Groep 8

Welkom op de groepspagina van groep 8!

Memory Museum

Wij gingen met onze klas naar het Memory Museum, we hadden groepjes gemaakt op school. Met die groepjes gingen we met een vrijwilliger een koffer met spullen uit pakken. Die vrijwilligers weten  veel over dat onderwerp. Nadat we die spullen hadden uitgepakt gingen we het museum in. In het museum kregen we nog meer informatie bij het stukje waar je onderwerp over ging. Toen we weer terug waren in het school lokaal moest je een stukje schijven wat je moest vertellen in het museum. Toen gingen we  met de hele klas het museum in. Je had onderwerp waar je moest over vertellen en  iedereen moest dat doen. Toen we klaar waren, pakten we onze spullen en gingen we weer naar Haarle.

Gemaakt door: Kay Middelkamp & Gijs Hauptmeijer

 

Speuren naar Palthe

We gingen met de klas naar het gebied de sprengenberg. We gingen fietsend naar het gebied en kwamen langs de boswachterswoning van de Palthetoren. Dat gebied is verboden voor onbevoegden maar wij hadden toestemming. We kwamen aan bij twee huisjes en daar werden we in groepjes gesplitst. We gingen een beetje rondom de palthetoren en het gebied. Onderweg deden we ook opdrachtjes of spelletjes. Wij gingen eerst naar de boswachterswoning dat was wel leuk. Mijn groepje ging daarna naar de tennisbaan. Vroeger was dat een deftige sport en daarna gingen we naar het badhuisje(heksenhuisje). Het wordt vaak heksenhuisje genoemd omdat vroeger er een verhaal over verteld was dat er een klein huisje was waar heksen in woonden. en nadat verhaal gingen ze op schoolreisje naar de palthetoren en zeiden ze dat het badhuisje het heksenhuisje was. Bij het badhuisje kregen we de eerste opdracht, dat was een waar of nietwaar opdracht, die was wel makkelijk. Daarna liepen we naar de rododendrons en we zagen in die bosjes een zandhagedis. Dat was wel grappig om te zien. Toen kwamen we bij een bijzondere boom,  want er stond een bordje bij van held van hellendoorn. Daarna liepen we door naar de heide en gingen we een jachtspel doen. Iedereen had een stok en je moest in een kring staan en je moest als de begeleider ja zei dan moest je rennen naar de andere stok en zorgen dat die niet viel en als die viel was je af. Daarna hielden we even een kleine drinkpauze en daarna zagen we een veldleeuwerik vliegen dat was wel mooi om te zien. Daarna kwamen we bij de beukenlaan daar kwam van wulfften palthe altijd langs met zijn auto richting zijn huis. Toen liepen we door en kwamen we bij een opdracht dat je moest luisteren naar de natuur en vogels om je heen. en je moest opschrijven wat je hoorde. Ik hoorde een hond en vogels. Daarna liepen we door naar de boswachterswoning, daar was de blaffende hond.

 

Toen iedereen weer compleet was gingen we naar de Palthetoren. Achter een raam stond een pop. Dat was om mensen af te schrikken die niet letten op de borden van verboden. We liepen door en maakten een groepsfoto en iedereen wilde de Palthetoren aanraken, dat was wel grappig. Als laatste kregen we een cadeautje, we kregen pepermunt van de sprengenberg. Toen fietsten we naar school en was het alweer tijd.

Einde

Gemaakt door Maik

ozobots met juf Mirjam en meester Luuk

Woensdag kwam juf mirjam en meester Luuk bij ons om ons kennis te laten maken met robottechniek.Zij kwamen binnen met een hele doos vol met robotje tien stuks en een paar stiften. We begonnen bij les één en dat ging er eigenlijk over wat een ozobot allemaal kan en wat je allemaal moet doen. Een ozobot is eigenlijk maar heel klein maar heel slim, hij kan aan een paar kleuren zien wat hij allemaal moet doen. Je kon ook allemaal kleurencombinaties maken en die voerde de ozobot dan uit. Toen de eerste les klaar was, gingen we direct door naar de vijfde les die ging er meer over uitleg en taken. Toen we die les af hadden kregen we nog een opdracht om een van onze namen te maken want we mochten in groepjes. Het was echt knap lastig om het ozobotje precies je naam te laten doen maar uiteindelijk was het ons toch gelukt. Het was een hele interessante en leuke ochtend.

