Groep 6

  Welkom op de site van groep 6

P1070553

 

                                 Schoolreisje 2017

Wij gingen met groep 4, 5, 7 en 8  op schoolreisje naar Slagharen. In de bus was het heel gezellig en ik zat helemaal achterin samen met de meisjes van mijn klas. Maar dat is niet allen we gingen ook naar het park er waren veel de attracties. De vrije val dat was wel 40 meter. Eerst vond ik het eng maar als je er eenmaal in zit is het super leuk. Ik ging er heel vaak in maar de alle leukste vond ik toch de nieuwe achtbaan de Gold Rush. Hij ging 3 keer over de kop en wel 95 per uur  en het was super leuk. Eerst ging je voor uit en opeens ging het heel hard naar achteren ik vond het engste dat je alleen je benen vast zat maar er waren ook andere  attracties  maar deze  zit in de top 2 dit was een top dag !!!!!

van Elyn

P1080438

De geranium plant

We hebben maart een geranium plant gekregen.
We moesten hem goed verzorgen en groot laten worden.
Er moesten mooie bloemen aan zitten. We kregen hem 2 maand mee. ze kozen er twee uit van onze school die gingen mee. ze moesten tussen 4 planten kiezen. Dat was heel moeilijk. Dat waren Kevin Tim Len en Destiny. Tim had eigenlijk de grootste maar zijn bladeren waren slap dat was jammer. Kevins plant was heel breed met heel veel bloemen maar niet zo hoog. Len plant was ook heel mooi maar net niet mooi genoeg om te winnen jammer. Destiny’ s  plant was ook heel mooi. Uiteindelijk waren Kevins en Destiny’ s plant het mooist. Daar waren ze natuurlijk heel blij mee. Toen was de prijs uitreiking. Ik was de beste van de klas en Destiny was tweede. We waren ook de beste school. Daar hadden we een beker mee verdient. We waren natuurlijk heel blij.

  Van Kevin

P1080377

De plantenwedstrijd

We hebben in maart een geranium meegekregen.
We moesten het heel mooi maken. We moesten in juni het plantje meenemen naar school. En de 2 mooiste werden meegenomen en dat waren die van Kevin en Destiny. Kevin was 1e van onze klas en Destiny 2e van de klas.  Mijn plantje was helemaal dood. Toch hebben wij gewonnen van alle scholen die mee deden daar hebben we een beker van in de klas staan.

Joep Grondhuis       20170621_145117

 

zwemmen

wij gingen van 15 mei Tot 19 juni gingen we elke week op maandag  zwemmen met groep 3 & 6, het was heel leuk. We gingen water basketballen, groep 3 en 6 waren gemixt in 4 groepjes. Het was ook een keer  heel warm!!! Eerst ging groep 6 met de flippers zwemmen. Groep 3 ging toen van de glijbaan. Daarna gingen we naar het buitenbad  en daarna van de glijbaan 2x. we hebben ook met matten gezwommen je moest dan met je groepje op een mat gaan zitten en dan zonder je voeten proberen het snelst aan de overkant te komen. We mochten ook buikschuiven en koprollen van een mat af. De laatste keer zijn we de hele tijd in het buiten bad geweest wij gingen toen met Elyn, Nicky, Liv, Mirre, Emma, Destiny, Jennifer, Lieke en Simone een kippen gevecht houden en we mochten van de stormbaan. Wij vonden het super leuk!!! En heel gezellig.

m.v.g.

Lieke en Simone    

 P1080294 P1080257

Zwemmen groep 3 en 6

Wij gingen zwemmen met groep 3 en 6. Dat was heel erg leuk. Want die dagen was het heel warm en dan is het fijn om te zwemmen. En we mochten ook nog buiten zwemmen. Daar gingen bommetjes doen en we mochten van de stormbaan af en vanaf de glijbaan. En we mochten met flippers aan zwemmen. En dan konden we heel snel zwemmen en dat was heel leuk. We gingen vijf keer zwemmen op maandag. We mochten op de mat en toen deden we een wedstrijdje, Wie als eerste bij de overkant was had gewonnen. En we gingen nog waterbasketballen. En dat was superleuk.

