Groep 7

  Welkom op de pagina van groep 7!

 


IJspret bij de Scheg!


Voorleeswedstrijd gemeente Hellendoorn

Mara mocht zaterdag 1 februari onze school vertegenwoordigen bij de voorleeswedstrijd voor de gemeente Hellendoorn.  Mara heeft het ontzettend goed gedaan, maar helaas heeft ze niet gewonnen. De lat lag erg hoog en we zijn ontzettend trots op haar! Samen met haar fanclub was het een gezellige ochtend in het ZINiN theater.

 

 

Voorleeswedstrijd 2020!

Als eerst ging ik iedereen ophalen behalve sophie. We waren in de auto en gingen naar de voorleeswedstrijd en ik moest daar bij een ander groepje zitten. Daar zaten alle kinderen die meededen aan de voorleeswedstrijd. Juffrouw Joyce was er ook bij. Toen moest ik gaan en gingen we achter de schermen en ze stelden ons vragen. Zoals wat is je hobby of wat is je lievelingseten en dan wert je minder zenuwachtig. En toen iedereen binnen kwam wert het wel spannend. Ze legden uit wie als eerst moest eerst trekte de mevrouw die alles presenteerde een brief uit een vaas en diegene moest beginnen en als je klaar was met voorlezen moest diegene een brief uit de vaas trekken. Op gegeven moment moest ik voorlezen en aan het begin stelde ze vragen over je hobby en die vraag moest ik uitleggen wat mijn hobby is. En eerst staan de normale lichten aan alleen als je gaat beginnen gaat het andere licht aan en dat is een speciaal licht en daardoor kan je het hele publiek niet zien alles is zwart om je heen behalve je boek. En toen iedereen klaar was met voorlezen moesten we wachten tot de bel luidde. En ik moest heel lang wachten met en toen was het moment eindelijk daar ik had niet gewonnen maar dat vind ik niet erg ik ben al lang blij dat ik heb meegedaan. En op het einde kreeg iedereen die mee had gedaan een chocolade reep.

mara


Clinic YukiGassen!

Vandaag hadden we tijdens onze gymles een erg leuke clinic YukiGassen! Het is een razendsnelle en officiële sport afkomstig uit Japan. Het lijkt een beetje op een sneeuwballengevecht waarbij je de vlag van de tegenstander moet veroveren.

Naast YukiGassen deden we ook nog twee andere spellen, die ook tijdens de Reggespelen (Koningsdag) gedaan zijn. Hierbij hebben we onze tactiek kunnen verbeteren en oefenen voor de komende Reggespelen.

Yukigassen 

Wij hebben met gym een clinic van yukigassen en nog meer spellen.  Dat was al vast voor de koningsspelen. Het was heel leuk bij yukigassen. Er waren 3 mannen om het uit te leggen. Yukigassen komt uit Japan. Je speelt het met 6 personen 3 tegen 3. De bedoeling van het spel is dat je met de sneeuwballen iemand af gooit en dat je dan vlag probeert te pakken als je iemand dan iemand af gooit telt het niet. De sneeuwballen zijn van een zachte stof dat voelt heel zacht en raar.

groetjes van Sabine Marit en Mara

 

Clinic Yukigassen

Wij hebben met groep 7 een clinic gekregen van de gymleraren van Reggesteyn. Yukigassen is een soort van sneeuwballen gevecht, maar dan met schuimballen. We kregen uitleg en iedereen snapte het eerst niet maar toen we het speelden wel.  Het was super leuk om te spelen. En dit spel gaan we ook doen bij de koningsspelen. Je wordt er heel moe van

Sophie daggenvoorde en Suzie Van Der Linden

 


Groot Hellendoorns dictee

Wij ( Amber & Suzie) hebben meegedaan met het Groot Hellendoorns dictee. We moesten woorden opschrijven die werden gedicteerd. Het waren geen makkelijke woorden. We hadden een aantal keer geoefent in de klas. Dan zei juf Jannemiek of meester Martin welk woord we moesten opschrijven. Het was heel erg zinvol, want we hadden de schoolprijs gewonnen. De prijs was een cheque, dat we naar de bioscoop mogen met groep 8 en groep 7 samen. We gaan binnenkort nog een film uitkiezen. Wij hebben geen idee wanneer en welke film we gaan kijken.

