Groep 5

Welkom op de groepspagina van groep 5! Schooljaar 2020-2021

De kinderen hebben allemaal een stukje geschreven over de hun ervaringen in sinterklaastijd. Onder een stukje van heel groep 5.

sinterklaas

het was leuk en grappig en het was heel lekker. ik heb een PlayStation kaart gekregen en nog heel veel pepernoten. ik heb het gezien en het was heel anders dit jaar want normaal gaan we in een optocht maar dit jaar was het anders want het was op tv te zien. Het is heel leuk want je mag iet leuks voor iemand maken en iemand anders voor jou iets maken want je moet dan een blaadje pakken en dan staat er een naam en dan mag je thuis een surprise maken. je bedenkt eerst iets en dan ga je het maken en op het laatst maak je een rijmend gedicht. Vrijdag gingen we in de ochtend surprises doen en in de middag gingen we spelletjes doen en ik ging twister doen

Groetjes, Siem

 

Sinterklaas.

Hoi ik ben Benthe. Het is bijna sinterklaas ik had er super veel zin in. En Toen was het zo ver toen gingen we lootjes trekken ik ga niet zeggen Wie ik heb dat blijft een verrassing. Maar over een paar Nachtjes mag je de surprise in school zetten en dan nog een paar nachtjes dan gaan we de surprise laten zien. Aan degene die je hebt. Maar je moet eerst kijken wie jouw surprise zou hebben. En waar die op Lijkt en dan mag je de surprise laten zien. Ik heb er super veel zin in Maar ik vind het ook spannend. En vrijdag komen sint en zijn pieten. Toen was het zo ver het was vrijdag eerst legt meester Martin het uit, ik kwam als 1 na laatste. Anne! die had mij ik had het niet verwacht, ik had een cup cake surprise en ik had juf Anne en de cup cake was super mooi en ik had super leuk cadeautjes gekregen. Alles wat ik vroeg kreeg ik, behalve een ding niet maar dat maakt mij niet uit. dit was mijn verhaal doei

Groetjes Benthe

 

Ik ben Thijs en ik schrijf een stukje over sinterklaas

Ik vond het heel leuk dat de pieten zijn geweest en dat we

pepernoten heden gekregen en dat we surprises mochten maken.

en we mochten van die euro’s wat kopen en we hebben er thuis erg lang over gedaan.

En het was heel moeilijk, dus hebben we elke dag wat gedaan en ik ben

heel blij met mijn kadootjes, dus ik geef ze niet weg en de intocht is heel leuk om te zien en vrijdag hadden we surprises gekregen en ik had een stadion gekregen en

ook, wat vond ik het leuk met al die surprises en dat meester Koen kon komen.

En met pakjesavond kwamen heel mensen, we vinden het leuk, lekker heel lang op blijven! tot tien uur we heden lekkere dingen.

Groetjes, Thijs

 

Sinterklaas

Sinterklaas ook lief.

Ozosnel is het paard. Sinterklaas

heeft ook pieten. Sinterklaas

gaat altijd met de boot naar

Nederland. Sinterklaas geeft

kinderen pakjes en ook chocoladeletters

en pepernoten. Sinterklaas woont

in Spanje. Sinterklaas gaat elk

jaar naar Nederland. Sinterklaas

heeft een mijter. Sinterklaas is

het grote feest. De pieten klimmen

op het dak en springen in de schoorsteen.

stoute kinderen krijgen geen pakjes.

en lieve kinderen krijgen wel

pakjes. Sinterklaas komt ook

op scholen maar de pieten

die doen ondeugend. Vrijdag

kwamen de pieten op school.

en ik krijg een surprise van Thijs.

en ik vond de surprise mooi

Ik had een surprise gemaakt voor

Dani. Ik vond het leuk om te maken.

maar op pakjesavond was ook

leuk.

groetjes Stef

 

Sinterklaas vieren

Sinterklaas komt op school en de pieten.

