Groep 7

Foekepotten maken in de kas met Meester Peter:

Dinsdag 6 februari is meester Peter in de klas geweest om met ons Foekepotten te maken. Vrijdag gaan de Foekepotten mee naar huis.

 

Voorleeskampioenschap 2018 in het ZinIn theater:

voorleeswedstrijd

Ik heb afgelopen zaterdag meegedaan aan de voorleeswedstrijd in het zinin theater. het was heel leuk ik was als zesde aan de beurt. Het ging heel goed, ik kende alle tekst helemaal uit mijn hoofd. toen ik was geweest begon de  pauze en ging ik wat drinken pakken. daarna begonnen we weer met het voorlezen, ik hoefde niet meer, daardoor was ik heel erg opgelucht dat ik al was geweest op het laatst kwam iemand met het boek Kweenie, dat meisje was super goed, uiteindelijk zei de presentatrice wie er had gewonnen maar eerst gaf ze een paar tips over hoe de winnaar voorlas, ze zei: hij/zij was heel fanatiek, hij/zij denken wij, leest wel vaker boeken, hij/zij was heel zenuwachtig en toen wist iedereen wie er had gewonnen want de laatste die was super zenuwachtig. Ja hoor zij had gewonnen ik vond het super leuk om dit te mogen meemaken en dat ik al gewonnen heb van de hele school!

Tim

Schaaktoernooi 2018:

schaken:   

wij zijn bij het schaken geweest in Nijverdal. ik zat bij Tim, Flynn, Nadal, en ik zelf in het team. wij zijn tweede geworden. gedeeltelijk eerste zijn we eigenlijk maar hun hadden meer weergeven. dat betekent dat ze meer wedstrijden hadden gewonnen. wij mogen nu naar het Overijsselse kampioenschap in Hengelo. bij mij ging het schaken super goed ik had 6 keer gewonnen en 1 verloren. ik was in de competitie gedeeld 4 geworden. we moesten 7 wedstrijden spelen en dat was heel leuk . er waren ook nog mensen die op schaken zaten en ik heb van een gewonnen die op schaken zat. ik vond het zelf super leuk om mee te doen en daarom ga ik volgend jaar ook mee doen en dan gaan we voor de winst.

gemaakt door Fabian

Schaken:                                 

Ik deed mee aan schaken.Ik vond het heel erg leuk.Ik vond het bij team 1 het leukst met Siebe want met hem vond ik het het moeilijkst. Het was spannend omdat het in het begin heel gelijk op ging. We deden 7 rondes, ik had er 1 verloren, 3 gelijk gespeeld en 3 gewonnen. Het begon om 10 over 2, tot kwart over 5. Ik had helaas niks gewonnen maar dat vind ik niet zo erg. Het gaat ook niet om het winnen maar om het plezier. Bij eentje had ik erg veel geluk want die gene was ziek en ze konden geen invaller vinden dus ik had automatisch gewonnen.Ik moest ook tegen Siebe het ging heel gelijk op want ik had eerst meer punten dan hij maar op het laatst zette hij mij schaak en ik moest mijn koning verzetten en achter mijn koning stond mijn toren dus die was ik kwijt en toen was de tijd om en had hij met hakken over de sloot gewonnen.Ik vond het heel leuk om hier aan mee te doen.Volgend jaar mag het zeker weer van mij.Namens mij heel erg bedankt mensen die het schaken hebben georganiseerd.Jullie hebben er voor gezorgd dat ik me een middag heb vermaakt.

Emma

Schaken:             

ik heb meegedaan aan het schaaktoernooi ik heb het super leuk gevonden ik wil het nog wel een paar keer meedoen want ik ben een keer meegedaan dus ik wil het nog wel een keer doen als ik een keer in de top 3 ben gekomen dan zou ik dat super leuk vinden want dan ben ik de eerste van de familie ik zou het nog wel 100 keer willen doen want dan kan ik heel goed worden dus ik zou graag een keer 1ste worden met me team en solo dan zou ik wel naar de Overijsselse kampioenschap want dat is best wel bijzonder ik heb het heel leuk gevonden  en ik had ook een leuk team ik zat bij Timo in en Elyn en Nicky dat was mijn team ik vond het leuk dus ik zal graag

