Groep 7

Bezoek RTV Oost 19-06-2018:

TV Oost

Wij zijn dinsdag 19 juni bij RTV Oost geweest. Wij gingen er om 09:00 naartoe. we moesten helemaal naar Hengelo. Toen we daar aankwamen kregen we allemaal ranja. Daarna gingen we naar de tv studio. daar waren allemaal camera’s. en er mochten ook een paar kinderen voor de leuk iets voorlezen. Ze moesten in de camera kijken want daar was de tekst die ze moesten zeggen. En de tekst moest ook naar boven toe en dat mocht Kevin doen. verder gingen we nog naar computers waar ze alles regelen om een goede video te maken. De muren zijn heel erg dik want er mogen geen geluiden worden gemaakt als er een video wordt gemaakt. En we mochten ook nog in de radiostudio komen. Toen waren wij op tv. maar we mochten helaas niks zeggen vanwege de tijd. Want er werd tijd verteut in de tv studio. En dat vonden wij wel heel jammer. En die vrouw die ons de rondleiding gaf die gaf ons haar laatste rondleiding. Ze heeft wel 1800 rondleidingen gegeven en ze heeft daar 32 jaar gewerkt. En toen we uit de studio weer weg gingen kregen we nog wat te drinken en toen gingen we weer naar huis toe. Maar alles werd geregeld door mijn moeder. want zij werkt daar.

Groetjes,

Len

Rtv oost

wij zijn bij rtv oost geweest daar werkt ook de moeder van Len daar was het echt heel leuk want we mochten zelfs een eigen film maken dat was super leuk ik mocht de tekst bedienen. ik zat bij meester in de auto en dat was super leuk als we ons goed gedragen dan mochten we de terugweg muziek kiezen dat was echt heel leuk bedankt rtv oost

Groetjes,

Kevin

Rtv oost

wij zijn naar RTV Oost geweest in Hengelo. We zijn bijna met de hele klas geweest behalve een iemand want die was jammer genoeg ziek. we waren er eigenlijk op 19 juni ik zat bij Floor in de auto. en daar zaten Floor Stein en Fabian en ik. en er was een hele hoge toren maar die gebruikte ze vroeger heel veel. die gebruiken ze nu voor de radio in de auto. we moesten eerst aan een tafel zitten en kregen we drinken. en  toen kregen we een rondleiding van Ina. en toen gingen we naar een zaal. En toen ging  ze het over het RTV Oost praten en dat was best wel interessant. en toen kregen we een filmpje zien van de bus van RTV Oost. En toen mocht Kevin met de autocue heen en weer om te oefenen. en toen mochten Stijn en Emma net zoals een presentatie. en eigenlijk konden we op een live radio  maar ze was te lang aan het praten en daarom kon dat niet. het was daar echt te leuk ik zou er wel willen werken maar dan wil ik wel op de tv of op de radio dat is tenminste leuk het lijkt me niet leuk om mensen rondleiden want dat lijkt me super saai. ik zou daar elke school jaar naar toe willen gaan en dan kijken wat er is verandert. op het laatste moesten we weer aan de tafel zitten maar toen verveel den we ons en gingen we commando pinkelen en dat was wel leuk en toen kregen we complimenten dat we het goed hebben gedaan en wat we wat minder hebben gedaan ik vond het super leuk de ouders gingen gewoon mee met de rondleiding en gingen ook mee naar de radio maar daar konden ze niet in want daar was het te druk. en toen lieten ze zien als je je hand opsteekt dat het pas een seconde later beweegt dat is net zo bij NOS avondjournaal en de regiekamer zijn we geweest dat was ook super leuk en toen liet ie zo’n filmpje zien en dat was wel heel interessant en  leuk.

Groetjes,

Stefan

 

   

Schoolvoetbal jongens en meisjes 2018:

De finale van de schoolvoetbal

ik en groep 8 hebben de finale bereikt van het schoolvoetbal we waren tweede geworden. We moesten het veld op en toen gingen we voetballen en we hadden tot de tweede helft waren er niet zoveel kansen. En de tweede helft waren er niet zoveel kansen en toen moesten we penalty’s en Luan en Tom en Maik en Andy en ik moesten penalty’s nemen Luan ging eerst en hij scoorde hem en Tom en Maik en Andy hadden gemist en ik hoefde niet meer dus hadden we al verloren dat was niet zo leuk maar ook wel weer omdat groep 8 dan weer moest komen van kamp en dan hadden ze een dag minder kamp dat is ook niet zo fijn en de winnaars hadden een hele grote beker gewonnen maar die moesten ze volgend jaar weer inleveren. Dus dat maakte me niet zo veel uit.

