Groep 2-3

Inmiddels is het alweer bijna december en werken we ook in groep 3 over Sint en zijn pieten…

 We wegen de pepernoten en speculaasjes,

 

We bouwen een stoomboot,

Maken Sint en Piet portretten,

En schrijven met een echte PIETEN-VEER-PEN!!!


Deze week zijn er kinderen geweest die een stukje konden voorlezen uit een boek! Erg knap.
Verder ging groep 2 aan het werk met verschillende begrippen. Dit deden we aan de tafels van groep 3. Die waren op dat moment buiten aan het oefenen met het splitsen van getal 6.

Ook zie je hier nog een aantal foto’s van het spelen en werken in groep 2. En groep 3 is ontzettend hard aan het werk met de weektaak.

 

Deze week stond er bij groep 3 op de weektaak ‘lego code kraken’. Hier zie je een voorbeeld wat Lasse heeft gemaakt:

Ook zijn we in groep 3 bezig geweest met het begrip meten; vergelijken van oppervlakten: hoeveel taartjes passen er nu eigenlijk op de bakplaat? En waar liggen de meeste? Dit hebben we eerst klassikaal gedaan, daarna mochten ze in 2-/ of 3tallen werken om te kijken waar de meeste taartjes op konden.

 

Weer even een bericht vanuit onze groep:
De afgelopen weken hebben we van alles gedaan. We hebben het over gezond zijn gehad. Als we op school moesten eten keken we wat we op ons brood hadden en of dit wel of niet gezond was. Ook was er de Kinderboekenweek. De kinderen mochten hun favoriete boek mee naar school nemen. Hier lazen we dan uit voor in de klas. Een aantal kinderen laten hun favoriete boek zien:

Ook zijn we in groep 2 druk bezig met letters. Hier zie je Joris die dezelfde letters bij elkaar legt.

Kees heeft deze week van magneten een echte Drone gemaakt met propellers waarmee
hij kan vliegen en een camera die alles op kan nemen:

Ook zijn we deze week voor het eerst naar de sporthal geweest. Dit vinden we allemaal erg leuk! Verder zijn de kinderen van groep 3 erg trots op het werken in een werkboekje.

We zijn nu druk bezig met het thema ‘herfst’. De kinderen komen al met mooie herfstspullen op school.

——————————————————————————————————————————————————

Hallo allemaal,

We zijn al een aantal weken weer begonnen met het nieuwe schooljaar. De klas ziet er al erg gezellig uit! Zie hieronder een aantal foto’s:
                                     Ook heeft groep 3 een voorstelling gehad over Floris de draak. Wat ze het grappigste vonden was toch wel de aap die viel. En of er een echte draak was?? Dat zou je eens aan de kinderen kunnen vragen. Hier ziet u een tekening van de voorstelling gemaakt door Rick:

Joris en Chris vinden het erg leuk om met de kralenplank te werken. Ook houden Fayén en Anna-Sophie van tekenen. Hieronder een leuke foto van wat dames uit groep 2