Door Len en Timo

P1080384

De Snuffelmiddag

We zijn met de snuffelmiddag naar drie verschillende bedrijven in Haarle geweest. Bij Manuela, Spijkerman en Lindenhoff dierenartsen. Het was heel interessant. De andere groepjes gingen ergens anders naar toe. Manuela is een schoonheidsspecialiste. Ze doet maskers op het gezicht en ze doet verschillende pedicuren. Ze heeft ons ook opgemaakt.

Bij Spijkerman, lieten ze fietsen zien bijvoorbeeld: Gazelle, Sparta en Batavus. Hij liet ons ook oude fietsen zien en je mocht ook in een scootmobiel zitten.

Bij Lindenhoff mocht je paarden kijken en ze hadden veulentjes. Ze lieten ook een foto zien van een beenbreuk van Indy Verwaarst haar paard. Het paard kwam in het prikkeldraad terecht. Het hele been zat onder de bloed. Ze lieten zien waar ze röntgenfoto kunnen maken.

 Emma en Destiny

IMG_20170519_144558 IMG_5113

Auto service Haarle
Bij de auto service Haarle mocht je een lekke band verwisselen en je mocht auto’s schoonmaken en ze legden uit wat er allemaal te doen was en je kon er ook veel vragen stellen.

CAVV
We mochten naar een kamer waar we wat te eten en drinken kregen. Hij legde uit wat ze allemaal maakten zoals regen wormen voer en paardenbrokken en nog veel meer. En we mochten op het dak. Toen we naar het dak gingen zagen we ook allemaal machines. Dat was heel mooi. Toen we op het dak stonden zagen we heel Haarle.

20170519_140031

Drietip
Bij de Drietip legde een man uit hoe hun vers ijs maken.
Toen dat klaar was mochten we het proeven.
Dat was heel erg vers en dat was er zo lekker aan.
Op het laatst hadden ze in totaal 3 smaken ijs.
Je mocht toen het ijs zelf uit de bak scheppen. Dat was leuk.

van Fabian, Floor en Joep

20170519_144003

Snuffelmiddag

Proficol
we gingen naar binnen!!!!!!
En we zagen hele mooie lijsten. En we zagen juf Truus nog.
En  we liepen de trap af en we zagen machines dat was heel interessant. We mochten ook zelf een houtjes zilver maken met folie papier. Dat leek net metaal. Maar het was folie papier. En we gingen weer weg op de fiets!!!!!

WR bikes
We liepen de winkel in!!!!!!!!! En we zagen heel veel fietsen. Mountainbikes, wiel ren fietsen. Het is een hele mooie winkel.  We zagen kleurrijke fietsen. En je kunt ook fietsen huren. Je kunt ook meedoen met een fiets wedstrijd. En we liepen de winkel uit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IMG_2550

Zorgboerderij

We liepen met de meneer mee. We kregen eerst een rondleiding. Door hun bedrijf. We zagen best veel dieren. En veel groente we gingen ook naar binnen en daar hadden mensen cakejes gebakken voor ons. En dat was lekker jam jam!!!!!!! En toen gingen we naar buiten en toen kregen nog wat

gemaakt door: Liv :en Nadal.

De snuffelmiddag

De droadnagel
We zijn vrijdag middag met de snuffelmiddag bij de droadnagel geweest. Daar hebben wij een rondleiding gehad. We mochten zelfs patat bakken dat was super leuk en we mochten natuurlijk de patat ook opeten met mayonaise. Ten slotte kregen we nog speelgoed om mee te spelen

20170519_150521(0)

Spar
We zijn bij de spar geweest daar mochten we meekijken hoe alle producten worden besteld. We gingen ook naar boven en daar kregen we sinas. We gingen ook kijken hoe alles word betaalt. Op het einde kregen we ook nog een lekkere appel.