Stefan

Schaken

Het is woensdag we gaan vandaag schaken {jeeey} Een keer geen saaie typeles maar schaken! Ik vond het heel leuk. Ik wachtte buiten tot Simone, Emma en Liv mij ophaalden. Toen gingen we naar de plek en melden ons aan bij de man die dat regelde en toen zeiden ze waar we moest zitten en iedereen klaar … begin maar en de 15 minuten waren begonnen. De tijd vloog. Zo ging het de hele tijd het was echt heel leuk ik kan niet wachten tot volgend jaar!!!!!

Dit was mijn verhaal groetjes Lieke

 

Opgezette uilen in de klas en uilenballen uitpluizen vanuit het CNME natuur en milieu Overijssel!  Ook mochten we van de oma van Joep een opgezette uil bewonderen in de klas.

Cajon optreden groep 7:

Cajons

wij hebben een Cajons optreden. en het was super leuk. iedereen had een Cajons. Last Christmas. Dat liedje vonden een paar jongens heel stom 🙂  maar ik vond het liedje heel mooi en leuk. het was super leuk

Mirre

Cajons

Maandag 18 december hadden wij een optreden met Cajons. Een meester Peter kwam ons les geven. we deden het liedje Last Christmas. Het ging heel goed. De hele school kwam kijken. Maar de ouders van ons niet. want het was maar 15 minuten ofzo. Daarvoor gingen we nog even oefenen om het helemaal goed te krijgen. en toen ging het helemaal goed. Het klonk ook heel mooi en we kregen een heel hard applaus.

Len

Cajon

We hadden drie weken voor het leren bestelen van de Cajon. We moesten op het podium en de hele school mocht kijken. Alleen de ouders niet, de juffen en meesters waren er wel. Dit kwam omdat we ook nog het showtheater hadden. De hele school deed mee met klappen op de vloer of de knieën. het was en leuke dag toen!

Floor

Showtheater:

   

Showtheater

We hebben 22 december show-theather gedaan over de kinderen van de kerstman het gaat over de kinderen van de kerstman die gaan in plaats van hun vader naar Nederland want dat wou de kerstvrouw graag maar toen kregen Flore en Sore ruzie en ging de groep uit elkaar de ene helft kwam bij de kerstcentrale (helft van Sore) de anderen kwamen bij een boerderij en kwamen uiteindelijk ook bij de kerstcentrale en toen werd het feest!🎉🎉🎉  het oefenen ging goed ik kende vijf dagen ervoor mijn tekst al uit mijn hoofd. Dit zijn de rollen Sore: Stijn Dore: Flynn Hore: Simone Bore :Stefan more : Fabian Rore : Destiny Lore : Timo Kore : Elyn (Lore en Kore zijn een tweeling)  Gore : Nadal Pore : Tim Flore  : Jennifer  de engelen  waren Kevin Lieke Mirre en Liv Angela : Emma jan : Len boer: Joep boerin : Nicky Nieuwslezer : Mirre de koks zijn Daan Floor en Lieke de opvoering ging erg goed en het was leuk om te doen

Stijn van der Linden

Het showtheater van groep 7

We gingen donderdag ons showtheater opvoeren.ik was een kind van de 11 kinderen en ik heette gore en de andere heette Sore, Dore, Hore, Bore, more,rore, lore, Gore, Pore , Flore en Kore. en dat waren de kinderen van de kerstman en het ging heel goed.

Einde Nadal

Showtheater

we oefende volop dag in dag uit het was wel best moeilijk. het is wel heel leuk gelukt. Het ging over de kinderen van de kerstman ze kregen ruzie en ze gingen in groepen een andere kant op de ene groep kwam op de goede plek de andere niet. Maar uiteindelijk kwamen ze op de goede plek en de liedjes waren leuk vooral kerstdisco. Dat liedje deden we twee keer het was een heel vrolijk liedje.

Groet Nicky

 

Kerstdiner in de klas:

 

kerstdiner:

op donderdagavond gingen we met de hele klas eten op school en dat was wel leuk iedereen heeft lekkere dingen gemaakt en het was heel gezellig Tim had gehaktballetjes en mirre had kaneelstengels en ik zelf had een Oreo koek gemaakt en de andere kinderen hadden ook wel hele lekkere dingen mee maar het ging er vooral om dat het gezellig was en dat we samen waren. na het eten hebben we nog een leuke film gekeken en die was super grappig.  

Fabian.

Kerst etentje op school:

wij hadden met kerst etentje op school het was super lekker! Ik kwam uit huis en ik kwam op schoolplein, toen dacht ik: wow! Ik keek en het was mooi. Er was een pad van lichtjes. Ik had een worstje gemaakt met bladerdeeg. Ik zat naast Liv, wij lachten de hele tijd van plezier. Niemand snapte waarom en als we het zeiden, snapte niemand het. Wij lachen er nog steeds om. Er was allemaal heerlijk eten en het was ook super lekker! iedereen zag er mooi uit en het was super leuke dag.

Elyn

Kerst in groep 7:

het was heel gezellig en het eten was super lekker. Je moest/mocht de hele tijd maximaal 4 hapjes pakken, dat was zo lekker, dat ik wel vier keer heen en weer ben geweest! Op het laatst deden we als je nog zin hebt, dan mag je nog wat eten pakken.

Tim

Vuurwerkles:

De kinderen hebben afgelopen donderdag voorlichting gehad over de (eventuele) gevaren en het gebruik van vuurwerk.

Muziekles in de klas:

We kregen van een meneer muziekles op een Bakine. Die meneer zit op een muziekschool in Nijverdal. Die meneer vertelde eerst hoe je moest zitten en hoe de Bakine (ja, dit is ook een naam van de Djembe) moest staan. Je moest een volgorde hebben om te spelen. Eerst het intro. daarna het couplet. Daarna het Refrein. En daarna het uitro. En zo moest je een liedje maken. Die meneer die ons les gaf had echt niet gedacht dat we zo mee konden doen. Daar was hij heel blij om geworden. De volgende les moesten we spelen op een Cagon. daar moest je op zitten en toen kon je muziek maken. We moesten weer dezelfde volgorde doen. En met die volgorde konden we een heel mooi liedje maken. En dat liedje heette Last Christmas. De muziek stond best wel hard en toen deden we de volgorde. En dat ging hartstikke goed.

Len.

muziek Djembe     

afgelopen donderdag kregen we muziekles van Peter.Het was heel leuk en leerzaam.we moesten op een Djembe spelen dat is een soort van trommel. Elke donderdag (3 keer) krijgen we les van Peter, dus dat is heel leuk we moesten een liedje spelen en allerlei andere dingen. het was heel leuk.

Emma.

muziek met djembe

we hadden een muziekles met een Djembé dat is een Afrikaans muziekinstrument. Het is een soort van trommel met hoge en lage geluiden. Als je in het midden slaat hoor je een laag geluid en als je op de zijkant slaat hoor je een hoog geluid. we hebben een liedje gespeeld met een: intro, couplet en een refrein. uiteindelijk kregen we een heel leuk liedje na een paar keer proberen en oefenen het was in het begin een beetje moeilijk maar daarna niet echt meer als je het een beetje onder de knie had. 😃 😁

Nicky

 

Vandaag (8-11-17) een leerzaam uitstapje gemaakt naar Nijverdal:

Hier hebben alle kinderen van groep 7 ervaren wat het is, om in de ‘dode’ hoek te zitten van een hakselaar en of een vrachtwagen. Vooral de hakselaar maakte indruk. Zo wist Kevin moeiteloos een aantal merken en soorten op te noemen. Ouders bedankt voor het meefietsen!

 

Brandweer op bezoek:

We hebben van een echte brandweerman voorlichting gehad over wat brand nu eigenlijk is (brand is vuur op een plaats waar het niet thuis hoort) en de gevaren van brand. Als het goed is, kunnen de kinderen thuis jullie meer vertellen over de branddriehoek. Een kleine hint, om iets te laten branden heb je drie dingen nodig…..

Een impressie van de themaweek: