Groep 8

Welkom op de groepspagina van groep 8!

Samen met juf Truus en juf Mirjam gaan we er een topjaar van maken!

IMG_1476

EHBO Oefenen

Een paar weken geleden begonnen we met het volgen van EHBO lessen. Dat deden we in twee groepen de eerste groep begonnen met de lessen volgen in het boek. Die groep bestond uit Tom, Marit, Indy, Luka, Danny, Wesley, Lieke, Isa, Stein en Chris. Het tweede groepje bestond uit Ramon, Nina, Sven, Ben, Sidney, Vera, Kevin, Paris, Rosa en Millo. Dat groepje begon met de praktijk. We hebben les gekregen over brandwonden, vergiftiging, botbreuken, de vijf belangrijkste stappen en allemaal soorten verbandjes. Met de praktijk hebben we het gehad over stabiele zijligging en nog wat verbandjes aanleggen. We hebben veel gehad om te oefenen

Het examen

Wij hebben het EHBO examen op 7 juli gedaan. We moesten stabiele zijligging voor doen. we moesten ook wat vertellen over brandwonden. Een handverbandje aanleggen en  iemand deed alsof die aan het stikken was. Het was eigenlijk best grappig. Iedereen is geslaagd.

Tom en Kevin


schoolreisje

 

groep 4,5,6,7 en 8 zijn op donderdag 6 juli op schoolreisje naar attractiepark slagharen geweest. we hebben eerst een groepsfoto gemaakt. Daarna mochten we zelf rondlopen het meeste zijn we in de vrije val, de bootjes met waterspuiten en de gold rush. toen we samen ik samen met Millo, ramon en wesley in de vrije val geweest. en een paar keer in de gold rush. hij gaat eerst vooruit en dan achteruit dan hang je bijna op de kop, en dan ga je superhard de achtbaan doen. je gaat 3 keer over de kop  en hij gaat 95 km per uur we zijn ook met allemaal op weg kinderen in de waterattractie geweest. dan had je een bootje met een waterpistool er op en moest je elkaar nat spuiten. we hebben patat gegeten. we zijn met bijna de hele klas in de gold rush geweest. en in de kabelbaan geweest. in de vrije val ging nina aftellen dus dat was heel irritant dus je wist precies wanneer die ging vallen. maar je werd wel droger door de wind want we waren helemaal nat van de waterattractie. we zijn ook in een uitkijktoren geweest. toen we terug gingen naar de bus hebben we snoep gegeten en gepraat. het was een leuk schoolreisje.


Schoolreisje naar Slagharen

Wij zijn donderdag 6 juli op schoolreisje geweest naar Slagharen. We zijn daar met de bus naar toe gegaan. Samen met groep 7, 6, 5 en 4. Toen we er aankwamen gingen we eerst verzamelen en toen vroegen ze welke snack we bij de patat wilden. Toen begon de pret eerst een verzamel kiezen en dan rondlopen. We mochten in attracties tot kwart over  12.We aten patat met een frikandel, kroket of kaassoufflé. Een paar attracties zijn: De Gold Rush, de Freefall, de Big Wheel, Enterprise, Ripsaw Falls, Mine Train en de Apollo. Er zijn veel foto’s gemaakt die kun je vinden op De site van basisschool OpWeg bij fotoalbum. Het schoolreisje was een geslaagde dag en we willen er zeker nog een keer heen.

 

Groeten Sven en Danny


Schoolreisje

 

Wij zijn donderdag 6 juli met groep 4\5, 6, 7 en 8 op schoolreisje geweest naar Slagharen. We werden om kwart voor 9 uitgezwaaid door onze ouders. De busreis duurde ongeveer drie kwartier. Toen we eenmaal aankwamen bij Slagharen maakten we een groepsfoto met alle kinderen. Daarna gingen we naar de verzamelplek. En toen we de plek hadden gevonden mochten we rondlopen in het park als eerst gingen we naar de gold rush juf Mirjam ging er ook in. Eerst durfde ze niet, maar wij hebben haar overgehaald om toch mee te gaan. Toen we de eerste keer in de achtbaan zaten. Starte de achtbaan in een keer heel snel. Daarna gingen we naar de boomstammen de rij was erg lang maar we hebben toch gewacht. Dat was wel jammer, want het was best warm. Na de boomstammen gingen Nina, Rosa, Marit, en ik (Paris) in de vrije val. Isa en ik (Vera) gingen even een andere attractie doen, want wij wilden eerst even kijken naar de attractie. De attractie zag er saai uit, maar was heel leuk. Dus gingen we daarna nog een keer in met de rest van de meiden. Wij vinden hem zelfs zo leuk dat we er drie keer in zijn geweest. Daarna gingen we naar een attractie waar je elkaar moest nat spuiten. Daar kwamen we kletsnat uit, maar het was wel heel leuk. Wij gingen nog met alle meiden naar een 4D film, die film was ook leuk. Om kwart over 12 gingen we eten. We aten patat met een frikandel, kroket of kaassoufflé. Toen het eten op was gingen we weer rondlopen in het park en gingen we weer in alle achtbanen. En om half 4 gingen we weer met de bus terug en zat ons schoolreisje er helaas op.

 

Groetjes Vera en Paris

 


Dagje uit naar Nemo

 

Wij gingen een dagje uit naar Nemo. We gingen eerst in hele grote bus naar Amsterdam. Alle kinderen zaten helemaal achteraan en de juffen zaten helemaal vooraan. Achteraan was het duidelijk gezelliger. Toen we in Amsterdam aankwamen gingen we in een rondvaartbootje door de Amsterdamse grachten, ze vertelden wat er allemaal te zien was lang de kant en op het water.  Daarna gingen we wat patat eten op de dam.
Na het eten gingen we naar Nemo. Toen we bij Nemo binnenkwamen mochten al onze tassen in een grote kist. Daarna mochten we in groepjes op de eerste verdieping kijken. Er waren veel leuke proefjes: Je kon bijvoorbeeld jezelf omhoog trekken met een touw terwijl je in een stoel zat, ook was er een proefje met een glazen bol waar elektriciteit in zat, als je daar je hand ophield en als dan iemand ander hem aanraakte kreeg diegene stroom. Er waren ook nog allemaal andere leuke proefjes.
Even later mochten we naar de tweede verdieping en daar waren ook weer leuke proefjes je mocht bijvoorbeeld in een lift staan en dan zag je een film en dan bewoog de hele lift maar als je er buiten stond zag je niet dat hij bewoog. Daarna gingen we naar een kettingreactie kijken. De kettingreactie was heel leuk want er gebeurde van alle kanten allemaal dingen. Ze gooide  eerst dominostenen om. Op een gegeven moment kwam er ook een bal van boven rollen over een baan. Op het laatst ging er een raket de lucht in.
Toen we de kettingreactie hadden gezien gingen we naar de derde verdieping en daar kon je in een hoek van een kamer staan dan leek je heel groot en als je in een andere hoek ging staan leek je heel klein. Daarna gingen we naar het dak. Daar gingen we met een soort verrekijker om ons heen kijken we zagen toen bijvoorbeeld mensen in een bootje varen. We stonden heel hoog dus we hadden een mooi uitzicht. Op het dak stond ook een koepel waar een zonnepaneel op zat, als het zonnepaneel op de zon scheen ging er in die koepel lichtjes branden.  Daarna gingen we met de bus terug en waren we om 7 uur weer in Haarle. Het was een hele leuke dag.
heel veel groetjes van groep 8 van basisschool Op Weg


SNUFFELMIDDAG

Sallandse wegenbouw

We kregen een presentatie over het werk van de Sallandse wegenbouw. Er werd uitgelegd hoe ze klinkers in de grond deden en hoe ze kunstgrasvelden legden. Op het eind kregen we nog een pet en een pakje kaarten. Ze legden ook uit hoe ze riolering aanleggen.

