Groep 7

Snuffelmiddag

Sallandse wegenbouw:

We kwamen in een kamer en daar was een powerpoint presentatie.

Richard Bessembinder ging alles uit leggen. We mochten ook een riool uitpompen. Er is ook een grote koepel met allemaal kunstgras. We kregen een pet en een pak kaarten. En we kregen ook drinken met een koekje erbij. We vonden het heel leuk.

 

Spar:

we zijn naar de spar geweest. en daar hebben we de koeling gezien, de computer waar Jan alles op kan doen en alles kan zien, zonder die computer kan hij helemaal niks zelfs de deuren doen het dan niet. Boven hebben we vragen gestelt. toen we weggingen kregen een appel.

 

Droadnagel:

we zijn bij de droadnagel geweest en daar kregen we een rondleiding dat was heel leuk naar de rondleiding mochten we in de keuken patat bakken toen de patat klaar was mochten we er zout over doen. en Tes mocht in de bakjes mayonaise doen. ook mochten we naar het baken van de patat de patat zelf opeten dat was heel erg lekkere patat. en toen kregen we een goodiebag en daar zat funny food in dat is heel leuk speelgoed. dat speelgoed ging als je aan het ratje draaide dan ging het ding rijden. dat was het bij de droadnagel.
Deze stukjes zijn geschreven door: Tygo, Gijs, Maik, Mirthe, Floor en Bhoi [Uit groep 7]

 

Manuela Mijsters:

Wij (Lisa en Britt) zijn naar manuela mijsters geweest.

Het was heel leuk want Lisa kreeg eerst een behandeling. Ze ging eerst mijn gezicht reinigen met een soort scrub en een dagcrème. Daarna deed ze een masker bij me op. Dat voelde heel fijn. Toen het masker van mijn gezicht af ging voelde mijn huid heel zacht. Toen het masker ervan was ging ze nog make- up op doen dat was heel mooi. Ik vond het super leuk!! Toen ging Manuela op Britt make-up doen. Je mocht zelf weten welke je oogschaduw je deed, ik deed blauw. Ze deed ook mascara bij mij op! Verder deed ze  nog veel meer make-up bij mij op. Het was super leuk, en wat heel handig was. want  ik had die middag een verjaardag van mijn neef. Dan zie ik er heel mooi uit voor de jongens!

 

Lindenhof dierenarts:

Wij zijn bij de Lindenhof geweest en hebben veel geleerd.

We hebben gezien hoe ze dieren hechten en hoe ze dat allemaal doen. Eerst gingen we naar de operatiekamer en we konden zien hoe een dier werd geopereerd bijvoorbeeld een kat of een hond. Ze deden alleen kleine operaties. En we konden door een microscoop paardensperma zien,  ook lieten ze zien hoe het allemaal ging. Ook het einde kreeg je een soort hondenbot mee als je een hond had.

 

Spijkerman:

Wij zijn vrijdag naar tankstation/fietsenmaker/winkel geweest en we hebben er veel van geleerd. We gingen eerst naar de winkel en daar werd ons uitgelegd wat en waarom ze alles verkopen het meeste is voor speciale feestdagen bijvoorbeeld moederdag en toen gingen we naar de fietsenmaker en sparta is hun hoofd merk. We hadden daar van allerlei dingen geleerd, en het was daar ook erg leuk en gezellig. Zij handelen niet meer alleen in fietsen maar ook in scootmobiel. We waren ook in de zaal daarachter daar stonden de fietsen die ook al door andere kinderen en volwassen werden gebruikt laten we maar zeggen daar staan de tweedehands fietsen

(Kay M, Kay S, Stevie, Janniek, Britt en Lisa)

 

Proficol: 

Ik ben naar Proficol lijsten geweest dat vond ik heel erg leuk.
De naam Proficol betekent: profiel en collor (dat betekent in Ned.) kleur.
We mochten ook nog van hout en folie iets maken en als laatst een Mars. (Tom) 

 

De Schuuringhoeve:

Ik ben bij de schuuringshoeve geweest, daar kregen wij een rondleiding en ze hebben zelf  brownies & cake’s gebakken. (Jan)

 

WR bikes

we kregen een kleine rondleiding en we zijn gemeten om te zien welke maat fiets voor ons is en ze vertelden waar de fietsen vandaan komt. en we mochten de voorraad zien. we gekregen op het einde nog een ktm ballon en een mars!!. (Andy)

 

Wij zijn vrijdag 19 mei met de snuffelmiddag naar 3 bedrijven geweest: de Drietip, de Bont en Auto Service Haarle.

 

De drietip:

Wij zijn naar de drietip geweest dat was echt super leuk. Wij mochten zelf ijs maken. Ook hebben we een ijsje gehad. En wij mogen met de hele klas 3 ijssmaken bedenken met de klas en dat moet groep 5, 6, 7 en 8 moeten dat bedenken als wij de beste smaken hebben wordt er eentje uit gehaald van alle groepen. en dat word dan in de winkel verkocht en de winnende klas mag een ijsje komen eten bij de drietip.

 

Auto Service Haarle:

Met de snuffelmiddag zijn we naar de Auto Service Haarle geweest. Daar mochten we eerst een paar banden verwisselen. Dat gingen meer de jongens doen. Daarna mochten de meiden beginnen met een auto wassen met de hogedrukspuit. Het was heel leuk.

 

De Bont:  

wij zijn ook naar de bont geweest. Daar zijn we eerst in het kantoor van de bont geweest en daar kregen we een spekje en wat drinken. Dat was heel lekker. Toen gingen we heel snel naar het dak onderweg stonk het super erg vooral boven daar was het ook heel warm. Bijna iedereen kon zijn huis zien toen we bovenop de Bont stonden.   

(Meike, Fenna, Kez, Siebe, Lars en Luan)

 

 

Hippe Gasten

Wij zijn naar het Zinnin Theater in Nijverdal geweest en de voorstelling heette Hippe gasten anders, en dat ging over muziek. En dat was SUPER VET!!!!!!! We gingen op de fiets samen met Groep 8. ze speelden ook met gitaren, basgitaar, drumstel en keyboard. En ze gingen ook met buizen gingen ze Pipi Langkous na spelen. En er kwam ook is een keer een liefdesliedje en toen moest juf Stefanie op het podium komen en haar zus en toen gaf juf Stefanie een kus op de zanger ze wang. En ze gingen ook nog met trommels slaan en dat zag er super cool en leuk uit.

Kay Middelkamp en Gijs Hauptmeijer

 

Hippe gasten

 

Wij zijn naar het Zinin Theater geweest met groep 7 en 8 we gingen op de fiets. De voorstelling heette Hippe Gasten. Ze hadden liedjes/acts ze  vertelden verhalen. En ze speelden veel liedjes ze gingen ook steeds tussen door gingen ze ook op hun benen spelen ze speelden pipi langkous, en ze gingen heel hard op trommels slaan ze deden een rap ze gingen ook nog met buizen. En juf Stefanie werd nog naar voren gehaalt met haar zus. En juf Stefanie gaf de zanger nog een dikke smak. En ze gaan binnenkort ook nog naar China spelen. Je kan ook hun site checken op www.Hippegasten.nl

Gemaakt door Maik Groote Wolthaar en Luan Daggenvoorde

 

HIPPE GASTEN

Wij zijn met groep 8 en groep 7 naar zinin theater in Nijverdal, hippe gasten geweest en dat was heel erg gezellig. Hippe gasten   zijn een soort bent die optreed in theaters. Zij hebben veel instrumenten beoefend. We vonden het gelijk al een top show maar daar bleef het niet bij, het werd nog veel leuker toen ze de buizen pakte en ze gingen op hun benen slaan, daar mee slaan ze de ritmes van veel liedjes. Ze vroegen ook nog ons juf mee naar het podium daar moesten we erg hard om lachen. Zelf mochten we ook mee zingen met de liedjes. We ontdekten snel waar van de ritmes waren. Ook klom hij zoo maar het publiek in dat was heel spectaculair. Op het laatst mochten we op het podium. Of terwijl het was een top show. Namens iedereen bedankt voor het lezen. Mirthe en Dean