Sallandse Wegenbouw
Bij de Sallandse wegenbouw kregen we een presentatie over wat ze allemaal doen. We kregen cola of sinas met een koekje. Daarna gingen we naar buiten om het kunstgras te bekijken er waren verschillende kwaliteiten en prijzen. Je voelde ook verschil. We kregen na afloop ook nog een pet en een pakje kaarten.

opa 90 en snuffelmiddag elyn 2017 058

Van Kevin en Tim

Mini schoolvoetbal toernooi!!!

Wij hebben woensdag 10 mei aan het mini schoolvoetbal toernooi meegedaan. We moesten allerlei spelletjes doen en gewoon wedstrijden spelen. Als je een wedstrijd of spelletje gewonnen had dan kreeg je 3 punten en als het gelijk was 1 en als je verloren had 0. Je zat bij poule van 4 teams in. Je mocht 3 wedstrijden spelen en 3 spelletjes. De 1e wedstrijd hadden we met 3-0 gewonnen en het 1e spelletje met 2-1 verloren toen moesten we nog een spel doen en daar waren we 3e geworden, de 2e wedstrijd hadden we met 1-1 gelijk gespeeld, en het 3e spelletje hadden we met 2-1 gewonnen en het 3e wedstrijd hadden we gewonnen met 5-0 gewonnen. Toen we klaar waren gingen we nog bij andere teams kijken van op weg. We gingen voor de prijsuitreiking ook nog even voetballen met de andere teams van op weg. Bij de prijsuitreiking kregen alle teams die eerste waren van de poule een beker. Wij zijn uiteindelijk 2e geworden en dat was een grote teleurstelling maar we hebben het allemaal heel leuk gehad.

Dit verslag is gemaakt door:        Stefan en tim

  P1080192             

Mini voetbal toernooi!!!

Liv, Mirre, Jennifer, Tessa, Destiny, Nicky en Simone hebben meegedaan aan mini schoolvoetbal. We kwamen aan in Nijverdal. Wij waren poel 22.  We begonnen met een spel dat was een soort survival. Daarna moesten we een wedstrijd voetballen het eerste wedstrijdje hebben we met 3-0 gewonnen het tweede  wedstrijdje hebben we met 1-1 gespeeld en het laatste wedstrijdje hebben we met 7-0 gewonnen. Tussendoor hebben we spelletjes gedaan. We hebben met 1 spelletjes gewonnen en zijn we tweede geworden. En we hebben met het tweede spelletje 1-0 gewonnen. We hebben met het laatste spelletje hebben we 3-0 verloren. En we mochten gratis drinken pakken en een bekertje fruit. Wij hebben een beker gewonnen en de jongens niet!!!!!!!!!!!!!!!!!

IMG_2381IMG_2377We waren toen super blij, toen we te horen kregen dat we een beker hadden gewonnen. Wij mogen nu allemaal die in het team zitten, een week de beker in huis. Daar zijn  we het allemaal mee eens.

P1080187

De makers van het verhaal zijn????????: Liv en Mirre!!!!!!

                         

Het wilde westen

Het showtheater gaat over het wilde westen. Het begon met wat kinderen die aan het vissen waren. Toen kwam er een jongen op en die vertelde dat hij ging verhuizen, naar het wilde westen. En ze gingen op weg naar het wilde westen. Ze kwamen in de saloon. Daar gingen ze zitten. Ze kregen bonen soep met brood. Er waren ook kaartspelers. Toen gingen ze naar de verkoper daar kopte ze gereedschap. Toen gingen ze verder  op reis naar het wilde westen. toen kwamen ze indianen tegen. Een indiaan ging hun helpen maar toen kwamen ze de Tuckerbende tegen en ze werden meegenomen naar  hun gebied. De indianen kwamen hun bevrijden en gingen verder op zoek naar het goud. Ze hebben het goud gevonden.
Ik was Ann het kind en de serveerster ik heb alle liedjes gezongen en ik vond het super leuk.
                                                      groet Jennifer