Droadnagel

Eerst kregen we een rondleiding door de keuken en de opslagruimte. Daarna gingen we met dienbladen rondlopen en daarop stonden kleine bekertjes water. Toen mochten we ons eigen patat bakken, dat mochten we opeten. Het was heel lekker.

De Spar

We kregen een rondleiding in de winkel, daarna gingen we naar de koelruimtes. Dat was koud. Toen gingen we naar boven en daar kregen we wat te drinken. Daar gingen we de vragen stellen. Er komen ongeveer 400 tot 500 klanten per dag. Dat vonden we best wel veel. Daarna gingen we naar een soort van computer kamer. Een computer stond dag en nacht aan. En via die computer ziet hij alle producten.

We vonden de middag heel leuk.

Stein, Ben, Lieke, Tom, Rosa


SNUFFELMIDDAG 

Wij zijn vrijdagmiddag naar 3 bedrijven geweest (Lindenhoff, Spijkerman en Manuela Mijsters).

Lindenhoff: We kregen eerst een rondleiding waar de honden/katten geopereerd worden. hier vertelde ze dat hygiëne heel belangrijk is want anders worden de dieren alleen maar zieker. Daarna gingen we naar de ruimte waar de paarden geopereerd worden hier stond een soort hok waar een paard in kon staan tijdens de operatie. Daarna liepen we naar de ruimte waar de röntgenfoto’s worden gemaakt hier stond een grote camera. Ook moet je allemaal speciale kleding aan waar geen straling door kan. ook hebben we een rondleiding door de stal gekregen waar de paarden verbleven daarna hebben we nog wat te drinken gekregen, daarna zijn wij naar het volgende bedrijf gefietst.

Spijkerman:  je kreeg een rondleiding eers bij de kadoshop voor bijvoorbeeld voor moederdag, hier lag chocola en bloemen. er was Toen gingen we naar de tankstation van Spijkerman. Hier waren in totaal 3 tanks van ieder 6.000 Toen gingen we naar de fietsenafdeling. We mochten ook in de scootmobiel zitten. Dat was erg grappig. we hebben daarna bij de nieuwe fietsen gekeken en hij vertelde dat bijna alle volwassen fietsen electrisch  waren dit waren vooral sparta fietsen. Toen gingen we kijken bij de tweedehands fietsen en toen Jos daar alles had over uitgelegd, mochten we kijken bij de werkplaats van Spijkerman waar ze alles werd gerepareerd. We Kwamen toen bij de fietscontrole waar ze fietsen nakijken wat er mis is bijvoorbeeld. En toen mochten we de vragen stellen die we hadden voorbereid. En als dat klaar was kregen we een snoepje en waren we klaar of gingen we naar een ander bedrijf.

Manuela Mijsters: Het bedrijf zit boven de fysio in Haarle. Toen je binnenkwam was het erg heet dat kwam omdat je je dan relaxt voelt. Je mocht kiezen welke behandeling je wou. Je mocht een masker op, make-up of nagellak. Ik (Marit) heb zelf een maskertje op gehad en iedereen mocht nog nagellak op. Als je een masker wou kreeg je eerst een soort crème op daarna ging ze het met een hete handdoek er af halen. Daarna deed ze het maskertje op met een speciale kwast hij was erg zacht. Het moest 10 minuten intrekken en toen mocht het eraf. Emma (uit groep 6) en Britt (uit groep 7) hebben make-up op gedaan. Kay Middelkamp(uit groep 7) en Danny (uit groep 8) hebben met elkaar dezelfde kleur nagellak opgedaan iedereen moest erg lachen. Lisa, Stevie, Desteny hebben ook een maskertje op gehad. Iedereen vond het daar erg leuk. Het was een leuke dag.

 

Groeten Danny, Wesley, Sven, Chris en Marit


 

Snuffelmiddag

Wij hadden vrijdag 19 mei de snuffelmiddag. We gingen naar drie verschillende bedrijven. In totaal deden er 12 bedrijven mee. De bedrijven waar wij naartoe gingen waren de Drietip, C.A.V.V en Auto Service Haarle. Bij de Drietip liet hij zien hoe ijs wordt gemaakt en we mochten zelf ijs scheppen. Bij de C.A.V.V kregen we eerst uitleg over brokken en over het ontstaan van de C.A.V.V daarna gingen op het dak daarvoor moesten we eerst zes trappen op. Ondertussen vertelde een meneer allerlei dingen over de machines. Toen we op het dak van de C.A.V.V stonden kon je heel ver kijken. Op de terugweg naar beneden at de meneer zelfs brokjes. Bij Auto Service Haarle mocht je een lekke band vervangen en je mocht een auto wassen met een hogedrukspuit en sop. Wij vonden de drietip het lekkerst en de C.A.V.V het meest interessant.

 

groetjes Luka, Sidney, Kevin, Vera en Nina


Snuffelmiddag

 

Groep 5, 6, 7 en 8 hebben afgelopen vrijdag snuffelmiddag gehad. We zijn naar verschillende bedrijven geweest. Wij waren naar Proficol, WR Bikes en de schurinkshoeve geweest. We hadden bij Proficol ook nog een rondleiding. Bij proficol mochten we om een houtje een soort zilverfolie heen doen en dan met een doekje goed gladstrijken,  toen leek het houtje van de bovenkant op een zilveren staaf.

Daarna gingen we naar WR Bikes. Daar kregen we een rondleiding en vertelden ze veel interessante informatie over fietsen. We gingen toen bij WR Bikes naar boven en daar is het fietscafié. Daar kunnen fietser die veel gefietst hebben even wat drinken of eten. In het fietscafé staat de fiets van Lance Armstrong.

We zijn ook bij de Schurinkshoeve geweest. En daar mochten we in alle schuren van de dieren en kassen kijken. Ze hebben daar ook 3 kantines, één voor kinderen, één voor volwassenen en voor ouderen één. Ze hebben daar ook een winkeltje met alle spullen die de cliënten hebben gemaakt. We hebben ook gekeken naar de pasgeboren kittens.