Lars Blankhorst

Afbeeldingsresultaat voor voetbalSchoolvoetbalAfbeeldingsresultaat voor voetbal

Wij moesten woensdag 4-4-2018  voetballen in Marle. We moesten tegen de Ark, Veenbrug en tegen De Marliaantjes .De eerste wedstrijd moesten we tegen Veenburg. Daar hadden we 2-0 gewonnen. daarna moesten we tegen De Ark. Daar hadden we 3-0 van gewonnen .Als laatste moesten we tegen De Marliaantjes. Daar hadden we 9-0 van gewonnen! Dus we waren eerste van onze poule. De winnaars van de andere poules gaan door naar de kwart finale en wij zijn ook door. Groep 7 heeft ook gevoetbald wij moeten in de kwart finale tegen hun voetballen

 

    Finale dag
11-4-2018
Bij S.V.V.N. Nijverdal

De Eerste wedstrijd moesten we voetballen tegen groep 7 (op weg 2) daar hebben we gelijk tegen gespeeld 0-0. De andere team hebben ook allemaal 0-0 gespeeld. De wedstrijd daarna was tegen De Wingerd 4-0 gewonnen. We hadden de meeste punten van onze poule en we mochten naar de finale!! We moesten tegen De triangel. De eerste helft 0-0 en de tweede helft ook 0-0. We moesten daarom strafschoppen schieten. Daarmee hadden we verloren en De Triangel gewonnen. Daarna was de prijsuitreiking. Wij kregen de 2e prijs en daar waren we blij mee. Want als we eerste waren konden we door gaan naar de  Overijsselse kampioenschappen. En dat was op de datum van ons schoolkamp! En als we moesten kiezen zouden we kiezen voor Schoolkamp. Want dat is veel leuker en gezelliger!!!

Einde
Gemaakt door Maik & Andy!

 

Afbeeldingsresultaat voor voetbalSchoolvoetbalAfbeeldingsresultaat voor voetbal

Woensdagavond 4 april ’18 hebben wij meegedaan aan schoolvoetbal.
Wij moesten in Marle voetballen tegen: De Marliaantjes, De Ark en De Veenbrug. We moesten om half 6 vertrekken bij de voetbal in Haarle.

Aangekomen in Marle gingen we eerst naar de kleedkamer. Toen deden we de warming-up. Om half 7 hadden we de eerste wedstrijd tegen De Veenbrug.

Deze wedstrijd hebben we met 2-0 gewonnen. De tweede wedstrijd moesten we tegen De ark. Die hebben we gewonnen met 3-0 maar die werd in de wedstrijd afgelast omdat het heel hard ging regenen en onweren. De derde wedstrijd tegen De Marliaantjes hebben we met 9-0 gewonnen.

Het was groot feest in de kleedkamer. Mirthe en Floor hadden een spandoek gemaakt waarop stond Hup Haarle.

 De dag van de finale

Op 11 april ’18 hadden we de schoolvoetbalfinales

De dag van de finale moesten we eerst tegen het andere team van onze school. Die hadden we gelijkgespeeld met 0-0. De tweede wedstrijd moesten we tegen De Prinses Beatrix school. Die hadden we gewonnen met 1-0. De derde wedstrijd moesten we winnen om in de finale te komen. Dat was tegen De Wingerd. Die hadden we gewonnen met 4-0. We waren door naar de finale. Eerst gingen wij naar de kleedkamer om de tactiek te bespreken maar de tegenstander stond al klaar. Die moesten we spelen tegen De Triangel. Die waren heel goed. De eerste helft hielden we de 0-0. De tegenstanders hadden veel kansen maar wij hadden een heel goede keeper op goal. De tweede helft hielden we ook de 0-0 maar met veel moeite. Uiteindelijk kwam het aan op penalty’s en daar waren zij beter in. Wij pakten de 2e plek en daar waren we heel tevreden mee. toen gingen we naar de kantine voor de prijsuitreiking. We kregen een hele mooie beker. En naar die tijd was er een feestje in de kleedkamer, we waren heel blij met de 2e prijs. Jammer genoeg niet de 1e prijs, als we de 1e prijs hadden moesten we tijdens kamp voetballen. Maar we zijn HEEL blij met de 2e prijs

 

Kay Middelkamp en Kay Smeenk

 

  Afbeeldingsresultaat voor een duim

Afbeeldingsresultaat voor voetbalSchoolvoetbal meisjesAfbeeldingsresultaat voor voetbal

Wij hebben op vrijdagavond 6 april het schoolvoetbal gedaan. Helaas gingen we niet door naar de halve finales. We moesten de 1ste wedstrijd tegen de Rietslenke. Daarvan hebben we met 3-0 verloren. Wij moesten er nog heel erg inkomen en ze waren beter dan ons. De 2de wedstrijd moesten we tegen de Meander school. Daarvan hebben we met 2-1 gewonnen. En de laatste wedstrijd moesten we tegen de Prinses Marijke school. Daarvan hebben we ook gewonnen met 7-2. We gingen ook nog bij de jongens uit groep 8 kijken. Zij hebben wel de finales gehaald. Ze moesten in de finale tegen de Triangel. De stand bleef 0-0 dus ze moesten penalty’s nemen. Bij de penalty’s hebben ze helaas verloren. Maar we hebben dus nu een hele mooie 2de prijs. Wij vonden het schoolvoetbal heel erg leuk.

