Groep 2-3

Thema week: in holland staat een huis.
In groep 2-3 stond het thema: in holland staat een huis centraal. We hebben het gehad over Haarle. Wat is er allemaal te vinden in Haarle, waar denk je aan bij Haarle. Ook hebben we een plattegrond gemaakt van onze eigen slaapkamer aan de hand van een foto. Verder hebben we ook een wandeling door Haarle gemaakt en hebben we naar verschillende dingen gekeken. Denk aan huizen, weilanden, stoep, straat, waar de molen heeft gestaan. De leerlingen vonden het erg leuk en waren erg enthousiast tijdens de wandeling. Ook merkte we dat een huis met nummer 11 niet naast een huis met nummer 12 woont, maar naast een huis met nummer 13. Zoals Kees zei: sprongetjes van 2!

Dit hebben we later ook verwerkt in een circuit-vorm. Leerlingen mochten een huis vouwen en hier een huisnummer op schrijven. Deze gingen we op de straat plakken. De even nummers naast elkaar en de oneven nummers. Verder ging groep 2 woorden stempelen en groep 3 mocht woorden schrijven over Nederland. Ook gingen we zelf huizen bouwen van blokjes of van een voorbeeld nabouwen. En we mochten een vlag bedenken voor Haarle.

We hebben filmpjes gekeken in de klas over hoe drop, stroopwafels en hagelslag gemaakt werden. En we kregen zelf ook nog echt een lekker dropje en een stroopwafel deze week.

We hadden al wat eerder een mooie molen geknutseld.

Vrijdag begon de dag met een mooie kapla toren. Daarna hebben we met heel de groep een werkblad schrijven gedaan. Er stond een zacht muziekje op en iedereen was heerlijk aan het werk. Na afloop gaven ze aan dat het heerlijk werken was zo. Na het fruit eten hebben we verschillende spelletjes gedaan.

Het was een erg leuke en leerzame week! Voor meer foto ‘ s kunt u kijken in het fotoalbum.

 

Wat doen we allemaal in de klas:
Het wandel-dictee:

Groep 2 was op dat moment druk bezig met de paaseieren. Ze moesten tellen hoeveel blokjes er in een paaseitje zat en dit bij de juiste kleur opschrijven:

Ook is groep 3 druk aan het oefenen op een Chromebook. Hoe werkt dit nu. Sommige leerlingen vinden het erg fijn werken. Ze vinden het fijn dat je met zo’n Chromebook aan je tafel kan zitten. Anderen vinden het weer lastig want er zit geen muis bij.

Verder hebben we in onze groep ook een reken-/taal circuit. Hierin komen verschillende doelen aan bod. De leerlingen vinden het erg leuk om dit samen te doen met elkaar.

Ook mochten we vandaag in onze pyjama op school komen. Dit vonden veel kinderen heerlijk! We zijn lekker rustig begonnen met een verhaal uit de paasviering. We hebben de ochtendgymnastiek gehad en daarna gingen we paaseitjes zoeken op het plein. Ook hebben we heerlijk geluncht met elkaar. De foto’s kunt u vinden in het fotoalbum. Hier alvast een klein voorproefje

Het is alweer even geleden. We zijn alweer een aantal weken op school en dit is heel fijn. Het is weer fijn om met z’n allen in de klas te zijn. Hieronder ziet u een aantal foto’s van de afgelopen weken. De komende weken werken we over het thema lente. We hebben bloemen in de klas die we elke dag zien groeien. Ook is er kikkerdril in de klas. We kunnen zo mooi kijken hoe dit groeit tot een kikkervisje. Ook hebben we een filmpje van schapen gekeken, deze zijn bij Gijs op de boerderij te vinden. Het was erg leerzaam en interessant. Misschien kunnen ze er thuis nog wel wat over vertellen. Ook heeft Gijs een echt schapenvacht meegenomen. Dit zag er gek uit. En als je het aanraakte en daarna aan je handen rook stonken die wel. In groep 3 hebben we een ‘foudmuur’. Hier mogen de leerlingen foutjes opschrijven. Want het is niet erg om af en toe een foutje te maken. En als je zin hebt om een fout te maken dan kan dit op de poster. In ons boek maken we ook wel eens een foutje maar dit doen we niet extra dit gaat per ongeluk en dat mag.

 

 

Inmiddels is het alweer bijna december en werken we ook in groep 3 over Sint en zijn pieten…

 We wegen de pepernoten en speculaasjes,

 

We bouwen een stoomboot,

Maken Sint en Piet portretten,

En schrijven met een echte PIETEN-VEER-PEN!!!


Deze week zijn er kinderen geweest die een stukje konden voorlezen uit een boek! Erg knap.
Verder ging groep 2 aan het werk met verschillende begrippen. Dit deden we aan de tafels van groep 3. Die waren op dat moment buiten aan het oefenen met het splitsen van getal 6.

Ook zie je hier nog een aantal foto’s van het spelen en werken in groep 2. En groep 3 is ontzettend hard aan het werk met de weektaak.

 

Deze week stond er bij groep 3 op de weektaak ‘lego code kraken’. Hier zie je een voorbeeld wat Lasse heeft gemaakt:

Ook zijn we in groep 3 bezig geweest met het begrip meten; vergelijken van oppervlakten: hoeveel taartjes passen er nu eigenlijk op de bakplaat? En waar liggen de meeste? Dit hebben we eerst klassikaal gedaan, daarna mochten ze in 2-/ of 3tallen werken om te kijken waar de meeste taartjes op konden.

 

Weer even een bericht vanuit onze groep:
De afgelopen weken hebben we van alles gedaan. We hebben het over gezond zijn gehad. Als we op school moesten eten keken we wat we op ons brood hadden en of dit wel of niet gezond was. Ook was er de Kinderboekenweek. De kinderen mochten hun favoriete boek mee naar school nemen. Hier lazen we dan uit voor in de klas. Een aantal kinderen laten hun favoriete boek zien:

Ook zijn we in groep 2 druk bezig met letters. Hier zie je Joris die dezelfde letters bij elkaar legt.

Kees heeft deze week van magneten een echte Drone gemaakt met propellers waarmee
hij kan vliegen en een camera die alles op kan nemen:

Ook zijn we deze week voor het eerst naar de sporthal geweest. Dit vinden we allemaal erg leuk! Verder zijn de kinderen van groep 3 erg trots op het werken in een werkboekje.

We zijn nu druk bezig met het thema ‘herfst’. De kinderen komen al met mooie herfstspullen op school.

——————————————————————————————————————————————————

Hallo allemaal,

We zijn al een aantal weken weer begonnen met het nieuwe schooljaar. De klas ziet er al erg gezellig uit! Zie hieronder een aantal foto’s:
                                     Ook heeft groep 3 een voorstelling gehad over Floris de draak. Wat ze het grappigste vonden was toch wel de aap die viel. En of er een echte draak was?? Dat zou je eens aan de kinderen kunnen vragen. Hier ziet u een tekening van de voorstelling gemaakt door Rick:

Joris en Chris vinden het erg leuk om met de kralenplank te werken. Ook houden Fayén en Anna-Sophie van tekenen. Hieronder een leuke foto van wat dames uit groep 2