geweest. Daar kregen we uitleg over de voedselbank en hoe het daar werkt. Wij kregen daar uitleg van 2 mannen ( Frans en Toon ) . Bij de voedselbank kregen we ook uitleg over hoe het werkt met voedselpakketten, toen kregen wij ook een opdracht over een voedselpakketten. In een team moest je alle dingen dat je opvalt aan de doos. En wat best veel groepjes waren opgevallen is dat veel dingen over de datum waren. Aan het eind mochten we allemaal in de koelcel dat was best koud. Toen we weggingen kregen we kregen we allemaal een appel onderweg.

Jasmijn Kemper

Bezoek bij de voedselbank

Wij gingen dinsdagmorgen naar de voedselbank.Het was heel leuk. De meneer die ons alles uitlegde heet Toon.Die was super aardig en legde het ook goed en duidelijk uit. Groep ⅞ moest allemaal voedsel meebrengen voor de voedselbank. Wij moesten met de fiets naar Raalte ik dacht eerst dat het heel lang was maar dat viel wel mee. We mochten in een diepvries gang lopen, de eerste diepvries was niet heel koud, maar de tweede was min 19 graden dus die was wel heel erg koud. Op het laatste mochten we nog een (hele grote) appel. Mensen die wat kwamen ophalen van de voedselbank die mochten 3 jaar en niet langer voedsel ophalen.

Groetjes van Jur

Bezoek aan de voedselbank

Op dinsdag 9-10-18 gingen we naar de voedselbank. Groep 8 ging ook mee. Frans en Toon vertelde ons van alles over de voedselbank.

Frans begon met uitleggen. Hij begon over hoe zij zijn opgericht. Toon vertelde over de T.H.T. datum. En over blikjes die niet op de grond mogen liggen. Ze mogen bijvoorbeeld bepaalde producten nog een jaar na de datum verkopen. Je mocht met je eigen groep je ook een opdracht doen. Je moest opschrijven wat je opviel. We gingen op de fiets ernaartoe. Er gingen 6 ouders mee.

Ik vond het echt fantastisch!!!!

Groetjes,

Lieke Spoolder

Voedselbank

Dinsdag 9-10-18 waren wij met groep 8 naar de voedselbank geweest. Daar kregen we uitleg over hoe de voedselbank is ontstaan in Raalte. We moesten er op de fiets heen. Toon en Frans gaven ons uitleg. We mochten in de koelcel het was daar heel koud.

Daarnaast zat er nog een die was nog kouder. Mijn moeder fietste mee. dat was super leuk. Op het eind kregen we nog een appel mee. En we hoorden dat ze gingen verhuizen.

Sep

De voedselbank

Op dinsdag 9-10-18 gingen we met z’n allen op de fiets naar de voedselbank. Het was in Raalte. We moesten eerst op school de rekentoets maken, en daarna gingen we eten en drinken, en toen op de fiets naar de voedselbank. Ik fietste met jasmijn. Het was gezellig op de fiets. Najomi en Lieke fietste achter ons, dat was ook super leuk Najomi zat telkens te lachen, dat was super grappig. toen we er waren legde de baas alles uit, er was ook nog een andere man, ze zijn in 2008 begonnen. Ze vertelden van alles. Het was super interessant, je mag geen dozen of bakken op de vloer leggen anders krijgen zij een dikke boete. We mochten toen een spel of iets doen, ik moest 5 kinderen kiezen en 7 andere kinderen. We moesten opschrijven wat we zagen en op het eind mochten we in een vriezer een kleinere was kouder maar daar ben ik niet in geweest en toen kregen we nog een appel mee en toen gingen we weer weg. Het was super leuk.

Einde groetjes Tessa


Bezoek in de groep van Fred Diks! De schrijver van natuurlijk Koen Kampioen en o.a. De Kameleon. 