Gemaakt door: Floor en Lisa

 

Techniekdag

 Wij gingen ‘s ochtends 13 maart 2018 naar Vidra BV. We kwamen binnen in het bedrijf daar gingen we naar de kantine. Daar kregen we informatie van Paul over het bedrijf, daarna werden we in twee groepen gesplitst. De ene groep ging een werkstukje maken en de andere groep kreeg een rondleiding in de fabriek. De groep die rondgeleid werd die kreeg al vast voorkennis over het bedrijf. De man Paul die vertelde over het bedrijf ze maakten onderdelen van staal zoals: de barbecue roosters in verschillende maten, ventilatie roosters en fietsonderdelen.  De broodbakbeugels zijn heel speciaal en Vidra is de enigste over de hele wereld die dat maakt.

De kinderen van basisschool Op Weg, die iets moesten maken bleven boven in de kantine, ze gingen een telefoon standaardje maken. Daarvoor kregen we onderdelen voor het werkstukje. Maar iedereen vond het niet even makkelijk dus die kinderen moesten hulp krijgen van technici. ook kregen we een powerbank (je zegt pouwerbenk).

Bedankt voor het lezen.                                       Groetjes: Gijs en Tom

 

Techniekdag Vidra

Op dinsdag 13 maart 2018 gingen we ’s ochtends met onze klas naar de buis-en-staal bewerkingsfabriek, Vidra. Als eerste kregen uitleg van de directeur Paul. We werden in 2 groepjes verdeelt, het 1ste groepje ging de fabriek in en het 2de groepje ging een werkstukje maken. Met het werkstukje gingen we een telefoon houder of powerbank houder maken. We kregen ook een powerbank erbij. Toen allebeide groepjes met de 1ste ronde klaar waren kregen we wat drinken en een koek erbij. Toen we dat op hadden gingen het 1ste groepje ging toen het werkstukje maken en het 2de groepje ging de fabriek in. Het was een leerzame en leuke ochtend.

 

Van: Stevie en Floor

 

Afbeeldingsresultaat voor carnaval 2018

 

Carnaval 2018
gemaakt door:  Dean

Dit jaar was het laatste jaar in het Dorpshuis. Met jeugdprins Dean en prins Michel. Hun hebben echt het dak eraf geblazen het was zo leuk. Vrijdag 1 feb zijn we naar Nijverdal heen geweest helaas was het daar niet zo druk maar het was die avond heel gezellig daar was jeugdprinses Demi de baas . Vrijdag 9 feb hadden wij ook in Nijverdal kindercarnaval daar kregen we drinken en chips. Die avond ging ik naar de playbackshow dit jaar waren er meer acts dan voorgaande jaren en jeugdprins Dean mocht de prijzen van de jeugd uitreiken. Zaterdag was er een optocht in Haarle. Daar gingen we op de wagen. Dat was echt super leuk. Die middag gingen we nog door met feesten in het dorpshuis. Zondagochtend gingen we naar de mis in de kerk het was geen normale mis het was een mis waar veel liedjes en grappen werden gemaakt. Op het laatste gingen we een hele grote polonaise maken in de kerk de polonaise was wel 100 meter lang. Die middag gingen we naar heeten. De heen weg was het al leuk want we zagen allemaal gekke dingen op de wagens die langs kwamen op de weg naar  Heeten. In Heeten gingen we op de wagen, voordat de optocht begon was het op de wagen al bij ons een te gek  feestje. De optocht was erg lang maar dat vonden we juist leuk. Toen we naar huis gingen kregen we nog een zakje met chips en snoep. Bij het café De Droadnagel  gingen we daar ook nog een feestje maken. Die avond was het best laat geworden maar dat mag ook wel. Maandagochtend hadden we op school carnaval. Die ochtend kwamen: de grote raad van elf,  de dansmariekes en natuurlijk prins Michel hen hadden konfetti mee. We gingen spellen doen die wij hadden bedacht en dat was echt leuk. Die middag gingen we naar het dorpshuis en daar was toen het kindercarnaval. Naar het kindercarnaval gingen we foekepotten we hadden veel snoep opgehaald. De conclusie is dat carnaval geweldig is!!!

Groetjes,  Dean

  

We waren op school de laatste weken veel bezig met carnaval. We moesten met de klas veel klaarmaken voor maandag want toen hadden we carnaval op school. Dat weekend wat we toen net hadden gehad was ook erg leuk en druk.

De week voor het carnavalsweekend zijn we op vrijdag nog met de klas naar de Kruidenwijk geweest want daar hadden ze ook carnaval. Die avond was het erg leuk. De dansmariekes uit mijn klas hebben daar ook nog opgetreden.

Die week daarna op vrijdag zijn we met de klas naar Nijverdal geweest. Daar was bij de Zweef kindercarnaval. Het was daar erg druk en gezellig. Daar moesten de dansmariekes ook nog optreden.

Vrijdagavond was de playbackshow. Dat was erg leuk om te zien want er waren verschillende groepen die hadden meegedaan met de playbackshow. Ik mocht samen met Dean de publieksprijs uitreiken omdat Dean de jeugdprins was en ik was de adjudant. Die is gewonnen door 7Up. Die meisjes komen uit groep 3.