Eerst kom ik op school iedereen staat buiten.

Dan ga ik ook maar naar naar buiten.

En dan gaan we zingen.

En ja hoor daar komt sinterklaas en de pieten.

Dan gaan we naar binnen.

Naar de centrale ruimte.

Ze gooien pepernoten.

En dan gaan we naar de klas en dan nog de surprise

ik ga vragen aan mijn vader als hij dozen mee wil mee nemen.

en vrijdag kom ik er achter wie mij heeft. En vrijdag komt sinterklaas. en nu kan ik zeggen wie mij had en die gene ga ik nu bekend maken.

het was… SANNE.

ik dacht Jesse H maar het was Sanne.

en nu wie had, ik had ik… ik had FALCO.

Groeten Levi.

 

Sinterklaas vieren

Het was al die jaren zo leuk met sinterklaas

maar nu is er corona en dat is stom. tMaar we

vieren het haast nog. En dit jaar mogen we voor

het eerst surprises maken. En we gaan ook pakjes-

avond vieren. Maar dan wel met de corona regels.

En ik heb trouwens ook wat in mijn schoen gekregen.

En dat was een soort van puzzel kubus. Ik kreeg een

surprise en daar zaten cadeautjes in. En ik vond het

heel leuk op school met de surprises was het heel leuk.

We gingen ook pakjesavond vieren en dat was heel leuk.

Maar het was wel anders. Want mijn neef kon corona

hebben. Maar dat heeft hij gelukkig niet

Groetjes Anne

 

Sinterklaas vieren

Ik had pepernoten op school gekregen ik vond het heel lekker. Toen ik op school kwam toen dacht ik wat is dit nou de pieten zijn op school geweest. En ik ging voor het eerst lootjes trekken voor de surprise. Ik vond het heel spannend om lootjes te trekken maar toch is het gelukt. ik en mijn broers en zusje zetten onze schoen daar kregen we een chocolade letter. ik zou een L in mijn schoen krijgen, maar in plaats daarvan kreeg ik een W chocolade letter. Op school komen sint en piet zegt meester en hij zegt ook dat dat het een verrassing is. Ik heb ook de intocht van sinterklaas. We mogen de surprises openen. Het was toen zo ver ik mocht dobbelen, als je 1 of 3 of 6 had, dan mocht je een surprise pakken. Sanne pakte die voor mij en Dani die moest de surprise voor me maken. En toen zei meester jullie moeten allemaal naar de gang maar sommige hadden hun surprise nog niet maar dat gingen we na de pauze doen en toen moesten we een liedje zingen en toen kwamen de pieten en we gingen nog een liedje zingend toen ging de pieten naar groep 1 en toen naar groep 2 en zo ging het door om 11 uur kwamen de pieten bij ons  ze hadden het grote sinterklaas boek mee ik en mijn bff  wouden ook aan de beurt komen maar dat kwamen we niet maar het was wel  leuk en we kregen op het einde kregen we een zak met kruidnoten en daarna gingen we spelletjes doen de tijd ging heel snel voorbij

Doei groetjes Lauren

 

Sinterklaas

Hoi ik ben Linsey en het is bijna sinterklaas. En toen het nog niet sinterklaas was hebben we lootjes getrokken.

En ik had wel een beetje stress. En we hadden ook onze schoen gezet. En ik en demi hadden een jump xl kaartje

gekregen. En demi en ik hadden ook een chocolade sint gekregen. En mijn broertje had een vrachtwagen en een helikopter gekregen. En mijn broertje had ook een chocolade sint. Maar ik ben ook benieuwd wie mij heeft met de surprise. En ik hoop dat ik wel een mooie surprise krijg. En vrijdag kwamen de pieten ook op school. En we deden ook allemaal spelletjes en we hadden ook pakjesavond gevierd. en ik had een rugtas gekregen en ik had ook een Playmobil school gekregen. En op school kwamen de pieten ook in de klas. en bij de surprise had ik alles gekregen wat ik wou. En er zat ook nog chocolade er binnen in met marsepein. En we kregen ook nog een zak pepernoten van de pieten. en toen de pieten weer naar sinterklaas gingen hadden we de pieten uitgezwaaid.