Timo van Adrighem

Schoolvoetbal 2018:

wij hebben meegedaan aan het schoolvoetbal met groep 7 en wij zijn door naar de voorrondes van het schoolvoetbal. Op 11 april ’18 moeten we naar S.V.V.N in Nijverdal de voorrondes spelen. Groep 8 is ook door naar de voorrondes, dus daar moeten we ook tegen! Wij hadden op 4 april ’18 de kwalificatie die bestond uit 3 wedstrijden.

  1. 1-3 gewonnen van de Schaapskooi
  2. 0-3 gewonnen van de Rietslenke
  3. 0-10 gewonnen van de Es

Ons team bestaat uit: Kyan(groep 6), Sep(groep 6), Jorik(groep 6), Jur (groep 6), Kevin, Tim, Daan, Len, Nadal, Stijn, Floor, Stefan, Fabian en Flynn. De meiden van onze klas zijn niet doorgegaan en de andere meiden die meededen aan groep 8 zijn ook niet doorgegaan. De 1ste was best wel makkelijk want dat waren allemaal kleiner als ons. De 2de wedstrijd werd misschien afgelast omdat het onweerde en het heel hard regende. Toen moesten we wachten en naar de kleedkamer en daar waren tegenstanders en dat was heel grappig. De 3de wedstrijd was ook wel makkelijk en dat was ook een hele rare wedstrijd omdat er kinderen op de dug-out aan het trommelen, en ze waren heel slecht. Wij hebben daarna de voorrondes gedaan daar zijn we 4de geworden en groep 8 heeft de finale bereikt samen met Timo en hebben met de penalty`s verloren dat was heel jammer maar ze waren toch heel blij.

  1. 0-0 gelijk tegen Op Weg 1 (groep8)
  2. 2-2 gelijk tegen de Wingerd
  3. 1-0 verloren tegen de Prinses Beatrix
  4. 1-4 verloren met penalty`s (groep8 met de finale)

De penalty volgorde: Luan, Tom, Andy en Maik en Timo mocht daarna maar omdat Maik miste mocht Timo niet meer dat was wel jammer.

Groetjes,

Flynn

Schoolvoetbal 2018

Wij hebben op 4 april gevoetbald tegen verschillende scholen in de gemeente Hellendoorn. Ons team moest in Hulsen bij de Hulsense boys. Wij moesten tegen drie scholen: De Triangel, De Rietslenke en De Reggenwinde. We hebben een keer verloren met 3-0, de tweede wedstrijd was gestopt door de regen en de derde wedstrijd hebben we gewonnen met 3-0. Toen het regende moesten we naar onze kleedkamer we kregen chocolademelk en thee en ons team had snoep mee😃. Daarna gingen we weer voetballen Tess maakte twee doelpunten toen ze nog een keer wou schieten schoot ze tegen de lat en Sille ving hem en maakte een doelpunt!

Nicky en Simone

Schoolvoetbal groep 7 jongens

Wij zijn woensdag 4 april naar het schoolvoetbaltoernooi geweest. We hebben de eerste wedstrijd met de jongens van ons gewonnen en de jongens in ons team zijn; Jur, Kyan, Sep, Jorik, Kevin, Joep, Len, Stijn, Daan, Nadal, Flynn, Floor, Tim, Stefan en Fabian. We hebben er echt voor geknokt en we hadden hadden met 3-1 gewonnen en we waren wel blij. Want we hadden niet verwacht dat het zo goed zou beginnen en wat al helemaal leuk was dat we de tweede wedstrijd ook hadden gewonnen met 2-0 en we gingen los. En de laatste wedstrijd was best wel makkelijk want we hadden met 10-0 gewonnen en we waren door naar de volgende ronde en dat was de finale er waren twee poules en wij zaten bij groep 8 in en de eerste wedstrijd moesten we tegen groep 8 en toen was het gelijk 0-0 groep 8 had wel wat meer kansen waar onder op de paal. Met een punt waren we al best wel blij. Maar de tweede wedstrijd wouden we winnen maar dat ging in het begin niet zo goed want met 5 minuten stonden we al met 2-0 achter maar we kwamen weer goed in de wedstrijd doordat ik een voorzet gaf en tim hem er in kopte en toen stond het alweer 2-1 en toen gaf floor een hele lange bal op mij en toen schoot ik hem met buitenkant links in de linkerhoek en toen hadden we gelijk gespeeld. We hadden eigenlijk nog kunnen winnen als we nog even door gingen. De derde wedstrijd ging het eigenlijk niet slecht maar hun kwamen via een afstandsschot op 1-0 en toen scoorde wij niet meer en dat was jammer maar we hadden wel lol gehad.

