Groep 6

Welkom op de groepspagina van groep 6!

 

Wij hebben met de hele klas afgelopen dinsdag 17-12-19 geschaatst in Nijverdal! Hieronder van een aantal  kinderen het verslag:

Schaatsen in Nijverdal.

Op 17-12-2019 gingen we met groep 5 naar de schaatsbaan in Nijverdal. Ik zat bij Nathalie in de auto. Dat is de moeder van Sebastian. Er zaten ook nog andere kinderen bij Nathalie in de auto. Dat waren Sebastian, Luca, Jinte, Huub, Duuk en ik zelf natuurlijk. Toen we er waren deden we allemaal onze schaatsen aan . Toen je voor het eerst het ijs op ging was het eerst nog wel een beetje glad . Maar als je er aangewend dent was ging het wel wat soepeler . En toen gingen we nog even door schaatsen . Toen we weer naar school toe gingen ging ik weer bij Nathalie in de auto. Dit was mijn verhaal over het schaatsen einde .

Groetjes van Demi

 

Schaatsen in nijverdal

we gingen op 17 december schaatsen in nijverdal. ik zat bij de moeder van lynn in samen met lynn daniëlle en ik. en juf zat er ook nog in. daniëlle ging onderweg allemaal grapjes en moppen vertellen. en toen waren we bij de schaatsbaan groep 3 en 4 waren nog aan het schaatsen. we moesten even wachten en toen konden we het ijs op. daniëlle ging gewoon op haar eigen schoenen en met een stoel. ze ging iedereen met de stoel aan botsen. we gingen nog heel leuk schaatsen  en toen was dat uur al zo weer voorbij en toen kwam er al weer een andere school.

Groetjes Aileen

 

Schaatsen in Nijverdal

Op 17 December zijn wij naar Nijverdal geweest, daar hebben we geschaatst. Het was super leuk. Mijn moeder reed, en natuurlijk zat ik dan ook bij mijn moeder in de auto,  Daniëlle, Aileen en de juf zat bij ons in de auto. Het was super gezellig, want Daniëlle ging hele tijd moppen vertellen. En toen we aankwamen was eerst nog groep 4. Maar die moesten er weer af want anders was het heel druk op de schaatsbaan, want wij gingen samen schaatsen met groep 5. En we de deden in het begin tikkertje op het ijs. Dat was heel grappig want je wist de hele tijd niet wie hem was, en vraag je aan iemand wie hem is en dan staat de tikker achter je en die tikt je dan. En dan ben je hem.En ik ben nog 0 keer gevallen. En op het einde viel Jesse heel erg hard op de rug, en toen was die heel misselijk. HIj had nog bij de schaatsbaan wat te drinken gekregen, en een plastic tas voor in auto als hij dan nog moest spugen.

Groetjes Lynn

 

Schaatsen in nijverdal  

Wij zijn wenen schaatsen op 17 december. De klassen die gingen schaatsen dat waren groep 5 en 6. Voor ons waren groep 3 en 4.Ik zat bij sebastian in de auto. bij sebastian zaten ook Luca, Duuk, jinte en demi zaten in de auto. Er waren daar ook schaatsen die je kon leenen. Maar je mocht ook je eigen schaatsen meenemen. Dat deden een paar kinderen. Maar daarna wouden ze tog ook de schaatsen aan die je daar kon lenen. Want die die zaten iets fijner. Je kon ook met een stoel schaatsen.

Groetjes Huub

 

Schaatsen in nijverdal

wij zijn wezen schaatsen op 17 December het wat top! het ging goed met de schaatsen aantrekken zelfs zo goed dat de eerste was op de ijsbaan iedereen had hulp nodig met het aantrekken behalve huub. na mij kwam Huub dan Duuk Kim Luca… en wie bij mij in de auto zaten Huub Duuk Luca Demi jinthe en ik Sebastian ik ben 5x gevallen Huub is 0x gevallen Duuk is 3x gevallen Demi is 0x gevallen 7x

Groetjes Sebastian

 

Schaatsen in Nijverdal

We gingen samen met groep 5 naar de schaatsbaan in Nijverdal. Dat was op 17 december. Voor ons was groep 3 en groep 4. Sommigen hadden ook hun eigen schaatsen meegenomen. Maar ik had de schaatsen van daar. Dat was maat 36. Bij de schaatsbaan zag ik ook mijn buurman en mijn buurvrouw. We gingen ook tikkertje doen. toen was ik vaak gevallen. Ik zat bij de opa van Dyon in samen met Romee en Milou. Dyon zijn opa zei dat hij twee linkervoeten had. Maar ik denk dat hij grapjes aan het maken was.

