Groep 8

Welkom op de groepspagina van groep 8!

 

Themaweek 2017

Deze week was themaweek bij ons op school. Het thema was gruwelijk eng. Maandag was de start van de themaweek. Alle klassen moesten naar de centrale ruimte toe. Uit elke klas mochten 2 of 3 kinderen op het podium dansen op het liedje gruwelijk eng. Ook mocht elke klas aangeven welk boek ze graag wouden. Onze klas heeft het boek: De grootste ettertjes van de wereld gekozen. De rest van de week gingen we veel tekenen. Ook hebben we in groepjes hoorspellen gemaakt. Toen moesten we zelf inspreken en geluiden maken. We hebben dat met movie maker bewerkt en plaatjes op geplakt. De titel van ons hoorspel was: Scary Night. In mijn groepje zaten: Mirthe, Kez, Floor, Stevie en ik. Onze klas werd een soort bioscoop. Daar kon je dan de hoorspellen zien. Voor de inloopmiddag hadden we een loket gemaakt waar we kaartjes gingen weggeven want je moest een kaartje hebben om in onze klas te komen. Als je uit de klas ging moest je je kaartje weer in een bak doen. Ook hadden we een prijsvraag gedaan: zoek de verschillen. Je moest je naam en groep invullen. Ook hoeveel verschillen je had gevonden. Na de inloopmiddag gingen we ze eerst sorteren wie ook echt 6 verschillen had gevonden. Daarna hadden we ze gesorteerd. Er lag een stapel met groep 1 t/m 4 en 5 t/m 7. Uit elke stapel hebben we twee mensen getrokken. De inloopmiddag was heel leuk.

Geschreven door Fenna

  

Themaweek

De themaweek was heel leuk. Want we moesten een hoorspel maken. We moesten eerst een verhaal typen. En daarna moesten we de geluiden maken van dingen die je thuis had liggen of die ergens op school liggen. Bhoi en Tygo hebben bewerkt en ik zelf heb het verhaal ingesproken met de voice recorder. En we moesten een eng verhaal maken want het themaweek was gruwelijk eng. Ik werkte samen met Bhoi, Kay m, Dean, Tygo, Maik en ik zelf. Ons verhaal ging over twee kinderen die door het griezelige bos liepen. Maar ze waren de weg helemaal kwijt ze kwamen bij een spookhuis en een ondergrondse tunnel. We maakten een bioscoop van onze stoelen. We kregen een boek van Juf Agnes De grootse ettertjes van de wereld en van meester Alaska. En we moesten de klas nog versieren met slingers en zwarte doeken. En met Juf Truus moesten we een spookhuis maken en dan de lijnen dat waren dan allemaal woorden. En met Meester Martin een gedicht in de stijl van Roald Dal. En dat gedicht moesten we versieren met potloden en papier. En we hadden ook nog een kassa en tickets. En donderdag was de inloopmiddag toen mochten we in elke klas kijken waar we wouden. Groep 1 had veel zelfgemaakte slingers en groep 2 ook. Groep 3 had toverzand van de zand tovenaar. Groep 4 had voeldozen en ze hadden een foto gemaakt en dan mocht ze zich zelf eng maken met nep ogen en bloed. Groep 5-6 had een spookhuis waar kinderen een griezelverhaal voorlezen. Groep 7 had op het bord allemaal verhalen vertelt. En groep 8 had ik al vertelt maar we hadden zoek de verschillen en het waren 6 verschillen. En de titels waren De baron, Familie Eik, Scary Night en de verdwaalde kinderen. En ik zelf vond de themaweek superleuk en er waren prachtige klassen versierd.

Gemaakt door Luan Daggenvoorde

    

 

 Thema week 2017

Het thema van dit jaar was: Gruwelijk Eng!! Ieder klas ging iets maken voor de inloopmiddag op donderdag. Maandag ochtend gingen eerst alle kinderen naar de centrale ruimte. Van ieder klas gingen er een paar kinderen het liedje Gruwelijk Eng dansen. Ook mocht ieder groep een boek uit kiezen. Ons boek heet: De grootste ettertjes van  de wereld! Wij hebben in groepjes een hoorspel gemaakt. Ik zat met Lisa, Meike, Siebe en Janniek in het groepje. Eerst gingen we een verhaal bedenken. Daarna gingen we allemaal geluiden bedenken bij het verhaal. Lisa was de verteller. Ik zelf vond dat ze heel goed kon voorlezen. Daarna gingen we plaatjes in movie maker zetten. Dat was echt een gedoe maar het is wel gelukt. Ons verhaal heette familie Eik. Iedereen heeft ook een gedicht gemaakt. Je moest enge gedichten bedenken. Natuurlijk hebben we ook geknutseld: spookhuizen en een woordtekening. Een woordtekening houdt in dat je een tekening maakt, met allemaal woorden op de lijnen. Ik vond zelf groep 4 heel leuk omdat, ze allemaal griezelige foto’s hebben gemaakt. Van de kinderen. De kinderen van de groepen. Konden ook kleine prijsjes winnen. Als ze een blad maakten van zoek de verschillen. En goed hadden dan konden ze misschien wel winnen! Ik heb heel veel geleerd en ik vond het super leuk.

           Groetjes Britt.

Themaweek 2017

Dit jaar was de Themaweek SUPER leuk. Het thema van dit jaar was Gruwelijk Eng.Wij deden natuurlijk ook iets, wij gingen een hoorspel maken, Wat is dat eigenlijk?? Een hoorspel is een soort film met zelfgemaakte geluiden, maar dan moet het wel stilstaande plaatjes zijn. En toen moesten zelf een verhaal maken, en dat ging over De Verdwaalde Kinderen. En na die tijd moeten we de film editen met Movie Maker (Edit Programma). En we hadden Vier groepjes ik zat bij, Dean, Luan, Bhoi, Tygo en Maik. En van onze klas maakte wij een soort van griezel bioscoop. En met ons groepje hebben we een loket gemaakt voor onze griezel bioscoop. En toen om 4 uur begon de inloopmiddag. We kregen al meteen veel klanten. Zoveel klanten dat de tickets op waren maar gelukkig hadden we een doos waar je de tickets. En ik ging ook effe bij de andere klassen kijken. Groep 5 had een spookhuis maar het leekt er niet op eerlijk gezegd (mijn mening). En toen ging ik weet naar mijn klas en het was vooral druk omdat we ook een winactie. O dat was ik vergeten te vertellen. De films die gedraaid werden waren: De Verdwaalde Kinderen, Familie Eik, De Baron en Scary Night. Het was een super leuke gezellige themaweek.

   

Gemaakt door: Kay Middelkamp

Afbeeldingsresultaat voor bureau halt

Halt

Bij ons in de klas is een vrouw van Halt langs gekomen. Ze vertelde over wat Halt doet. Ze had een presentatie laten zien. Daar liet ze zien wat ze daar deden. We deden een test, een test voor groepsdruk. vijf kinderen kregen een briefje,  ze werden een voor een naar de gang geroepen. Een iemand had een kaartje met drie mogelijke antwoorden. En de rest had maar een antwoord. Dat antwoord was fout, maar dat wisten ze want dat was hun vertelt. Degene die drie mogelijke antwoorden werd getest voor groepsdruk. Toen werden er vragen gesteld. Degene met de drie antwoorden ging met uitzondering van een vraag met de groep mee. Dus hij was daar gevoelig voor. Later kregen we een blad met 5 vragen over groepsdruk. Voor een antwoord kreeg je bepaalde punten. Hoe meer hoe gevoeliger voor groepsdruk. 25-35 punten was dat je niet gevoelig was. 40-55 was je een beetje gevoelig.En 60-75 punten was je heel gevoelig.
Toen kregen we later een verhaal te horen over Klaas. Hij was aan het shoppen met zijn vrienden door de stad en kwamen op het laatste uit bij de MediaMarkt. Daar werd Klaas veel buitengesloten en besloot even afstand te nemen. Later kwam hij terug. En toen vroeg een van die jongens als hij een koptelefoon wou stelen. Toen moesten wij in tweetallen tips verzinnen voor Klaas wat hij zou kunnen doen. Toen kregen wij te horen dat hij zij dat hij dat maar zelf moest doen, maar dat deed hij ook. Klaas liep samen met de jongens uit de winkel en toen werd hij alsnog opgepakt en kwam terecht bij Halt. We keken als laatst ook nog naar een echt gebeurt maar nagespeeld filmpje. Maar de jongens die dat naspeelden waren de echte mensen die dat ook echt hebben gedaan. Ze sloopten alles molens bloempotten ect. Het slachtoffer was er ook echt bij en was ook geschrokken.
De school kreeg een poster van tips over groepsdruk. Tip 1 was: vraag je af: waarom doe ik mee met de groep. Tip 2: doe alleen dingen waar je achter staat. Tip 3: durf ‘nee’ te zeggen. Tip 4: neem iemand in vertrouwen praat met je ouders. Tip 5: zoek een medestander in de groep, help elkaar. Tip 6: verzin een smoes en loop weg. Dit waren de tips. Heb je er zelf ook iets aan gehad?? Dit was mijn verhaal en ik vond het heel boeiend om dit allemaal te horen.

Gemaakt door Maik

 

 scholen fietscross

Dinsdag de 18e was de eerste wedstrijden en volgende week dinsdag de 26e is de tweede dag van de fietscross. dinsdag hebben Kevin, Timo en Andy gefietst. Timo en Andy kwamen daar aan en we kregen een nummer bordje van Marcel dat is de vader van Kevin want de eerste van de school moet vragen voor een envelop met de nummerbordjes en Kevin was daar als eerste dus hun hadden de nummerbordjes. Om 18.00 was de oefenrondes met en zonder startrek. Van 18.00-18.30 was het oefenen en toen begonnen we. Timo was ook gevallen. Gelukkig dat het nog goed gaat, want hij was best wel hard gevallen. Volgende week dinsdag de 26e is fietscross zonder lochsprinters (de lochsprinters zijn de mensen die op fietscross zitten). De 18e was met lochsprinters.

                                                 Andy.