Groep 1

Welkom op de groepspagina van groep 1!


Thema Sinterklaas

We zijn natuurlijk al weer druk bezig met Sinterklaas! Van de week heeft Paardenpiet de kaarten opgehaald en daarna iets lekkers voor achtergelaten, wat een feest! Ook hebben we onze schoenen gepimpt, zodat we volgende week onze schoen op school kunnen zetten.

Het schoolplein lag zo vol met blad, dit hebben we even opgeruimd. We hadden wel twaalf zakken vol! Dit hebben we netjes naar de bladkorf gebracht.


Thema ‘Ik ga naar de winkel’

Ook deze week hebben de kinderen weer super leuke boeken meegenomen!

 

Er lagen super veel blaadjes op het plein na het weekend! We zijn met groep 1 en 2 de hele ochtend druk geweest om dit op te ruimen. Maar waar laat je het dan? We zijn de wijk in geweest opzoek naar een bladkorf, we hadden vijf grote vuilniszakken vol blad!
Daarna hebben we natuurlijk nog even in het speeltuintje gespeeld.

 

We zijn deze week begonnen met een nieuw thema, namelijk ‘ik ga naar de winkel’.
Hiervoor willen we samen met de kinderen gaan bedenken welke winkels we in de hoeken willen hebben om mee te spelen, u hoort het waarschijnlijk snel genoeg.

Het werkje van deze week is een boodschappentas maken op de kralenplank.

 

Boekenkring

Werkjes en beweegtuin

Deze week hebben we een werkje gemaakt met de kralenplank. Hier hebben de kinderen hun eigen letter op gemaakt.
De meeste kinderen hebben de letter ‘overgetrokken’ op een doorzichtige plank, een paar kinderen hebben het zelfs op een dichte plank nagemaakt.

Ook zijn we vanmiddag even naar de beweegtuin geweest! We konden niet overal goed bij, maar daar vonden we wel oplossingen voor 😉


Boekenkring

We zijn vanochtend begonnen met de boekenkring! Iedere vrijdag ochtend mogen de kinderen een boek van huis meenemen om te laten zien en te vertellen.
Misschien kunnen sommige kinderen er al wat woorden van lezen.


Spelen en werken

Tijdens het spelen en werken kiezen we spelletjes uit de kasten of kunnen we spelen in de hoeken. 
Wist je dat we onze bankjes ook als tafels gebruiken? We vinden het namelijk heel fijn om lekker op de grond te kunnen spelen!
Ook hebben we een poppenkast in onze themahoek, hier kunnen we voorstellingen geven.

 


Eerste schoolweek

We zijn de eerste week fijn begonnen! 
In de vakantie is onze klas ook een beetje veranderd; we hebben namelijk nieuwe speelhuisjes. Deze moesten natuurlijk geopend worden. 
Harrie heeft dit voor ons gedaan, hij heeft namelijk ook deze gave huisjes voor ons gemaakt!

Ook hebben we al lekker buiten gegeten en mooie schilderijen gemaakt om de klas een beetje te versieren. We zijn begonnen met de kwasten, maar vingerverven was toch ook wel erg fijn!
Niet iedereen wilde verven, dus we hebben ook al een paar mooie tekeningen 😉