Einde

Nadal

Schoolvoetbal groep 8

Ik heb meegedaan aan schoolvoetbal ik vond het super leuk. ik zat bij: Liv, Mirre, Kez, Meike, Floor, Lisa   ,Mirthe, Stevie en Britt. Het was een hele leuke team. ik heb zelfs niet gescoord maar andere. jammer genoeg ben ik niet in de finale gekomen. maar ik vond het wel leuk en daarvoor deed ik ook mee gewoon voor de leuke geit. we moesten bij SVVN dat was gelukkig niet ver weg dat vond ik fijn want ik word heel snel misselijk in de auto dus daarom vond ik het fijn. Mirre en Liv hadden 2 goals gemaakt en Lisa had er 1 gemaakt en Mirthe ook 1 en voor de rest weet ik het niet meer. Onze coaches  waren: Rudolf Wolterink en Alwi knobben.

Destiny

Schoolvoetbal

Hoi ik deed mee aan de school voetbal bijna alle meisje deden mee van onze klas er waren ook kinderen van groep 6 wij hadden eigenlijk een andere dag maar helaas was het afgelast door de regen heel erg jammer maar we gingen die week daarop mochten wij maar er was een groot probleem want de jongens moesten ook precies op die dag dus de t shirts sokken  en de broekjes hadden we niet genoeg maar uiteindelijk mochten de  jongens in de school pakjes met de sokken dus ik had een probleem want die volgende dag was het al en ik zit niet op voetbal maar gelukkig had ik die sokken van Destiny, het ging door!!

wij als team gingen daar na toe naar de hulzense boys (de voetbalclub heet zo het waren wel meisjes hoor) het was heel leuk 1ste wedstrijd verloren we we waren wel tevreden met het resultaat de 2 de wedstrijd hadden wij ook verloren maar die wedstrijd was vol met regen een grappige wedstrijd heel veel geleden uit en je kon bijna achter leunen door de wind een we gingen een helft doen die andere was afgelast de laatste wedstrijd ging wel heel goed we WONNEN YAY we waren heel blij dus je ziet wel op tv dat je dan op elkaar licht dat ziet er soepel en cool uit en wat doen wij ja, je raadt het al

wij gingen dus op elkaar springen!! ik lag helemaal onderop het deed pijn

we werden 3 van de meisjes iedereen was blij maar de 2 en de 3 de mochten door naar de volgende ronde van de gemeente Hellendoorn we kregen geen prijs maar de prijs is er al in mijn hart

(moet even een dappere uitspraak doen XD )

Groetjes Elyn

Zwerfvuilactie Haarle 2018:

Zwerfvuilactie Haarle

Ik heb meegedaan aan zwerfvuilactie. Ik zat bij Emma, Timo en Flynn in en de moeder van Timo ging met ons mee fietsen en op ons letten. Ik had heel veel gevonden vooral in de sloot. We vonden heel veel bier blikjes en bier flesjes. Ik kwam mijn moeder en mijn broertje tegen, toen ging mijn moeder een stukje meefietsen en daarna ging ze wel naar huis. Iedereen gooit het vuil op straat dat snap ik gewoon niet, je kunt het gewoon in de prullenbak gooien vind ik. Ik vond het wel leuk om te doen maar alsnog vind ik dat je het gewoon in de prullenbak kan doen. We hadden ook heel veel snoeppapiertjes gevonden. We hadden 2 zakken vol met troep dat is best veel vind ik. We hadden veel verschillende dingen gevonden. Toen we aankwamen zagen we een dode vogel op de weg maar die hoefde we niet mee te nemen. De kinderen uit groep 6 moesten in het dorp en de kinderen uit de groep 7 &8 moesten buitenaf. Dat vond ik wel goed want ik vind fietsen heel leuk. Wij moesten aan de Haarlerveldweg en de Poggenbeltweg de Wittebroeksweg. Dat was niet zo ver maar we hadden wel tegen wind in het begin en op de terugweg niet meer dat vond ik fijn. Maar ik vond het echt heel leuk om te doen.

