Groep 6

Welkom op de groepspagina van groep 6, schooljaar 2018-2019!

Groep 6!

Grej of the Day!

Wij hebben sinds de maandag voor de voorjaarsvakantie Grej of the Day. Juf Melissa heeft een filmpje op facebook gezien van een meester in Zweden op de middelbare school die zijn leerlingen wat enthousiaster in de klas wou zien. Die meester heeft Grej of the Day bedacht. Grej of het Day is dat onze klas elke dag op het einde op de schooldag een raadsel mee krijgt naar huis. Maandag kregen we de vraag: Ik kom één keer per week naar beneden om naar de wc te gaan. Het antwoord daarop was een luiaard. Daar kregen we leuke weetjes over. Wist jij een keer per week naar de wc moet, en wist jij dat hij 2,5 meter per minuut kruipt? ’s Ochtends mogen we ons eigen antwoord vertellen en dan laat juf het antwoord zien. Dan krijgen we daar een paar leuke weetjes over. En het leuke ervan is dat je het thuis kunt vragen. We hebben ook een schriftje die we mee naar huis mogen nemen, daar schrijven we de raadsels in op en wat we hebben geleerd. We hangen ook nog een wereldkaart op en daar omheen hangen plaatjes met het antwoord. En van dat plaatjes gaat er dan een draadje naar het land waar het leeft of uit komt.
Groetjes Mara en Suzie

 

 

De herfstvakantie van groep 6…

 

Ik had herfstvakantie. Ik zou je wat vertellen over mij wat ik allemaal heb gedaan. Ik ben naar de Sallandse berg geweest met mijn opa, oma en met mijn vader, moeder en mijn zusje. En toen heb ik bij mijn opa en oma gelogeerd. En ik ben met Esmee nog naar het trampolinepark geweest. Ik en mijn zusje hebben nog bij opa en oma gelogeerd. Mijn nichtjes kwamen ook nog en toen gingen we naar Raalte geweest en mijn nichtje van 1 jaar ging de hele tijd toen er muziek op was mee dansen. Ik heb ook nog gehandbald. Toen moest ik 2 wedstrijden spelen. Een keer met E2 ( mijn eigen team) en met E1 ( mijn oude team). Ik heb een hele leuke herfstvakantie gehad.

van Marit

 

In de herfst vakantie ik heb veel leuke dingen gedaan.

Ik ben naar het Avonturenpark geweest. Ik heb nieuwe schoenen

gekocht bij de winkel. Ik heb gevoetbald en dat heb ik

met  9 – 2 gewonnen. Ik heb met Silvan gelogeerd.

Ik ben met Silvan naar het trampolinepark

geweest en ik heb lekker films gekeken.

Van Tim

 

Ik had het super leuk in de herfst vakantie, want ik heb gelogeerd. En ik ben bij trampolinepark geweest. En ik ben bij oma en opa geweest. En nieuwe schoenen gehaald. En ik ben bij de stad geweest. En ik heb lekker niks gedaan. Met de auto door de wasstraat geweest super eng.

En ik heb in Wierden gezwommen. En in de sauna geweest, maar ik niet ik vond het te warm maar mijn broer en zusje wel en mijn papa en mama. En twee nachtjes met mijn nichtje gelogeerd. En veel bekende mensen in de stad tegengekomen. En we hebben een zak snoep gehaald.

En bij de kameraden op visite geweest. En bij de Flierefluiter geweest. En ik ben gevallen. En ik mocht super laat opblijven.

Groetjes Sophie

 

Ik ging  naar Sal dat is een eilandje dichtbij Zuid-Afrika. In de nacht gingen we naar Schiphol. Het duurde zes uur. Maar daar heb ik het voor over. Eindelijk we zijn er. De eerste dag waren we een beetje moe. (we kwamen s `middags aan) het ontbijt was heerlijk. Je kunt kiezen uit: pannenkoek vers fruit, zoete broodjes, jam, of yoghurt (ook nog andere dingen ).

Ik heb windsurf les gehad, ook  normaal surf .Dat is cool. (allebei)  je moet er veel energie voor hebben. Dus dat ontbijt komt goed van pas! Ik heb veel mooie foto’s gemaakt van de zee en de palmbomen ,ook van het balkon af . Het was super leuk, het ging te snel voorbij, jammer.

Groetjes Suzie

 

Ik ben in de herfstvakantie naar het Avonturenpark geweest .

En ik deed een high tea met mijn oma, neef, nicht, nichtje en mijn broertje  .