Er waren in totaal 39 woorden die we moesten opschrijven. Het waren hele moeilijke woorden. Zoals: zonnebankstudio, na-apen, onmiddellijk, chimpansees, wc-papier en eye-opener. Het thema van dit jaar is prank. Er kwam nog een goochelaar, en die ging allerlei leuke trucjes doen om je een beetje af te leiden. Hij heet goochelaar Jan.
Amber was uiteindelijk 2e geworden met 7 fouten. Suzie had 14 fouten, we weten niet op welke plek ze is geëindigd.
Het was leuk om te doen
Groetjes Suzie en Amber


5 december 2019

Dank u Sinterklaasje!

Wat hebben we genoten van alle mooie surprises en gedichten!

Wat een gezellige dag was het… Vanochtend mochten we de gemaakte surprises bewonderen en luisteren naar de geschreven gedichten. Vanmiddag heeft groep 7 samen met groep 3 de maandsluiting mogen verzorgen!

 

Het sinterklaasfeest op school.
Wij gingen eerst sinterklaas welkom heten. Hij kwam dit jaar met de trekker. Toen sinterklaas en zijn pieten er waren gingen wij naar binnen. Toen we binnen waren gingen we gelijk met de surprise bezig. Toen wij klaar waren gingen we eten en drinken en naar buiten en dat was dit keer een half uur. Wij waren binnen en toen was juf Jannemiek er met haar kinderen Teun en Sien. Jammer genoeg gingen hun weer weg en gingen wij spelletjes spelen. En kwamen de pieten ons ophalen en wij gingen naar de centrale ruimte om ons dansje wiebelen te laten zien en er moesten ook nog kinderen naar voren komen. Toen was het het einde van de ochtend. Wij hadden met groep 3 en 7 de maandsluiting.

Einde Sabine en Manouk

 


Braakballen

Dinsdagmiddag 12 november gingen we braakballen pluizen in onze groep!

Na veel …IEUWWW en GETSIE…. ging iedereen enthousiast aan het werk en werden er heel wat botjes, schedeltjes en kaakjes van o.a. muizen gevonden.

Ook hebben we opgezette uilen in de klas en zijn er prachtige tekeningen gemaakt van verschillende uilen. Loop gerust eens binnen om een kijkje te nemen.


Braakballen uitpluizen

Dinsdagmiddag mochten we braakballen uitpluizen. In plaats van natuur mochten we braakballen uitpluizen[braakballen zijn uitgekotst door een uil en zitten veel botjes in], we mochten eerst groepjes maken, ik ging met Tim. we moesten de braakballen eerst nat maken want anders was het moeilijk om uit elkaar te krijgen. Er zaten veel muizen skeletten in en ook veel kaken en en schedels en tandjes.

en toen we moesten opruimen toen ontstopte de wasbak, en moesten we met een ontstopper niet meer laten ontstoppen. en het was ook nog niet schoon en moesten we het schoon maken met een aantal jongens en meisjes. en uiteindelijk was het schoon. en het was super leuk

Silvan

 

Dit weet ik over uilen! Wist je dat…..

-een uil ook reptielen eet.

-die pluimpjes wat op sommige uilen zit zijn helemaal geen oren, die zitten dicht bij hun ogen.

-in europa komen 13 soorten voor. de meeste die voorkomt in Nederland is de bosuil een uil die vier jaar geleden nog zeldzaam in Nederland was de oehoe terwijl er van de oehoe er nu veel meer zijn.

Thijs

 

Braakballen 

We hadden dinsdag met natuur braakballen van een uil uit gepluisd. daarin zaten allemaal botjes in van muizen en kleine insecten. ik vond het in het begin een beetje vies maar toen vond ik het wel heel interessant. we hadden het op een zwart blaadje geplakt. ik had heel veel schedeltjes van een klein muisjes gevonden. we hadden ook nog filmpjes gekeken over uilen. daar zeiden ze dat uilen hun kop driekwart kan draaien dat is veel meer dan een mens maar een uil kan niet met zijn ogen draaien en mensen wel.