Groetjes Wes

Wij zijn afgelopen dinsdag 1-10-19 naar het ZinIn theater geweest. Hieronder een kleine sfeerimpressie en een aantal  stukjes geschreven door de kinderen.

ZinIn Theater

Hallo allemaal ik ga een verhaal typen over het zinin theater. Ik zat bij meester koen in de auto en dat was heel leuk. Meester koen die dee bij niels een hele warme stoel aan. En ik vond het heel leuk en ze waren met de caravan. In een bos en ze waren de weg kwijt en ze hadden broodkruimels gestrooid. Voor de vogels en die vogels hadden ze niet opgegeten. Dus ze konden de weg nog vinden en ik vond het ook een hele leuke voorstelling. En de naam was ans en wilma  en er is ook een boek van hun en die heet ans & wilma verdwaald. En ik vond het leuk om dat ze deden heel grappig en het was heel erg leuk. En de band was nog lek en hun mopperende heel veel op elkaar. En een van hun tekende een lijn. Dat ze niet meer bij elkaar mogen. Komen en hun zijn hele goede vriendinnen van elkaar en ze zien hun elke dag weer maar ze hadden ze een wandeling gemaakt en toen wisten hun de weg niet meer dus ze hadden nog wel de broodkruimels en daar hebben ze wel geluk mee en  ze hadden een soort van wiel en daar deden ze een touwtje aan en toen deed een van hun daar een papiertje aan en toen stuurde ze heen en weer en een van hun stuurde je verjaardag en die  stuurde dat naar haar en ze zei: wie nodig je uit toen zij ze haar niet en toen zij ze haar naam niet en toen zij ze de hele tijd vergeet je niet iemand omdat ze wilde dat ze zij dat zij ook mocht komen maar ze zij wel de hele tijd vergeet je niet iemand en die zij de hele tijd NEE en dit was mijn verhaal over het zinin theater

Luca Nijenkamp

Zinin Theater

hallo, 1 oktober zijn wij naar het zinin theater geweest. Ik vond het best wel grappig. Je werd ingedeelt in auto’s. Ik zat bij Daniëlle in de auto. Samen met Yinthe, jinte, Milou en Daniëlle. Er waren twee vriendinnen die in een caravan woonde. Ze zagen elkaar elke dag en houden van babbelen. Ze heetten Ans en Wilma. die morgen had Wilma een plan. Het plan om samen een wandeling te maken in het bos.Maar wat gebeurt er als je de weg niet meer terugvindt? Ans moest de hele tijd huilen. Een keer omdat ze droomde hoe het zal zijn als Wilma dood ging. En ze hadden de hele tijd ruzie. Ans en Wilma hadden dus even een time out . En dat vond Ans niet leuk dus toen ging ze weer huilen. Ans was al bijna haar verjaardag vergeten. Maar toen Wilma zij van jij bent al bijna jarig. Dacht  Ans o’ja. En toen vroeg Wilma en wie ga je uitnodigen dan. Want Wilma wou natuurlijk ook op de verjaardag komen. Toen zij Ans mijn vrienden. Toen zij Wilma en je bent niemand vergeten of je sluit niemand buiten. En Ans zij nee hoor. Dat vond Wilma wel jammer want zij wou ook op de verjaardag komen. Ze hadden ook allemaal grappige liedjes. In het theater zat ik naast Yinthe. Ik heb er in ieder geval wel wat van geleerd. Ik kwam in ieder geval blij thuis.