Destiny

Zwerfvuilactie

Wij moesten de straten Bathemerweg en de Bisschopweg. Dat was heel leuk. Bij een bankje met een prullenbak waren heel veel drank flessen en chips en shag en nog een soort van drugs (een professionele slagroomspuit capsules). Dat had onze meester uitgelegd. Ik vond dat wel bijzonder als mensen dat gebruiken. Ons groepje vroeg daarom ook direct wat dat was. Ik hoop als mensen er weer wat hebben geleerd wat wij hebben gevonden het de natuur schoon laten!

Gr Kevin

Zwerfvuilactie

Wij hebben 28 maart 2018 zwerfvuilactie gehad, en dat was heel leuk. ik zat in een groepje met Agnes (de moeder van Daan), dat was de leider, en mirre zat in mijn groepje en Daan en Stefan en ik wij moesten bij de Raamsweg en de Poggenbeltweg en dat was best wel een leuke weg want we moesten bij de bosrand lopen en daar stonden allemaal schapen en lammetjes en dat was heel schattig. Ik en mirre waren een heel goed team, maar Stefan pakte de hele tijd de prutjes af. En dat vonden we niet zo leuk maar je schoenen werden wel helemaal nat maar dat maakte niet zo veel uit. Maar we mochten even naar de sloot en mirre ging met een volle sprint rennen en toen gleed ze uit. Ze moest wel lachen dus dat was wel grappig. Bij het begin vonden we gelijk al een handschoen en we zagen heel veel hondendrollen daar moest je gewoon niet in staan en we zagen echt super veel kleine stukjes kranten, en een zwarte bananenschil. Maar het is ook heel belangrijk dat je wel opruimt want het is goed voor de natuur en dieren kunnen er aan dood gaan en dat is gewoon slecht. Groep 6-7-8 die deden mee en groep 6 gingen lopend en groep 7-8 met de fiets het was een natte dag, maar we moesten van 10:30 tot 12:00, we kregen een plastic handschoen aan van Agnes die had ze meegenomen dat was wel handig want dan kon je ook met je hand dingen van de grond pakken maar het kon ook wel met je andere hand maar dat is wat anders, maar je kreeg ook een stok waarmee je de prulletjes kan oppakken en dat was wel handig dit was mijn stukje.

Groeten Liv

Zwerfvuilactie

Met de zwerfvuilactie zijn we door heel Haarle gegaan om vuil te rapen. Wij moesten bij de Raamsweg en de Haarlerveldweg, met ons groepje, mijn moeder Agnes en de kinderen Stefan, Liv, Mirre en ik. Wij vinden het belangrijk dat ons dorp schoon is en niet dat er rotzooi op de weg ligt en in de bermen. We hebben heel plastic gevonden en we hebben veel bier flesjes gevonden en een volle, en er lagen heel veel sigaretten. Maar er lagen ook stukken isolatie in de sloot of berm en stukken bumper van een auto.

Groet, Daan

Zwerfvuilactie

Wij zijn 28 maart in Haarle gaan opruimen, groep 7 en 8 gingen buitenaf ik kon niet fietsen omdat ik  iets met mijn arm had. dus ik ging met groep 6 mee in het dorp. ik zat bij Jur, Kyan en sep in, dat was heel gezellig. wij moesten het industrieterrein doen en bij de plakker vonden we heel veel peuken. dat was best wel vies. we kregen een grijper mee, om de dingen op te pakken. Op het industrieterrein kwamen we een heel stuk van een

paardentrailer tegen. Dit vonden we best zonde. Onderweg kwamen we mensen tegen die allemaal zeiden dat we goed bezig waren. De reden waarom we dit doen, is omdat er scholieren en mensen langs die wegen gaan en heel veel afval in de sloot gooien. In een container vonden we heel veel botten en een pijpje, Jur dacht dat het een bom was maar dat was niet zo. Ik vond het best wel belangrijk want ik vind dat je gewoon je eigen rotzooi moet opruimen. Of neem het gewoon mee naar huis en gooi het daar in de prullenbak. Op het eind kregen we een korte preek, dat ze het heel fijn vonden dat we dit deden. Als bedankje kregen we een hele grote slagroomsoes en wat fris. We kregen ook nog 2 spelletjes, een verkeersspel en het spel heette vos kom uit je hol. Toen we naar huis mochten kregen we een lampje. Ik had een rode.