Van Millo, Paris en Isa


De landmacht

We hadden een presentatie over het leger.

Het waren 2 jongens die  bij het landmacht zaten.

Ze hadden een presentatie voor ons gemaakt. Ze vertelden wat je moest doen voordat je in de landmacht. Ze lieten ook zien wat hun uitrusting was. We gingen toen naar buiten en daar mochten we de kleren aan doen wat het leger ook had, zoals een zware rugtas die 20 kilogram weegt, het kogelvrij vest was 15 kilogram. Er was ook nog een gasmasker die gebruikten ze voor als er gevaarlijke stoffen in de lucht hingen. je had ook een jas waar het ammo in zat en het water. Stein had ook alles aan getrokken ‘het was super zwaar’.  Wat hun doen in het leger is, het ontsmetten van voertuigen. En wat ze aten als ze op missie zijn muesli en koekjes wat wel gezond was. Ze dronken chocolademelk, thee en cup soup. Ze maakten dat op een gasbrander.

Je kon op het laatst ook nog in de auto zitten waar hun de oefeningen mee deden. en waar ze de wapens lieten.

Daarna zag welke geweren ze gebruikten. Toen mochten we vragen stellen het was een hele leerzame ochtend.

groetjes Stein en Sidney.   


Gastles van de landmacht

 

We hebben een gastles van mensen van de landmacht, samen met groep 7. Ze hebben uitgelegd waar ze zijn geweest en wat ze doen, dat hebben ze gedaan in een vorm van een presentatie. Op het begin kreeg je een paar zinnen te zien die je goed moest onthouden voor het eind. Ze hadden ook allemaal spullen meegenomen die wij best interessant vonden, en je mocht ze ook aan trekken zoals kogelvrij vest, helm, gasmasker, hele zware rugzak ,een jas die tegen water kan. er was ook een vrouw die kinderen van groep 7 en 8 interviewde. Ze hadden ook een voertuig van de landmacht meegenomen daar mocht je in zitten. Toen liet een van de mensen een opdracht zien dat was dat je als een plank moest liggen maar dan met je hande omhoog moest drukken. We mochten op het eind ook nog vragen stellen.

We kregen op het laatste ook nog wat eten. En we kregen ook een spork dat is een lepel, vork, mes. Het was een erg interessant.


Groetjes Danny en Lieke


Vossenjacht Koningsspelen

We hebben op de dag van de Koningsspelen op school een vossenjacht gehad. De vossenjacht zelf werd op de middag gehouden. Hij is georganiseerd door Groep 8. Er waren 10 groepjes van 2 personen, in de groepjes waren 2 dezelfde vossen. Er waren dus 10 verschillende vossen: De onesies, de zwervers, de voetballers, de bakkers, de criminelen, de nerds, de scouts, de oranjesupporters, buurman en buurman en de ruiters. De kinderen die ons moesten zoeken hadden een uur de tijd om ons te vinden. Veel kinderen hadden moeite met de scouts. Die zaten helemaal bij het schaartje. Maar de andere vossen waren wel goed te vinden.

Groeten,

Ramon.


Koningsspelen

Wij hebben op school koningsspelen gehad. In het begin moesten de meisjes van groep 8 het dansje van kinderen voor kinderen okido dansen.

Toen gingen de kinderen van groep 8 de groepjes ophalen.  En gingen we de spelletjes doen.  De spelletjes waren: basketbal, touwtrekken, volleybal, estafette en voetbal. Mijn groepje had de meeste punten, dus hadden we gewonnen. We hadden een continurooster, we gingen dus niet naar huis maar bleven tussen de middag op school eten. En hadden in de middag een vossenjacht.

Paris


WIJ HEBBEN GEWONNEN MET DE TECHNIEKDAG EN MOGEN NAAR NEMO!!!!!!!!


Week van het geld

 

Wij gingen met het week van het geld bezig en de vraag werd ons gesteld maakt geld gelukkig. Elke dag van de week kregen we een werkblad. Op dat werkblad moesten we opdrachten maken. Bijvoorbeeld als je op kamp gaat en wat ga je dan verzekeren en ga je lenen of sparen. We hebben geleerd dat sparen handiger is, want bij lenen moet je rente betalen en dan kom je duurder uit. Ook hebben we geleerd dat mensen meestal voor het goedkoopste kiezen. We hebben ook een gastles van Regio Bank gekregen. Ze hadden een powerpoint. Ze lieten ook een aantal filmpjes zien en waarmee ze in andere landen betalen vreemde valuta. In chili betalen ze met peso’s en in Groot-brittannië met ponden. Aan het eind kregen we een stift in de vorm van een hand, een zaklampje en een boekje. We kijken ook hoe kinderen met de huishoudpot omgaan. De eerste dag kocht het eerste gezin allemaal kleding, maar die hebben ze teruggebracht. Het tweede gezin kocht allemaal speelgoed. En bij de een van de gezinnen was de wasmachine kapot en bij de andere had de vader te veel eten besteld en ze hadden te weinig geld dus ze moesten afwassen. Ik heb veel van geld en hoe je met geld om moet gaan geleerd. Jong geleerd is oud gedaan.

 

Luka


Week van het geld

 

We hebben deze week de week van het geld gehad. Met het week van het geld leren wij omgaan met geld en hoe en waarvoor je het moet uitgeven. Er was ook een serie over De week van het geld. Dit ging over twee gezinnen die de huishoudpot aan de kinderen overlieten met de vierde dag was bij beide gezinnen het geld op en gingen ze klusjes doen. Wij kregen ook werkbladen daar stonden vragen over de week van het geld. We hebben geleerd dat je beter iets kan kopen dan dat je iets achteraf betaald met rente en dat je je moet verzekeren voor dingen zoals je auto of voor je eigen risico. Op vrijdag hebben wij een gastles gekregen van de regiobank uit Hellendoorn hun hadden een powerpoint gemaakt en hebben ons vertelt over andere munten als de euro bijvoorbeeld: dollar uit Amerika of de Argentijnse Peso. Ik vond het erg leuk en leerzaam om te doen en te leren.

Van Millo


Hippe Gasten 

Groep 8 en groep 7 gingen samen naar het Zinin theater Nijverdal, voor een optreden van de Hippe Gasten. Toen we de zaal in kwamen zagen we allemaal muziekinstrumenten wat ze gingen gebruiken. Toen ze begonnen was de zanger eerst aan het praten over zijn jeugd en vertelde er over en zongen tussendoor liedjes maar dat deden ze creatief met buizen en instrumenten. Je kon zien dat ze goed hebben geoefend. Maar een van de grappigste gedeelte was dat de zanger via de stoelen het publiek in kwam. Ik vond het een super grappig, leuk en creatief optreden. Het is een echte aanrader.