Groetjes Lyan

Zinin theater

Hallo ik ben naar het zinin theater geweest. En  ik zat bij lynn in de auto. En  bij Duuk, Demi en lynn in. En we waren ook met andere scholen. Maar hun deden heel druk. En ze schreeuwen ook altijd als ze wat fout hadden. Dat vond ik naar. En het ging over twee vrouwen die Ans en Wilma heten   ze waren verdwaald  in het bos met een caravan. En zij hadden vaak ruzie.  En de caravan was heel klein. Ans dacht dat Wilma dood ging maar dat was niet. En Wilma was heel streng. Dat vond Ans niet leuk. En ans wou dat  Wilma haar wou opeten. Want  Wilma zij dat Ans een mooie smaak had. Dus zij dacht dus als je haar kan opeten. En dat deed Wilma en Ans zei een erg vloekwoord en ik schrok daar  van.  En ze hadden een scheiding met elkaar. Ze deden met krijt een streep over de caravan. En ze kenden hun eigen grens niet. Maar ze hadden ook voor de caravan een lange  streep. En Ans was bijna jarig ze koos wilma expres niet. Want ze hadden die grens nog. En Ans wou nog skinnydippen. Maar dat heeft  ze niet gedaan  gelukkig. En Wilma was altijd heel streng. En Ans was heel eigenwijs. En Wilma die zij allemaal stomme smoesjes over enge nepen  dieren. Die Ans gaan opeten. En ze zei dat er paddenstoelen op Ans gingen groeien. En ik vond het leuk

Groetjes Jesse

het zinin

Hoi ik ben naar het zinin gegaan.

Ik vond het heel leuk. Omdat het was niet kinderachtig .Het was niet spannend. Het was gewoon leuk. Maar andere theater waren wel spannend. En dat was niet leuk. Ik zat bij Daniëlle in de auto. Het was heel leuk. Omdat ik en Milou gingen in de auto achterin verstoppen toen zij ons namen gingen checken als iedereen er wel was. Ik vond het super  tof het theater. Ans en Wilma waren de hoofdrol ze hadden een heel klein caravan en daar gingen ze in slapen. Maar toen die dag waren ze verdwaald in het bos. Maar Ans en Wilma hadden een time-out. Omdat ze waren heel erg boos op elkaar. Wilma had met stoepkrijt een lijn getekend. Ans en Wilma waren boos op elkaar. Maar met boos bedoel ik echt heel boos. Ans en Wilma zijn beste vriendinnen maar soms hadden ze de ruzie weer eens te pakken. Iedereen maakt wel eens ruzie. Het kan nooit zijn dat een iemand nooit ruzie maakt. Dat is wel een wonder toch. Ans zij zeggen Wilma vind je mij aantrekkelijk .Wilma zij ja. Oke zei  Ans. We beginnen met de voet . Begin maar te snijden. Wilma dacht OKE. Ja begin dan zij Ans. Maar Wilma zij van . Maar ik denk ook niet dat ik je lust. Ans zij van je vond mij toch aantrekkelijk. ja maar laat ook maar zitten. Wilma ik heb een spoorlijn gevonden van brood . Ans je weet toch dat Hans en Grietje een sprookje is toch .ik ben op weg naar huis.Wacht op mij Ans .

Dit was mijn verhaal groetjes

Jinte doei.

 

( zinln theater  1-10-19 )

We gingen op 1-10-19 naar het Zinln theater.

En ik zat bij Lynn ze moeder in de auto met Jesse, Duuk en ik zelf natuurlijk ook.

En toen we er waren moesten we in het wachtkamertje wachten.

Ongeveer 5 min later mochten we naar binnen met de klas.

Toen je binnenkwam zag je meteen een caravan staan.

En ik zat in het theater naast Lynn & Milou.

En aan het begin was er  een grappig muziekje.

En de twee acteurs waren twee beste vriendinnen .

En even later hadden ze ruzie en toen moesten ze nep scheiden .

En toen gingen ze skinnydippen dat is naakt zwemmen.

En toen werden ze weer beste vriendinnen.

En trouwens de acteurs heten Ans & Wilma .

En toen was het afgelopen.

Toen pakte we onze jassen en gingen we naar de auto.

En toen we op school waren gingen we naar huis .

Einde groetjes van Demi