DSC_0014

the wild west

Het ging over een gezin in het wilde westen. en hadden een schatkaart.En met de schatkaart konden ze goud vinden .Maar er waren ook bandieten en ze hadden een naam namelijk tuckerbende .En ze hadden verschillende mensen al overvallen.Ik was een bandiet van de tuckerbende. Met Elyn en Floor.En we deden ook super leuke liedjes namelijk; wild west verhalen,ik zeg oef,we gaan er tegenaan, en het is je gelukt.In scene 1 ; was in het bos ,scene 2 was in de saloon,scene 3 was in de winkel ,scene 4 op een kamp, scene 5 in het bos .

van Nicky

DSC_0022

                                     De Tuckerbende

Het showtheater ging over het wilde westen. Een familie kreeg de kaart van zijn oom hun gingen op pad. Ze kwamen allerlei avonturen. Ze kwamen eerst bij een saloon, er waren kaartspelers. Maar 1 tje was heel boos op die andere kaartspeler zij vond dat hij vals speelde. Maar het was opgelost door de sheriff.  Ze kwamen ook indianen tegen. Hun vonden het gek dat die kaart van hun was.  Omdat  Bizon Ben  de kaart had. Maar bizon ben was hun oom, het was weer gelukkig opgelost .De wilde hond ging met hun mee om de weg te vinden. Maar hun kwamen ook een bende tegen de Tuckerbende. Hun namen ze gevangen. De Baas had een plannetje om hun te vangen  en dat was gelukt, maar de bende had geen idee dat de indiaan rooksignalen ging doen. Uiteindelijk was de Tucker bende gevangen.

Wat ik gespeelt heb ??

Ik was de rol van de Tuckerbende. Ik was de baas van hun. Ik mocht zingen wildwest verhalen  en  het is je gelukt. Ik vond het oefenen heeeeel leukkk, maar toen we begonnen vond ik het wel spannend maar als je eenmaal begint voel je de spanning niet meer. Mijn moeder was er ook dit is een top showtheater!!!!!! ik vond het echt leuk.

van elyn hobert 🙂

DSC_0011

DSC_0026

Iep

De voorstelling waar wij met groep 5&6 naar toe zijn geweest heet iep. Het ging over een mens die vleugels had ze hete Viegeltje ze hebben haar zo genoemd omdat Viegeltje de o niet kon uitspreken want ze hadden haar eerst vogeltje genoemd. Toen de verzorgers  van Viegeltje de woonkamer binnen kwamen was ze opeens weg. Tine en Warre zo heten de  verzorgers van Viegeltje, Warre die heel erg van vogels houd had haar onder een struik gevonden en meegenomen naar huis. Hun huis leek een beetje op een vogelhuis de stoelen hadden de vorm van vogelhuisjes en de muren ook en overal stonden en lagen vogelhuisjes. Tine ging allemaal dingen bedenken wat er kon gebeuren met Viegeltje, bijvoorbeeld dat ze in een horstel terecht kwam in een gekleurde afdeling. Misschien kwam ze wel op de roze afdeling waar iedereen zweverig is. Of ze vloog door een open raam en kwam bij loetje terecht en dan werd loetje helemaal blij omdat ze een vriendin had met vleugels die kon vliegen, en toen gingen ze naar het park in een boom. Of ze zat in een dakgoot en de redder wou haar komen redden. Maar het lukte niet ze vloog weg, ze dachten dat ze opgegeten door een blauwe roofvogel, en ze gingen naar een informatieloket om te vragen of ze wisten waar een vogel naar toe zou kunnen vliegen maar dat wisten ze niet. En op het laatst dachten ze dat Viegeltje was doodgeschoten door een jager. Wij vonden het heel leuk en grappig en knap van de mensen die dat speelde dat allemaal diverse emoties speelde.   

Destiny & Simone

P1080038 P1080036

Groep5&6 zijn naar het theater geweest. Het ging over iep de vogel maar ook een meisje. Twee toneelspelers hebben het heel goed uitgespeelt. Ze moesten een verhaal na spelen met meerdere rollen, dat was heel goed van hun. De toneel spelers heten in het toneelstuk Warre en Tine. Tine en Warre waren de vader en moeder van iep. Ze hadden iep gemaakt met een glazen kop en een doek er om heen.
Op het podium stonden allemaal vogelhuisjes een grootte twee middelmatige en meer als 12 kleine .Ze konden de rollen heel goed na spelen. Wij vonden het leuk om te zien  wat ze deden.

