Groep 8

Welkom op de groepspagina van groep 8!

 

                 Groot Hellendoorns dictee

Ik en Stijn uit groep 7 hebben donderdagavond 7 december meegedaan aan het Groot Hellendoorns dictee. We zaten niet bij de eerste 3, maar dat maakt niet uit. Er waren 38 woorden waarvan ik er 15 fouten had en Stijn 16, maar vorig jaar toen ik ook meedeed, had ik 19 fouten dus ik heb mezelf wel verbeterd. We gingen naar het Zinin theater in Nijverdal en daar stond een mevrouw, Janneke en daar moest je je naam zeggen, om te zeggen dat je er was. En om 19:00 uur mocht ik echt naar binnen. Eerst ging Janneke alles uitleggen over het dictee. Toen mocht je je plek opzoeken en als je die had gevonden, moest je achter de wanden gaan staan. En toen al het andere publiek binnenkwam, riep Janneke de scholen op en Stijn en ik liepen naar onze plek. Toen begon het dictee. De titel was: Bofkonten. En daarover ging Janneke allerlei woorden dicteren. Toen dat klaar was mochten we even wat gaan drinken, en de jury ging het nakijken. Tussendoor hadden we ook nog een toneelstukje van Man en Muis. Dat was wel leuk. Toen had de jury alles nagekeken, en ze vertelden de uitslag. Maar helaas we zaten niet bij de eerste 3 en ook niet bij de scholenprijs.
Maar alsnog had ik een hele leuke avond gehad.

Van: Lisa Mijsters

Sinterklaasfeest in groep 8

Mediamasters

Afbeeldingsresultaat voor mediamasters 2017

We begonnen met een introductie video elke dag van de game maker. En zijn slechte ai (spreek uit e ay) artificial intelligents hij heeft kinderen uitgenodigd om zijn game te testen. Maar als ze falen dan worden ze om gezet naar ai om zijn game beter te maken. De game is nu zo goed dat er niemand voorbij level 4 kan komen, alleen als je beschikt over goede cheat skills als Jimmy. Daardoor is Jimmy in level 9 gekomen.

Elke dag hebben we 5 vragen waarvan je er 4 goed moet hebben om een joker te verdienen en de juiste deur te openen. We hebben op 2 na alle jokers verdient de meeste op de thuis pagina.

Finale
We hebben 24 november de finale gespeeld om speler 21 te redden van de game maker en ze uit de game te krijgen en de rest van de testers te redden van de gamemakers zijn ai. Met 15 vragen met drie fouten hebben we het heel goed gedaan we zijn uiteindelijke 494e geworden van de 5000 met maar liefst 5049 punten.

Van Gijs en Janniek

Afbeeldingsresultaat voor mediamasters 2017

Bezoek aan het Carmel College.

Wij gingen dinsdag 7 November naar het Carmel College. Wij moesten om 8 uur op school zijn, want wij gingen op de fiets naar Raalte. Eenmaal aangekomen in Raalte zijn we in groepjes verdeeld. In dat groepje werd je verdeeld met een aantal kinderen van andere scholen. We kregen lessen van 20 minuten. Ons eerste les was drama. We hadden les van een mevrouw. Om op te warmen gingen we een spel doen. Het spel hete kranten mep. Na 20 minuten gingen we naar de volgende les dat was. In die les mochten we vragen stellen aan leerlingen van het Carmel College. Daarna gingen we naar m&m. Daar hebben we een quiz gedaan. Degene die gewonnen had was Tom Besten. We gingen een lokaal ernaast daar hadden we wiskunde daar leerden we wat over het y as en het x as. Daarna had de hele school pauze dus wij ook zodoende liep de hele kantine van het gebouw vol gelukkig hadden onze vriendinnen een tafel bemachtigd. We kregen drinken aangeboden. Toen kregen we 10 tot 15 minuten pauze. Met ons groep liepen we naar het lokaal van techniek. Daar deden we een wedstrijdje de uiteindelijke winnaars waren een paar meisjes van een andere school. We waren onderweg naar gym. Die gymzaal was erg groot daar konden we kiezen uit verschillende spellen. Zelf vonden wij het spel rond de tafel heel leuk, want daar leerde je de kinderen nog beter kennen. Maar je kon ook kiezen uit voetbal en het schommelschip. Daarna kregen we te horen dat het afgelopen was en we liepen met ons groep weer naar de kantine toen alle groepen er weer waren, gingen we weer op weg naar onze eigen school.