Op zaterdag hadden we de carnavalsoptocht in Haarle. Dat vond ik zelf heel leuk. Op het begin hadden we het erg koud maar toen we eenmaal op de wagen stonden hadden we het ook niet meer zo koud. Ook Nijverdal deed nog mee met de optocht. Daar hebben ze een jeugdprinses. Demi was de jeugdprinses en Lisanne was haar adjudant. Na de optocht mochten we nog naar het dorpshuis toe. Daar moesten de dansmariekes nog dansen. Het dansje is erg goed gegaan.

Op zondag hadden we om half 10 een kerkdienst voor de carnaval. Daarna zijn we nog naar het dorpshuis want daar was carnaval voor de mensen die het normale carnaval te druk vinden. Ook daar moesten we nog optreden. Daarna zijn we naar huis gegaan. ‘s Middags was de carnavalsoptocht in Heeten. Die optocht was nog langer dan die van Haarle. Ook die optocht was heel leuk. Er kwamen veel mensen kijken bij de optocht. Daarom vond ik de optocht leuk. Na de optocht mocht je nog naar de Droadnagel toe. Daar ben ik zelf ook nog eventjes geweest.

Op maandag hebben we carnaval op school gehad. ‘s Ochtends waren veel kinderen mooi verkleed op school gekomen. Met de klas hadden we de school mooi versierd. Op het begin hebben we met de hele school in de polonaise gelopen. Daarna waren de groepjes verteld en is iedereen naar de goede klas gegaan. We hadden spelletjes georganiseerd die we in de klassen gingen doen. Zelf stond ik in groep 3 samen met Lars en Gijs. Daar deden wij pictionary. Nadat iedereen een keer in elke klas was geweest hadden we de winnaars bekend gemaakt van de kleurplaten wedstrijd.

‘s Middags hadden we in het dorpshuis carnaval. Daar hadden we Op Weg got talent gedaan. Toen mocht elke klas een act doen. Jeugdprins Dean, Prins Michel en ik zaten in de jury. Uiteindelijk heeft groep 1 gewonnen want groep 1 had een hele leuke act. Na het dorpshuis ben ik nog in het dorp gaan foekepotten.

 

Groetjes Fenna

Carnaval

Het feest begon vrijdag 2 februari echt. Een week daarvoor ook al maar toen was het de gala-avond. Twee week later moesten wij naar nijverdal: wij als klas dachten: “Dat wordt volle bak” maar nee! Ongeveer dertig man en dat was het wel. Met jeugdprins Dean en adjudant Fenna voorop liepen we de polonaise. Vrijdag 9 februari dat is nog een week later gingen we ook naar Nijverdal maar nu naar de Zweef. Daar was het al wat drukker. Dat komt door dat er een griepepidemie was. Zaterdag 10 februari deden we mee met de hele klas met de optocht. Wij als groep 8 op de wagen en natuurlijk de confetti was er. Het was heel leuk en ik heb veel bekenden langs de kant gezien. Onderweg zag ik ook Meester Martin, Juf Truus en Juf Joyce en ik denk dat hun het ook een geslaagd feest vonden. En dat was nog niet alles. Zondag 11 februari gingen we met de hele groep eerst naar de kerk, s ’middags naar Heeten. Maandag 12 februari hadden we spelletjes georganiseerd. Elk groepje een ander spel. Siebe, Kez en ik deden stoelendans in groep 5. Om 13:30 gingen we in het dorpshuis voor de laatste keer er een mooi feest van te maken. Om ongeveer 15:00 begonnen we met de Op weg Got Talent. De aankondigingen waren van Meester Martin en de DJ zorgde voor de muziek. In de jury zaten Dean en Fenna. Ik was erg verrast toen we hoorden wie de winnaar was en dat is: Groep 1! Daarna gingen ze het vieren en de grote beker was voor hun. Toen het om 16:00 afgelopen was gingen we foekepotten. De Grote raad van 11 was er, de dansmariekes en natuurlijk Prins Michel en adjudant Mark waren er ook bij. Nogmaals ik vond dit carnavals feest Súper!!!

Gemaakt door: Tom

 

Het gewonnen diner

Laatst kwam Jolanda Kieftenbeld in onze klas voor lezen. We gingen met z’n allen op een foto en die moest duurzaam zijn.  We kregen te horen dat we gewonnen hadden en kregen een diner op het Deltion college. Op 25-1 2018 gingen we naar het Deltion college en kregen we daar een diner. Dat was super lekker. We kregen een smoothie met allerlei verschillende soorten fruit. We kregen ook een voorgerecht. Dat was met veldsla, appeltjes en gepofte varkenshuid. Toen kregen we een extraatje dat waren bitterballen met rivierkreeften in de andere zat nasi met Indische kruiden. Toen kregen we het hoofdgerecht en dat was een jong haantje met een aardappeltaartje en gedroogde wortelen. Als nagerecht kregen we een appelstrudel maar dan met peren en een klein beetje hangop en een muntblaadje. Na elke ronde gingen ze vragen wat er in de gerechten zat. Tussen de gerechten door gingen we naar de andere tafels om bij te kletsen. Op het einde kwamen alle eerstejaarskoks en gaven wij hen een cadeau. Dat was een zelfgemaakte koksmuts. Wij kregen ook wat en dat was onze gewonnen foto in een lijst. We hebben heel erg genoten deze avond en we raden jullie het restaurant echt aan.