 

Groeten Sven


Naar het zinin theater

Wij zijn dinsdag 14 maart naar het zinin theater geweest. Wij zijn met groep 7 en 8 op de fiets er naar toe gegaan. Toen we in de zaal mochten zagen we allemaal instrumenten. En we zagen een groot doek hangen en daar stond op Hippe Gasten spelen alles. Toen ze op kwamen gingen ze liedjes spelen en grappen maken. Ze hadden ook een verhaal verteld over Tonny die ook heel apart was net zoals hun. Juf Stefanie uit groep 7 moest ook nog naar voren en iedereen lag in een deuk. Daarna toen de hippe gasten het liedje voor haar hadden gezongen moest er nog iemand naar voren. En dat was heel toevallig de zus van juf Stefanie. Na het optreden gingen we allemaal weer met groep 7 en 8 naar huis. En het was een leuke middag
Groetjes Maritcoverfoto_1920x1024-1


Zinin

Samen met groep 7 zijn wij naar het ZININ theater geweest. De voorstelling heet Hippe Gasten gaan anders. Het was een muziekband die een voorstelling gaf. De zanger deed de hele tijd verhalen vertellen van toen hij klein was. Hij vertelde dat hij een onzeker jongetje was. En toen hij klaar was met een klein verhaaltje gingen ze een zelfgemaakt lied spelen. Met sommige liedjes moest iedereen staan en springen. En met een liedje moesten we op gegeven moment klappen. De drummer de bassist en de gitarist deden met een soort buisjes muziek maken. Ze hadden allemaal een andere toon en toen gingen ze het liedje van Pippi Langkous spelen. Ook deden de zanger, de bassist en de pianist op buizen iets spelen. Die buizen konden ze ook langer en korter maken en dat gaf weer een ander geluid (toon). Er stonden achter de bandleden allemaal trommels en daar gingen ze ook allemaal op spelen behalve de zanger. Dat klonk heel mooi. De zanger ging ook een keer in het publiek en toen pikte ze juf Stefanie eruit van groep 7. Toen moest ze naar voren komen en gingen ze weer een lied zingen. Nadat lied ging de zanger weer het publiek en en heel toevallig pikte ze juf Stefanie haar zus eruit die was een juf van een andere school die daar ook aan het kijken was. Juf Stefanie haar zus moest ook naar voren komen toen zat ze naast juf Stefanie en toen zongen ze weer een lied. En iets later want wij wisten nog niet dat dat juf Stefanie haar zus was vertelden ze dat en toen moesten we lachen. En daarna was het Einde en mocht iedereen op het podium komen.

 

Groetjes Wesley


Hippe gasten doen anders

 

Wij zijn op de fiets naar de voorstelling hippe gasten doen anders geweest in het Zinin theater van Nijverdal, deze voorstelling ging over muziek die ze zelf hadden geschreven. Ze waren met zijn vijven en speelden op allerlei verschillende instrumenten zoals, gitaar, drum, keyboard en wat ik heel leuk vond was dat ze op buizen gingen slaan en daar kwam het deuntje van Pipi Langkous uit. Ik vond ook erg leuk dat hij een liefdesliedje had geschreven over iemand uit de zaal (dat was juf Stephanie) Hij zong dat hij juf Stephanie leuk vond en  juf Stephanie op een meester was. Toen haalde hij nog iemand op het podium en toevallig was dat de zus van juf Stephanie en daar ging hij hetzelfde liefdesliedje voor zingen. Op het eind mocht iedereen op het podium komen dansen. Daarna moesten we weer terug naar huis fietsen.

Millo


Techniek dag 2017

Wij hadden 7 maart techniek dag. Wij gingen naar Ten Haar bakkerij machines. We gingen er een ochtend naar toe. Toen we er waren werden we in twee groepen verdeeld. De ene groep ging naar een presentatie en de ander kreeg een rondleiding in de showroom. Als de groep die eerst naar de presentatie ging klaar was, gingen ze naar de werkruimte. En daarna ging de groep van de showroom naar de werkruimte en van de presentatie naar de showroom toe. Na en daarna ging de groep die op het begin naar de showroom ging naar de presentatie. Toen dat afgerond was kregen we eten en drinken. En toen we het op hadden begonnen we aan een werkstukje, het was een telefoonhouder en we kregen er een powerbank bij. En we kunnen nog een dagje Amsterdam winnen door alle vragen goed te hebben en een presentatie te maken over de ochtend. Maar dat doen we op school. Dit was de techniek dag bij Ten Haar. Het was een hele leuke, gezellige en leerzame ochtend.

 

Groeten Sven en Danny

 

PS: in het fotoalbum staan foto’s van deze ochtend!


JUF MIRJAM 12,5 Jaar in dienst

 

Maandag 13 februari was er een verrassingsfeestje voor juf Mirjam want zij was 12,5 jaar in dienst van SKOT. 

Dit kon juf Agnes natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan.
IMG_0427 IMG_0431


De voorleeswedstrijd

Ik heb meegedaan aan de voorleeswedstrijd in het zinnin theater, de voorlezers werden om half twee verwacht en om kwart voor twee begon het. Ik mocht meedoen omdat ik van basisschool Op Weg voorleeskampioen was geworden. De volgorde werd bepaald door brieven er werd steeds een brief met een naam er in getrokken, de naam die er in zat mocht voorlezen. Ik mocht als tweede voorlezen. Er was natuurlijk ook publiek iedere voorlezer mocht vijftien personen meenemen. Bij mij kwamen mijn vader, mijn moeder, mijn oma, Stijn, Suzie en Lieke kijken, maar niet te vergeten ook juf Mirjam, juf Ingrid, juf Truus en juf Ilse. Helaas heb ik niet gewonnen maar ik vond het heel leuk om mee te doen. Ook kreeg iedereen nog een zak snoep.

Nina van der Linden

IMG_3038


Gala avond

IMG_2974 IMG_2973

Pff, eindelijk kunnen we het hardop zeggen. IK (PARIS) BEN JEUGD PARIS PRINSES VAN HAARLE EN IK (WESLEY) BEN ADJUDANT. Sandra is de Prinses. Samen met Prinses Sandra en Adjudant Wesley gaan we er een top carnaval van maken.  Natuurlijk ook met de dansmariekes de raad van elf en heel Haarle. Bij de gala avond moest groep 8 eerst wachten totdat ze ons riepen. Daarna liepen we in een polonaise door het dorpshuis. Toen maakten we een rondje door heel de zaal. En daarna moest ik samen met Wesley het podium op komen. De raad van elf moest ervoor op stoelen zitten en de dansmariekes moesten op het podium zitten. Toen werd ik bekend gemaakt dat ik de jeugd Prinses van Haarle werd samen met Wesley als Adjudant. Eerst moest ik me voorstellen en daarna moest Wesley zich voorstellen. Daarna kreeg ik eerst de cape om daarna een kroontje en ik kreeg een scepter met een medaille. En daarna kreeg Wesley een cape aan en een steek op. Ook Wesley kreeg een medaille. Toen moest ik me snel omkleden voor de dansmariekes, want ik wou wel meedoen met de dansmariekes. En dansten de dansmariekes op het liedje Sofia. Alwi werd op een speciale manier geen prins. Hij ging in een groene container en het duurde even totdat de Nieuwe Prinses uit de container kwam. Prinses Sandra. Toen ging Sandra op het podium en werd zij bekroond.  Haar motto was `feest alsof het laatste dag is’. En toen kwam dat liedje er op. En je zag de hele avond wel polonaises lopen.  En ging door tot laat in de avond.

 

Groetjes Prinses Paris & Adjudant Wesley


Groep 8 de foute kerstklas.

Wij hebben onze klas versierd met knipperende glitterende en lichtgevende kerstversiering. Bijna iedereen had wat leuks meegenomen. Juffrouw wou het liefst spullen die lichtgeven en knipperen. Isa had een lichtgevend rendier meegenomen. We hebben ook een sneeuw dorpje met super veel leuke lichtjes en spullen.  En Marit heeft en dansende en zingende hond. En juf Mirjam een kont schuddende  kerstman. Nina had een knal roze kerstboom meegenomen en gekleurde lichtjes. Indy en Paris hadden een ster geknutseld met alle namen erop van de groep en er stond dat wij de allermooiste (foute) kerstklas. Chris had ook lichtjes meegenomen. En stein en millo hadden kerstballen meegenomen. We hebben allemaal leuke dingen geknusteld.                  ’s Ochtends zingen we kerstliedjes.

 

Groetjes Marit Indy en Nina


Bruiloft Jos en Karin

Mijn ouders zijn 16 december getrouwd. De familie en de kameraden kwamen om half 10 bij ons koffie drinken. Om elf uur moesten we bij het gemeente huis in Hellendoorn zijn. Daar zijn de officieel getrouwd. Daarna gingen we eten bij ToiToi. Tijdens dat de kameraden en de familie aan eten waren dingen wij foto’s maken. In het bos het was heel koud want we moesten zonder jas. Het zijn hele mooie foto’s geworden.  Om twee uur moesten we bij de Kruidentuin zijn. Daar was de receptie. Daar was iedereen welkom die Jos en Karin wouden feliciteren. Alle meiden uit mijn klas kwamen ook bij de receptie ik wist dat zelf niet. Maar ik vond het wel heel leuk. Half vijf ging iedereen weg en ging ik met de familie en de kameraden eten. Om half negen was het feest Isa en Vera kwamen ook. Er was een dj en met alles er op en eraan we hebben een heel leuke dag gehad.

 

Groetjes Rosa (Isa en Vera)


Schaatsen

Wij gingen op een donderdag schaatsen in Nijverdal samen met groep 7. Als eerst gingen we op de fiets er heen. Toen we er waren deed iedereen de schaatsen en handschoenen aan. En als je geen schaatsen had kon je ze daar lenen. Eenmaal op de schaatsbaan konden we er ook niet meer vanaf. Zo leuk vonden we het schaatsen daar. Tijdens het schaatsen kregen we nog een koekje. We deden met de klas allerlei leuke spelletjes zoals: tikkertje en een wedstrijdje. En juf Mirjam deed mee met een wedstrijdje, zij ging aftellen 3, 2, 1 en juf ging al op twee om te kunnen winnen. Want anders verloor ze van ons. Bijna iedereen viel een keer in het begin, omdat dit de eerste keer was van het jaar was, terwijl het jaar bijna voorbij is. Er staan veel leuke foto’s in de foto-album van school. Ook groepsfoto’s van groep 7 & 8. We vonden dit uitstapje heel leuk.

Groetjes Lieke & Paris (groep 8)


Donderdag 15 december gingen we schaatsen met groep 7. We konden schaatsen van 2 tot 3 uur. We moesten met de fiets naar school en fietsten half 2 weg. Toen we daar aankwamen gingen we eerst onze schaatsen aan doen dat ging vlot. Op het begin deden groep 8 en groep 7 apart tikkertje op de schaatsbaan veel vielen er toen. Velen keken er naar uit om te schaatsen. Tussendoor kregen we nog een koekje. Als je het eerst op had had je de schaatsbaan even voor jezelf. Juf Mirjam ging ook even schaatsen en deed al gauw wedstrijdjes dat was grappig om te zien zij was er trouwens ook goed in. We waren op het eind een beetje uitgespeeld en gingen uiteindelijk wat foto’s maken eentje met alleen groep 8 en eentje alleen met groep 7 en eentje met allebei de groepen. Toen dat klaar was hadden we nog 10 minuten. Uiteindelijk trokken we onze schoenen aan en gingen weer naar huis. We vonden het allemaal een leuke dag.

Sven en Tom


Adventviering

 

Wij hadden 15 December een adventviering op school. We moesten liedjes zingen en juf Agnes had een verhaal vertelt over engelen. Die wilden de hemel open maken met mooie haren chique en met mooi gezang maar dat lukte allemaal niet dus toen kwam tikay een hele gewone engel en die kreeg de hemel wel open, toen begon zij te zingen: vrede op aarde.  Daarna moesten Millo en Stein op het podium iets vertellen over een bijzondere kerstkaart ze hadden vertelt over Thijn. Wij hadden een kaart gekregen voor kerst en met een bijzondere gedachten. De andere kinderen uit groep 6 en 7 hadden zelf een bijzondere kerstkaart gemaakt voor iemand anders. Uit groep 6 kwamen, Stijn, Nicky en Jennifer en uit groep 7 Meike en Tygo. Tim, Paris en Bhoi staken de kaarsen aan op het podium.  


gemaakt door: Millo en Stein


Groot Hellendoorns dictee 2016

Er hebben dit jaar weer een aantal kinderen meegedaan aan de voorrondes op school. Dat waren uit groep 8: Ramon, Wesley, Kevin, Paris en Ben. Uit groep 7 waren dat: Lisa, Stevie, Fenna, Meike en Kai S. De winnaar uit groep 8 was: Kevin, en uit groep 7: Lisa. Kevin had in de voorrondes 34 goed en Lisa 32 goed, er waren 40 vragen. Het Groot Hellendoorns Dictee werd gepresenteerd door Janneke Meijer en er was een show van Fred Diks. Iedereen vond het eigenlijk saai. We moesten een warming-up doen en in de polonaise lopen. Het Groot Hellendoorns Dictee ging over de decembermaand. Dus over Kerstmis Sinterklaas en oud en nieuw. Dit vonden wij hele moeilijke woorden: magnifieke, geïllustreerde, geschminkte en accessoires. Kevin had 24 fout Lisa had 19 fout

Gr Kevin Danny en Ramon


Voor groep 8

 

Het laatste cadeau is dit grote boek van Sinterklaas.
Voor wie zou die zijn? vroeg Pieterbaas

Het is vast voor één van de leerlingen van groep acht
Hier hebben ze al heel lang op gewacht.
Groep 8 is ook altijd hard aan het werk
Sint schrok wel toen hij ze zag bovenop het dak van de kerk

Het zijn allemaal lieve kinderen, stuk voor stuk
Alleen de juf doet soms een beetje druk!

Lieke bakt samen met Nina vaak een taart
en ja ze rijden ook graag paard.

En dan hebben we onze chromebook expert Ramon,
Computers vindt hij echt niet stom!

Het schooljaar begon trouwens goed voor Kevin en Chris,
allebei een zusje dat is echt niet mis!

En neem dan Wesley een echte muzikant
Volgens mij slaapt hij nog met een drumstokje in zijn hand.

Luka neemt juist een voetbal mee naar bed
Samen met Stein heeft hij bij SV Haarle heel veel pret.

Ben vindt een geintje ook erg leuk
Hij ligt dan regelmatig in een deuk!

Krijgen we een fietsles van de ANWB,
Pas dan maar op, want Indy racet ook mee!

Met streetwise was ook Millo trouwens supersnel
Op het elektrische stepje, ja dat durft hij wel!

Marit en Rosa kopen cadeautjes voor de juf.
Twee chocoladeletters, dat is echt niet suf.

Vera dacht met die letters kun je mijn naam ook maken
Maar helaas, Juf Mirjam vond ze erg lekker smaken!
Het boek kan trouwens ook nog voor de juffen zijn….
Twee juffen in groep acht, dat is pas fijn!

Juf Truus is er altijd aan het begin van de week
Dat zag zwarte Piet toen hij door de ramen keek.

De rest van de week staat juf Mirjam voor de groep.
Het bureau is dan een grote troep.

Gelukkig ruimt Sidney dan graag de kopjes even op
Zonder ze te laten vallen, helemaal TOP!

Is de hulp in de klas toevallig ziek
nou dan is er helemaal geen PANIEK.

Danny haalt dan graag alle boeken en schriften uit de kast
Een taak die hem perfect past!

Ook Tom helpt dan graag een handje mee,
al kletst hij dan wel voor twee!

Maandag kwamen de pieten op bezoek in de klas
Sven hoopte toen dat hij onzichtbaar was!

Isa en Paris hadden een leuk dansje bedacht voor Piet
Maar Sven kende het nog niet.
Het dansen vond hij niet zo leuk.
De rest van de klas lag in een deuk!

Genoeg gepraat nu over dit leuke stel
Plezier maken met elkaar dat kunnen ze wel!

daarom dit cadeau om SAMEN mee te spelen.
In een regenachtige pauze zullen jullie je niet snel vervelen

Voor dit spel heb je maar 30 seconden de tijd
Pak het maar gauw uit… voordat de Sint weer verder rijdt!

Groeten van Sint en zijn Pietje


pietengym

Iedereen had een onderdeel bedacht. Daarmee moest je voor groep 1 en 2 pieten gym organiseren. Dat deden we in groepen. Het duurde zo’n 10 minuten. En dan gingen ze door draaien naar een ander onderdeel. De onderdelen hadden allemaal met sinterklaas te maken bijvoorbeeld, onze had met pakjes gooien te maken en over het dak lopen. Enzo had elk groepje iets met sinterklaas bedacht. Rechts naast ons hadden ze balken en pakjes waar je overheen moest springen. En ook had een groepje een soort glijbaan midden op die glijbaan lach een touw daarmee trok je je mee omhoog. daarnaast was een wand rek, waar ze omhoog moesten klimmen en dan naar beneden laten vallen.  Waar we wat met de pieten doen de meeste kinderen van groep 8 waren verkleed als piet om de sfeer nog leuker te maken. op het begin moesten we alles klaar zetten. Ons groepje ging met balletjes overgooien, we deden daar na ergens in gooien (in een bak). wij vonden het SUPER LEUK om groep 1 en 2 gym te geven

Groetjes Stein en Sidney.     


Pietengym

In de klas begonnen we met de voorbereiding van de pietengym. We moesten eerst groepjes maken, en daarna gingen we de onderdelen bespreken. Deze hebben we de volgende dag in de sportzaal klaargezet.

                                              Groep 2

Groep 2 kwam als eerst voor de pietengym. Eerst werden ze verdeeld in groepen voor de onderdelen. Wij hadden een pieten hindernisbaan klaargezet voor groep 2 en groep 1. Ze deden enthousiast mee met de les en vonden het leuk. De andere onderdelen waren: pakjes in de schoorsteen gooien, balanceren met pakjes, op daken klimmen en er weer afglijden en aan het dak hangen. Het was erg gezellig.    

                                          Groep 1

We deden met groep 1 eigenlijk precies hetzelfde. Het parcourtje, pakjes in de schoorsteen gooien, van de daken af glijden en balanceren. Bij groep 1 moesten we wel wat meer helpen in het begin, maar als ze het eenmaal doorhadden gingen ze supersnel en deden ze alles goed. Op het laatst maakten we nog een groepsfoto. En toen mocht groep 8 ook nog even gymmen. Ze kunnen nu allemaal pietjes worden.

Groeten Sven en Ben


Mediamasters 2016

Wij hebben dit jaar weer meegedaan aan de mediamasters 2016! Het was dit jaar weer heel leuk, en het verhaal was ook leuk: Er was een meisje die heette Selma, haar vader had een winkel, de Mercado. een winkel van Apu de vader van Selma.  Die winkel zat tegenover een andere winkel. de winkel van de moeder van Thomas, er was ook een robot in de Mercado. Snurf heette die robot. die robot had een virus en dat moesten wij, de mediamasters oplossen. dat virus heette R2B52, of terwijl samohT. we moesten allerlei quizzen doen en door die quizzen te doen kregen we jokers en met die jokers konden we verschillende power-ups krijgen voor de eindquiz. zo hebben we uiteindelijk het virus R2B52, samohT kunnen verwijderen. we hebben veel lol gehad en het was een leuke week.

Groetjes,

Ramon


Groepje  groen

Groep 8 van basisschool Op Weg ging 1 november op een dinsdag naar Carmel College Salland. Je werd in een groepjes gedeeld ik zat in groepje groen. Je kreeg kleine lessen van 25 minuten. Wij kregen eerst Engels dat was met een werkboekje daar stond wat je allemaal gaat leren bij engels. Toen gingen we gym doen dat vond ik het leukste we deden een door draai spel met maten en balen. Daarna gingen we naar muziek daar mochten op een keybord je moest een liedje spelen maar normaal heb je daar een paar weken voor maar nu niet. Toen we met muziek klaar waren gingen we naar m&m (mens en maatsschapij) daar deden we een quiz, de winnaar kreeg een m&m zakje toen was het al half 4 we gingen weer naar huis. gr sidney

 


Naar Carmel

we zijn dinsdag 1 november naar het carmel college gegaan.

om 12:00 gingen we op school eten, toen werden we in 3 groepen ingedeeld, rood, groen en blauw. daarna gingen we op de fiets naar raalte. we fietsten de heenweg 18 km per uur op het carmel college moesten we eerst op andere scholen wachten, in ons groepje zaten drie scholen. toen alle scholen er waren werden we begeleid door kinderen die daar op school zaten. we hadden 5 minilessen. de eerste was engels we moesten hier een heel eind lopen want de school is heel groot. we moesten woorden met elkaar verbinden op het bord, daarna hebben we nog een ander spel gedaan. daarna moesten we schrijven. elke les duurt 25 minuten. toen zijn we naar gym gedaan dit was in het oude gebouw, dit was de andere kant van de school, we moesten door een soort tunnel. we moesten met gym een spel doen, met 6 vakken. vak 6 was de king die mocht de bal opgooien. je mocht de bal niet vangen, hij moest uit je vak want, als hij drie keer stuitert dan ben je af. hiernaar zijn we naar tekenen geweest we moesten een flipboekje maken. hierna hadden we pauze. toen zijn we naar cyans geweest ik vond dit het leukste vak. hier hebben ze proefjes laten zien met warm water en droog ijs. ze zeiden ook dat bijvoorbeeld een brug bouwt een extra punt krijgt als hij het stevigste, snelste is. toen hebben we aardrijkskunde, geschiedenis en mens en maatschapij dit is samen een vak. hier kregen we foto’s van een plaats en dan moest je zeggen waar dat was toen zijn we in de regen naar school gefiets en mochten we naar huis

Chris
img_2082 img_2083


Carmel

Wij zijn met onze klas op 1 november naar het carmel geweest. We zijn eerst in groepen gedeeld. Ik zat met Indy, Lieke, Stein, Sidney, Danny en ik wij waren de kleur groen. Er kwamen ook nog andere kinderen bij ons in het groepje van andere scholen. Als eerst gingen wij een klein lesje engels doen. Toen gingen we gymmen en dat was leuk want je had 4 dikke matten en als op je mat een bal kwam was je af en zo ging je de hele tijd door. Daarna gingen we muziek doen we gingen op het keybord het liedje spelen ´I can feel my face´ dat was heel leuk. Toen kwamen we met z’n allen pauze we kregen daar wat te drinken. Naar de pauze deden wij podium dat is dat je muziek (dj) en lichten besturen. En als laatste hadden we het vak m.m. dat betekent mens en matschapij. En dat was onze dag

Groetjes Marit


Carmel

 

Wij zijn dinsdag 1 november naar het Carmel college gegaan. We gingen op de fiets naar Raalte. We werden in groepen ingedeelt iedereen kreeg een kleur ik was rood met nog een paar anderen uit de klas en ook met kinderen van andere scholen. We kregen een soort mini lesjes. Wij gingen eerst naar engels. daar deden we een spelletje doen dat met engels te maken had en hij vertelde een beetje over de vakken die je krijgt op bepaalde niveaus. elke les duurde 25 minuten het was best wel leuk. Daarna gingen we naar gym daar deden we een spel. Daarna hadden handvaardigheid en teken. daar gingen we een flipboekje maken. toen hadden pauze dan kon je even wat drinken en wat eten. daarna hadden we science. daar gingen ze proefjes doen dat was heel cool. als laatste vak hadden we mens en maatschappij daar ging ze wat vertellen wat voor vak het was dat was ook wel iressant.

groetjes Vera

img_2075


Carmel college Salland

we zijn met groep 8 van basisschool Op Weg naar het Carmel college Salland geweest om daar te kijken hoe het daar te werk ging. het is daar heel groot en heel mooi. ik weet niet precies welke scholen daar zitten, maar volgens mij: vmbo, havo en vwo. maar dat doet er niet toe. we zijn daar in een heleboel groepen geweest. groep: rood, groen en groep blauw. maar elke groep werd ook weer in 5 groepen gedeeld. in zo’n groep zaten ongeveer 20 kinderen. bij elk vak waren we in plaats van 60 min, 25 min. ongeveer de helft dus. in de eerste klas kregen we een presentatie van grieks en latijn. ze hebben onder andere verteld dat je in de eerste klas alleen latijn kreeg en in de tweede klas grieks erbij kreeg. want als je het allebei in de eerste klas al kreeg was het een beetje verwarrend. dus vandaar kreeg je het niet tegelijk. verder hebben we nog gym gedaan. dat was een trefbal spel. bij science hebben we een proefje gedaan, maar net bij ons deed hij het niet, dus dat was best vervelend. en dat vond is best vervelend. nou en als laatste hebben we nog m&m gedaan. dat is geschiedenis, natuur en aardrijkskunde. dit was mijn verslag en ik hoop dat je ervan hebt genoten.

vriendelijke Groetjes

van Ramon Blaauw.

img_2065 img_2067 img_2074


Bezoek aan de Moskee

 

We zijn  met groep 7 en 8 voor het vormsel naar de Moskee in Raalte geweest. Daar moest vanaf het tapijt je schoenen uit hebben en je jas uit doen. Toen we naar binnen gingen konden we vragen stellen. Er lag een tapijt op de grond met rode plekjes waar we konden zitten dat vond de meneer die vertelde over de Moskee vervelend want er zaten allemaal versierinkjes op de vloer het moesten pilaren met gordijnen voorstellen. op de muur stonden best ingewikkelde tekens. Dit waren blijkbaar Arabische tekens. Daarna deed de man een stukje van het gebed in het Arabisch uit de koran. Vooraan was een verhoginkje wat volgens de man nergens op sloeg want ieder mens is gelijk daar op was in plaats van een rood plekje een groen plekje. toen we weg gingen kregen we een stukje Turkse pizza.

 

Gr Kevin Isa


 

De Plaskerk en lunch bij Parabool

We zijn op vrijdag 14 oktober met Groep 7 en 8, op de fiets naar Raalte gegaan. Eerst naar de moskee maar daar vertellen Kevin en Isa over. We hebben eerst een lunch gekregen bij De Parabool, de Parabool is een winkel waar mensen met een beperking werken. De mensen daar waren erg aardig en we kregen bruine en witte bolletjes met kaas of ham. Daarna hebben we een half uur buiten gespeelt. Dat was erg leuk. Daarna zijn we naar de Plaskerk in Raalte gegaan. Daar hebben we eerst even een uitleg gekregen wat we daar gingen doen. We hebben daar een speurtocht met vragen gedaan. Die speurtocht ging over die Kerk en het geloof, de vragen maakte je in tweetallen. Sommige vragen waren best moeilijk. Als je de vragen goed had dan kwam er een woord uit: pinksterfeest. Toen de tijd voorbij was gingen we de vragen bespreken, en toen gingen we weer naar school

 

Groetjes van:

Sidney en Ramon


 

Themaweek voor altijd jong

Het thema van de thema week was voor altijd jong.

Iedereen heeft iets gemaakt. ’s Maandags was de opening van de thema week voor altijd jong we moesten een dans doen.

Daarna zijn we vanstart gegaan voor de tema week. We hadden maandag dinsdag woensdag donderdag de tijd om de klas zo mooi mogelijk te maken. Even voor de duidelijk groep 8 was de mooist!! Wij hadden een biscoop met als film Benidorm Bastards, we hebben de filmpjes zelf op genomen en zelf bewerkt via movie maker en zelf er muziek onder geplakt. Ook hadden we zelf een lied geschreven onder de melodie van m’n opa uit ja zuster nee zuster. We hadden een app op de ipad om mensen ouder te laten lijken en hebben toen de foto’s uit geprint. En daar de naam ondergedaan. de andere groepen waaren ook heel mooi. Er was ook een speurtocht met foto’s van de juffen en meester toen ze klein waren.

 

Groeten van STEIN en Nina


 

 

Voedselbank

 

We zijn met groep 7 en 8 naar de voedselbank geweest. We kwamen daar en keken naar een PowerPoint. Over wat ze daar deden bij de voedselbank. Er kwamen daar 119 mensen die bij de voedselbank voedsel haalden. Dat zijn uit onze klas (groep 8) 2 kinderen. Daar zeiden ze dat er een geen bak op de grond mag zetten, omdat er onder je schoenzool bacteriën die daar dan in komen. Je mag ook niet met blote handen fruit pakken daar zitten de meeste bacteriën aan dan kan je ze weg gooien. Je moet dat met rubberen handschoentjes doen. Ze hebben nog heel veel nuttige informatie vertelt. Er zijn ook kinderen die bijv. op hun verjaardag helemaal niet kunnen trakteren op school of geen cadeautje krijgen daar is Jarige Job voor die hebben allemaal leuke cadeautjes voor 4-6 en 7-9 en 10-12 en hoger dan 15. Ze hebben ook traktaties voor om op school uit te delen. We hebben ook nog een spel gedaan in 6 groepen daar moesten we de houdbaarheid datum vinden. En of het naar de houdbaarheid datum nog kan op eten. Ze hebben ook een klein toneelstukje gedaan hoe het daar ging als je klant bent. En als je dan een koeltas bent vergeten krijg je daar voor 1x een tas van hun die moet je de volgende week weer terug brengen. Op het laatst kregen we een doos waar we chocola uit mochten pakken.

 

Gr Paris & Danny

PS: in het fotoalbum staan foto’s van deze ochtend.


 

Halt!

Vorige week is er een mevrouw van Halt bij ons geweest. Het was best interessant! Het ging over de schuldigen en wat ze hebben aangericht, dat heet jeugdcriminaliteit. Ook heb je de slachtoffers. Bijvoorbeeld: een meisje gaat met de fiets naar de winkel, maar als ze terug komt is de fiets weg. Er waren ook kinderen die dingen hadden gedaan, en ze vertelden het zo: euhm ik heb een vuilnisbak met vuurwerk vernielt, omdat ik stoer over wouw komen bij mijn vrienden, en ik was nieuwsgierig hoe het er uit zal zien; dan ga je naar Halt als je zoiets doet. Ze gaan vragen waarom je het hebt gedaan, en voor straf moet doen. Het is meestal sorry zegen en gespreken moet houden. Er was ook iemand die een conducteur had geslagen. Hij moest naar de rechter in plaats van Halt hij heeft dus ook een strafblad gekregen. Maar hij moest sorry zeggen tegen de conducteur. Nog een voorbeeld is: van een meisje die een truitje had gestolen bij de H&M. Ze wouw die voor haar vriendin kopen, maar had geen genoeg geld. Ze dacht bij zichzelf wat haar moeder tegen haar zei: wat gratis is moet je pakken. Maar toen werd ze betrapt. Dit was het stukje van:

Sidney & Ramon!


Ook bij Chris Boksebeld is er een zusje geboren. Ze heet Daphne. Natuurlijk hebben we ook voor Daphne een mooie slinger gemaakt!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

In de zomervakantie is Fleur het zusjes van Kevin geboren. Vandaag kwam ze met haar moeder bij ons op bezoek in de klas.

fleur 2 fleur 3

Mijn vakantie

Ik heb een hele leuke vakantie gehad, zeker omdat ik een nieuw zusje heb gekregen. Ze is geboren toen we niet thuis waren. Ik heb gelogeerd nog daarvoor met mijn neef direct in het begin, daar was eerst een feest en de dag daarna hebben we een box gekocht om de maxicosi in te leggen tijdens het eten. In de tweede week hadden we houtdorp. Ik was hutnummer drie het thema was dit jaar sprookjes. Wij maakten het huis van Hans en Grietje. We hadden helaas niet gewonnen, ook niet met de punten. Mijn zusje Fleur is ook al bij ons op school geweest, ze sliep de hele tijd. We hebben beschuit met muisjes uitgedeeld en men moeder maakte foto,s. Ik vond het een leuke vakantie!

Kevin

 


 

Chrome book in groep 8

ik vind het fijn om in groep 8 met de Chrome book te werken want je zit dan op je plek en je moet niet naar het bouwhuis pleintje om achter de computer te gaan. ook omdat het snellere computers zijn dan op het bouwhuis pleintje. ook leuk is dat we daarmee op kahook kunnen spelen met zen allen. het is soms wel vervelend omdat je nog aan de grote schermen van de computer gewend. ik vind het leuk en fijn om met een Chrome book te werken.

gr Kevin

 

De chromebooks

De chromebooks hadden we vorig jaar ook in de klas, maar dit jaar zijn er veel meer bijgekomen. We hadden ook een quiz op de chromebook gemaakt. Het voordeel van de chromebook is dat je op je tafel kunt werken en hij is lekker handig en klein. Als je iets niet weet dan hoef je het niet in een woordenboek op te zoeken maar het kan ook op een chromebook. En je kunt er interessante filmpjes opkijken en je kunt er bestanden op typen en nog veel meer. Dus eigenlijk is een chromebook heel handig.

 

Luka

chromebook

ik vind het leuk en fijn om op de chromebooks te werken om dat het handig is want je kunt op je plek blijven zitten. Je kunt er veel op doen zoals Squla en Ql-online. Juffrouw had met ons op kahoot.nl en spellings quiz gedaan en dan kreeg je bij elk goed antwoord punten en dan had je een top 5 Wesley was eerste Ben tweede Marit derde Paris vierde en Chris vijfde en op een punt na Chris werd Sven zesde. Ik vond het een leuke quiz. Je kunt op de Chomebooks op Ql-online ook rekenen spelling en Engels doen en dat is wel fijn. Met Engels kun je de woorden leren en vragen beantwooorden, met rekenen doe je allemaal oefeningen en daarna mag je een spelletje doen, en spelling moet je de woorden goed spellen en dan mag je daarna een spelletje spelen en je mag zelf weten welke. op Squla kun je alles doen rekenen spelling topografie Engels geschiedenis taal natuur aardrijkskunde, je kunt dan samen met andere klasgenoten een quiz doen en andere leuke spelletjes.

Millo