           

Fred Diks

Dinsdag kwam de schrijver Fred Diks langs. Ik kende de schrijver al wel maar nog nooit gezien in het echt. Ik kende hem vooral van de series Koen Kampioen en James blond. Hij zal eigenlijk bij groep 6 komen maar groep 6 moest naar de verkeersquiz in het ZinIn theater. Hij vertelde heel veel dingen over hoe hij is begonnen met het schrijven van boeken. Hij vertelde ook dat hij met al zijn boeken die hij had geschreven meer dan 1 miljoen had verkocht en met alleen zijn boeken van Koen Kampioen meer dan 600,000 boeken had verkocht.

EINDE

van Jorik

Kinderboekenweek bezoek

Dinsdag 9-10-18 kwam Fred Diks op bezoek.Hij ging ons vertellen over zijn boeken Koen Kampioen,James blond, de avonturen van de Kameleon. Hij zei dat hij al 65 boeken had geschreven. Iedereen zei WOW want iedereen vond dat super veel. Hij zei dat hij sinds hij klein was al meester wou worden. En dat is hij ook een paar jaren geweest.En toen was zijn droom om zijn eigen kleinkinderen voor te lezen. Uit zijn zelfgeschreven boek. Met zijn naam erop. En toen is hij een boek gaan schrijven. En dat heeft hij opgestuurd naar een drukkerij. Om het te laten drukken. Maar toen zeiden de mensen dat zijn titel te heftig was. En toen een paar dagen later kwam op zijn school zijn collega binnen. En die zei mijn Koen die kan eindelijk kampioen worden en toen kreeg Fred een idee. Die zei hoe vind je het als ik mijn boek Koen Kampioen noem. En zij zei toen dat vind ik geweldig idee. En Fred belde direct de drukker nog een keer en zij wat vind je van de naam Koen Kampioen. En toen zei hij dat is een geweldige naam. En toen is hij meer en meer gaan schrijven. En nu heeft hij in totaal al 65 boeken geschreven. En 1.000.000 boeken verkocht. dat zijn 12 voetbalvelden vol. Moet je nagaan en hij is van plan om er nog meer te gaan schrijven.

Groetjes Anne

De schrijver Fred Diks op bezoek

 

dinsdag 9 oktober was de schrijver Fred Diks op bezoek bij ons. Hij is schrijver van de series Koen Kampioen, De Kameleon, James Blond. de rest weet ik niet meer. hij was hier, omdat de kinderboekenweek is begonnen. de kinderboekenweek van dit jaar gaat over vriendschap. Fred Diks is ongeveer 35 jaar meester geweest, hij is trainer geweest van een voetbalclub en nu is hij schrijver. hij heeft meegedaan in een show over Koen Kampioen, er is een film gekomen over Koen Kampioen, er zijn luisterboeken van gekomen en er is een cd om mee te lezen in het boek. We hebben geluisterd naar 2 liedjes van de show 1 liedje ging over een warming up waarbij een dansje zat waar we aan mee moesten doen. hij is bij een paar scholen geweest waar hij met de kinderen van groep 8 elke keer een hoofdstuk schreef. ik vond het wel erg interessant wat hij allemaal vertelde. Hij had ook boekenleggers mee waarop hij zijn handtekening schreef en ze daarna aan ons gaf. De liedjes die hij liet horen vond ik wat voor kleine kinderen, maar toch ook wel weer leuk. Fred Diks heeft uitgelegd dat een boek schrijven niet alleen maar een beetje schrijven is. je moet van te voren al alle informatie over de hoofdpersonen en de personen die er in voorkomen hebben geschreven. ook is het handig om een tekenaar erbij vragen en een uitgever te hebben. sommige boeken kunnen wat langer duren dan de andere. Fred Diks vertelde ook dat hij nooit de gouden griffel zou winnen. hij had namelijk te makkelijke woorden. zelf vond hij dat niet erg.

ik vond het erg leuke informatie en kon er erg goed naar luisteren zonder ergens anders mee bezig te zijn.

Van Amber

Bezoek van Fred Diks

Dinsdag 9-10-18 was Fred op school. Het was super leuk want ik ben een fan van Koen Kampioen. Want dat gaat over voetbal en ik zit zelf ook op voetbal daarom vind ik het leuk. Hij liet ons weten hoe de titel ik ontstaan. Wat zijn droom was dat was om meester te worden.Hij is 35 jaar meester geweest en daarna een inval meester. En we hebben een boekenlegger gekregen.

Van Sep

Schrijver Fred Diks

Dinsdag 9 oktober kwam Fred Diks bij ons in de klas. Hij heeft boeken geschreven zoals : Koen kampioen, De Kameleon en nog meer. Hij had zo’n 64 boeken geschreven. hij had uitgelegd hoe je een boek maakt. en had ook super veel verteld over Koen Kampioen zoals: dat zijn zoontje op voetbal zat en dat hij wel eens verhalen meemaakte en daar heeft hij ook over geschreven. en hoe het allemaal is gebeurd. en wat hij allemaal is geweest zoals : meester trainer en nu natuurlijk schrijver. hij had 2 super leuke liedjes. en op het eind kregen we een boekenlegger met zijn handtekening erop.

Groetjes Senna


De vakantieavonturen:

De vakantie

wij zijn op vakantie in Groenlo op vakantie geweest wij waren op de warmste dag dus die dag hebben we alleen maar in het zwembad gelegen. We hebben heel veel gedaan en het was heel leuk. Een paar dagen later moesten we naar opa hij hield zijn feestje in Nieuw-Heeten dat was echt super leuk toen hebben we de hele tijd een beetje niks gedaan gewoon relaxen en toen gingen we eindelijk weer een keer weg we gingen naar avonturenpark Hellendoorn ik ben  in alle attracties geweest behalve waar ik te groot voor was mijn broertje die had pech die mocht niet in de kleine en in de grote attracties maar er waren genoeg attracties waar hij wel in kon maar ja ik hoop dat dit een leuk schooljaar wordt

einde

groetjes mark

 

Mijn vakantie

Ik ben in de vakantie naar Limburg geweest ik ging met mijn vader moeder en broer en de papegaai ging ook mee. We gingen ook nog naar de grotten in België dat was heel leuk. We gingen met een gids, dan vertelde de gids ondertussen allemaal verhalen. We waren ook nog naar een aquapark geweest dat is een luchtkussen op het water. En we waren nog 2 keer naar een klimbos geweest 1 was wel 25 meter hoog en ik heb voor de rest met veel vriendinnen gespeeld en natuurlijk veel gezwommen. Ik zit nu in groep 7 en dat vind ik heel leuk. Ik vind het heel leuk dat we nu de groonbooks hebben .

En we hebben meester Koen en dat vind ik een hele leuke en fijne meester

groetjes Mandy

 

mijn vakantie en start schooljaar

ik ben twee weken naar Duitsland geweest.

en we waren in een stacaravan.

en we zaten heel dicht bij het meer.

en daar hebben we bijna elke dag gezwommen.

en in Duitsland gingen we ook shoppen.

ik heb toen hele leuke kleren gekocht.

en ik ben wezen shoppen met mijn oma.

we hebben heel vaak gebbq.

ik ben met mijn andere opa en oma naar Walibi geweest dat was echt vet gaaf.

en met mijn ouders naar Wildlands.

en met mijn tante en oom naar Avonturenpark.

ik ben heel veel bij mijn opa en oma wezen logeren want mijn ouders moesten weer werken.

en ik ben nog bij mijn tante gaan logeren

 

dat was het

Groetjes van: Najomi

 

Mijn vakantie

Mijn vakantie ging deze vakantie naar Corfu (Griekenland) we gingen de heenweg 2 keer met het vliegtuig en en terugweg 1 keer. we gingen naar een all inn hotel met een groot zwembad. en een stukje verderop is een kiezelstrand. we zijn heel vaak naar het strand geweest en die vrijdag dat we vakantie krijgen gaan we elk jaar met de kameraden naar een kameraad want die hebben een groot weiland. en daar gaan we een weekendje weg. en daar hebben ze ook een grote visvijver met heel veel vissen. en we doen het hele weekend leuke spellen. en we gingen ook nog weg met de vouwwagen.

Groetjes Sille