Groetjes Dean en Kay.S

Deltion College,

Wij zijn 25-01-2018 naar het Deltion College in Zwolle geweest. We zijn daar geweest omdat we hebben gewonnen met een fotowedstrijd op de dag van gezond en duurzaam eten. Toen we er waren kregen we eerst een soort van smoothie. Er waren 2 soorten, een gele en een roze. Je moest bij alle gerechten raden wat erin zat. In de gele smoothie zat: mango, ju ’de orange en melk. In de roze smoothie zat: bosvruchten. Daarna kregen we allemaal soorten broodjes. Wit, bruin of brood met rozijnen of vruchtjes erin. Toen kregen we het voorgerecht. Daar zaten hele aparte dingen in zoals: rivierkreeft. Toen kregen we iets tussendoor: een bord met sla, knoflook en een Schotse hooglanders huid. Daarna kregen we het hoofdgerecht. Dat was een jonge haan. En daar zat ook bij een gedroogde wortel en een hartige taart met aardappels en met pesto en anderen kruiden. Als nagerecht kregen we bladerdeeg met peer, kruiden, hazelnoot, walnoot en een toefje hangop met een muntblaadje. Bij het raden hadden we het nog redelijk goed geraden. We hebben met de hele klas genoten van het eten op het Deltion College. Dit werd verzorgt door eerstejaars koks in opleiding.

Groetjes, Lisa en Meike

Wij wensen iedereen een fijn kerstfeest
en een goed en gezond 2018!

Schaatsen

We zijn met groep 7 & groep 8 naar de kunstijsbaan in Nijverdal geweest.
Je kon daar ook schaatsen huren,
De meesten hebben dat ook gedaan.
Het was heel erg gezellig en het was super leuk.
In het begin was het wel even moeilijk hoe het schaatsen ook alweer moest,
Maar daarna was het wel wat makkelijker en kon je ook steeds harder gaan.
We deden ook spelletjes zoals tikkertje en pakkertje enz.
Dat was ook heel erg leuk.
Toen moesten we helaas ook alweer naar school toe,
dat vond ik best wel jammer want het was maar een uurtje.

||————————-||

Gemaakt door, Bhoi

 

   

                 Groot Hellendoorns dictee

Ik en Stijn uit groep 7 hebben donderdagavond 7 december meegedaan aan het Groot Hellendoorns dictee. We zaten niet bij de eerste 3, maar dat maakt niet uit. Er waren 38 woorden waarvan ik er 15 fouten had en Stijn 16, maar vorig jaar toen ik ook meedeed, had ik 19 fouten dus ik heb mezelf wel verbeterd. We gingen naar het Zinin theater in Nijverdal en daar stond een mevrouw, Janneke en daar moest je je naam zeggen, om te zeggen dat je er was. En om 19:00 uur mocht ik echt naar binnen. Eerst ging Janneke alles uitleggen over het dictee. Toen mocht je je plek opzoeken en als je die had gevonden, moest je achter de wanden gaan staan. En toen al het andere publiek binnenkwam, riep Janneke de scholen op en Stijn en ik liepen naar onze plek. Toen begon het dictee. De titel was: Bofkonten. En daarover ging Janneke allerlei woorden dicteren. Toen dat klaar was mochten we even wat gaan drinken, en de jury ging het nakijken. Tussendoor hadden we ook nog een toneelstukje van Man en Muis. Dat was wel leuk. Toen had de jury alles nagekeken, en ze vertelden de uitslag. Maar helaas we zaten niet bij de eerste 3 en ook niet bij de scholenprijs.
Maar alsnog had ik een hele leuke avond gehad.

Van: Lisa Mijsters

Sinterklaasfeest in groep 8

Mediamasters

Afbeeldingsresultaat voor mediamasters 2017

We begonnen met een introductie video elke dag van de game maker. En zijn slechte ai (spreek uit e ay) artificial intelligents hij heeft kinderen uitgenodigd om zijn game te testen. Maar als ze falen dan worden ze om gezet naar ai om zijn game beter te maken. De game is nu zo goed dat er niemand voorbij level 4 kan komen, alleen als je beschikt over goede cheat skills als Jimmy. Daardoor is Jimmy in level 9 gekomen.

Elke dag hebben we 5 vragen waarvan je er 4 goed moet hebben om een joker te verdienen en de juiste deur te openen. We hebben op 2 na alle jokers verdient de meeste op de thuis pagina.

Finale
We hebben 24 november de finale gespeeld om speler 21 te redden van de game maker en ze uit de game te krijgen en de rest van de testers te redden van de gamemakers zijn ai. Met 15 vragen met drie fouten hebben we het heel goed gedaan we zijn uiteindelijke 494e geworden van de 5000 met maar liefst 5049 punten.

Van Gijs en Janniek

Afbeeldingsresultaat voor mediamasters 2017

Bezoek aan het Carmel College.

Wij gingen dinsdag 7 November naar het Carmel College. Wij moesten om 8 uur op school zijn, want wij gingen op de fiets naar Raalte. Eenmaal aangekomen in Raalte zijn we in groepjes verdeeld. In dat groepje werd je verdeeld met een aantal kinderen van andere scholen. We kregen lessen van 20 minuten. Ons eerste les was drama. We hadden les van een mevrouw. Om op te warmen gingen we een spel doen. Het spel hete kranten mep. Na 20 minuten gingen we naar de volgende les dat was. In die les mochten we vragen stellen aan leerlingen van het Carmel College. Daarna gingen we naar m&m. Daar hebben we een quiz gedaan. Degene die gewonnen had was Tom Besten. We gingen een lokaal ernaast daar hadden we wiskunde daar leerden we wat over het y as en het x as. Daarna had de hele school pauze dus wij ook zodoende liep de hele kantine van het gebouw vol gelukkig hadden onze vriendinnen een tafel bemachtigd. We kregen drinken aangeboden. Toen kregen we 10 tot 15 minuten pauze. Met ons groep liepen we naar het lokaal van techniek. Daar deden we een wedstrijdje de uiteindelijke winnaars waren een paar meisjes van een andere school. We waren onderweg naar gym. Die gymzaal was erg groot daar konden we kiezen uit verschillende spellen. Zelf vonden wij het spel rond de tafel heel leuk, want daar leerde je de kinderen nog beter kennen. Maar je kon ook kiezen uit voetbal en het schommelschip. Daarna kregen we te horen dat het afgelopen was en we liepen met ons groep weer naar de kantine toen alle groepen er weer waren, gingen we weer op weg naar onze eigen school.

Groetjes Kez en Mirthe

Bezoek aan Carmel College Salland

We moesten eerst op de fiets naar Raalte, want daar ligt het Carmel College. Toen we daar aankwamen dachten we: ‘Woow groot, druk, indrukwekkend. Hier wil ik naar toe!’ Eerst gingen we naar het Engels lokaal. Maar daar deden we niet eens Engels. We mochten alleen vragen stellen. Daarna was gym aan de beurt. Daar deden we trefbal. Toen kwam KBV (Kunst Beeldende Vorming). Daar zei de juffrouw dat er nog een kamer was, die wij moesten inrichten. Nou ja. uit een vtwonen tijd-schrift konden we dingen uitknippen en die dan op de plaat plakken. Toen kwam de pauze. Die was druk! Allemaal mensen uit de onderbouw maar heel erg veel en wij stonden er ook nog eens bij. Na de pauze hadden we Grieks en Latijn. Daar Stonden jongeren van het gymnasium en die hadden een powerpoint en een kahoot gemaakt. Daarna kwam Franse les. Daar leerden we gedag te zeggen en ons voorstellen. We leerden ook door een liedje tot twintig tellen in het Frans. Toen was de dag al weer bijna afgelopen. Toen kwam de terugreis. Het was een leuke maar ook wel indrukwekkende ervaring.

Van Siebe en Jan

Een leuke verrassing!?

In de themaweek kwam Jolanda Kieftenbelt een verhaal voorlezen over gezond eten en duurzaamheid. Dat was ook de dag van de duurzaamheid. Het ging over een vader met een zoon die met dennenappels ging gooien en wie het verste kon gooien die had gewonnen. We hadden na dat verhaal een foto gemaakt en daar konden we een lunch of een diner winnen. En gisteren hebben te horen gekregen dat we hadden GEWONNEN!!!!!! We mogen nu op 25 januari in 2018 naar Zwolle en krijgen we een lunch of een diner. Dit word bediend door mensen van het deltion college. Van de opleiding kok.

Floor Knobben

Afbeeldingsresultaat voor de brandweer logo        De brandweer     Afbeeldingsresultaat voor de brandweer logo

Woensdag was de brandweer bij ons in de klas geweest.Hij heette: Kaudo Lieuwen. Het was heel erg leuk omdat: Hij een powerpoint had gemaakt over wat hij bij de brandweer deed, wat je moet doen als je brand hebt in je huis, en hoe je brand kunt krijgen in je huis, wat je in je huis allemaal moet hebben, zoals rookmelders. Hij deed ook een proefje met een ballon. Hij zei dat als je een lege ballon hebt en er met een aansteker onder gaat branden dat de hele ballon in de fik vliegt. En als je water in de ballon doet en er dan met een aansteker onder gaat, dat de ballon dan een beetje zwart wordt, maar hij gaat niet in de fik. Hij liet een paar filmpjes zien over dat je ’s nachts in bed ligt en als dan de rookmelder afgaat wat je dan moet doen. Hij zei dat je een vluchtroute moet hebben. Verder ging hij vertellen over in hoeveel minuten je bij de brand moet proberen te zijn: in 8 minuten al!! En aan het einde mochten we ook nog vragen stellen, waar hij antwoord op gaf.

Lisa Mijsters

Themaweek 2017

Deze week was themaweek bij ons op school. Het thema was gruwelijk eng. Maandag was de start van de themaweek. Alle klassen moesten naar de centrale ruimte toe. Uit elke klas mochten 2 of 3 kinderen op het podium dansen op het liedje gruwelijk eng. Ook mocht elke klas aangeven welk boek ze graag wouden. Onze klas heeft het boek: De grootste ettertjes van de wereld gekozen. De rest van de week gingen we veel tekenen. Ook hebben we in groepjes hoorspellen gemaakt. Toen moesten we zelf inspreken en geluiden maken. We hebben dat met movie maker bewerkt en plaatjes op geplakt. De titel van ons hoorspel was: Scary Night. In mijn groepje zaten: Mirthe, Kez, Floor, Stevie en ik. Onze klas werd een soort bioscoop. Daar kon je dan de hoorspellen zien. Voor de inloopmiddag hadden we een loket gemaakt waar we kaartjes gingen weggeven want je moest een kaartje hebben om in onze klas te komen. Als je uit de klas ging moest je je kaartje weer in een bak doen. Ook hadden we een prijsvraag gedaan: zoek de verschillen. Je moest je naam en groep invullen. Ook hoeveel verschillen je had gevonden. Na de inloopmiddag gingen we ze eerst sorteren wie ook echt 6 verschillen had gevonden. Daarna hadden we ze gesorteerd. Er lag een stapel met groep 1 t/m 4 en 5 t/m 7. Uit elke stapel hebben we twee mensen getrokken. De inloopmiddag was heel leuk.

Geschreven door Fenna

  

Themaweek

De themaweek was heel leuk. Want we moesten een hoorspel maken. We moesten eerst een verhaal typen. En daarna moesten we de geluiden maken van dingen die je thuis had liggen of die ergens op school liggen. Bhoi en Tygo hebben bewerkt en ik zelf heb het verhaal ingesproken met de voice recorder. En we moesten een eng verhaal maken want het themaweek was gruwelijk eng. Ik werkte samen met Bhoi, Kay m, Dean, Tygo, Maik en ik zelf. Ons verhaal ging over twee kinderen die door het griezelige bos liepen. Maar ze waren de weg helemaal kwijt ze kwamen bij een spookhuis en een ondergrondse tunnel. We maakten een bioscoop van onze stoelen. We kregen een boek van Juf Agnes De grootse ettertjes van de wereld en van meester Alaska. En we moesten de klas nog versieren met slingers en zwarte doeken. En met Juf Truus moesten we een spookhuis maken en dan de lijnen dat waren dan allemaal woorden. En met Meester Martin een gedicht in de stijl van Roald Dal. En dat gedicht moesten we versieren met potloden en papier. En we hadden ook nog een kassa en tickets. En donderdag was de inloopmiddag toen mochten we in elke klas kijken waar we wouden. Groep 1 had veel zelfgemaakte slingers en groep 2 ook. Groep 3 had toverzand van de zand tovenaar. Groep 4 had voeldozen en ze hadden een foto gemaakt en dan mocht ze zich zelf eng maken met nep ogen en bloed. Groep 5-6 had een spookhuis waar kinderen een griezelverhaal voorlezen. Groep 7 had op het bord allemaal verhalen vertelt. En groep 8 had ik al vertelt maar we hadden zoek de verschillen en het waren 6 verschillen. En de titels waren De baron, Familie Eik, Scary Night en de verdwaalde kinderen. En ik zelf vond de themaweek superleuk en er waren prachtige klassen versierd.

Gemaakt door Luan Daggenvoorde

    

 

 Thema week 2017

Het thema van dit jaar was: Gruwelijk Eng!! Ieder klas ging iets maken voor de inloopmiddag op donderdag. Maandag ochtend gingen eerst alle kinderen naar de centrale ruimte. Van ieder klas gingen er een paar kinderen het liedje Gruwelijk Eng dansen. Ook mocht ieder groep een boek uit kiezen. Ons boek heet: De grootste ettertjes van  de wereld! Wij hebben in groepjes een hoorspel gemaakt. Ik zat met Lisa, Meike, Siebe en Janniek in het groepje. Eerst gingen we een verhaal bedenken. Daarna gingen we allemaal geluiden bedenken bij het verhaal. Lisa was de verteller. Ik zelf vond dat ze heel goed kon voorlezen. Daarna gingen we plaatjes in movie maker zetten. Dat was echt een gedoe maar het is wel gelukt. Ons verhaal heette familie Eik. Iedereen heeft ook een gedicht gemaakt. Je moest enge gedichten bedenken. Natuurlijk hebben we ook geknutseld: spookhuizen en een woordtekening. Een woordtekening houdt in dat je een tekening maakt, met allemaal woorden op de lijnen. Ik vond zelf groep 4 heel leuk omdat, ze allemaal griezelige foto’s hebben gemaakt. Van de kinderen. De kinderen van de groepen. Konden ook kleine prijsjes winnen. Als ze een blad maakten van zoek de verschillen. En goed hadden dan konden ze misschien wel winnen! Ik heb heel veel geleerd en ik vond het super leuk.

           Groetjes Britt.

Themaweek 2017

Dit jaar was de Themaweek SUPER leuk. Het thema van dit jaar was Gruwelijk Eng.Wij deden natuurlijk ook iets, wij gingen een hoorspel maken, Wat is dat eigenlijk?? Een hoorspel is een soort film met zelfgemaakte geluiden, maar dan moet het wel stilstaande plaatjes zijn. En toen moesten zelf een verhaal maken, en dat ging over De Verdwaalde Kinderen. En na die tijd moeten we de film editen met Movie Maker (Edit Programma). En we hadden Vier groepjes ik zat bij, Dean, Luan, Bhoi, Tygo en Maik. En van onze klas maakte wij een soort van griezel bioscoop. En met ons groepje hebben we een loket gemaakt voor onze griezel bioscoop. En toen om 4 uur begon de inloopmiddag. We kregen al meteen veel klanten. Zoveel klanten dat de tickets op waren maar gelukkig hadden we een doos waar je de tickets. En ik ging ook effe bij de andere klassen kijken. Groep 5 had een spookhuis maar het leekt er niet op eerlijk gezegd (mijn mening). En toen ging ik weet naar mijn klas en het was vooral druk omdat we ook een winactie. O dat was ik vergeten te vertellen. De films die gedraaid werden waren: De Verdwaalde Kinderen, Familie Eik, De Baron en Scary Night. Het was een super leuke gezellige themaweek.

   

Gemaakt door: Kay Middelkamp

Afbeeldingsresultaat voor bureau halt

Halt

Bij ons in de klas is een vrouw van Halt langs gekomen. Ze vertelde over wat Halt doet. Ze had een presentatie laten zien. Daar liet ze zien wat ze daar deden. We deden een test, een test voor groepsdruk. vijf kinderen kregen een briefje,  ze werden een voor een naar de gang geroepen. Een iemand had een kaartje met drie mogelijke antwoorden. En de rest had maar een antwoord. Dat antwoord was fout, maar dat wisten ze want dat was hun vertelt. Degene die drie mogelijke antwoorden werd getest voor groepsdruk. Toen werden er vragen gesteld. Degene met de drie antwoorden ging met uitzondering van een vraag met de groep mee. Dus hij was daar gevoelig voor. Later kregen we een blad met 5 vragen over groepsdruk. Voor een antwoord kreeg je bepaalde punten. Hoe meer hoe gevoeliger voor groepsdruk. 25-35 punten was dat je niet gevoelig was. 40-55 was je een beetje gevoelig.En 60-75 punten was je heel gevoelig.
Toen kregen we later een verhaal te horen over Klaas. Hij was aan het shoppen met zijn vrienden door de stad en kwamen op het laatste uit bij de MediaMarkt. Daar werd Klaas veel buitengesloten en besloot even afstand te nemen. Later kwam hij terug. En toen vroeg een van die jongens als hij een koptelefoon wou stelen. Toen moesten wij in tweetallen tips verzinnen voor Klaas wat hij zou kunnen doen. Toen kregen wij te horen dat hij zij dat hij dat maar zelf moest doen, maar dat deed hij ook. Klaas liep samen met de jongens uit de winkel en toen werd hij alsnog opgepakt en kwam terecht bij Halt. We keken als laatst ook nog naar een echt gebeurt maar nagespeeld filmpje. Maar de jongens die dat naspeelden waren de echte mensen die dat ook echt hebben gedaan. Ze sloopten alles molens bloempotten ect. Het slachtoffer was er ook echt bij en was ook geschrokken.
De school kreeg een poster van tips over groepsdruk. Tip 1 was: vraag je af: waarom doe ik mee met de groep. Tip 2: doe alleen dingen waar je achter staat. Tip 3: durf ‘nee’ te zeggen. Tip 4: neem iemand in vertrouwen praat met je ouders. Tip 5: zoek een medestander in de groep, help elkaar. Tip 6: verzin een smoes en loop weg. Dit waren de tips. Heb je er zelf ook iets aan gehad?? Dit was mijn verhaal en ik vond het heel boeiend om dit allemaal te horen.

Gemaakt door Maik

 

 scholen fietscross

Dinsdag de 18e was de eerste wedstrijden en volgende week dinsdag de 26e is de tweede dag van de fietscross. dinsdag hebben Kevin, Timo en Andy gefietst. Timo en Andy kwamen daar aan en we kregen een nummer bordje van Marcel dat is de vader van Kevin want de eerste van de school moet vragen voor een envelop met de nummerbordjes en Kevin was daar als eerste dus hun hadden de nummerbordjes. Om 18.00 was de oefenrondes met en zonder startrek. Van 18.00-18.30 was het oefenen en toen begonnen we. Timo was ook gevallen. Gelukkig dat het nog goed gaat, want hij was best wel hard gevallen. Volgende week dinsdag de 26e is fietscross zonder lochsprinters (de lochsprinters zijn de mensen die op fietscross zitten). De 18e was met lochsprinters.

                                                 Andy.