Groetjes Kez en Mirthe

Bezoek aan Carmel College Salland

We moesten eerst op de fiets naar Raalte, want daar ligt het Carmel College. Toen we daar aankwamen dachten we: ‘Woow groot, druk, indrukwekkend. Hier wil ik naar toe!’ Eerst gingen we naar het Engels lokaal. Maar daar deden we niet eens Engels. We mochten alleen vragen stellen. Daarna was gym aan de beurt. Daar deden we trefbal. Toen kwam KBV (Kunst Beeldende Vorming). Daar zei de juffrouw dat er nog een kamer was, die wij moesten inrichten. Nou ja. uit een vtwonen tijd-schrift konden we dingen uitknippen en die dan op de plaat plakken. Toen kwam de pauze. Die was druk! Allemaal mensen uit de onderbouw maar heel erg veel en wij stonden er ook nog eens bij. Na de pauze hadden we Grieks en Latijn. Daar Stonden jongeren van het gymnasium en die hadden een powerpoint en een kahoot gemaakt. Daarna kwam Franse les. Daar leerden we gedag te zeggen en ons voorstellen. We leerden ook door een liedje tot twintig tellen in het Frans. Toen was de dag al weer bijna afgelopen. Toen kwam de terugreis. Het was een leuke maar ook wel indrukwekkende ervaring.

Van Siebe en Jan

Een leuke verrassing!?

In de themaweek kwam Jolanda Kieftenbelt een verhaal voorlezen over gezond eten en duurzaamheid. Dat was ook de dag van de duurzaamheid. Het ging over een vader met een zoon die met dennenappels ging gooien en wie het verste kon gooien die had gewonnen. We hadden na dat verhaal een foto gemaakt en daar konden we een lunch of een diner winnen. En gisteren hebben te horen gekregen dat we hadden GEWONNEN!!!!!! We mogen nu op 25 januari in 2018 naar Zwolle en krijgen we een lunch of een diner. Dit word bediend door mensen van het deltion college. Van de opleiding kok.

Floor Knobben

Afbeeldingsresultaat voor de brandweer logo        De brandweer     Afbeeldingsresultaat voor de brandweer logo

Woensdag was de brandweer bij ons in de klas geweest.Hij heette: Kaudo Lieuwen. Het was heel erg leuk omdat: Hij een powerpoint had gemaakt over wat hij bij de brandweer deed, wat je moet doen als je brand hebt in je huis, en hoe je brand kunt krijgen in je huis, wat je in je huis allemaal moet hebben, zoals rookmelders. Hij deed ook een proefje met een ballon. Hij zei dat als je een lege ballon hebt en er met een aansteker onder gaat branden dat de hele ballon in de fik vliegt. En als je water in de ballon doet en er dan met een aansteker onder gaat, dat de ballon dan een beetje zwart wordt, maar hij gaat niet in de fik. Hij liet een paar filmpjes zien over dat je ’s nachts in bed ligt en als dan de rookmelder afgaat wat je dan moet doen. Hij zei dat je een vluchtroute moet hebben. Verder ging hij vertellen over in hoeveel minuten je bij de brand moet proberen te zijn: in 8 minuten al!! En aan het einde mochten we ook nog vragen stellen, waar hij antwoord op gaf.

Lisa Mijsters

Themaweek 2017

Deze week was themaweek bij ons op school. Het thema was gruwelijk eng. Maandag was de start van de themaweek. Alle klassen moesten naar de centrale ruimte toe. Uit elke klas mochten 2 of 3 kinderen op het podium dansen op het liedje gruwelijk eng. Ook mocht elke klas aangeven welk boek ze graag wouden. Onze klas heeft het boek: De grootste ettertjes van de wereld gekozen. De rest van de week gingen we veel tekenen. Ook hebben we in groepjes hoorspellen gemaakt. Toen moesten we zelf inspreken en geluiden maken. We hebben dat met movie maker bewerkt en plaatjes op geplakt. De titel van ons hoorspel was: Scary Night. In mijn groepje zaten: Mirthe, Kez, Floor, Stevie en ik. Onze klas werd een soort bioscoop. Daar kon je dan de hoorspellen zien. Voor de inloopmiddag hadden we een loket gemaakt waar we kaartjes gingen weggeven want je moest een kaartje hebben om in onze klas te komen. Als je uit de klas ging moest je je kaartje weer in een bak doen. Ook hadden we een prijsvraag gedaan: zoek de verschillen. Je moest je naam en groep invullen. Ook hoeveel verschillen je had gevonden. Na de inloopmiddag gingen we ze eerst sorteren wie ook echt 6 verschillen had gevonden. Daarna hadden we ze gesorteerd. Er lag een stapel met groep 1 t/m 4 en 5 t/m 7. Uit elke stapel hebben we twee mensen getrokken. De inloopmiddag was heel leuk.

Geschreven door Fenna

  

Themaweek

De themaweek was heel leuk. Want we moesten een hoorspel maken. We moesten eerst een verhaal typen. En daarna moesten we de geluiden maken van dingen die je thuis had liggen of die ergens op school liggen. Bhoi en Tygo hebben bewerkt en ik zelf heb het verhaal ingesproken met de voice recorder. En we moesten een eng verhaal maken want het themaweek was gruwelijk eng. Ik werkte samen met Bhoi, Kay m, Dean, Tygo, Maik en ik zelf. Ons verhaal ging over twee kinderen die door het griezelige bos liepen. Maar ze waren de weg helemaal kwijt ze kwamen bij een spookhuis en een ondergrondse tunnel. We maakten een bioscoop van onze stoelen. We kregen een boek van Juf Agnes De grootse ettertjes van de wereld en van meester Alaska. En we moesten de klas nog versieren met slingers en zwarte doeken. En met Juf Truus moesten we een spookhuis maken en dan de lijnen dat waren dan allemaal woorden. En met Meester Martin een gedicht in de stijl van Roald Dal. En dat gedicht moesten we versieren met potloden en papier. En we hadden ook nog een kassa en tickets. En donderdag was de inloopmiddag toen mochten we in elke klas kijken waar we wouden. Groep 1 had veel zelfgemaakte slingers en groep 2 ook. Groep 3 had toverzand van de zand tovenaar. Groep 4 had voeldozen en ze hadden een foto gemaakt en dan mocht ze zich zelf eng maken met nep ogen en bloed. Groep 5-6 had een spookhuis waar kinderen een griezelverhaal voorlezen. Groep 7 had op het bord allemaal verhalen vertelt. En groep 8 had ik al vertelt maar we hadden zoek de verschillen en het waren 6 verschillen. En de titels waren De baron, Familie Eik, Scary Night en de verdwaalde kinderen. En ik zelf vond de themaweek superleuk en er waren prachtige klassen versierd.

Gemaakt door Luan Daggenvoorde

    

 

 Thema week 2017

Het thema van dit jaar was: Gruwelijk Eng!! Ieder klas ging iets maken voor de inloopmiddag op donderdag. Maandag ochtend gingen eerst alle kinderen naar de centrale ruimte. Van ieder klas gingen er een paar kinderen het liedje Gruwelijk Eng dansen. Ook mocht ieder groep een boek uit kiezen. Ons boek heet: De grootste ettertjes van  de wereld! Wij hebben in groepjes een hoorspel gemaakt. Ik zat met Lisa, Meike, Siebe en Janniek in het groepje. Eerst gingen we een verhaal bedenken. Daarna gingen we allemaal geluiden bedenken bij het verhaal. Lisa was de verteller. Ik zelf vond dat ze heel goed kon voorlezen. Daarna gingen we plaatjes in movie maker zetten. Dat was echt een gedoe maar het is wel gelukt. Ons verhaal heette familie Eik. Iedereen heeft ook een gedicht gemaakt. Je moest enge gedichten bedenken. Natuurlijk hebben we ook geknutseld: spookhuizen en een woordtekening. Een woordtekening houdt in dat je een tekening maakt, met allemaal woorden op de lijnen. Ik vond zelf groep 4 heel leuk omdat, ze allemaal griezelige foto’s hebben gemaakt. Van de kinderen. De kinderen van de groepen. Konden ook kleine prijsjes winnen. Als ze een blad maakten van zoek de verschillen. En goed hadden dan konden ze misschien wel winnen! Ik heb heel veel geleerd en ik vond het super leuk.

           Groetjes Britt.

Themaweek 2017

Dit jaar was de Themaweek SUPER leuk. Het thema van dit jaar was Gruwelijk Eng.Wij deden natuurlijk ook iets, wij gingen een hoorspel maken, Wat is dat eigenlijk?? Een hoorspel is een soort film met zelfgemaakte geluiden, maar dan moet het wel stilstaande plaatjes zijn. En toen moesten zelf een verhaal maken, en dat ging over De Verdwaalde Kinderen. En na die tijd moeten we de film editen met Movie Maker (Edit Programma). En we hadden Vier groepjes ik zat bij, Dean, Luan, Bhoi, Tygo en Maik. En van onze klas maakte wij een soort van griezel bioscoop. En met ons groepje hebben we een loket gemaakt voor onze griezel bioscoop. En toen om 4 uur begon de inloopmiddag. We kregen al meteen veel klanten. Zoveel klanten dat de tickets op waren maar gelukkig hadden we een doos waar je de tickets. En ik ging ook effe bij de andere klassen kijken. Groep 5 had een spookhuis maar het leekt er niet op eerlijk gezegd (mijn mening). En toen ging ik weet naar mijn klas en het was vooral druk omdat we ook een winactie. O dat was ik vergeten te vertellen. De films die gedraaid werden waren: De Verdwaalde Kinderen, Familie Eik, De Baron en Scary Night. Het was een super leuke gezellige themaweek.

   

Gemaakt door: Kay Middelkamp

Afbeeldingsresultaat voor bureau halt

Halt

Bij ons in de klas is een vrouw van Halt langs gekomen. Ze vertelde over wat Halt doet. Ze had een presentatie laten zien. Daar liet ze zien wat ze daar deden. We deden een test, een test voor groepsdruk. vijf kinderen kregen een briefje,  ze werden een voor een naar de gang geroepen. Een iemand had een kaartje met drie mogelijke antwoorden. En de rest had maar een antwoord. Dat antwoord was fout, maar dat wisten ze want dat was hun vertelt. Degene die drie mogelijke antwoorden werd getest voor groepsdruk. Toen werden er vragen gesteld. Degene met de drie antwoorden ging met uitzondering van een vraag met de groep mee. Dus hij was daar gevoelig voor. Later kregen we een blad met 5 vragen over groepsdruk. Voor een antwoord kreeg je bepaalde punten. Hoe meer hoe gevoeliger voor groepsdruk. 25-35 punten was dat je niet gevoelig was. 40-55 was je een beetje gevoelig.En 60-75 punten was je heel gevoelig.
Toen kregen we later een verhaal te horen over Klaas. Hij was aan het shoppen met zijn vrienden door de stad en kwamen op het laatste uit bij de MediaMarkt. Daar werd Klaas veel buitengesloten en besloot even afstand te nemen. Later kwam hij terug. En toen vroeg een van die jongens als hij een koptelefoon wou stelen. Toen moesten wij in tweetallen tips verzinnen voor Klaas wat hij zou kunnen doen. Toen kregen wij te horen dat hij zij dat hij dat maar zelf moest doen, maar dat deed hij ook. Klaas liep samen met de jongens uit de winkel en toen werd hij alsnog opgepakt en kwam terecht bij Halt. We keken als laatst ook nog naar een echt gebeurt maar nagespeeld filmpje. Maar de jongens die dat naspeelden waren de echte mensen die dat ook echt hebben gedaan. Ze sloopten alles molens bloempotten ect. Het slachtoffer was er ook echt bij en was ook geschrokken.
De school kreeg een poster van tips over groepsdruk. Tip 1 was: vraag je af: waarom doe ik mee met de groep. Tip 2: doe alleen dingen waar je achter staat. Tip 3: durf ‘nee’ te zeggen. Tip 4: neem iemand in vertrouwen praat met je ouders. Tip 5: zoek een medestander in de groep, help elkaar. Tip 6: verzin een smoes en loop weg. Dit waren de tips. Heb je er zelf ook iets aan gehad?? Dit was mijn verhaal en ik vond het heel boeiend om dit allemaal te horen.

Gemaakt door Maik

 

 scholen fietscross

Dinsdag de 18e was de eerste wedstrijden en volgende week dinsdag de 26e is de tweede dag van de fietscross. dinsdag hebben Kevin, Timo en Andy gefietst. Timo en Andy kwamen daar aan en we kregen een nummer bordje van Marcel dat is de vader van Kevin want de eerste van de school moet vragen voor een envelop met de nummerbordjes en Kevin was daar als eerste dus hun hadden de nummerbordjes. Om 18.00 was de oefenrondes met en zonder startrek. Van 18.00-18.30 was het oefenen en toen begonnen we. Timo was ook gevallen. Gelukkig dat het nog goed gaat, want hij was best wel hard gevallen. Volgende week dinsdag de 26e is fietscross zonder lochsprinters (de lochsprinters zijn de mensen die op fietscross zitten). De 18e was met lochsprinters.

                                                 Andy.