We hebben ook nog gelogeerd met Femke en Niels .

En ik heb later na het pompoen maken met mijn nicht gelogeerd .

En een lol surprisebal gekocht .

Echt superleuk en toen bleef ik lekker thuis.

Mara

 

De herfstvakantie was heel leuk omdat we niet met zijn vieren waren, maar met zijn vijven. Want ik was met papa, mama, Janniek, Meike en ik. We zijn naar Amsterdam Dungeon geweest. Dat is een spookhuis maar het was wel best eng, en je kwam telkens in een andere kamer de mensen daar waren heel aardig. Ze waren niet allemaal verkleed. Er hingen veel skeletten we zijn ook nog naar Madame Tussaud geweest. Dat zat bij Amsterdam Dungeon. En ik heb nog gesprongen met mijn pony.

Manouk

 

In de herfstvakantie gingen we naar Avonturenpark Hellendoorn .

Het was heel leuk. Want we gingen heel vaak in een achtbaan de dondersteen.

We ging ook nog naar vlotten. Er was ook nog een goochel show. We gingen in veel achtbanen.

Groet Thijs

 

Maandag ben ik naar Marian geweest. En er was niemand, alleen ik en zij. Dus vroeg ik aan haar zullen we een spelletje doen? Ik liep naar boven en het spel hotel op gehaald. Het spel gedaan en het duurde wel drie uur. Dinsdag was ik ook bij haar en waren er ook nog andere kinderen en hebben we een hut gebauwd. Woensdag heb ik gegamed en op de plakker geweest. Donderdag ben ik naar de film geweest samen met mijn moeder en daarna naar de Macdonalds lekker gegeten. Vrijdag heb ik ook gegamed, daarna naar de plakker geweest. Zaterdag heb ik gevoetbald en gewonnen met 13-2 en in de avond lekker tv gekeken. Zondag lekker uit gerust.

Jarno

 

Ik ben in de  vakantie naar de bioscoop met kameraden geweest.

We hebben de film Superjuffie gekeken.

En we zijn nog bij het Avonturenpark Hellendoorn geweest.

We hebben nog 2x gevoetbald.

De eerste keer hadden we 4-2 verloren.

En de andere keer hadden we 2-9 gewonnen.

Ook had ik nog een verjaardag van mijn overgroot oma die werd 98 jaar.

En ik heb mijn vader nog geholpen.

Ik had ook nog met de buren gespeeld.

Ook had ook met mijn vader pompoen gezichten gemaakt.

Groetjes Twan

 

Zaterdag ben ik naar een verjaardag geweest van mijn neefje, die werd vijf jaar en het was heel gezellig. Maandag  was ons buurjongetje logeren met mijn broer en broertje. Dinsdag gingen we naar de Intertoys, en ik kocht slijm dat was super leuk. Donderdag ging ik logeren. en ik liep ook nog mee met de wandelvierdaagse, en dat deed ik een dag. Vrijdag was ik nog aan het spelen daar en het was heel gezellig. Maar ik vond het niet leuk dat ik werd opgehaald. De zaterdag daarna heb ik gehandbald, maar jammer genoeg hebben wij verloren. Ik ben zondag naar het Avonturenpark geweest, maar jammer genoeg was het heel koud.

Groetjes Sabine

 

Ik ben met mijn vader naar ons tweede bedrijf geweest. En ik ben naar drie feestjes geweest.

En we hebben ook met Twan gespeeld. ik ben met mijn vriendje uit Raalte wezen logeren. Ik ben met mijn vader, moeder, Sabine, Thomas, Femke en ik zelf naar het Avonturenpark Hellendoorn geweest. Ik heb ook nog gevoetbald en ik heb gewonnen dertien twee, ik vond het leuk en ik ben vaste keeper. Ik en Twan hebben ook nog aan onze baan gebouwd.

Stijn

 

Ik heb veel leuke dingen gedaan. Zoals met Niels gelogeerd. Toen heb ik gewoon rustig aan gedaan. Net zoals bijna iedereen. En een paar dagen later ben ik met Tim en Stefan uit groep 8 en mijn broer en papa en mama naar trampoline park Enschede geweest. Daarna zijn ze nog komen logeren. Twee dagen later kwam Jorik  uit groep 7 spelen. En op dinsdag gingen we naar het  dino park en daarna naar de film Johnny English geweest, de film was super grappig. Op zaterdag heb ik met mijn team gevoetbald we moesten tegen Lemelerveld we hebben 9-2 gewonnen. Het was een leuke  vakantie.

Groet Silvan