Van Fabian en Len

P1080030P1080040

De wc oprolmachine

Wij doen mee gedaan aan de lego Challenge Hellendoorn van Niverplast. We moeten een lego wc oprolmachine maken maar dat is best moeilijk. Want sommige dingen passen niet en de rol gaat vaak veel te snel. Dus we moeten steeds een andere oplossing vinden. Maar uiteindelijk is het toch gelukt. We hadden 4  groepen van minstens 4 mensen en maximaal 6 per groepje. Het eerste groepje is: Tim, Flynn, Stefan, floor,  Nadal en Stijn. Het tweede groepje is: Mirre, Kevin, Jennifer, Emma en Destiny. Het derde groepje is Len, Daan, Joep, Fabian, Timo. En het vierde groepje is: Elyn, Simone, Liv, Lieke, Nicky. Het is leuk om te doen. Als alle groepjes een machine hebben gemaakt, dan gaan we met de hele klas een machine maken waar alle ideeën in zitten en met die machine gaan we meedoen aan de wedstrijd in Nijverdal.

van #t . k  ( Tim en Kevin)

Afbeeldingsresultaat voor lego challenge hellendoorn

P1070944

P1070879 P1070926

Ik had twee beestjes, twee beestjes van steen.
Een zebra en een kameleon.
Ze zijn gevallen, ze braken stuk.
Ik heb ze gelijmd, ’t is bijna gelukt.

Ik heb twee beestjes, twee beestjes van steen.
Een brameleon en een zekam.

De brameleon:
Mega groot, zo groot als een giraf.
Heel zwart, wit en lemon groen.
Hij heeft vier mega grote poten.
Apart want hij heeft geen tanden!
Hij is mega zacht en heel schubbig.
En hij maakt een mekkerend geluid.

van Flynn

P1070873 P1070868 P1070884

Bezoek aan sterrenwacht

We zijn op een woensdag avond naar de sterrenwacht in Nijverdal geweest. Het was heel leuk. We gingen in een planetarium. In het planetarium was het heel mooi. En we mochten in de koepel en dat was heel leuk. De telescoop was enorm. De vrijwilligers legden alles goed en duidelijk uit. Ze legden alles op ons niveau uit. Het was heel interessant. We willen er graag nog een keer heen. Het duur de ongeveer anderhalf uur. We hadden hele dikke vette pech want het ruimtestation ISS kwam toen langs. Als het niet zo duister was hadden we hem door de telescoop kunnen zien. Want anders zagen we hem. En dat zou heel cool zijn. En ze hebben het heel goed uit gelegd. En dat was het.

Van Timo en Daan.    Afbeeldingsresultaat voor sterrenbeeld grote beer Afbeeldingsresultaat voor sterrenwacht hellendoorn

Naar de sterrenwacht

Op school waren we bezig met natuur en aardrijkskunde,
Dat ging over het heelal. Het was heel interessant!
Op maandag zei meester bij de afsluiting van natuur: We gaan op woensdag 8 februari naar de sterrenwacht! Eerst dachten we huh?Naar de sterrenwacht?
We waren heel enthousiast, dat we dat te horen kregen. Het was woensdag ochtend, toen we naar school gingen dachten we yes we gaan vanavond naar de sterrenwacht, we waren heel blij. We gingen naar huis en toen na het eten gingen we weer naar school, we wachten nog op de laatste moeders.  En toen gingen we weg .het was ongeveer 5 min rijden. We waren binnen ,en was leuke binnenkomst. toen vertelde een van de meneren dat  we eerst in de koepel mochten. hij liet leuke en interessante dingen zien. Je kon de maan, de zon en nog veel meer zien! De groep werd in tweeën verdeeld. De ene groep bleef in de koepel en de andere groep ging naar boven bij de telescopen. Het dak kon je open doen met een soort van afstandsbediening . het was wel koud boven  brrrrrrrrrrrrrrrrrr. Ze hadden een telescoop waar mee je naar de zon kon kijken. De kinderen hadden hele goeie  vragen zoals: je kunt toch niet naar de zon kijken met de kijker?  Ze antwoorden :dat kan wel  want er zat een speciale lens in dat je in de zon kan kijken