Groetjes Linsey

 

Verslag over sinterklaas

Wachten en dan kunnen we het aan degene die je hebt getrokken laten zien.

Ik vind het wel spannend want er komen ook nog pieten en sinterklaas op school dat vind ik spannend. En toen was het zo ver het was pakjesavond dat is heel leuk en we moeten de surprises laten zien dat vind ik heel leuk.

We gingen eerst in een kring zitten en dan gingen we dobbelen en als je 1 3 of 6 gooide dan moet je je eigen surprise pakken of van iemand anders als je je eigen al hebt. En ik kreeg pip dat is mijn hond. ik heb een mooi gedicht en ik heb alles gekregen wat ik wilde, behalve de Rubix kubus dat wilde iedereen dat vind ik niet zo leuk maar ja je kan er nu niks meer aan doen.

Dit was mijn verslag groetjes Saar

 

Sinterklaas vieren 

Hoi ik ben Sanne ik heb mijn schoen al twee keer gezet  de eerste keer toen ik mijn schoen had gezet zat er een zak met pepernoten en een strip in en de tweede keer zat er een lijmpistool in we hadden ook wat anders gedaan thuis we hadden lootjes getrokken en we hadden op school ook al lootjes getrokken dus ik had het erg druk want ik moest al twee keer naar de winkel maar het was alsnog wel leuk  maar ik moest ook een gedicht bij maken en ook best snel want het was al volgende week vrijdag met de combi klas. En op tv was ook een intocht.

En er waren heel veel burgemeesters sommige burgemeesters hadden een tank met heel veel water voor Ososnel en veel wortels en andere dingen en ze hadden ook keek voor sinterklaas en brood en ook kolen voor piet de smeerpoets en we gingen ook op school natuurlijk een feestje vieren met twee pieten en geen sinterklaas maar het was alsnog heel leuk groep acht heeft ook een cadeautje meegenomen, een voetbal en een nep slang  en wij hebben pepernoten gekregen super lekker naar natuurlijk en ik had een paard gekregen als surprise een houten gelukkig maar.

Groetjes, Sanne

 

sinterklaas vieren

Pakjesavond is gezellig met z’n allen. Cadeaus en schoen zetten sinterklaas journaal pepernoten. De grootste kindervriend. Op school vieren we het ook van groep 5 tot 8 maakten ze surprises. Ik heb ook al iets in me schoen gekregen van oma en opa een speelgoedautootje. En bij mama een hond, doosje en klokje. En bij papa en Maaike een bestuurbare auto. Morgen is er sinterklaas en de pieten op school en je krijgt je surprise.

Het wordt heel leuk op school. En de surprise had ik  in een avond af.

Mijn cadeaus had ik de laatste week op maandag gekocht voor de surprises.

Mijn broertje is over morgen op pakjesavond jarig bij opa en oma en papa en Maaike.

en bij mama ook nog een keertje en ook nog bij mama ook pakjesavond. Volgende week op maandag. Op school kwamen er 2 pieten. En ik had Jamie en ik maakte een voetbalstadion als surprise. En ik kreeg een surprise van Linsey het was een paard. En bij papa had ik met

pakjesavond  een boerderij en een chocoladereep en lego en speel sjofel en een pakje met koeien. En bij mama met pakjesavond lego en nog een doosje lego.

Groetjes Colin

 

Sinterklaas vieren op school 

Sinterklaas is leuk maar het is corona.

Maar ik vind wel leuk dat hij op school komt.

En thuis moeten we ook surprises maken.

Ik doe dat met mijn oma en me moeder en me vader en mijn twee zussen.

Ik heb mijn surprise al af, maar ik moet nog wel een gedicht maken.

Met de tekenopdracht. sinterklaas ik vond het heel leuk. Ik had Lauren ik kon me lach niet Inhouden. Maar ik wist niet wie me had dus ik gokte maar. Er kwamen twee pieten. Stef hij had mij maar ik vond het heel leuk.\

Groetjes Dani

 

Sinterklaas

Ik vond de intocht niet leuk want er mogen geen mensen komen door corona.

maar toen ging ik het sinterklaasjournaal kijken maar alsnog was het  gelukkig leuk want er was een bewoog een zak en toen had ze hen betrapt en er zat Bernard. Het stoute kind, hij wou niet naar zijn moeder want hij is zak verslaafd. Dit is net zo als Playstation verslaafd. Dus sinterklaas had een plan bedacht bij pakjesavond. en toen was het vrijdag en toen gingen we met de surprises en ik kreeg een Twente T-shirt van mijn neef hij heet Levi. Ik had Jesse Smeenk.

Dit was mijn verhaal groeten Falco.

Sinterklaas

Ik had de intocht gezien dat was leuk het was zelfs heel leuk, ze hebben een heel groot huis

het is een wit huis ze hadden een hele grote glazen gang toen kon je de pieten zien lopen

en ik heb bijna mijn surprises klaar ik ga er in de weekend verder en ik ga het met papa maken want mama kan het niet, want mama vind het moeilijk maar mij lijkt het ook moeilijk

maar papa zegt dat papa het makkelijk vind dus daarom doe ik het met papa want

papa kan heel goed bouwen maar mama gaat het met Falco doen en in het weekend

gaat Falco op zolder zitten met mama en dan gaat papa met mij beneden zitten

en Falco kwam van training af en toen zag Falco een zak met pepernoten en het was super leuk en het was een hele grote zak en we hadden een bak en die was super groot en het zat helemaal vol  en we hadden best veel gegeten maar hij is nog niet op

want ik weet niet waar die staat en ik had een stuk van een chocolade letter en die avond was super leuk en die dag ook op school was het leuk en thuis. Dus ik vond dat een leuke dag. Ik hoop dat het zo altijd gebeurd dat ik een hele leuke dag heb. Mijn klas is ook super leuk en mij groep en mijn groepje is ook heel leuk en buitenspelen is ook heel leuk.

En toen hadden we vrijdag sinterklaas dag en er waren 2 pieten.

En ik had Sanne en ik had een paard gemaakt. Maar Colin had mij en die heeft voor mij een voetbalstadion. En we zaten in groep 8 en dat was super leuk en we hadden Kahoot gedaan

en Anne had een keer gewonnen maar ik heb ook gewonnen met de tafels

want ik heb alle tafels al met Falco en Dani en volgens mij ook met Anne.

Want ik oefen thuis en die dag hadden we ook cadeautjes. En die waren leuk.

groetjes Jamie

 

Sinterklaas

Ik vond het niet leuk dat de optocht niet door ging.

Papa en mama en Kai en Milan vonden het ook jammer

dat de optocht niet door ging.

Toen ik de surprise ging maken kon ik niet heel veel doen.

maar iets later gingen we sinterklaas vieren op school.

en vanmiddag gingen we allemaal spelletjes spelen.

Die dag was heel leuk.

Daan Cents.

 

Het Sinterklaasfeest 

Ik vind het sinterklaasfeest altijd heel leuk en mooi en spannend.

Maar ik weet het geheim al wel, maar volgende week donderdag

doen wij sinterklaas bij onze oma. Zaterdag bij onze vader leuk jaa.

Leuk heel erg leuk. En ik heb een officiële crossfiets gekregen

En ik ben daar heel blij mee en heel zuinig op. En ik vind hem ook heel

mooi!

Groeten Jesse S.

 

Sinterklaas vieren op school

Sinterklaas is een oud man. Maar hij heeft

ook nog pieten woont in het grote pieten

huis. Sinterklaas die werkt dit jaar

thuis. En de pieten die moeten nu de schoenen vullen. Sinterklaas, die kan nu

niet de schoenen vullen want er is bezoek in het grote Pietenhuis. En volgende week

komt hij langs op school. En ik heb ook nog wat in me schoen gekregen. Dit had

ik gekregen: een rubbix kubus. En ik vond de surprises maken heel leuk.

Groetjes, Jesse H.                            

                            De kleidieren van groep 5

                                                Hier worden ze gemaakt.

                                              En dit zijn de resultaten

                                   De trotse makers.

School is weer begonnen! Hier een aantal vakantie verhalen van de kinderen:

Op vakantie!!!

We waren naar Ameland geweest  eerst heel lang rijden en daarna

moesten we nog een kwartiertje met de boot . daar waren we er eindelijk

en toen moesten we nog 1 minuut rijden  en toen waren we er  weer hadden geen huisje   of een tent of een caravan of camper maar een appartement niet egt een appartement met slaapkamers en een

badkamer en een gezamenlijke eetkamer en een grappig  dorpje

en daar hebben friet gegeten  en toen was het avond en toen gingen

we slapen en toen was het de volgende dag om 8 uur gingen we naar

het strand een heel ver wandelen

Dit was mijn verhaal doei!!

Lauren

Avonturen in de vakantie

Ik ben in Zeeland geweest.

Dat was leuk. En we hebben lekker gezwommen. We zijn bij een

leuk en lekker restaurant geweest.

En er was een speeltuin die was leuk. En we konden op het dak

van het speeltreintje. En we hebben bij opa geleerd, dat was leuk.

We zijn bij een dierentuin geweest.

En we hadden de pinguïns gezien dat was leuk. En we zijn

bij het Avonturenpark geweest daar zij wij in een bootje geweest

en we zijn in dino fietsen geweest dat  was leuk.

En ik wil graag weer naar school!

en de corona vond dik saai.

Groetjes,

Thijs

Een leuke vakantie

Ik ben naar de kleine wolf geweest en we waren 2 weken daar geweest.

En ik had 5 vriendinnen en ze heten Evi en Tess en 3 Esmees.

En we hadden ook een zwembad en we hadden een buitenzwembad. Maar we hadden ook een binnenzwembad en we hadden ook een binnenspeeltuin. Een hele grote en bij de binnenspeeltuin had je voor  grote en kleine kinderen ook een show van Bob en Babet. Maar je had ook een circus en we hadden ook een vragen show en die deden Emma en Jeffrey en er was ook een knutsel en je kon ook een ijsje halen en mijn lievelingsijs is chocola en je had ook een crossbaantje maar we zijn daar niet geweest want het was daar heel druk en ik had geen crossfiets en we hadden ook een spooktocht maar ik deed niet mee dat was wel jammer.

Groetjes,

Linsey

De vakantie van Sanne

ik ben bij de Efteling geweest.

En ik ben bij JumpXL geweest.

En ik heb gelogeerd.

En we hebben bootje gevaren.

Ook nog een wedstrijd gehad.

En we hebben in een boomhut geslapen.

En we hebben gehopt.

En verjaardag gevierd van mijzelf en ik ben nu 8 jaar!

En mijn vader is jarig geweest

En me moeder is jarig geweest

Dit was Sannes vakantie doei

Ik heb een leuke vakantie gehad.        

Ik heb  in de vouwwagen geslapen. En wij hebben lekker geslapen.

Ik heb gezwommen.

En wij zijn naar de dierentuin geweest.

En heb pijn mijn neef gelogeerd.

En ik ben bij de Mc gegeten.

En heb in de tent geslapen.

En heb met mijn vriend gelogeerd.

Ik wil op school beter worden. Dan met rekenen.

De Corona virus dat was stom dus stop maar.

Ging nog met vriend slapen.

Groetjes,

Stef