Tim groep7

 

Braakballen pluizen

Wij gingen braakballen pluizen met de hele klas in groepjes, per groep

kregen we twee braakballen. Er zaten heel veel kleine botjes In.

het was een vies klusje en het stonk een beetje. Maar het was wel leuk.

We hebben ook opgezette uilen in de klas, een daarvan heet de

de bosuil, kerkuil, ransuil, steenuil. We kregen ook een lesdoos.

En de braakbal zaten ook schedels van muizen en nagels.

Er zaten gelukkig wel een soort pincetten bij en

tanden borstels om het schoon te maken.

van Niels

 

Braakballen van uilen

Wij hebben dinsdag op school hebben wij braakballen hebben we onderzocht eigenlijk wat er allemaal in zat. Er zaten allemaal muizen botten in en een kop zelfs van een muis maar het kon ook een rat zijn. Toen we het hoorde toen dachten sommigen dat het heel vies was maar dat is geeneens zo want we gingen dat met een pincetje doen en nog een tandenborstel wat daar kon je mee schoonmaken de botten en zo. Maar als je hem niet zo goed kon dan moest je er wat water overheen doen want dan kreeg je hem wat beter uit elkaar maar bij mij zaten er best wel veel botten in dus toen was ik daar nog wel even mee bezig maar opgevemend gingen we stoppen maar toen waren er nog wel wat botten maar die liet ik er gewoon in zitten.

einde van marit


Uilen tekenen! 


Project VOMOL

Wij hadden een les van VOMOL dat staat voor Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer. Ik vond het heel leuk. Lekker buiten en de mensen die kwamen van Unicom oost. Ik wist niet dat je zo weinig zag als trekkerrijder, dus kijk ik nu veel meer uit dan vroeger.

 

Op school kwamen we aan en toen moesten we gelijk naar de sporthal. Daar stonden 4 landbouwvoertuigen, een hakselaar twee Claas een nieuw holland van Unicom. We kregen les over de dode hoek.


Bureau Halt op bezoek in groep 7

Bureau halt 

Bureau halt is bij ons in de klas geweest. Ze hebben verteld wat dat in houdt. Eerst lieten ze een schema zien. En daar  helemaal onderaan  de trap stond de politie dat is het minst ergste daarna kwam bureau halt op de tweede tree op de derde stond de officier van justitie en de vierde kinderrechter dat is de ergste.Ze hebben verteld wat bureau halt in hout bureau halt hout in dat kinderen van 12 tot 18 als ze iets stouts hebben gedaan. Dat ze daar dan naartoe moeten en we hebben een speletjes gedaan met groepsdruk. En toen moesten we silvan testen, daarna kregen we een verhaal te horen over een meisje die met haar vriendinnen. Ging shoppen ze font dat haar vriendinnen een beetje raar deden ze stopten de kleeren in de tas en liepen zonder te betaalen de winkel uit en moesten naar bureau halt. We kreegen nog een filmpje te zie van 4 jongens 1 jongen hat een iedee dat iedee was om dingen van iemand anders te gaan slopen. Toen liepen ze daar en een jongen zei ik ga terug ik doe het niet en de 3 jongens liepen verder en maakte een molen kapot van een oude man. Het was een erfstuk van de moeder van die meneer die al 50 jaar was overleeden. En uit eindelijk kwamen de 3 jongens bij bureau halt en toen was alles afgeloopen en gingen de mensen van bureau halt naar groep 8.

Mara

 

Bureau HALT

Er kwamen twee meisjes bij ons in de klas en die gingen vertellen over bureau halt. we gingen eerst praten over wat bureau halt was en daarna deden we een spelletje. Er deden 6 kinderen mee en ik was daar een van.  de vrouw ging vragen stellen en de andere 5 hadden de verkeerde antwoorden op het blad staan. En ik had 3 keuzes, omdat het ging over groepsdruk  dus ik had keuzes om het echte goede antwoord te geven. De eerste vraag was wat is de hoofdstad van Spanje. hun zeiden Barcelona en het was Madrid en ik zij Madrid de 2 de vraag was hoeveel inwoners zijn ongeveer in Nederland de anderen zeiden 8 miljoen en het was 17 miljoen. en dat had ik ook. 3 de vraag weet ik niet meer 4 de vraag weet ik ook niet meer 5de vraag wat is blauw gemengd met rood en de rest had bruin en ik had paars en paars was het goede antwoord we zagen ook nog twee filmpjes de eerste over een meisje genaamt Isa die ging naar de stad met twee vriendinnen en die vriendinnen gingen outfits stelen uit de winkel en toen werden ze gesnapt. en het tweede filmpje ging over jongens die gingen over straat alles slopen. een jongen was al afgehaakt voordat ze gingen slopen en uiteindelijk zaten ze in de cel. en toen moesten we een blad maken over groepsdruk.

 Silvan


Kinderpostzegels!

Wij (groep 7) moesten kinderpostzegels verkopen. Ik vond het wel leuk om te doen met z’n tweeën, maar ik deed het ook wel alleen. Ik heb in totaal 207,50 euro opgehaald en ik had 20 mensen gehad. Heel veel mensen wilde wel kinderpostzegels kopen, maar ook heel veel niet. Soms zag je mensen wel binnen zitten maar die deden niet open. Je moest heel veel dingen invullen, dus bij oude mensen duurde dat wel 10 minuten ofzo. Heel veel mensen wilde alleen postzegels kopen maar dat kon niet want er zaten ook nog vijf grote kaarten bij, dus mensen wilden soms niet kopen.

van Sophie Daggenvoorde


Chocolate Challenge

Op dinsdag 24 september heeft groep 7 meegewerkt aan de Chocolate Challenge! De leerlingen zijn actief aan het werk geweest met programmeren.

 

De chocolate challenge:

We gingen met de auto naar zinin bibliotheek. We begonnen met de ozobots en de meiden met de chocolate challenge. De ozobots zijn kleine robotjes maar als je een kleurcode geeft met een zwarte lijn dan doet hij wat. De chocolate challenge is een machine welke in het klein is na gemaakt van een fabriek. Dat is een machine die ook expres fouten maakt dat het lijkt dat het een fabriek. maar er zit niet echt chocolade in wat ander smelt het.

Stijn en Jarno

 Chocolate challenge

Wij (groep 7) mochten meedoen aan de chocolate challenge, het was grappig maar ook tegelijketijd super leuk. Suzie en Manouk gingen aan het begin van de machine aan de slag. Sabine ging in het midden van de machine. En Sophie en Marit gingen bij het eind. En Mara ging kijken of alles goed was op twee computers. Waar Manouk en Suzie stonden daar moest je alle knikkers in doen we moesten een kleur uitkiezen en wij deden rood dus hun moesten alle rode pakken. Sabine deed bakjes zorgen dat er want in zat. Sophie en Marit zaten bakjes te sorteren want er moesten er tien inzitten en dan moesten we hem in de goede of de foute doen het was echt super leuk.

Marit


De eerste schoolweken

We hebben veel geleerd de eerste schoolweken. Nu is het de derde week op school tot nu toe is het leuk. Ik vond engels heel leuk en zelfstandig werken. Bij engels hebben we veel geleerd over vrije tijd en hobby`s. Bij taal hebben we het veel over de persoonsvorm gehad en over het ankerverhaal. Rekenen was ook wel leuk alleen niet mijn lievelingsvak alleen het is wel heel belangrijk. Ik vind vooral de gym het leukst, we moeten nu ook de gymtoestellen opzetten. Bij natuur hebben we het over hout dat vind ik best saai maar soms is het ook wel leuk als er een ander thema is.

EINDE

door Suzie 


 

TEAMwork in groep 7 tijdens de gymles!

Tijdens de gymles mochten we een keer van juffrouw zelf groepjes maken. En deden we jongens , meisjes. Bij deze gymles mochten we kunstjes doen.  We hadden eerst overlegt wat we gingen doen zoals een toren van kinderen de meiden hadden ook een kunstje bedacht waar bij je moest samen werken. We hebben wel meer gedaan zoals over een heel hoog touw gesprongen. Maar we moesten eerst over een bank lopen en dan over het touw springen en moesten landen op twee voeten. Verder hadden we ook nog een heel leuk tik spel gedaan.

groetjes van groep 7