 

IMG_0478

Bomen kappen

We mochten vandaag in het bos bomen hakken. Dat was erg leuk. De boswachter ging eerst alles uit leggen, voordat we de bomen om mochten kappen. We kregen werkhandschoenen en een beugelzaag. We gingen er op de fiets heen. Het was eerst een grote vlakte van Grove Den bomen. Toen we klaar waren was het zowat leeg.

Floor

 

bos

Wij zijn dinsdag 28 februari naar het bos geweest om kleine grove dennen te kappen, zodat er ruimte komt voor de heide. Haarle heeft de grootste heide van West- Europa, dit willen ze nog groter maken.

Dit moesten we in tweetallen doen. Je kreeg een zaag en handschoenen. Er waren hele grote grove dennen, die wij in heide moesten veranderen.

De boswachter Wilco legde eerst dingen uit, toen mochten we zelf gaan kappen.

Het was super leuk om een keer te doen.

Groetjes Lisa en Meike

 

Naar het bos met groep 7 en 8

We gingen op de fiets naar het bos in Haarle. Het was wel moeilijk om te fietsen omdat we een grote bult op moesten. Daarna kregen we uitleg hoe we de bomen moesten omzagen.  We kregen handschoenen die moest je aan doen anders kreeg je al die naalden in je handen het was ook makkelijk om bomen weg te slepen. Je moest samen werken in groepjes van twee omdat we niet genoeg zagen hadden. We hadden grote hele grote bulten. Iedereen had hard gewerkt. En toen gingen we weer naar school. Dat ging een stuk makkelijke omdat we de bult af moesten. En daarna was ik dit stukje aan het typen

Groetjes Tygo

 

Wij als bosjesmensen

Wij mochten naar het bos als bosjes weghakkers. Dat was heel erg leuk,  want wij mochten met beugelzagenzagen werken en wij kregen ook handschoenen. We zijn er op de fiets naar toe gegaan. Het was gepland door een boswachter van Staatsbosbeheer. Wij moesten dat doen omdat de heide meer oppervlakte nodig had.

Siebe

 

De Grove Den

Wij zijn met de fiets naar de Haarle Berg gegaan, daar hebben we van Staats Bos Beheer werk handschoenen en een beugelzaag gekregen, toen mochten we een heel stuk bos met jonge Grove dennen om zagen en uit de grond trekken. Dit deden we omdat er een nieuw stuk heide bij moest komen voor de korhoender en de andere dieren.

Bhoi en Janniek

 

Schaaktoernooi 2017!

Het schaaktoernooi van gem. Hellendoorn!

Het schaaktoernooi was echt héél leuk. We hebben vooraf ook goed geoefend (en dat was voor mij wel nodig!). Dat oefenen heeft ook heel erg geholpen, want ik ben eerste van de school geworden, samen met Jan. We deden 7 potjes van 15 min.. Van onze klas deden ik, Jan en Lars mee. 

Ik heb de eerste 3 potjes gewonnen en het 4e en het 5e gelijk gespeeld (remease heet dat, remease spreek je uit als remieze). Het 6e potje heb ik verloren maar het 7e potje weer gewonnen. Jan heeft er 5 gewonnen en 2 verloren. Lars heeft er 1 gewonnen en 1 gelijk gespeeld. Ik vond het een geslaagde dag!

Siebe

P1070826

Schaaktoernooi gem. Hellendoorn

Op woensdag 25 januari 2017 is het schaaktoernooi van de gemeente Hellendoorn geweest. Het was een toernooi bestaande uit teams van 4 personen. Er zijn zeven ronden van een kwartier. Het team waarvan de meeste mensen winnen heeft een punt. daarnaast kun je ook individueel winnen, degene met de meest gewonnen potjes is dan de winnaar.

Er deden 18 teams mee waarvan vier van onze school. Zelf zat ik in team twee, met Lars, Tim en Kevin. Helaas is geen van onze teams/spelers uit Haarle in de prijzen gevallen. Het was een drukke, maar wel een heel gezellige middag. De mensen waren aardig en er kwamen ook telkens ouders kijken.

Jan

Schaaktoernooi 2017

Het was in Nijverdal op donderdagmiddag, daar vond het schaaktoernooi plaats. Het begon om 2 uur s’middags tot 5 uur s’ avonds,  daarna was er een prijsuitreiking. In het begin moesten we even laten zien dat we er waren, dan mochten we verder lopen toen kwam je in een grote zaal terecht. Daar moesten we schaken. We hadden 7 wedstrijdjes van vijftien minuten, als je klaar was dan moest je even wachten. Ik heb zelf maar een keer gewonnen en een keer gelijk gespeeld. De rest heb ik verloren. De eerste plek ging naar een meisje, ik weet niet meer hoe ze heet. ik vond het heel leuk om dit voor jullie te schrijven.

Lars

 

Wij zijn groep 7!!!

img_9449

 

Vormsel

Vrijdag 11 november hebben wij groep 7 en 8 het Vormsel ontvangen.

Het was een lange zit maar het was wel een mooie viering. We begonnen met onze doopkaas. Daarvoor hadden we een bakje versiert waar we de doop kaas van de vormelingen in konden doen, dat was heel leuk geworden. Toen mochten we met ons eigen doopkaas door de kerk lopen. Daarna moesten we naar het altaar lopen daar werden we verwelkomt, dat was leuk. We mochten even naar ons plek en even later werden we gevormd. Je vader en moeder moesten hun hand op ons schouder leggen, de vormheer gaf ons een kruisje met olie op ons hoofd. Toen moesten we door lopen en kregen we een cadeautje van meester of juf. Daarna moesten we terug naar ons plek, toen moesten we weer naar het altaar daar moesten we de heilige zinnen zeggen. Dat was een mooi moment. Naar dat we de zinnen hadden gezegd moesten we even terug naar ons plek. Kort daarna moesten we weer naar het altaar om het vormsel lied te zingen, dat was een mooi lied. We hadden vaak geoefend samen met groep 8, en ook wel alleen. Janniek uit groep 7 speelde op de gitaar en Wesley uit groep 8 die speelde op de drums, dat was mooi.

Groetjes Lars en Mirthe

_______________________________________________________________________

Vormsel groep 7 en 8

Wij hebben samen met groep 8 het Vormsel gedaan op vrijdag 11 november. We moesten om 18:30 in de kerk zijn om foto’s te maken. Toen begon om 19:00 uur de kerk. We kwamen uit het kerkzaaltje de kerk in met onze doopkaars. Moesten de kaars aan de moeders geven die daar stonden. Toen moesten we op het altaar komen en moesten een paar kinderen een stukje voorlezen. Daarna mochten we bij onze ouders weer gaan zitten. Toen ging de vormheer vicaris Cornelissen iedereen verwelkomen en vertelde een verhaal over Wilibrord. Even later werden we gevormd. We moesten omstebeurten naar voren komen en ging de vormheer een kruisje op ons voorhoofd maken met olie. Toen we weer verder liepen kregen we een cadeautje van juf Imke. En in dat cadeautje zat een hangertje voor aan de ketting. Met de tekens hoop, geloof en liefde. Toen gingen we door naar het altaar door moesten we zinnen oplezen. Daarna moesten we het vormsellied zingen. Dat ging wel goed. De kerk duurde heel lang maar het was alsnog leuk.

Groetjes Lisa en Dean

_______________________________________________________________________

Themaweek!

We begonnen de week met de openingsdans ( voor altijd jong ). Die week moesten we nog wel een beetje leren maar minder dan normaal. Op maandag gingen we bezig met de poppetjes en dinsdag gingen we er ook mee bezig. Ook moesten we het interview inleveren die moest je dan uit typen. Het interview moest je houden met je opa of oma. Woensdag gingen we bijna de hele dag knutselen. Toen hebben een paar kinderen het af gekregen. Donderdag hebben we ook geknutseld. En om 4 uur was er inloopmiddag. Op de inloopmiddag kwamen veel mensen groep 8 had een film gemaakt wij groep 7 hadden oude poppetjes gemaakt. Groep 6 had een dieptekijker en 4-5 een tijdmachine. Groep 3 had een kleipoppetje gemaakt en groep 2 een soort stamboom. En groep 1 had ook heel leuke dingen. Dit was de themaweek samengevat.

Groetjes Kay en Tygo

_______________________________________________________________________

Voedselbank

We zijn naar de voedselbank in Raalte geweest met groep 7 en 8 voor het vormsel. Toen we op school waren gingen we meteen weg naar Raalte op de fiets. Het was toen heel koud. Toen we er waren mochten we allemaal op een bankjes zitten en toen kregen we een uitleg over de voedselbank. Ze hadden een PowerPoint gemaakt. Daar stond veel uitleg in. Ze hadden er veel voedsel pakketten met eten en drinken. Er waren veel plaatsen waar mensen geen eten en drinken hadden. Die konden in Raalte voedsel pakketten ophalen. Het duurde best wel lang. We hadden verwacht dat het groter was en dat we een rondleiding kregen. Maar het was wel interessant. Toen we er ongeveer een uur waren mochten we een soort van spel doen. Er waren 5 producten waarvan er een paar over de datum waren en de rest was nog wel goed. Daarvan moesten we kijken of we het nog wel konden eten of als we het nog wel kunnen eten. We kregen toen het klaar was bij de voedselbank allemaal een lekker chocolaatje. Dat was erg lekker. Toen moesten we weer fietsend naar school. Toen moesten we helaas nog leren.

Groetjes Kez en Fenna

_______________________________________________________________________

Het nieuwe schooljaar is warm begonnen!

Dinsdag was het de warmste 13 september ooit gemeten! En om toch nog een beetje fris te beginnen hebben we met water gespeeld die dag.

_________________________________________________________________________

Het flessenspel

dinsdagmiddag 13-09 heeft een gedeelte van de klas een flessenspel gedaan. De rest van de klas  heeft een watergevecht gedaan. Ook groep 3 4-5 en onze klas natuurlijk groep 7 was van de partij met water. Juf Stefanie Britt Meike Lisa Stevie Gijs en Kay,S deden een flessenspel. Je moest een anderhalve liter fles meenemen en je had een bal. Je moest de bal op een van de flessen gooien.je mocht de bal niet tegen houden. Als de bal de fles omgooide moest je eerst de bal ophalen. Mocht de tegenstander proberen de fles leeg te knijpen. Maar als de gene die de bal moest ophalen en je aantikte moest je de fles recht op zetten. Als iemand je fles omgooide mocht je wraak nemen. Juf Stefanie was de winnaar. Al met al was het een leuke middag.

Groetjes Kay.S en Gijs

img_9381

Waterpret

We hebben maandag middag allemaal waterspelletjes gedaan. juf had een spel bedacht, daar mocht je aan meedoen als je wou. Het spel ging als volgt je moest je fles met water vullen, dan in een kring gaan staan, als laatste moest je proberen elkaars flessen om te gooien, als je de bal raak had gegooid mocht je elkaars fles leeg knijpen, als je getikt werd moest je stoppen.  We waren met Lisa, Britt, Kay S, Stevie, juf, Floor, Meike en Gijs de kinderen die niet meededen mochten gewoon met water in de tuin van school spelen, met waterpistolen en buikschuiven. Juf had uiteindelijk gewonnen.

We hebben heel erg genoten van de middag met water. Iedereen vond het erg leuk.

Groetjes: Meike ,floor