van Liv en Emma

P1070901 P1070911

schaken

Op woensdag middag gingen we naar een schaaktoernooi in Nijverdal. We waren met meerdere groepen we hadden 4 teams van op weg met 4 spelers in een team. Op school hebben we heel veel geoefend. in Team 1 zaten: Kevin, Ramon, Siebe en Danny. In het tweede team zaten: Lars, Jan, Tim en Kevin. En in het derde team zaten: Stefan, Stijn, Flynn en Nadal. En in het 4 team zaten Elyn, Nicky, Emma en Lieke. We moesten tegen echte schaakclubs met hele goede spelers. Het was er erg leuk.

Van Stijn en Stefan

P1070829

p1070754

Nieuwjaar gedicht

Nieuwjaar is bijna weer daar.
We gaan vuurwerk afsteken in een paar weken.
We gaan met kerst uit eten.
Maar ik denk dat ze dat al wel weten.
In de lucht word het mooi licht.
Maar ik hoop dat het vuurwerk ook goed richt.

Van Len

 

Kerst                                                                              nieuwjaar
Gelukkig nieuwjaar                                                 vuurwerk afsteken
Kerstballen en lichtjes                                           naar je vrienden
Lekker eten met elkaar                                         samen gourmetten met elkaar
kerst                                                                               nieuwjaar

                                                                van Fabian.

Afbeeldingsresultaat voor kerst                                           Gerelateerde afbeelding

Kerst                                                            Nieuwjaar
Mooie lichtjes                                         Vuurwerk afsteken
De kerstman komt                               Lekkere hapjes eten
Lekker gezellig in huis                        Heel laat naar bed
Kerst                                                           Nieuwjaar

van Mirre.

Schaatsen

Vrijdagmiddag gingen we schaatsen met groep 5 en 6.
We gingen naar Nijverdal op de schaatsbaan schaatsen.
Je mocht zelf schaatsen meenemen of huren.
Het was een rechthoek geen wedstrijdbaan.
Soms had je koude knieën omdat je viel op het ijs.
We deden bijna de hele tijd tikkertje of wedstrijdjes.
Ook kregen we een koekje van juf Cyntha
Meester Martin hielp de kinderen die nog niet goed kunnen schaatsen.
Maar de meeste kunnen het ook zelf.
Op het einde gingen we met z’n allen een wedstrijdje doen.

Van Floor en Stijn

Afbeeldingsresultaat voor schaatsen tekening

Het schaatsen.

We zijn afgelopen vrijdag naar de schaatsbaan in Nijverdal geweest. We waren met groep 5 en 6. Het was heel leuk om weer een keertje te schaatsen. We zijn wel vaak gevallen maar dat was niet erg we vonden het leuk en deden tikkertje op schaatsen. We hadden de hele  baan voor onszelf en daar waren we blij mee. Sommige vielen heel vaak en sommige vielen heel soms. Er waren ook stoelen op de baan waaraan je je kon vasthouden. we hadden nog een koekje gehad van juf Cyntha. Juf Agnes kwam ook nog op de schaatsbaan. Ze werd geduwd door groep 5 en we deden een race naar de overkant en weer terug.

Van Nadal en Joep.  

p1070799 

Het sinterklaas feest !!!

Sinterklaas kwam met een koets naar onze school.
Toen gingen we naar binnen, en sint en de pieten ook.
Daarna gingen we naar de centrale ruimte.
Toen gingen we wachten tot de sint en de pieten kwamen.
Ondertussen gingen we liedjes zingen.
Daarna gingen we naar de klas.
En we gingen kijken welke surprise van wie was.
iedereen had iets moois gekregen.
En iedereen was blij met zijn surprise en cadeaus.
Toen was de pauze die was nu een half uur.
Daarna moesten er nog twee surprises uitpakken.
Iedereen vond het super gezellig.
Daarna gingen we een spel spelen.
En daarna gingen we naar de centrale ruimte.
En daarna gingen we naar huis.
En daarna gingen we weer spelletjes doen.

Einde groetjes Liv en Lieke

Afbeeldingsresultaat voor sint

Sinterklaas op school.

Sinterklaas was op school met zijn pieten.
Groep 1 t/m 5 kregen cadeaus van sinterklaas en 6 t/m 8 moesten surprises maken. Er waren hele mooie surprises waaronder: een bal, een trekker, een poes en een F.C  Twente shirt, en een potje nagellak voor Tim en Kevin.
En Daan had een voetbal van plastic bekertjes en hij was enorm en Flynn had de voetbal gemaakt. En van  onze klas moest Nicky, Destiny, Jennifer, Joep en Stefan naar sinterklaas. En er waren 6 pieten en waaronder sinterklaas. En er was een pietje paniek, en een piet die had zwarte stekels, een roze piet en een sport piet

Flynn en Daan.

dsc_0187-kopie p1070732-kopie

 

 

ANWB  Streetwise

Hallo auto

De streetwise is bij ons op school geweest.  Wij mochten in een  auto remmen, kijken of en auto gelijk stil staat, en dan mochten 3 kinderen  gokken waar de auto stil stond. En dan moest je een pion neer zetten en dan had een iemand het dichtstbij. Dat deden ze nog een keer maar meester moest gaan vlaggen. en dan moest ze proberen om te gokken tot hoe ver de auto kwam. Er was een iemand die het goed had. en de hele klas die mocht ook nog een keer kijken waar je nog veilig kan oversteken. en iedereen had een pion neer gezet. en de laatste pion die was bijna aan het einde gekomen. en die had het ook nog eens goed. Ze legde ook uit waarom een auto eerder stopt dan een vrachtwagen. Dat komt door de profiel, gewicht en snelheid en ze zei tot hoelang we moesten zijn voor het kinderzitje en dat was 1 meter 35. en als je 1 meter 50 bent, dan  moest je in  laag kinderzitje zitten, want dat is ook beter voor je keel.

Floor en Stefan groep 6

streetwise

Voorleeswedstrijd

18 november ging groep 6 de voor rondes voor de voorleeswedstrijd doen. Dat waren: Stefan , Stijn ,Tim, Lieke , Emma , Nicky en Elyn. Het was kop aan kop maar Nicky was 2de   met het boek dagboek van een muts . en Elyn was 1ste  met het boek  kaas merries . 25 november is de voorleeswedstrijd ! in de centrale ruimte. Gr8 gr7 strijden voor de winst. Bij het zin in theater daar strijden ze met andere scholen uit gemeente  Hellendoorn.  wij weten dat we niet kunnen winnen maar we vinden het  nog steeds spannend!  We gingen veel oefenen maar Meester Martin. Maar we kennen het Super goed!

Van Elyn en Nicky

20161118_111229_burst01

 Vervolg verkeersquiz 

We hebben meegedaan aan de verkeersquiz en zijn 2de geworden.
En hadden het mooiste spandoek en kregen een taart .
We vonden het erg leuk en hebben een medaille gekregen.

Joep Grondhuis en Jennifer Boksebeld.

p1070674  p1070676

Het Themaweek

Het thema is voor altijd jong. Er zijn oma’s en opa’s van Nadal, Liv, Stefan en Flynn geweest op dinsdag 11 oktober. Ze hebben over hun kindertijd vertelt. En daarna hebben we een spelletje gedaan. En we hebben vragen gesteld en het was gezellig. Op 12 oktober hebben we een tekening gemaakt. Hoe we er Over 50 jaar uitzien. En op 10 oktober hebben we verhalen getypt op www.stichtingmarkehaarle.nl. op 13 oktober hebben we met een kroontjespen geschreven. We hebben ook op 13 oktober verkeersquiz van Jennifer en Joep. en op 13 oktober is het ook inloopmiddag.

Groetjes van Destiny en Mirre

p1070612

Thema week .

Donderdag 13 oktober is het themaweek.
Er zijn oma’s en opa’s van: Nadal, Stefan, Flynn, Liv geweest op 11 Oktober. We hebben met hun spelletjes gedaan en vragen gesteld over hun kindertijd. We hebben veel gemaakt in het teken van voor altijd jong ,we hebben veel op www.stichtingmarkehaarle.nl gekeken.
10 en 9 oktober hebben we foto’s gezocht en er een verhaaltje bij gemaakt. En we een tekening hoe we over vijftig jaar er uitzien. En op 13 oktober in de middag kunnen ouders opa’s en oma’s komen .

Van Len en Flynn

 

img_0393 img_0395

 

Verkeersquiz

Wij hebben de verkeersquiz op de computer gemaakt.We moesten 30 vragen maken. Joep en Jennifer staan in de finale. Eerst mocht Simone naar de finale maar die wou niet dus toen mocht Jennifer want die was 3de beste. We gaan nog heel veel oefenen en hopen dat we plezier hebben. Het is op 13 okt. in Nijverdal.

Groetjes Jennifer en Joep.                 Afbeeldingsresultaat voor verkeersquiz

 

*NET OP TIJD*

Elyas  gaat op zondag altijd naar zijn opa en oma …
Maar sinds oma overleden is, het donker in huis.
Opa vergeet dan alles, opa is ook een beetje in de war.
Elyas gaat zoeken naar de tijd die opa nodig heeft.
Opa en Elyas gaan naar het bos met max de hond, opa
vertelt in het bos bij een plasje water een verhaal.
Hij vertelt over een verhaal dat hij jong was.
En dat hij verliefd was op het mooiste meisje van het
dorp {johlien, de oma van Elyas}.

Van Emma en Simone

Afbeeldingsresultaat voor voorstelling net op tijd                     Afbeeldingsresultaat voor voorstelling net op tijd

Voor altijd jong

We zijn met de groep bij een toneelstuk geweest.
Het was een muzikaal toneelstuk.Het ging over elyas hij ging de hele week naar school, maar zondag ging hij naar opa en oma.
Dan gingen elyas en opa leuke dingen doen. Op een dag werd oma ziek elyas kon niet komen. Het weekend daarna gingen ze naar oma.
Ze lag in het ziekenhuis. De nacht daarna ging oma dood.
En opa moest naar het bejaardetehuis. Hij vergat veel en zei steeds: ik mis de tijd. Elyas probeerde van alles. Tot hij een mand appels meenam. Toen herinderde hij het zich weer. En toen gingen ze samen in opa’s huis wonen. En er maakte steeds iemand muziek en die heete: Stijn Wastyn en Tom van Outyre was de verteller.

Geschreven door Stijn en Nadal.

 

 

Fietscross

We hebben met de schoolcross mee gedaan. Het was erg leuk we deden met Andy Lars Timo Fabian Tim Kevin er aan mee. Je moest heel lang in de rij staan dat was super saai maar als je gaat fietsen dan is het heel heet .Timo werd de hele tijd derde Fabian werd de hele tijd tweede. Kevin werd een keer laatste en twee keer vierde. Tim werd alles laatste. Tim en Kevin zijn gevallen, dat was jammer. Het was super leuk en heel heet. Nadal en juffrouw Miriam en meester Martin was er, dat was super leuk want we hadden wel supporters.

Fabian en Timo

p1070590

Fietscross

Wij zijn dinsdag bij de fietscross in Nijverdal geweest. en daar hebben we gefietscrost . We mochten oefenrondjes fietsen. en daarna moesten we wel driekwartier wachten. Dat was het nadeel eraan. Het voordeel was dat we heel veel publiek hadden. En Kevin was twee keer derde en 1 keer laatste. Tim was\
alles laatste en we zaten ook bij 3e beste van Europa en de beste van heel Nederland in.

Van Tim en Kevin