Joep

Foekepotten maken in de kas met Meester Peter:

Dinsdag 6 februari is meester Peter in de klas geweest om met ons Foekepotten te maken. Vrijdag gaan de Foekepotten mee naar huis.

 

Voorleeskampioenschap 2018 in het ZinIn theater:

voorleeswedstrijd

Ik heb afgelopen zaterdag meegedaan aan de voorleeswedstrijd in het zinin theater. het was heel leuk ik was als zesde aan de beurt. Het ging heel goed, ik kende alle tekst helemaal uit mijn hoofd. toen ik was geweest begon de  pauze en ging ik wat drinken pakken. daarna begonnen we weer met het voorlezen, ik hoefde niet meer, daardoor was ik heel erg opgelucht dat ik al was geweest op het laatst kwam iemand met het boek Kweenie, dat meisje was super goed, uiteindelijk zei de presentatrice wie er had gewonnen maar eerst gaf ze een paar tips over hoe de winnaar voorlas, ze zei: hij/zij was heel fanatiek, hij/zij denken wij, leest wel vaker boeken, hij/zij was heel zenuwachtig en toen wist iedereen wie er had gewonnen want de laatste die was super zenuwachtig. Ja hoor zij had gewonnen ik vond het super leuk om dit te mogen meemaken en dat ik al gewonnen heb van de hele school!

Tim

Schaaktoernooi 2018:

schaken:   

wij zijn bij het schaken geweest in Nijverdal. ik zat bij Tim, Flynn, Nadal, en ik zelf in het team. wij zijn tweede geworden. gedeeltelijk eerste zijn we eigenlijk maar hun hadden meer weergeven. dat betekent dat ze meer wedstrijden hadden gewonnen. wij mogen nu naar het Overijsselse kampioenschap in Hengelo. bij mij ging het schaken super goed ik had 6 keer gewonnen en 1 verloren. ik was in de competitie gedeeld 4 geworden. we moesten 7 wedstrijden spelen en dat was heel leuk . er waren ook nog mensen die op schaken zaten en ik heb van een gewonnen die op schaken zat. ik vond het zelf super leuk om mee te doen en daarom ga ik volgend jaar ook mee doen en dan gaan we voor de winst.

gemaakt door Fabian

Schaken:                                 

Ik deed mee aan schaken.Ik vond het heel erg leuk.Ik vond het bij team 1 het leukst met Siebe want met hem vond ik het het moeilijkst. Het was spannend omdat het in het begin heel gelijk op ging. We deden 7 rondes, ik had er 1 verloren, 3 gelijk gespeeld en 3 gewonnen. Het begon om 10 over 2, tot kwart over 5. Ik had helaas niks gewonnen maar dat vind ik niet zo erg. Het gaat ook niet om het winnen maar om het plezier. Bij eentje had ik erg veel geluk want die gene was ziek en ze konden geen invaller vinden dus ik had automatisch gewonnen.Ik moest ook tegen Siebe het ging heel gelijk op want ik had eerst meer punten dan hij maar op het laatst zette hij mij schaak en ik moest mijn koning verzetten en achter mijn koning stond mijn toren dus die was ik kwijt en toen was de tijd om en had hij met hakken over de sloot gewonnen.Ik vond het heel leuk om hier aan mee te doen.Volgend jaar mag het zeker weer van mij.Namens mij heel erg bedankt mensen die het schaken hebben georganiseerd.Jullie hebben er voor gezorgd dat ik me een middag heb vermaakt.

Emma

Schaken:             

ik heb meegedaan aan het schaaktoernooi ik heb het super leuk gevonden ik wil het nog wel een paar keer meedoen want ik ben een keer meegedaan dus ik wil het nog wel een keer doen als ik een keer in de top 3 ben gekomen dan zou ik dat super leuk vinden want dan ben ik de eerste van de familie ik zou het nog wel 100 keer willen doen want dan kan ik heel goed worden dus ik zou graag een keer 1ste worden met me team en solo dan zou ik wel naar de Overijsselse kampioenschap want dat is best wel bijzonder ik heb het heel leuk gevonden  en ik had ook een leuk team ik zat bij Timo in en Elyn en Nicky dat was mijn team ik vond het leuk dus ik zal graag

Stefan

Schaken

Het is woensdag we gaan vandaag schaken {jeeey} Een keer geen saaie typeles maar schaken! Ik vond het heel leuk. Ik wachtte buiten tot Simone, Emma en Liv mij ophaalden. Toen gingen we naar de plek en melden ons aan bij de man die dat regelde en toen zeiden ze waar we moest zitten en iedereen klaar … begin maar en de 15 minuten waren begonnen. De tijd vloog. Zo ging het de hele tijd het was echt heel leuk ik kan niet wachten tot volgend jaar!!!!!

Dit was mijn verhaal groetjes Lieke

 

Opgezette uilen in de klas en uilenballen uitpluizen vanuit het CNME natuur en milieu Overijssel!  Ook mochten we van de oma van Joep een opgezette uil bewonderen in de klas.

Cajon optreden groep 7:

Cajons

wij hebben een Cajons optreden. en het was super leuk. iedereen had een Cajons. Last Christmas. Dat liedje vonden een paar jongens heel stom 🙂  maar ik vond het liedje heel mooi en leuk. het was super leuk

Mirre

Cajons

Maandag 18 december hadden wij een optreden met Cajons. Een meester Peter kwam ons les geven. we deden het liedje Last Christmas. Het ging heel goed. De hele school kwam kijken. Maar de ouders van ons niet. want het was maar 15 minuten ofzo. Daarvoor gingen we nog even oefenen om het helemaal goed te krijgen. en toen ging het helemaal goed. Het klonk ook heel mooi en we kregen een heel hard applaus.

Len

Cajon

We hadden drie weken voor het leren bestelen van de Cajon. We moesten op het podium en de hele school mocht kijken. Alleen de ouders niet, de juffen en meesters waren er wel. Dit kwam omdat we ook nog het showtheater hadden. De hele school deed mee met klappen op de vloer of de knieën. het was en leuke dag toen!

Floor

Showtheater:

   

Showtheater

We hebben 22 december show-theather gedaan over de kinderen van de kerstman het gaat over de kinderen van de kerstman die gaan in plaats van hun vader naar Nederland want dat wou de kerstvrouw graag maar toen kregen Flore en Sore ruzie en ging de groep uit elkaar de ene helft kwam bij de kerstcentrale (helft van Sore) de anderen kwamen bij een boerderij en kwamen uiteindelijk ook bij de kerstcentrale en toen werd het feest!🎉🎉🎉  het oefenen ging goed ik kende vijf dagen ervoor mijn tekst al uit mijn hoofd. Dit zijn de rollen Sore: Stijn Dore: Flynn Hore: Simone Bore :Stefan more : Fabian Rore : Destiny Lore : Timo Kore : Elyn (Lore en Kore zijn een tweeling)  Gore : Nadal Pore : Tim Flore  : Jennifer  de engelen  waren Kevin Lieke Mirre en Liv Angela : Emma jan : Len boer: Joep boerin : Nicky Nieuwslezer : Mirre de koks zijn Daan Floor en Lieke de opvoering ging erg goed en het was leuk om te doen

Stijn van der Linden

Het showtheater van groep 7

We gingen donderdag ons showtheater opvoeren.ik was een kind van de 11 kinderen en ik heette gore en de andere heette Sore, Dore, Hore, Bore, more,rore, lore, Gore, Pore , Flore en Kore. en dat waren de kinderen van de kerstman en het ging heel goed.

Einde Nadal

Showtheater

we oefende volop dag in dag uit het was wel best moeilijk. het is wel heel leuk gelukt. Het ging over de kinderen van de kerstman ze kregen ruzie en ze gingen in groepen een andere kant op de ene groep kwam op de goede plek de andere niet. Maar uiteindelijk kwamen ze op de goede plek en de liedjes waren leuk vooral kerstdisco. Dat liedje deden we twee keer het was een heel vrolijk liedje.

Groet Nicky

 

Kerstdiner in de klas:

 

kerstdiner:

op donderdagavond gingen we met de hele klas eten op school en dat was wel leuk iedereen heeft lekkere dingen gemaakt en het was heel gezellig Tim had gehaktballetjes en mirre had kaneelstengels en ik zelf had een Oreo koek gemaakt en de andere kinderen hadden ook wel hele lekkere dingen mee maar het ging er vooral om dat het gezellig was en dat we samen waren. na het eten hebben we nog een leuke film gekeken en die was super grappig.  

Fabian.

Kerst etentje op school:

wij hadden met kerst etentje op school het was super lekker! Ik kwam uit huis en ik kwam op schoolplein, toen dacht ik: wow! Ik keek en het was mooi. Er was een pad van lichtjes. Ik had een worstje gemaakt met bladerdeeg. Ik zat naast Liv, wij lachten de hele tijd van plezier. Niemand snapte waarom en als we het zeiden, snapte niemand het. Wij lachen er nog steeds om. Er was allemaal heerlijk eten en het was ook super lekker! iedereen zag er mooi uit en het was super leuke dag.

Elyn

Kerst in groep 7:

het was heel gezellig en het eten was super lekker. Je moest/mocht de hele tijd maximaal 4 hapjes pakken, dat was zo lekker, dat ik wel vier keer heen en weer ben geweest! Op het laatst deden we als je nog zin hebt, dan mag je nog wat eten pakken.

Tim

Vuurwerkles:

De kinderen hebben afgelopen donderdag voorlichting gehad over de (eventuele) gevaren en het gebruik van vuurwerk.

Muziekles in de klas:

We kregen van een meneer muziekles op een Bakine. Die meneer zit op een muziekschool in Nijverdal. Die meneer vertelde eerst hoe je moest zitten en hoe de Bakine (ja, dit is ook een naam van de Djembe) moest staan. Je moest een volgorde hebben om te spelen. Eerst het intro. daarna het couplet. Daarna het Refrein. En daarna het uitro. En zo moest je een liedje maken. Die meneer die ons les gaf had echt niet gedacht dat we zo mee konden doen. Daar was hij heel blij om geworden. De volgende les moesten we spelen op een Cagon. daar moest je op zitten en toen kon je muziek maken. We moesten weer dezelfde volgorde doen. En met die volgorde konden we een heel mooi liedje maken. En dat liedje heette Last Christmas. De muziek stond best wel hard en toen deden we de volgorde. En dat ging hartstikke goed.

Len.

muziek Djembe     

afgelopen donderdag kregen we muziekles van Peter.Het was heel leuk en leerzaam.we moesten op een Djembe spelen dat is een soort van trommel. Elke donderdag (3 keer) krijgen we les van Peter, dus dat is heel leuk we moesten een liedje spelen en allerlei andere dingen. het was heel leuk.

Emma.

muziek met djembe

we hadden een muziekles met een Djembé dat is een Afrikaans muziekinstrument. Het is een soort van trommel met hoge en lage geluiden. Als je in het midden slaat hoor je een laag geluid en als je op de zijkant slaat hoor je een hoog geluid. we hebben een liedje gespeeld met een: intro, couplet en een refrein. uiteindelijk kregen we een heel leuk liedje na een paar keer proberen en oefenen het was in het begin een beetje moeilijk maar daarna niet echt meer als je het een beetje onder de knie had. 😃 😁

Nicky

 

Vandaag (8-11-17) een leerzaam uitstapje gemaakt naar Nijverdal:

Hier hebben alle kinderen van groep 7 ervaren wat het is, om in de ‘dode’ hoek te zitten van een hakselaar en of een vrachtwagen. Vooral de hakselaar maakte indruk. Zo wist Kevin moeiteloos een aantal merken en soorten op te noemen. Ouders bedankt voor het meefietsen!

 

Brandweer op bezoek:

We hebben van een echte brandweerman voorlichting gehad over wat brand nu eigenlijk is (brand is vuur op een plaats waar het niet thuis hoort) en de gevaren van brand. Als het goed is, kunnen de kinderen thuis jullie meer vertellen over de branddriehoek. Een kleine hint, om iets te laten branden heb je drie dingen nodig…..

Een impressie van de themaweek: